@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
-
Vancouver sehiri kucuk sayilir yani merkez,tren fiatlari fena degil.sehir merkezi deniz kenarinda ismi aklima gelmiyor,karsi tarafa bir yere vapurlar calisiyor,,,,bir dere uzerinde iki kopru var galiba biri granville koprusu,bunlardan birinden gecince asagida,farmers market var her gun acik vakit gecirmek icin gidilebilinir, ayrica koprunun ayagi altinda kucuk iskeleler var nehiri karsidan karsiya geciren kucuk tekneler var komik bir tekneler,,vakit varsa bir bisiklet kiralayip sehir merkezi etraflarinda tur atilabilinir.
-
-
Merhaba. elimde DÜNYA KUPASI 2026 2 ADET BİLET mevcut. Maçlar Kanada Vancouver Stadyumundadır
maç Avusturya Türkiye maçı 13 Haziran maç Yeni Zelanda Mısır maçı 21 HaziranTürkiye maçını izlemek için hemde gezmek için vizeye başvurdum ama sonuç hala gelmedi geleceğine dair umudumda azaldı devretmek istiyorum ilgilenenler mesaj atabilir.
-
-
image.jpeg
Sol kısım Niagara, NY ve sağ tarafta suyun diğer tarafında görünen Skylon Tower’ın gözüktüğü Ontario, Canada
image.jpeg
Yukarıdaki Niagara nehri üzerindeki köprü veya diğer köprüler ile tren veya araç ile çok hızlı bir şekilde permanent resident kart + pasaportunuz ile Kanada’ya geçebiliyorsunuz.
📸 7/14/2025 I Niagara, NY
-
Merhaba dostlar,
Şu anda 19 yaşındayım ve lise mezunuyum, orta derecede İngilizce biliyorum. Express Entry calculator'da hesapladığımda 300 civarlarında bir puanım oluyor.
Bir haftaya 2 senelik önlisans Bilgisayar Programcılığı bölümüne başlayacağım üniversitede.
Bu süreçte de İngilizce ve Fransızca'yı iyi derecede öğrenebilirsem Express Entry'de puanım 480 seviyelerine geliyor (+üniversite diploması), Fransızca kotasından Express Entry'e dahil olmak için güzel bir seviye diye gözüküyor sitesinde.
Daha önce bu şekilde deneyimi olup giden dostlarımız var mıdır acaba?
Yol gösteren herkese çok teşekkür ederim. -
kanadanın amerikaya dahil olabilir söylentileri var. Gelecek günlerde bu olur mu ?
-
@mutsuz-göçmen Kanadaya gitmeyi artık kimse istemiyor. Şartları zorlaştı geçim zor
-
-
-
@Jonathan-0 Merhaba ; yapmanız gereken işlemin adı " visitor record" ama çocuğunuz hala yasal statünün içerisinde mi yani çocuğunuz Kanadaya girdikten sonra 6 ay geçti mi . " visitor record" işlemi hala yasal statü içerisindeyken alınıyor diye biliyorum. eğer bu süreyi geçtiyseniz biraz araştırma yapın nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili. araştırmalarınızı eğer ingilizce olarak yaparsanız daha detaylı sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
-
-
Kalıcı oturum alabileceğin tüm programlar
Live in Canada permanently
Programlardan biri olan express entry sisteminin kategorileri ,tüm detayları ve içeriği ( cec, fsw,fst)
Express Entry: Who can apply
Express Entry'de yer alan programları karşılaştırmalı tek bir tabloda görme
Express Entry: Who can apply
Otomatik olarak puanını hesaplama araçı
Express Entry: Check your score
Tüm meslek noc kodları ve anlamları ve içeriği :
Find your National Occupational Classification (NOC)
Şimdiye kadar açıklanan tüm crs puanları ve kalıcı oturum davetleri.
