Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @pattaya geldikce gördükçe yaşadıkça bu gerçekleri herkes anlıyor sonra kanadayı terk ediyor. Son zamanlarda durum bu sekilde

• @original1949 örnek bir hesaplama ile anlarsın durumu. Tek oda kiralama yaklaşık 800-1000 dolar arasında tek başına ev kiralamadan bahsetmiyorum bile. Bunun birde aylık yemek ulaşım gibi masraflar olacak bunlarda 500 dolar olsa en az aylık 1500 dolar ile 2000 dolar arası zorunlu gider olur. Şu an kanada doları 24 tl civarında 2000 dolar x 24 = 48 bin tl. Aylık ortalama giderin. Bu konforsuz tek oda kiralama ile yaşamak. eger ev kiralamak istersen zorunlu giderin bunun iki katı hatta üç katı gibi düşün. dolar gelirin yoksa kazanç elde etmiyorsan bunları cebinden birikiminden karşılıyorsun. iş bulmanda 5-6 ay sürse ( tabi bulabilirsen ) bu zaman içinde cebinden yersin. daha araba filan almadın bile. arabalarda 5 bin - 20 bin dolar arası. ucuz 5-6 bin dolara alacagın arabada zaten sana sürekli masraf çıkarır full zarar edersin yani ucuz arabaların genelde sorunu bu. en az 20 bin dolarda araba icin ayırman lazım eger sorunsuz araç almak istersen.

• @pure-black ortalama ev kiraları minimum 2500 cad daha bunun yeme icme ulaşım masrafları var. ortalama maaşlarda 3-4 bin cad. tam bir survivor adası geçinmek için mücadele veriyorsun

• @pattaya, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

@Henry-bloor bunun gibi çok var kanadanın yaşam zorluklarını gösterenler. Çok değişti kanada çok eskisi gibi değil. Hem yaşam masrafları pahalandı hemde kalıcı oturum almak zor bundan sonra

Ben olaya bir finans çalışanı olarak şöyle bakıyorum:

Kiralar arttı, ücretler sabit veya düştü ve genel olarak işsizlik var. Böyle bir durumda expres entry denilen puanlama sisteminde oturum alamamak çok normal.

Düşünün, siz bir ülkeyi yönetiyorsunuz. Ülkede gereğinden fazla insan (işgücü) var. Ne yapmanız gerekir? Önce ülkeye işgücü gelmesini engellersiniz, sonra mümkünse mevcut iş gücünü azaltırsınız. Eğer bu mümkün değilse uretımı arttırırsınız.

Kanada da önümüzdeki senelerde uretım artacak ve konut ıhtıyacından dolayı yenı konutlar yapılacaktır. Kanada ya tahminen 9 ay sonra felan gitmek gerekir diye dusunuyorum

• @XFatihX evet çok zorlaştırdılar kalıcı oturum almayı. Daha öncedende çok kereler bahsedilmiş çok iyi özellikleri eğitimi tecrübesi olan ve yaşları çok genç olanlar bile artık kalıcı oturum almakta zorlanıyorlar ve alamıyorlar.

• @pattaya, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

@XFatihX evet çok zorlaştırdılar kalıcı oturum almayı. Daha öncedende çok kereler bahsedilmiş çok iyi özellikleri eğitimi tecrübesi olan ve yaşları çok genç olanlar bile artık kalıcı oturum almakta zorlanıyorlar ve alamıyorlar.

Bende diyorum ki, şu an ekonomik ve demografik bozukluklardan dolayı böyle. İlerleyen dönemde değişecektir. Gitmeeeyen gitsin bu kurallar dinamik gibi görünüyor

• @XFatihX ortalama ev kiralarının 2500 dolar oldugu yerde ve maaşların belli standart (3000-5000 dolar arası ) oldugu bir iş hayatında ancak ay sonunu zor getirirsin. Eski kanada yok, gidenlerin cogu zaten gerçekleri goruyor deneyimliyor ve geri dönuyor. Düzenini yapana ( ev, iş bulma filan) kadar cebinden minimum 20 bin dolar harcıyorsun. Bunu geri kazanman zaten ayrı bir dert ve süreç. En kotusude artık pr kalıcı oturum almanın çok zorlaşması. Kanadaya gidip çalışarak zengin olan yatırım yapan tek bir kişi görmedim. Hepsi ay sonunu zar zor getiriyor.Çalışarak ev almanız çok çok zor hatta hayal. 3 yıllık çalışma iznim olmasına ragmen gitmiyorum. Bir ay toronto ve montrealde kaldım ve herseyi yerinde gordum deneyimledim. Sonra geri döndum. Bence kanada pişmanlık ve hayal kırıklığı. Elbette herkesin durumu farklı olabilir ama geneli çoğunluk bu durumda. Gözlemim eğer gelir elde etme zorunluluğun yoksa çalışmak zorunda değilsen konforlu yaşatacak birikimin varsa yaşanır ayrıca parasal gücü olan emekli biri için süper. Villa tarzı bahçeli ev içinde, mutlu huzurlu sessiz sakin yaşam kurarsın. Ama bunun dışı full mücadele

• ⭐⭐

@irishpub ulke guzel Ve sistemli lakin Hali hazirda guzel bir is Ve buna karsilik alinan duzgun maas varsa guzel.
    0dan baslanacaksa zaten milyon tane hintli+cinli ayni durumda. Mantigi yok.

