@ibrahimasar ahahhaha abi bunu yazacağını biliyordum aslında.Evet abi haklısın El Camino'da bende umduğum aksiyonu bulamadım ama yinede insan içinden hiç bitmese demiyor değil.
-
@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
@FıratD Samimi güzel bilgilendirici bir deneyim yazdınız teşekkürler
Rica ederim, farkındalık olduysa ne mutlu
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@AE123 yeni bir iş kolu Türkler terapi seansları versin. Uçan fiyatlara nasıl alışırsın diye.
Akil edip yapan parayi bulur 🙂
-
Üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünden mezun olduktan sonra Türkiye’de turizm sektöründe, konaklama ve otelcilik alanında; uluslararası zincir ve yerli marka otellerin satış ve pazarlama departmanlarında farklı kademelerde 19 yıl görev yaptım.
Amerika’ya göç ettikten sonra da konaklama ve otelcilik sektöründe, bir zincir markanın otelinde Satış & Pazarlama biriminde çalışmaya devam ediyorum. Göç sonrasında sektör değiştirmeyi tercih etmedim; otelciliği ve satışı sevdiğim için burada guclu olduğum alanda ilerlemek istedim.
Göç sürecimden önce uzaktan ABD’de iş arama sürecine başladım ve online mülakatlara katıldım. Amerika’ya yerleştikten sonra yaklaşık 8. ayımda ve aktif iş arayışımın 4. ayında, halen çalışmakta olduğum otelden iş teklif mektubu aldım. Bu pozisyona, aynı iş yerinde çalışan Türk bir arkadaşımın referansı ile başladım. İlk olarak Yiyecek & İçecek biriminde yönetici pozisyonunda göreve başladım; işe başladıktan sonra ikinci ayda açılan bir fırsat doğrultusunda aynı otelin Satış & Pazarlama birimine yönetici olarak promote aldim.
-
@thehawk01, içinde söyledi: Greencard ile 1 Yıl aradan sonra yeniden amerikaya dönmek
merhaba 2024 kazananıyım ve 2 ay amerikada new york da yaşadım. ailevi nedenlerle dönmek zorunda kaldım. Fakat greencardımı ve ssn numaram bu süreçte elime ulaştı. Bank of amerika da hesabım var ve captial one da kredi kartımda var . Ehliyet başvurusunda da bulunmuştum. Girişte sorun yaşar mıyım? Annemin ameliyatı için türkiyeye dönmüştüm. Şuan amerikaya geri dönmeye hazırım . ama 1 yıl ve uzun süre dışarda kalınca sorun olabileceğine dair şeyler okudum. Nasıl bir yol izlemeliyim
-
Karışık olması çok normal, iyi olacak 🍀🧿🙏🏻 Merak edin ancak endişe etmeyin. İngilizce konusunda kendinize ne kadar çok yatırım yaptıysanız şimdiye kadar ki hayatınızda, maddi olarak ne kadar çok güçlü gelirseniz, mesleğiniz ve tecrübeleriniz ABD’de ne kadar çok kabul ediliyorsa, forumdaki diğer tüm başlıkları & deneyimleri ne kadar çok okursanız o kadar az sancılı geçecek adaptasyon süreciniz.
-
Money Manager (Remove Ads) App - App Store
Money Manager (Remove Ads) App - App Store
Download Money Manager (Remove Ads) by Realbyte Inc. on the App Store. See screenshots, ratings and reviews, user tips, and more apps like Money Manager (Remove…
Ben memnunum başka bir uygulama denemedim bunun kullanımı kolay geldi. -
@ATS16, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak
@Fuat-1, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak
@Peyk74 yer hic farketmez, pahali yerede gitsen ucuz yerede gitsen kazancinda ona gore orantili oluyor, dogal bir denge var yani. Ben Izmirliyim, "bize her yer Izmir" olay bu...:)..
Tavsiye derseniz mutlaka buralarda bir tanidiginiz varsa ilk olarak onun yanina gidin yoksa ilk baslangic baya sancili gecebilir( ev tutma gibi...)
Saygilar.@Peyk74, Sn. @Fuat-1 doğru yönlendirmeler yapmış yakınen bir tanıdığınız var ise ilk aşamada yanına gitmeniz faydanıza olabilecektir ancak buna ilave olarak kazanacağınız para ile yaşam - barınma masraflarını da dikkate alarak belirleyeceğiniz eyalete göç etmeniz faydanıza olacaktır. Her eyaletin kendine göre avantaj ve dezavantajları mevcut (iklim, iş imkanları, yaşam tarzı vb). Aşağıda ufak bir hesaplama yaptım, diğer kalemleri de siz araştırarak fikir edinebilirsiniz.
1/1/26 tarihi itibariyle California’da en düşük asgari ücret $16.90 saatlik. 12/30/25 itibariyle California’da ortalama akaryakıt fiyatı $4.273 galon. 1 saatlik asgari ücret ile 3.95 galon akaryakıt alabiliyorsunuz.