Ministerial instructions respecting invitations to apply for permanent residence under the Express Entry system
-
@tgbvn Merhaba, maalesef benimki garip bir sekilde ret oldu. OWP zamanindaki yogunluga bagliyorum. Ama cevremde F1, J1 ve H2B vizeleri olupta alan cok kisi var. Muhakkak basvurmanizi oneririm. ABD deyken surec TR ye gore daha kisa surede sonuclaniyor. Sayet kanada' da oturumu olan bir kisiden davet ekleyebilirseniz basvurunuzu cok guclendirecektir.
simdiden bol sans. -
@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
-
-
Bu haftasonunu Toronto’da geçirdim. Giderken green card ile yanınızda pasaportunuzun da olması lazım. Kanada’ya indikten sonra gümrük polisi evrakları incelerken absürt sorular soruyor yine de. Gergin bi halleri var hep, belki de bana öylesi geldi. Eğer green card olmasa beni hayatta almazdı ülkeye 😅
Dönerken de gümrük kontrolünü Toronto havaalanında yaptılar. Gayet güler yüzlü, muhabbetli bir polis denk geldi. Memleketimin insanı bi başka ya…
Kanada’da innnnanilmaz Asyalı ve Hintli var. Ama öyle bi fazlalar ki. 2 günde inanılmaz bunaldım. Her şeye duyarlı davraniyorlar, her yer SJW, her yer duyar, her yer insan hakları. Bu kadarı fazla geldi herhalde bana 😅
Downtown’u ise hiç beğenmedim. Hem küçük, hem bakımsız. CN Tower var bir tek.
Olumlu anlamda Tim Hortons kahvelerini begendim. Kanadanin en popüler kahve zinciri. Özellikle Türk restaurantlarda fiyatlar daha ucuz ve porsiyonlar daha büyük. Bir diğer artı da kur farkı. 70$ gibi bir hesap ödeyince, $50 Ödemiş oluyorsunuz. Bu durum keyifli baya 😄
Bu soruyu zamanında sormuş ve bu başlığı açmışım ancak 2 günde zor kaçtım Kanada’dan. Hiç bana göre değilmiş.
-
@ahmetty kanada artık eskisi gibi tercih edilmiyor gidenlerin çoğuda bir süre sonra zaten geri dönüyor. Kiralar çok pahalı , iş bulma sorun en kötüsüde artık kalıcı oturum almak çok zorlaştı.
Yeterli bütçen varsa ve finans sorunun yoksa elbette keyfe keder yaşanır ama çalışarak geçinmek zorunda isen çok zor deniliyor. hatta turist olarak gidip ts2023 ile çalışma izni alan tanıdıklarımın hepsi tek tek geri döndüler. Çoğu ingilizce biliyor ve iş geçmişleri olmasına rağmen beklentilerini bulamadılar. Calgary, british colombia, alberta, ontario filan farketmiyor. -
@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ? -
@Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
-
TS2023 ile çalışma izni alanların son durumu nedir ?
Neredeyse bir sene geçti ilk çalışma izinlerinin verilmesi üzerinden.
Herkes beklentisini buldu mu, keyifleri yerinde mi ?
Beklentisini bulamayanlar neler yaptı? Bundan sonra neler yapacaklar ?
Genelde çoğunluğun bir süre sonra kanada'yı terk ettiği duyumlarını alıyoruz ve söyleniyor. -
@pharmacygreen cyclical yakalarsan güzel ama dışında kalırsan kötü
-
@Henry-bloor kanada keyif yeri emekli yeri. Geliyorsan para kazanma derdin olmayacak, çalışma zorunluluğun olmayacak ve parasal sorunun olmayacak neticede keyfine yaşanacak yer. Güzel sessiz sakin doganın icinde villa tarzı bir ev içinde huzurlu yaşarsın. Onun dışında birikim yapayım mücadele vereyim gibi durumlar için ideal yer değil maalesef. Yıpranırsın çabuk yaşlanırsın gelenlerin çoğuda bu amaç ile geldiği için umduklarını bulamıyorlar. Ama keyif için geliyorsan yaşanır.
-
ts2023 ile çalışma izni alanlarda sessizlik var.. Galiba hemen hemen herkes geri döndü gibi. İlk zamanlar herkes bir hevesle çalışma izni almak için kanadaya gelmişlerdi. Kiraları görünce yaşam mücadelesini yerinde görünce farklı bir kanada olduğunu anladılar. Benim duyduğum 15 in üzerinde geri dönen var. Kalanlar mücadele verenler genelde genç yaştaki öğrenciler daha önce öğrenci olarak gelmiş olanlar. konaklamaları okulları zaten önceden hazırdı onlar bir şekilde mücadele veriyor onun dışında kalanlar çoğu geri dönüyor.
-
@grounddreamer, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
@grounddreamer, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
Merhabalar ;
Yaklaşık 5 ay sonra br durum güncellmesi yapayım istedim :).
Kasım 2023 TS2023 le Vancouver a geldikten sonra hızlıca ev kiralama işlerini hallettim . O sürede Indeed ve Linkedin den sürekli iş başvuruları yaptım. Fakat Türkiye den getirdiğiniz paranın burada çok fazla bir kıymeti olmadığı için, hızlıca bir elektrikli bisiklet alıp doordash ve uber e başladım.
Aralık sonuna doğru eşim ve çocuğumu da getirdim. Sonra Canada nın Türktelekom u olan TELUS ta teknisyenlik seviyesinde bir iş buldum ve hala daha TELUs ta çalışıyorum.
Kızımın okul öncesi eğitimi için birkaç yere başvurmuştuk , geçtiğimiz haftalarda cevap geldi Mayıs ortası gibi oda okul öncesi eğitimine başlayabilecek.
Eşim geldiğimizde hamileydi birkaç güne kadar doğum olacak, ailenin ilk kanada vatandaşı aramıza katılmış olacak
.Hızlıca üstünden geçmeye çalıştım. Şimdilik herşey güzel gidiyor . Umarım herkesin gönlüne göre olur. Vancouver la ilgili soru varsa cevaplayabilirim . Sağlık sistemi , iş hayatı, kiralar vs.
buna bir güncelleme yapayım.
Ailemizin ilk Kanada Vatandaşı teşrif ettiler

Arkadaşlar son yazılanlar baya bir karamsar ve iç karartıcı olmuş . Burada inanın özellikle yeni gelenler için zaman menfumu çok farklı, hiçbirşey için yeterli zaman yok maalesef çünkü düzen oturtmaya çalışmak kolay değil.
kendi durumumda şöyle bir özet geçeyim .
Geleli 8 ay olmuş. ( Kasım 2023 )
Güncel ev kirası : 2725 CAD ( Şehir merkezine trenle 40 dakika uzaklıkta 2 oda 2 banyo yeni bina , burada " Condo" diyorlar)
Telefon( 2 x Iphone 14 pro max ) + 2 x Hat + Ev Interneti : 300 CAD
Kreş Anaokulu ( 4 yaşındaki kızım için ) :650 CAD
3 ayda bir defa Elektrik Faturası : 100 CAD
Aylık Mutfak ve diğer ihtiyaçlarınız : ( 4 kişilik bir aileyiz ) 1500 CAD
Şimdi hesapladığınızda min aylık 5000 CAD ve üstü bir kazanç elde etmeniz gerekiyor. Bunu biraz taarruf ederek 4500 CAD lara çekebilirsiniz.
Fakat unutmayın bu aile için geçerli . tek başınıza gelirseniz 1000 CAD a ortak bir eve çıkabilirsiniz. Buda sizin en büyük gider kaleminizi çokca düşürecektir.
Geldikten 1 ay sonra iş buldum, şuanda vergi sonrası elimize geçen net para ile ihtiyaçlar krşılanıyor 3,5 te kenara birşeyler koyabilirsek koyabiliyoruz. Tabi 4 kişilik bir aile olduğumuz ve tek çalışan ben olduğum için muhtemelen güzel bir miktar vergi iadesi alacağız önümüzdeki sene, tahmini 7-10K CAD arası birşey olacak.
Çocuklar için Kanadaya geldikten 18. ay itibari ile devletten destek parası almaya başlıyorsunuz , buda seneye olacak 2 çocuk için ortalama aylık 850-1000 CAD arası bir para gelecek diye hesaplıyoruz.
Kanada da hala hatırı sayılır miktarda TS2023 ile gelen bir kesim var. Fakat çoğu foruma üye değil , üye olanlarında muhtemelen zamanı yok kendimden biliyorum.