• @charon evet doğru bütçen varsa elbette yaşanır ama bu her yer için geçerli. parasal yönden güçlü isen kanadaya gelene kadar çok daha güzel ülkeler var. Gittiğin yerde çalışmak zorunda isen kiranı masraflarını çalışarak ödemek zorunda isen her yer zor zaten. kanada bu konuda dahada zor . Artık anladılar gelen geri dönüyor son zamanlarda

• @charon bahsettigin iyi bir iş ve iyi bir maaş çok zor. İş bulmak kolay değil bulsan bile alacağın ücret belli. Neticede kiraları ödeme zorluğu ve geçim sıkıntısı

• @irishpub insanlar beklentisini bulamadığı için geri dönüyor veya terk ediyor kanadayı. Seneler önceki gibi asgari ücret ile konforlu yaşam devirleri yok. Çalışma hayatında gelirininin neredeyse büyük bölümü kira odemesine gidiyor. Mucadele versen bile kalıcı oturum almak çok zorlastirildi seneler önce çoğu kişi kalıcı oturum alırken artık bu tersine döndü. Bunları görenler yaşayanlar bir süre sonra geri dönüyor ve maddi kayıplar ile. Kanada güzellemesi yapanlara çok aldanmayın. Ya çok zengindir geçim derdi yoktur yada egosal olarak çevresine kendini farklı gösterir. Bir evde Hintli pakistanilar ile 7-8 kişi yaşayıp oda kiralama ile mücadele veren ama kendini çok konforlu yaşiyormus gibi gösteren çok kişi var. Fotolara videolara çok kaptırmayın kendinizi. Dönüş uçak bilet parasını bile bulmakta zorlanıyor çoğu kisi

• ⭐⭐

@irishpub dedigim o zaten. Yonetici pozisyonu, ITciler, baska ulkeden transfer olanlar vidi vidi.
    Abdde 0dan baslamak daha mantikli

• @charon aynen öyle kanadada gerçekleri gören bir süre yaşayan tek ediyor. kanadada birikim ve yatırım yapma zor bir yer.

• @XFatihX Kanada trendi bitti. Artık kanadaya gelen kişi sayısında ciddi azalma var. Kiraların çok pahalanması, iş bulamama, geçim sorunu ve yeni gelen ögrencilere getirilen kısıtlamalar en kötüsüde kalıcı oturum almanın artık çok zorlaştırılması. Gidenlerde bir sure sonra geri dönüyor. Hayal kırıklıgı ve maddi kayıp. Bir sektor daha bitti. Geçmiş olsun. En az oraya giden 15'e yakın tanıdıgım bildigim kişilerin hepsi geri döndu hepside gittiğine pişman. Hepsinde üç yıllık çalışma izni almışlardı

• @XFatihX uzun vadede çok zor görünüyor çok sayıda göçmen ve dışarıdan gelen kişi var kanada içinde şu an. Herşeyi etkiledi. kiralar arttı, iş hayatında iş bulma zorlaştı ve kalıcı oturum almak zorlaştı. gelen pişman genelde.

• @lorenZo selam OWP başvurum olumlu ancak hala onay mektubumu alamadim. Web form üzerinden değişiklik talep ettim ama dönüş olmadı. Nerdeyse 8 ay olacak. Ne yapmalıyım?

• Selam, OWP Onay mektubumu hala alamadim web form vs hepsine yazdım dönüş hala yok. Ne yapmalıyım yardımcı olabilir misiniz?

• Kiralardaki rantı gören inşaat firmaları, ev yapıp satacak. Ev sayısı artınca kiralarda iyileşme olacaktır diye düşünüyorum. Uzun olmasa bile orta vadede olabilir.

Kasımda 1 haftalığına gezi amaçlı gidip göreceğim.geldikten sonra deneyimi paylasirim

• Yasaklı

@XFatihX Toronto montreal calgary vancouver yapip sonra donun .insan demografisi anlayislari cok farkli rizeli biri fethiyeli ile ne kadar ayni ise yada konyali biri edirneliyle ayni okadar farklilar

• @XFatihX kiraların ucuzlaması çok zor çünkü aşırı derecede göçmen nufus var bu durum kanada içinde konaklama sistemini alt ust etti. fiyatları tavan yaptı. Kalıcı oturum vermeyi çok zorlaştırdılar eskiden kolaydı ama artık değil. çoğu kişiyide eleyecekler. yeni gelen öğrencilere bile kısıtlamalar getirildi. Kanada inşaat sektöründe sistemli yani her yere kafalarına göre konut yapmazlar. sadece göçmensayısını azaltırlar ulke içinde, kalıcı oturum vermezler bunun neticesi insanlar kendileri terk ediyor kanadayı birer birer.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |