@newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@EzgiLera Bir abi var Paris'te uber yapıyor Türk kendisi. Turistik sezonda sadece akşamları bir ubere çıkıyor tek gecede 400 500 euro kaldırıyor rahat
Abd de ubere çok talep var tabiki 400 500 euro bandında kazanılmaz ama iyi sezonda iyi eyalette tek gecede 300 dolar çok rahat kazanılır bence bu yönden bakarsak 10 bin aslında göçmenler için kolay bir hedef, abd liler için zor bir hedef gibi
Gecede 400-500 olmaz demiyorum, olur. Ama her zaman olmaz. Etkinlik falan vardır neden olmasın? Gecede $700 yapan duydum ben. Ama yalnızca 1 gün.
Ben de delivery yapıyorum arada. Mesela geçtiğimiz babalar günü $350 yapmıştım. Ama 3 hafta sonra cumartesi çıktım, $50 bile yapamadım 3.5 saatte, eve döndüm.
Günlük kazanca değil de ortalamaya bakmak lazım bence. Her gün çalışan insanlar ya da genelde çalışan insanlar, günde $100-150 yapıyor ortalama. Ve delivery normal maaşlı iş gibi düşünmemek lazım. Çünkü maaşlı işte $150 yapmak ve delivery ile $150 yapmak birbirine eşit değil. Delivery yaptığınız zaman masrafınız da çok oluyor. Ayrıca kendi arabanızı kullandığınız için arabanız da yıpranıyor ve değer kaybediyor.
Devlet bile 1 mil kullanım için $0.65 masraf yazıyor, boşuna değil bu. Delivery uygulamaları da size ortalama $1=1mil gibi bir ücret öderler. Yani aslında kazanıldığını gördüğünüz paranın 1/3’i gerçek kazanç delivery yaparken.
Ben genelde böyle özel günlerde ya da bonus olan günlerde çıktığım için 1 mil=$1.5 gibi denk geliyor. Ama dediğim gibi ben düzenli olarak yapmadığım için bu böyle. Şimdi ben size delivery ile 8 saat çalışarak günde $350 diye video çeksem tam olarak yalan olmaz ama bu durum doğru da sayılmaz.
Amerikalılar da genelde hafta sonu ya da özel günlerde ek iş olarak bunu yapıp arabalarının taksitini, sigortasını ödemeyi hedeflerler. Ya da hafta sonu eşten çocuktan kaçmak için de yapıyorlar
Kimse bu işi zengin olmak için yapmaz.
Ayrıca şunu da görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti. 2 sevgili date’e çıkmak için beraber delivery yapıyordu. Kazandıkları parayla da akşam date yapıyorlarmış hem de bu süreyi de beraber geçiriyorlar. Çünkü normal bir zamanda kazanılan bu kadar oluyor anca. 1 günde kazandığınızı güzel 1 akşam geçirmek için harcarsınız.
Yoksa her gün $500 kazanılıyor olsa kim neden ayda 15bin dolar kazandığı bir işi yapmak istemesin ki?