Herkesin durumu kendisine göre farklılık gösterir. Ama ben geldiğimden beri keşke değil hep " iyiki" diyorum. İyiki gelmişim.
Tamamen beklentilerle ilgili .
-
@pharmacygreen ne güzel ne ararsın ne zıpladım dengeli stabil huzurlu... bu ülke sana 1 güzel araba güzel kıyafetler senede 1 yada 2 latin amerika tatili 1 tane de ev verir fazlası olmaz.Olması için =AMERICA
-
@Henry-bloor bu vaad edilenleri seneler önce geçmiş zamanlarda elde edilirdi. şu an çalışarak ev almak imkansız araba konusunda ancak alt veya orta segment bir araba alırsın onunda sigortası ve bakımı masrafı her ay sana yük olur. Tatil konusu ise eğer yeni gelmiş biri ise bütçesinden harcama yapacagı için bir sure zaten bu masrafları yerine koyma ile geçer ve tatil filan hayal olur. Kanada bundan sonra birikim yapma yatırım yapma yeri değil. Bunlar geçmiş eski zamanlardaydı. Devir değişti
-
@grounddreamer hangi eyalet ve şehirdesiniz ? hemen gelip iş bulmanız biraz şans olmuş. ayrıca belirttiğiniz aylık toplam giderler için ortalamanın üzerinde maaşınız olmalıki genelde 3-4k dolar aralığında aylık maaşlar kanada için bunun üzeri ancak nitelikli ve şanslı olmalısınız iyi bir firma bulma için. genelde kanada içinde eğitim almış ve bir süre yaşamış kişileri tercih eder iş verenler. Kaldı ki ev tutma kanadaya gelme gibi süreler içinde yaptığınız masraflarda birer gider ve bunu cebinizden karşılıyorsunuz. Yani kanadaya gelip ilk 6 ay içinde kira yeme içme gibi giderler için toplamda 15-20k dolar harcama gerekiyor. Bu harcamayı amorti etmek içinde iş bulacaksın ve sonra gelirinden biriktireceksinki bu çok zor ve çok uzun zaman alır. Yani aslında genel büyük resime bakıldığında birikim yatırım filan olmuyor olamaz.
Tek gelen bekar kişilerin bile ev tutması çok zor ancak oda kiralama ile yaşıyor çoğu. Maaşlar belli 3k dolar aralığı çoğunluk. bu maaşı alıp 2500 dolar kira ödemek zor ve mantık dışı oluyor. Neticede çözüm ve mecburiyet tek oda kiralama
bir evde iki kişi çalışıyor ve maaşları ortalamanın üzerinde ise ancak konforlu rahat geçim olur veya parasal sorunu yoktur çalışmaya ihtiyaçı yoktur keyfine yaşar. Bunların dışında geçim zor ve sürekli mücadele içindesin.
Tabi tüm bu mücadelenin sonunda kalıcı oturum alınacak mı orasıda tam net değil çünkü express entry sisteminde puanlar çok yükseltildi ve kalıcı oturum almak çok zorlaştırıldı.
Çoğunluk genelde bu durumda ama elbette herkes için bu geçerli değil durumu konumu ve geliri çok farklı olanlarda vardır fakat sayısı çok azdır. Örnek 1000 kişiden belki 5 kişi iyi iş bulmuştur maaşı iyidir kolay geçim sağlar filan ama geri kalan 9995 kişi tam tersi iş bulma sorunu yaşar bulamaz bulsa bile alacağı maaş yetersiz ve oda kiralama ile ancak zor geçinir. -
@pharmacygreen oda dogru git gide cember daraldi
-
@Henry-bloor sadece kanada için değil tüm gelişmiş ülkelerde bir geçim sorunu var. Kiralar yükseldi iş hayatı zorlaştı. Ingilteredekilerde beklentilerini bulamıyor mesela son zamanlarda. Eski zamanlara göre zor diyorlar.
Kanada zaten belli durumu gelenlerin çoğu beklentiyi bulamıyor -
@grounddreamer diğer sorun ise çalışma izni süresi bitince ne olacağı ? express entry sistemi zorlaştırıldı ve artık kolaylıkla kalıcı oturumda alınamıyor.