1/1/26 tarihi itibariyle Illinois'de en düşük asgari ücret $15 saatlik. 12/30/25 itibariyle Illinois’de ortalama akaryakıt fiyatı $2.939 galon. 1 saatlik asgari ücret ile 5.10 galon akaryakıt alabiliyorsunuz.
State Gas Price Averages
Minimum Wage Law
Minimum Wage
Size de teşekkür ederim ATS16 araştırma yapıyorum özellikle yapacağım iş ile ilgili hangi eyaletlerde daha kolay iş bulurum, yaşam maliyetleri vergiler toplu taşıma vs vs Yine de orada olan birinden de bilgi almak + olacağını düşünüyorum.
-
O zaman hazir hafif bir enfeksiyon gecirip evde dinlenme firsati bulmusken 2 yil nasil gecti, neler oldu anlatayim.
Oncelikle sunlari belirteyim, Turkce klavyeli bilgisayarim arizalandigi icin bu mesajda alfabemize ozgu karakterleri kullanamayacagim. Bir de bu tecrubeler benim tecrubelerimdir herkes icin gecerli olmayabilir; zira ABD'de bir tane dogru yoktur, dogru yere, kisiye, zamana gore degiskenlik gosterir.
Hala ayni evde ikamet ediyorum, daha once yazdigim uzere 2 odali bir townhouse kiralamistim, O gunden bugune %10 artisla devam ediyoruz. Gecen sene muadil evlerde kiralar 3.300$ seviyesine kadar yukselmisken %10 artisa hayir diyememistim, bu sene ise muadil kiralar 2.700$a dusmusken bu sefer de tasinma isleriyle ugrasmamak icin kontrati oldugu gibi uzattim. Ev sahibinin artis talebine dusus talebiyle karsilik verdim ve aynisindan devam edelim diyerek uzlastik. Boca Raton ve civarinda evler cok eski oldugu icin tum bakim masraflari ev sahibine ait, o sebeple bu civarda ev alirken 3-5 kez dusunmek lazim. O sebeple su aralar ev kiralamak daha ekonomik oldugu icin ev alma dusuncem yok.
2024'te calisma izni aldigim icin o yila ait vergi beyanimi bu sene Mart ayinda verdim ve ABD Vergi dairesine borclandim 🙂 Turkiye'de brut gelirinin %40'ini sgk ve gelir vergisine odeyen ucretli bir calisan olarak brut gelire gore odedigim yaklasik %5'lik gelir vergisi + emeklilik odemesi beni ziyadesiyle memnun etti. Gectigimiz yil calistigim sirket haftalik ucreti W2 olarak; (gelir vergisi ve sigorta giderlerini yerinde keserek) komisyonlari ise 1099 (gelirin ertesi sene beyan edilmesi) olarak odemekteydi. Bu sebeple hatri sayilir bir miktar vergilendirilmemis gelir sahibi olurken araba, internet, cep telefonu gibi odemeleri gider olarak gosterdim. E-2 statusu ile cocuklara SSN alamadigimiz icin cocuktan kaynakli vergi iadesinden faydalanamadim (4.000$). Bu sene daha yuksek vergi odeyecegim gibi gorunuyor.
Cok merak edilen ve burada gig work denilen Uber, Lyft, Doordash gibi islere gelecek olursak; Florida'da ozellikle de bu son donemde bu sektor oldu diyebilirim. Su an benim Uber'de kabul oranim %8 ve iptal oranim %5. Yani her 10000 talepten 80 kisiyi kabul edip bunlarin da 4 tanesini arabaya almamisim. Bazen Miami veya Jupiter gibi uzak yerlere gidecegim zamanlarda uygulamayi acip yol ustu yolcu ariyorum, zaten gidecegim icin ne oderlerse odesinler bana kar kaliyor 🙂 Buna ek olarak ozel gunlerde (yil basi, cadilar bayrami vs) yine uygulamalari acip calisiyorum. Hem eglenceli oluyor hem de para kazanip bazi ekstra giderleri karsilayabiliyorum. Bunun haricinde bu islere guvenerek buraya gelmeyin. Para kazanabileceginiz yalnizca 3 ay var (kasim, aralik, ocak), bunlara ek olarak bahar tatilinde de 1-2 hafta cidden iyi bir donem oluyor. Geri kalan zamanda kazanacaginiz para mil basi 60 cent ve saatlik 18$ olarak kalacaktir. Ozellikle cumartesi geceleri yolcudan cok sofor oluyor, bu sofor bollugunda sirketler sizi istedikleri an gozden cikarabiliyorlar. Bir de XL, Premium SUV gibi diger sofor secenekleri var, ilgilenen olursa ozelden anlatabilirim. Yine de bu tarz isler dunuyorsaniz ya gidin 3-5k degerinde eski bir araba alin ya da 70-80k degerinde bir premium SUV, aksi takdirde para kazanamazsiniz.
Daha onceden belirttigim gibi benim amacim kendi harcadigim fazladan parayi size harcatmamak, o sebeple yaklasik 20k$ degerinde luzumsuz harcama yaptigimi tespit ettim. Artik daha tecrubeli ve bilincliyim, bu sebeple kimsenin luzumsuz para harcamasini istemiyorum. Daha onceki iletide belirttigim gibi, bir emlakci size Florida'da yasa degisti artik alici taraf da komisyon oduyor diyorsa sirtinizi donun. Dogru, Agustos 2024'te emlakcilarla ilgili yasa degisti, artik ev alan da satan da emlakcilara komisyon odemek durumunda kaliyor. Kira icin ise boyle bir sey yok. ABD'ye yeni yerlesen herkesin ilk adresi apartman kompleksleri oluyor ve onlar da kira komisyonu odemiyor (100-500$ arasi referans bonusu oduyorlar). Bu gibi yerlerden para alamadiklari icin bazi emlakcilar degisen yasayi bahane edip kendilerine bir kira tutari istiyorlar. En nihayetinde sizin icin gidip bir ev bakiyorlar, yetkililerle gorusup teklif aliyorlar, ancak bunu herkes yapabilir. Harcadiklari zaman icin mesai ucreti + masraflari isteseler anlarim da herkesin yapabilecegi bir is icin 2.500$ talep etmek mantikli degil.
Bu tarz yerlerin mulkiyeti tamamen bir sirketin elinde oldugu icin her seyde sirket gorevlileri ile muhatap oluyorsunuz. Haliyle, yuksek kira odenen yerlerde sorunlar cozulurken dusuk kira odenen yerlerde biraz sorunlar ve gecikmeler olabiliyor. Sirketler genellikle yeni goc etmis kisilere kapilarini acarken, mevcut kiralama orani, bos ev sayisi gibi faktorlere bagli olarak reddedenler de olabiliyor. Talep ettikleri depozito bedelleri 500-1000$ arasindayken ilk kira ve depozitoyu yatirdiktan 1-2 gun sonra eve gecebiliyorsunuz. Nedense kimileri gelir gelmez kendi evimize gecelim diye bir takintiya sahip olup sonra ilk gecelerini yerde yatarak geciriyorlar. Arkadaslar gelin, bir airbnb ya da otelde 1-2 hafta kalin, evinizi kiralayin, esyalarinizi alin ve yerlesin. ABD'de ev cok, eninde sonunda bir yer bulacaksiniz.
Duzgun gelir getiren ve kalici bir is bulmak son derece zor. Bunun icin once koklu bir sirkette en alt pozisyindan saatlik 15$ ucretle ise baslayip sonra sabirla 3-5 sene calismaniz gerekiyor. Yoksa sizi direkt yonetici yapmiyorlar, en altin tozunu ve pisligini yasatiyorlar. En cok aranan meslekler; klima, cati tamirleri, elektrik ustalari ve tesisatcilar. Eger bu konuda bir yatkinliginiz varsa franchise sirketlerden birine CV gonderirseniz, siz lisans alincaya kadar yardimci olurlar, zira son gocmenlik olaylarindan dolayi dogru duzgun isci bulamiyorlar. Odedikleri ucretler de saatlik 30-40$ arasinda degisiyor.
Bu sene benimle irtibata gecen arkadasimin arkadasi icin saatlik 35$ + masraflar olarak (toplam odedigi para 3.000$ civarinda) is danismanligi yaptim, E-2 icin sirketini hazir hale getirdim. Su ana kadar gayet basarili gidiyor, onumuzdeki sene gelip statu degisikligi yapacak. ABD'de yasamak isteyen ama kuracagi ise fazla para yatirmadan ayda 2000-3000$ gelir getiren bir is isteyen arkadaslar ozelden iletisime gecebilirler. Simdiden soyleyeyim, bu kisiye ozel ve yalnizca benim istedigime verecegim turden dost isi bir hizmettir, amacim size 10-15k danismanlik ucreti verdirtmemektir. Haliyle benim musaitlik durumuma baglidir. Yoksa tanidigim durust is danismanlarina yonlendirebilirim.
Gecinmek ve hayata tutunmak her yerde oldugu gibi burada da zor; ama tutunma iradesi oldugu surece her turlu idare ediliyor. Evet ilk sene ikinci seneye gore daha zor. Ben duzenimi ancak 3. yilimda tutturabildim. Artik duzenli isim, maasim, bos zamanim var. Buna ragmen tabii ki gevsemiyor, derhal E-2 uzatmasi icin gerekli telasi yasamaya basliyoruz. Onumuzdeki Subat sonuna kadar yine alttan alta bir telas saracak bizi.
Florida'ya yerlesmeyi dusunenler icin, ben daha once bazi major eyaletlere is sebebi ile gitmistim. Acikcasi iclerinde favorim havasi, dogasi ve gerceklesen sacma sapan olaylardan (aliskanlik olmus) dolayi Florida'dir. Florida ABD'nin Adana'sidir diyebilirim. Boca Raton ise iyice Turk mahallesine donustu, sabah oglumu okul servisine gotururken konusulan iki dil var, Rusca ve Turkce. Gunden gune sayi olarak buyuyoruz, artik yakinda maddi olarak da iyice buyuyecegiz, zira benimle beraber gelip cok iyi isletmeler kuran arkadaslarimiz var, zamanla vatandaslik alacagiz, cocuklarimiz polis, idareci vs olacak, dernekler kuracagiz ve adaylar gelip bizlerle gorusmek zoruna kalacak. Simdilik Florida'daki Turk varligi, orgutsuz durumda, o sebeple bir baski grubu olusturmaktan cok uzagiz, ancak yakinda Turkce ehliyet sinavi, Turkce dilekce verme gibi imtiyazlar talep edebiliriz.
Son olarak eklemek istedigim husus, 2 kez ICE kontrolune yakalanan birisi olarak diyebilirim ki su an gocmen olmamam avantajima, ice gorevlilerine vatandas da gocmen de degilim yalnizca yasal bir yabanciyim (legal alien) dedigimde benden evrak istiyorlar, ben de USCIS tarafindan bana gonderilen statu belgesinin fotograafini gosteriyorum, vizen var mi diye sorduklarinda var tabii ki zaten vizem olmasa bunu nasil alayim diyorum ve birakiyorlar. Sahsi kanaatim, diliyorlar ki beni istedikleri an kapi disari edebilirler, vatandaslik hakkim vs yok. Gocmen arkadaslari ise vatandas olabilecekleri icin vatandas olmadan once darliyor da darliyorlar. Florida'daki tum polis departmanlari ve serif ofisleri artik ICE operasyonlari katilmakta ve bir yabancinin suca karismasi durumunda aninda ICE gorevlilerine haber veriyorlar. Bu sebeple iltica basvurusu yapanlar, agir trafik ihlali yapan gocmen olmayan vize sahipleri biraz daha tedirgin durumda oluyorlar. Buna ragmen bizim gibi kurallara uyan ve vergisini odeyen kiymetli yabancilar icin ingilizce konusabileceginiz surece sikinti yok.
Kiymetli arkadaslar, cok sukur ki sag salim, tutuklanmadan 2 senemizi tamamladik. Bu surede cok iiymetli insanlarla tanistim, hata yaptim, duzeltildi vs. Su an cok daha eglenceli bir hayatim var. Turkiye'de arkada biraktiklarimla 0'dan baslayip kurdugum bu hayatta cok zorlansam da iyi ki yapmisim diyorum. Tekrar ediyorum, anamdan babamdan uzak, her seyin maddi karsiliginin oldugu bir ulkede bu kadar uzun sure direnebilecek cesaret ve gucunuz yoksa maceraya girmeyin. 2 sene icinde pes edip ulkemize geri donen 3 aile ile tanistim, hem is planlari, hem beklentileri hem de burada yasamak istedikleri hayat son derece hatali ve tutarsizdi. Iyi yapilmamis ve garip gurup insanlarin cektigi tamamen safsata olan youtube videolarindan etkilenerek hayaali bir yasamin pesinde kosmuslardi. Ne yazik ki emeksiz yemek olmuyor.
Buraya kadar yazdigim her icin, ABD'ye yerlesmeye karar verdikten sonra bana yazabilirsiniz. Musait oldugumda muhakkak donerim. Basinizi agrittiysam affola, esenlikler dilerim.
-
Memphis te yaşayan varmı. Nasil bir yer. İş ve yaşam olanaklari nasıl. Bu yakinlarda oraya geleceğim.
-
@WithNaz Merhaba, bu tur durumlarda chatgpt'ten yardim alabilirsiniz. Sizin mesajinizi Chatgpt'ye yazdigimda asagidaki gibi bir cevap verdi. Bir de gorusme esnasinda neler denilebilir onu sormustum. O cevabi da en altta ekledim. Siz biraz daha detay belirtip daha ozellestirilmis bir bilgi alabilirsiniz. Ornegin hangi eyalet/sehir bilgisi oldugu eklenirse belki o kisimla ilgili yasal bilgileri dahil edebilir.
Ornegin 3 yildir oturdugunuzu ve ilk 2 yil hic gurultu ile ilgili sikayet almadiginizi belirtmissiniz, bunu ustune basa basa soylemenizde fayda olabilir. Bir de eger baska bir daireye gecme durumu soz konusu olursa tasinma masraflari, depozito, ve yeni dairenin kira sartlari konusunu mutlaka konusun. Belki de siz 3 yildir oturdugunuz icin, diger komsunun tasinmasi daha dogru olur. Bunu da nasil konusulmasi gerektigini yine chatgpt ile sorulabilir.
Pek caninizi sikmayin. Evlerin bu sekilde ahsap olmasindan dolayi ses problemi cok yasandigini tahmin ediyorum. Leasing ofisi, bu tur bir durumla ilk defa karsilasmiyordur. Bu arada komsunuzun kira yenileme donemi geldi ise sirf pazarlik amaciyla ust katimizdakiler cok gurultulu vs diye sizlanip kira artisini engellemek icin bahane yaratmak istiyor bile olabilirler.
Merhaba, yaşadığınız durum gerçekten oldukça stresli ve zorlayıcı olabilir. Hem kendi huzurunuz hem de kiracılık ilişkisini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek adına, haklarınızı savunmak önemli. Bu tarz sorunlarla karşılaşan birinin nasıl bir yol izleyebileceğini aşağıda özetlemeye çalıştım.
Hakkınızı Savunmak İçin Belgeler:
İlk olarak, alt komşunuzun mangal yaptığına dair kaydınız oldukça önemli. Bu, sizin haklı olduğunuz bir durumu ispat etmek için kullanabileceğiniz güçlü bir delil olabilir.
Ayrıca, komşuların çocuklarının sabaha kadar ağlaması ve gürültülü aktiviteler hakkında da elinizde bir kayıt ya da tanık olabilir. Gerekirse, ses kaydı almak veya videolar çekmek de faydalı olabilir.
Kiracı Olarak Sizin Sorumluluğunuz:Kontratta yer alan kurallara dikkat edin. Eğer sessizliğe dair belirli kurallar varsa, bunları ihlal etmiyor olduğunuzu kanıtlamak, savunmanızı güçlendirecektir. Örneğin, çamaşır bulaşık makinesinin saatine özen göstermeniz, olabildiğince gürültüsüz olmaya çalışmanız, komşularınızın rahatını bozmadığınızı kanıtlar.
Leasing Ofisiyle Görüşme:Görüşmeye giderken, sakin ve olabildiğince yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. Hakkınızı savunmanız gerektiği kadar, komşularla olan ilişkinizi daha fazla gerilmemek adına da ortak bir çözüm bulmaya çalışın.
Leasing ofisine, rahatsızlıklarınızın karşılıklı olduğunu belirtebilir ve her iki tarafın da uyması gereken kuralların olduğu bir çözüm önerisi sunabilirsiniz.
Komşuluk ilişkilerini koruma adına, mümkünse komşularınızla bir araya gelerek konuşmak da çözüm olabilir. Hangi seslerin rahatsızlık yaratabileceğini karşılıklı olarak netleştirip, anlaşmaya varabilirsiniz.
Yasal Haklar:Eğer bu konuda herhangi bir haksız muamele veya ayrımcılığa uğradığınızı hissediyorsanız, bir avukattan profesyonel destek almanız faydalı olabilir. Bazı devletlerde kiracının korunması adına yasalar oldukça güçlüdür. Leasing ofisin size sözleşme feshi gibi bir tehditte bulunması da, sizin yasal haklarınızı göz ardı eden bir davranış olabilir. Bu durumda, yerel kiracı haklarıyla ilgili araştırma yapmak veya avukatla görüşmek önemli olabilir.
Sosyal Medya veya Forumlar:Amerika'da benzer durumlarla karşılaşan kişilerin yaşadığı deneyimlerini ve çözüm önerilerini içeren forumlar ve sosyal medya grupları da size fikir verebilir.
Unutmayın, bu süreçte soğukkanlı ve sakin kalmanız, çözüm odaklı bir yaklaşım benimsemeniz her iki tarafla da daha sağlıklı bir iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır. Umarım bu konuda bir çözüm bulabilir ve rahatsız edici durumdan kurtulabilirsiniz. Başarılar dilerim!leasing ofisiyle görüşmede söylemek isteyebileceğiniz maddeleri aşağıda, sanki konuşuyormuş gibi madde madde İngilizce olarak yazdım:
Introduction & Acknowledging the Situation
"Hello, I want to start by saying that we are very sorry for any inconvenience caused. We have always tried our best to be respectful and considerate to our neighbors and we never intended to disturb anyone."Clarifying Our Efforts to Be Quiet
"We have been doing our best to maintain quiet hours. For example, we do not use the dishwasher or washing machine after a certain hour and we are always cautious when walking around because of the noise from the hardwood floors."Mentioning the Noise from the Neighbor Below
"However, we would like to point out that we have also been affected by noise from the apartment below. For instance, their children cry loudly late into the night, which can be quite disturbing. We've never made a complaint about this, but it has been a continuous issue."Evidence of the Situation
"We also have evidence of some issues from the neighbor below, such as them using a grill on the balcony, which is against the building's rules. I recorded a video of the smoke coming into our apartment because it was disturbing, and we want to make sure we follow all the rules as well."Expressing Willingness to Find a Solution
"We understand the importance of being considerate in a shared living space, and we are open to finding a solution that works for everyone. We would like to make sure that the rules are applied fairly and that both sides can coexist peacefully."Seeking Assistance or a Fair Resolution
"We would appreciate your help in resolving this issue, and we hope that we can all follow the building’s guidelines to avoid any further disturbances. We are also open to moving to a different apartment if that would be a possible solution."Ending on a Positive Note
"Again, we sincerely apologize for any trouble we may have caused. Our goal is to maintain a peaceful environment for everyone and we hope to find a fair and balanced resolution." -
Başlık denk geldi, paylaşayım.
Bir gün garajda tam arabaya bineceğim kapıyı açtım. Garajımın önünde beyaz 2008-2009 Ford Fusion bir araba durdu, sürücü camını yavaş yavaş indirip çıkardı bir iphone 14/15 beni kayda almaya başladı. Ben de bu esnada bakıyorum tabi. Baktım fotoğraf değil, video kaydediliyor. Ne yapıyorsun anlamında elimi işaret ettim. Kaydı durdurup devam etti. 35-38 yaşlarında kilolu beyaz amerikalı bir kadın. Dedim herhalde bu keşif yaptı, soymaya gelecek. Atladım hemen arabaya peşinden tampon tampon takip ediyorum. Bir ara geçeyim diye yana çekip durdu, arkasına geçip bekledim. Bizim evlerin olduğu tarafta bir tur atıp diğer bloklara doğru geçti. Gate kodu girmek için yanaştı ama açamıyor. Sonra birisi uzaktan gate'i açtı ve araba içeri girdi.
Bu durumda ne yapmak gerekir, yasal haklarım vs ne diye biraz araştırdım. Sonunda bunu site yönetimine bildirmenin en makul yol olduğu kanaatine vardım.
Olayı, zamanı, plakayı ve profili anlatan bir eposta atıp geçtim. Eylemi kamusal alanda yaptığı için olay biraz ortada kalıyor, ben kendi garajımda olduğum için hak ihlali var.
Böyle tuhaf bir olaydı, Yer: Kuzey Dallas Zaman: Tem-Agu 2024. -
@zge Wrapping paper ile iyice sarin ve valizinizde getirin. Bir sorun cikmaz sanirim.
-
ABD'de 2024 yilinda ortalama household (3 kisilik aile) para birikimi $65k civarindayken (emeklilik hesaplari haric), ortalama household borc miktari ise $104k dir. Borclarin en buyuk kalemi mortgage (ev) borclaridir. Daha sonra ise ogrenci ve arac kredi borclari gelir. Yani cogu Amerikali "borc yigidin kamcisidir" felsefesi ile yasamaktadirlar. Veya yasamak zorunda birakilmaktalar!
-
Merhaba bu sorunuza cevap alabildinizmi benimde kizim abd vatandasi herhangi bir para yardımı alabiliyormuyuz turkiyeden
-
@jesus-0 Ingilizceniz varmis, onceliginiz kendinizi gelistirmek olmali. Tir soforlugu konusunda hicbir fikrim yok ama bence okula giderek ilerisi icin kendinize iyi bir yatirim yapabilirsiniz.
Bulundugunuz yerdeki bir community college'den baslayabilirsiniz. Ilginizi ceken bir alan secin ve donemde birkac ders almaya baslayin. Ayni zamanda da calisabilirsiniz.
Ornek olarak yaziyorum: Ben 50+ yasindayim, 4 yillik ve MBA mezunuyum, duzenli bir isim var, ve su anda hala community college'de ders aliyorum, haftada 1 aksam okula gidiyorum ve ayrica online dersler aliyorum. Ihtiyacim oldugu icin degil ama kendimi gelistirmek, insanlarla kaynasmak icin. Beyin gelisimi/korunmasi acisindan da yeni seyler ogrenmek her yasta faydali.
-
@knnrn bu nasil mumkun 6 bin tax odemek bizleri de aydinlatma imkaniniz var mi acaba ? 🙂
-
Dünyada kitap diye bir site var. Özellikle amerika'ya gönderim vurgulanmış. Fiyatlar uygun duruyor, Türkiye'deki fiyatların çılgınlığı ve buradaki ortalama kitap fiyatı düşünülünce.
-
@EzgiLera Kesinlikle sokakta hayvan olmamasi güzel. Mesela sokakta daki hayvan ile evde beslediğimiz hayvanın bile pskolojisi farklı.
Bugün sokakta ki hayvanlar malesef sürekli tetikte ler dışarıdan gelecek saldirilara karşı... Fakat evimizdeki hayvanlar sürekli sevgi ile beslediğimiz için kafalarini rahatlıkla yataga koyup uyuyabiliyorlar.
Her ne kadar kötü olaylarda olsa Türkiye de de aslında hayvanlri seven çok insan var. Benim gördüklerim zaten çogu sokaktan sahiplenmiş. Tabi cins denilen kedileri alanlarda bir o kadar çok. Ama sonuçta kedi kedidir tatlı şeyler.
Bizim gibi sokakta hayvan olan ülkelerde 1 yavruya yuva sahibi olmak bence yapılacak en güzel iyiliklerden.
Evin içinde gezmeleri bile insanı mutlu ediyor. Aslında kedi ler gerçekten mutluluk kaynaklari^ -
Bende tarihe not düşmüş olayım. 5 yıl sonra Abd vatandaşlığı için son hazırlıkları yapıyorum. Hem Abd de hem Tr de evimiz ve aracımız var. 5 kişilik aile olmuşuz, mutlu ve sağlıklı bir şekilde ülkemize tatile gelmişiz yıl 2029. Bu mesajı 5 yaşındaki oğlumla beraber okuyup gülümsüyoruz 😊 Gelecekten bir gün filmi gibi oldu biraz 😊
ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
-
New York’da Türk emlakçı tanıdığınız var mı?
-
@diana-kate Hangi bölgede? Long Island, NY’da var benim tanıdığım.
-
Brooklyndeyim nyda ki tanıdığınız bana yardımcı olabilir mi
-
@diana-kate Tanidigim emlak danismaninin bilgilerini size mesaj olarak gonderdim. Kendisi daha cok Long Island bolgesinde hizmet veriyor. Ancak calistigi firmada paslasacagi birileri vardir belki. Bir danisin isterseniz. Umarim istediginiz sonucu alirsiniz.
-
Selamlar. 11 mayısta Houston - Texas eşimle birlikte geliyoruz. Green card ve ssnlerimiz gelene kadar araba alabiliriz değil mi ? İlla SSN olacak şartı var mıdır? Houstonda 2.el güvenilir bir araba galerisi var mı tavsiye edebileceğiniz?
-
-
@Rizamrs iyi akşamlar zoramotors.com giriş yapıyorsun bütçene uygun araçlara bakıyorsun orada ki telden yada @Emrah-Borazan dediği gibi kadire @semavi mesaj atıp beğendiğin aracın a dan z ye herşeyini anlatıyor karar mı veremedin sen bütçeni ve nasıl tür istiyorsun söylediğin zaman ona göre sana yardımcı olur
-
@warmgrey doordash, spark drive gibi işlerde aylık kazanç ne civarlarda oluyor.
-
@Erhan-2 bizim forumda her bir soru için başlık bulunmaktadır. Bu başlıklara yazarsanız diğer kişiler de yararlanır. Ancak konu dışında bir yer de sohbet başlarsa ozaman bu konu ile ilgili bilgi arayan kişinin kafası karışır. Acaba sorunuzu aşağıdaki sayfaya taşır mısınız.
-
@Erhan-2 Günde kaç saat yaptığınızla ve nerede olduğunuzla ilgili çok değişir. Fakat benim bulunduğum bölgede günde 8 saat çalışarak ayda 3-3.5 arası yaparsınız brüt.
-
Merhaba,
Green kart öncesi bekardım, süreç içerisinden evlendik. Birlikte ABD'ye girdik ve ikimizin de şimdi green kartı var.Ancak boşanacağız. ABD ye girerken yanımda boşanma evraklarını götüreceğim , boşanma evraklarının çevirisini yaptırmam gerekiyor mu ? Aynı zamanda ileride vatandaşlık başvurusu için bir sıkıntı olur mu ? (Ben asıl talihliydim zaten.) Aynı zamanda da ABD'ye girdikten sonra forum doldurup isim değişikliği için yeni kart isteyeceğim, başka yapabileceğim birşey var mı ? Aynı zamanda güvenlik sebebiyle eski eşimin ABD deki yerimi bilmesini istemiyorum, bunu bir şekilde öğrenebilme şansı var mı ? USCIS'e boşandığımı bildirecek miyim ? Yoksa o dolduracağım formda zaten belirtecek miyim?Aynı zamanda eğer yeni green kart elime geçerse eskisi de yine de bende olacak değil mi ? Amerikan hükümetinin bu konuyla alakalı bir açıklaması var mı acaba herhangi bir sitede -
Arkadaşlar merhabalar.
Herkese güneşli bir Denver gününden selamlar. Amerikaya gelişimin üzerinden neredeyse bir ay geçti ve ilk deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Umarım ışık tutar.
