@grounddreamer, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
@grounddreamer, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
Merhabalar ;
Yaklaşık 5 ay sonra br durum güncellmesi yapayım istedim :).
Kasım 2023 TS2023 le Vancouver a geldikten sonra hızlıca ev kiralama işlerini hallettim . O sürede Indeed ve Linkedin den sürekli iş başvuruları yaptım. Fakat Türkiye den getirdiğiniz paranın burada çok fazla bir kıymeti olmadığı için, hızlıca bir elektrikli bisiklet alıp doordash ve uber e başladım.
Aralık sonuna doğru eşim ve çocuğumu da getirdim. Sonra Canada nın Türktelekom u olan TELUS ta teknisyenlik seviyesinde bir iş buldum ve hala daha TELUs ta çalışıyorum.
Kızımın okul öncesi eğitimi için birkaç yere başvurmuştuk , geçtiğimiz haftalarda cevap geldi Mayıs ortası gibi oda okul öncesi eğitimine başlayabilecek.
Eşim geldiğimizde hamileydi birkaç güne kadar doğum olacak, ailenin ilk kanada vatandaşı aramıza katılmış olacak
.
Hızlıca üstünden geçmeye çalıştım. Şimdilik herşey güzel gidiyor . Umarım herkesin gönlüne göre olur. Vancouver la ilgili soru varsa cevaplayabilirim . Sağlık sistemi , iş hayatı, kiralar vs.
buna bir güncelleme yapayım.
Ailemizin ilk Kanada Vatandaşı teşrif ettiler 
Arkadaşlar son yazılanlar baya bir karamsar ve iç karartıcı olmuş . Burada inanın özellikle yeni gelenler için zaman menfumu çok farklı, hiçbirşey için yeterli zaman yok maalesef çünkü düzen oturtmaya çalışmak kolay değil.
kendi durumumda şöyle bir özet geçeyim .
Geleli 8 ay olmuş. ( Kasım 2023 )
Güncel ev kirası : 2725 CAD ( Şehir merkezine trenle 40 dakika uzaklıkta 2 oda 2 banyo yeni bina , burada " Condo" diyorlar)
Telefon( 2 x Iphone 14 pro max ) + 2 x Hat + Ev Interneti : 300 CAD
Kreş Anaokulu ( 4 yaşındaki kızım için ) :650 CAD
3 ayda bir defa Elektrik Faturası : 100 CAD
Aylık Mutfak ve diğer ihtiyaçlarınız : ( 4 kişilik bir aileyiz ) 1500 CAD
Şimdi hesapladığınızda min aylık 5000 CAD ve üstü bir kazanç elde etmeniz gerekiyor. Bunu biraz taarruf ederek 4500 CAD lara çekebilirsiniz.
Fakat unutmayın bu aile için geçerli . tek başınıza gelirseniz 1000 CAD a ortak bir eve çıkabilirsiniz. Buda sizin en büyük gider kaleminizi çokca düşürecektir.
Geldikten 1 ay sonra iş buldum, şuanda vergi sonrası elimize geçen net para ile ihtiyaçlar krşılanıyor 3,5 te kenara birşeyler koyabilirsek koyabiliyoruz. Tabi 4 kişilik bir aile olduğumuz ve tek çalışan ben olduğum için muhtemelen güzel bir miktar vergi iadesi alacağız önümüzdeki sene, tahmini 7-10K CAD arası birşey olacak.
Çocuklar için Kanadaya geldikten 18. ay itibari ile devletten destek parası almaya başlıyorsunuz , buda seneye olacak 2 çocuk için ortalama aylık 850-1000 CAD arası bir para gelecek diye hesaplıyoruz.
Kanada da hala hatırı sayılır miktarda TS2023 ile gelen bir kesim var. Fakat çoğu foruma üye değil , üye olanlarında muhtemelen zamanı yok kendimden biliyorum.
Herkesin durumu kendisine göre farklılık gösterir. Ama ben geldiğimden beri keşke değil hep " iyiki" diyorum. İyiki gelmişim.
Tamamen beklentilerle ilgili .