-
İnsan nüfusu çok. Savaşlar başladı,böyle giderse daha da artacak
-
@XFatihX çok sayıda kaçak göçek ve diğer yollar ile göçmen girişi oldu kanada şu an en kötü zamanını yaşıyor. Göçmen ve kişi sayısını azaltmak için yeni gelen öğrencilere kısıtlamalar getirildi, kalıcı oturum zorlaştırıldı ve yavaş yavaş insan sayısıda azaltılıyor. Kişilerde kendileri bir süre sonra terk ediyorlar kanadayı geçim zor beklentiler bulunamıyor.
-
@Henry-bloor uçak biletlerinde fena bir artış var. Direkt kanadaya uçuşlar ateş pahası çok yüksek fiyatlar geçen seneye göre çok yüksek. Yani öyle kolay kolay ne gelinir nede hemen plan yapılır bundan sonra. Ancak 3-4 ay önceden almak gerekir bileti yakın zamana bırakırsan fena pahalı
-
@grounddreamer aylık yaşam masrafları için dediğin gibi minimum 5-6k dolar gelirin olmalıki ancak yetişir. Bu maaşıda herkes kazanamaz. Genellikle maaşlar 3k dolar bandında. Tabi iş bulabilirsen hemen. Bulamazsan zaten iş bulana kadar cebinden yersin full zarar. Kısaca geçinmek zor. uber yemek dağıtım gibi işler geçici ve sürekliliği yok geçinemezsin. insanıda çok yorar saglıgıda bozar bu işler. ofis işi bulmak zaten çok aşırı zor olur.
-
Arkadaşlar hayır ne bekliyordunuz . Canada lıların kırmızı halı ile sizi karşılamalarını mı bekliyordunuz anlamadım.
İnsanlar aynı şehir içinde bir yerden biryere taşınınca düzenleri bozuluyor tekrar alışmak için bir süre gerekiyor. Kaldıki ülke değiştiriyorsunuz tabiki zorluk çekeceksiniz ama bunu düşünmenin safhası göçtükten sonra değil göçmeden önce.
Bugünün hesabı ile iş yaparsanız göçmek zaten tamamen mantıksız. Ama ileriye dönük hesap yaparsanız çok daha mantıklı bir hale gelecektir.
Canada, Amerika ve birçok avrupa ülkesinin refahı maalesef Türkiye den daha yüksek o sebeple göçüyor insanlar.
Pisikolojisi kuveetli, İş seçmeyen 2, 3 yıl zorluk çekmeyi göze alan biri değilseniz değil Canada hiçbiryere göçmeyin zaten.
Ama bu özellikler varsa dünyanın heryerinde yaşarsınız.
Canada özelinde Pr konusuna gelecek olursak . Bu üleknin 80 küsür PR programı var. Göçmenlik uzmanı danışmanı değilim. Ama burada kalmak isteyen herkes kalır istemek ve gayret etmek önemli.
-
@grounddreamer @pharmacygreen sağlıkla büyüsün
Biz de dört kişilik bir aileyiz. Neredeyse 15 Ağustos da 1 yıl olacak Montreal e gelişimiz. Eşim fransızcası olduğu için 1. ayın sonunda resmi olarak çalışmaya başlamıştı. EE için 6. ayın sonunda hesap açıp fransızca ile seçilmeyi planlamıştık. İşverenin iş yerini satmasıyla 6 ay uber door dash yaptık karı koca. 1500$ kira 1500$ yeme içme faturalar yaklaşık 3k$ ile ayı tamamlıyorduk. Bu süreçte köşeye para atamadık. Ama burada yaşıyor olmak özellikle çocuklarımızın buraya adapte olması için çoğu olumsuzlukları onlara yansıtmadık. Çünkü her şeyden önce önceliğimiz çocuklarımızın geleceği idi. Ve onlarla birlikte okul saatinde çıktık. Onlar okula biz işe. Akşam 4 te eve girdik. Evet zorlandık ama pes etmeden devam ettik. Şükür ki 1 aydır Fransız 200 şubesi olan kurumsal bir şirkette eşimle birlikte işe başladık. Noc code larımız da ekstra puan getirecek . Saatlik 20$ ile başladık. Haftalık 40 saat çalışıyoruz. Yeme içme şirketten. Evet QC de tax kesinti fazla ama vergi iadesinde geri alacağımızı biliyoruz. Kenara da ayırmaya başlarız diye düşünüyoruz. 45 yaş civarındayız . Hayat ne istediğinizle orantılı olarak devam ediyor. Biz burada bu zorlukları yaşayacağımızı zaten biliyorduk ki buna zorluk da denmez. Türkiyede de durum daha da kötüye gidiyor. İstanbul da en ucuz kira 20k oldu diyor haberlerde. Mutfak alışverişini dolar olarak karşılaştırınca bile neredeyse hemen hemen Türkiyeden daha ucuza bile alabildiğimizi söyleyebilirim. "Gelen döndü " yazılıyor. Evet dönenler var. Ama kalıp buranın keyfini süren bizler de varız. Bulunduğum bölgede açık yüzme havuzu var "ücretsiz". çocuklarım güvenle okullarına yürüyerek gidip gelebiliyor. Mahalle arası hız sınırı 30km/sa . Her dur işaretinde durmak zorundasın. Korna sesi yok. Şehirde uğultu yok. Yeşillik zaten alabildiğine. Hayattan bir şeyler istiyorsanız maalesef siz de biraz emek vermek ve sabretmek zorundasınız.TS2023 ile Burada olanlarla (Montrealde özellikle) 17 Ağustosda buluşma planladık. Kimler daha burada öğrenip onların izni ile burada paylaşım yapacağım. Yaklaşık QC de 230 kişiyiz. Kanada geneli 1300 kişiyiz. Herkes döndü söylentileri boş. -
@grounddreamer kişilerin yanıldığı durum kanada güzellemesi yapanlara aldanmaları ve inanmaları. Kanadaya gönderdikleri kişiler üzerinden komisyon alan bir sektör olduğu için toz pembe yaşam şeklinde pazarlıyorlar insanlara. Kişilerde zaaflarına yenik düşüyor ve kanadaya gelince tüm hayatları kurtulacağına inanıyor ama gerçekler tam tersi. Önceden gördükleri izledikleri duyduklarının aslında birer reklam ve pazarlama olduğunu farkediyorlar.
Bu arada kalıcı oturum konusu artık gri diyebiliriz yani kolay alınır almak basit gibi net durumlar yok. Sistem belli puanlar belli eskisi gibi kalıcı oturum almak kolay değil artık.
-
@Seda-Uysal-Avcı herkesin kendi seçimi kendi hayatı. Size göre doğru olan başkasına göre tersi olabilir. Bazısı geliyor kanadaya bakıyor yaşam tarzı iş hayatı geçim ona göre değil geri dönüyor başkasıda finans olarak güçlü çalışmaya ihtiyaçı yok bir şekilde kalıyor yaşıyor falan filan. Herkesin hayatı kendi özelinde
-
@Seda-Uysal-Avcı bence eğer ts2023 ile verilen çalışma izinleri üç yılın sonunda otomatik olarak uzatılırsa ve belli haklar verilirse en şanslılar kanada'da yaşamayan ve mücadele vermeden çalışma izni sahibi olanlar olacaktır. Otomatik olarak onların çalışma iznide uzar. ama böyle bir ihtimal vermiyorum çünkü kalıcı oturumun bu kadar zorlaştırıldığı sistemde otomatik olarak çalışma izinlerini uzatmazlar diye düşünüyorum. Tam aksine insan sayısını azaltma planı yapacaklardır. Ukraynalı, faslı, sudanlı, iranlı , suriyeli, afgan gibi ülkelerden çok sayıda göç aldı. Savaşlar, iç savaş, kaos, deprem gibi durumlardaki ülke vatandaşlarına hali hazırda kapılarını açtı ve çalışma izni verdi. Bunları bir şekilde azaltması gerekecek. Sanıyorum kendileri bile bu kadar göç alacaklarını tahmin edemediler. O nedenle kalıcı oturum vermeyi zorlaştırdılar ve yeni gelen öğrencilere kısıtlamalar getirdiler yani eskisi gibi kolay değil.
Benzer Başlıklar
164
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k