Amerikaya 2022 yazında work and travel öğrencisi olarak geldiğimden dolayı SSN'im vardı ve bu SSN işimi inanılmaz kolaylaştırdı. Yine Work and Travel zamanı başvurduğum ve almaya hak kazandığım ancak aktive etmediğim Discover kredi kartı sayesinde 1.5 yıllık bir kredi geçmişim ve 750 kredi skorum var. Bu da benim için inanılmaz kolaylık oldu. İlk gün hemen gittim eski hesaplarımı aktive ettirdim. KeyBank ve Bank of America hesaplarım vardı. KeyBank hesabım hala aktifti. Sadece yeni bir debit kart sipariş ettim. Üzerimdeki nakidi de hemen yatırdım. Bank of America hesabım ise kapanmıştı. Onun için malesef tekrar açmam gerekti. Bu arada Keybank randevu istemedi ama BofA randevu istedi. Daha sonradan TEB'in bana izin verdiği 10k doları KeyBank'e transfer ettim. Bunun için tutarları tam hatırlamıyorum ancak toplamda yaklaşık 40 dolar gibi bir kesinti oldu. Otel için 1 haftalık rezervasyon yapmıştım ve ev bulmam gerekiyordu. Benim için en büyük problem bu oldu. Gittiğim her apartman kompleksi (downtownda ev bakıyordum çünkü oraları biliyorum) ya bir Job Offer istiyor ya da 3-6 ay arasında bir Bank Statement istiyor. Bank statement amerikada ayda sadece 1 kere alınıyor. Hesabımda 20 bin dolar gibi bir para olmasına rağmen, greencardla geldiğimi YENİ geldiğimi bu yüzden bank statement alamadığımı, iş henüz aramaya bile başlamadığımı, 6 aylık kontrat yapmak istediğimi ve bu parayı peşin verebileceğimi söylememe rağmen çoğu yer beni reddetti. Otelde kaldığım süreyi 3 gün daha uzattım ancak oteller de inanılmaz pahalıydı. Daha sonradan neyseki arkadaşlarım imdadıma yetişti ve onların evinde 10 gün kaldım. WAT zamanı kaldığım apartman kompleksi biraz yardımcı oldu ve genel müdürlerine durumumu açıkladılar. Benden Transaction History'mi istediler ve sonunda bu yeterli oldu. Ancak eve geçmem yine 4-5 günü buldu. Temizlik vs. yapmaları gerekiyormuş ama neyseki bu hafta kendi evimdeki 1. haftam. Sonunda bir adresim olunca SSS askerliğe hemen kayıt oldum ama heyecandan adımın son harfini salak gibi yanlış yazmışım. Neyseki daha sonradan telefonla aradım ve adımı değiştirdiler. Amerikada arabasız hiçbir şey olmuyor. Markete bile gidemiyorsunuz neyseki yine arkadaşlarım sağolsun ev eşyalarımı ve mutfak alışverişimi yapmamda büyük yardımcı oldular. SSN'im vardı ama göçmen SSN'i değildi. Hiç beklemediğim bir şekilde amerikaya girişimden 1 hafta sonra SSN'im geldi. Dün de Greencardım elime ulaştı. Daha bir ay bile olmadı. Colorado bu konuda hızlı olabilir bilmiyorum ama şu anda greencardım ve SSN'im elimde. Şu an iş ve araba bakıyorum. In State olunca üniversiteye kayıt olmak istiyorum. İleride bu konulardaki güncellemeleri de paylaşacağım. Colorado özelinde her sorunuzu istediğiniz gibi sorabilirsiniz. Yardımcı olmaya çalışırım. Amerikaya ilk girişimin deneyimlerini okumak isteyenler için linki paylaşacağım. Herkese hayatında mutluluklar ve bol şanslar dilerim. Umarım şansa ihtiyacınız olmaz.
Amerika'ya ilk giriş deneyimim : https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş/2846?_=1714854207748
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
Hope Breaker
-
@Hope-Breaker yeni hayatınızda şans sağlık mutluluk sizinle olsun

-
@Hope-Breaker tebrikler yeni yaşantınızda başarılar
-
@serel çok teşekkür ederim
-
@mesut1905 çok teşekkürler
-
@Eren-0
Konu üzerinden çok zaman geçmiş ama bende yakın zamanda Houston’a geleceğim. Özlem hanımın şubesi nerede acaba? -
Amerikadaki 10. ayımızda ilk tatilimize gittik
Her zaman her eyaletin kendine has olduğu, insanların, kuralların, ortamların farklı olduğu söylenir ve biz de bunu deneyimlemiş olduk. Seattle'da yaşıyoruz ve tatil için Miami South Beach'e gittik. Neredeyse ülkenin bir ucundan diğer ucu, iki şehir arasında yerel saat farkı 3 saat ve 6 saat sürdü uçuşumuz. Daha iner inmez uzun zamandır hissetmediğimiz bir sıcaklık ve kuruluk hissettik ve saat sabahın 5.30-6 sularındaydı yani daha ortalıkta güneş bile yoktu
Bu sıcaklığı en son yıllar önce Kıbrısa gittiğimde hissetmiştim. South Beach çok güzeldi 24 saat açık restoranlar, kalabalık sokaklar yani hiç uyumayan bir şehir oluşu bana İstanbuldaymış gibi hissettirdi. Bunun dışında okyanus dalgalıydı ama tertemizdi ve su ılıktı, çokça yüzdük. Birçok farklı ülkenin mutfağı olduğu için her seferinde farklı şeyler deneyebilmek güzel ama 5.gün sıkılıp yine Türk restoranına gittik
Restoranın ismi Komma Mediterranean Restaurant, baya güzeldi tavsiye ederim. Bu restoran dışında yine birçok türk restoranı ve dönercisi gördük hatta ismini yanlış hatırlamıyorsam Osmanlızade adında bir lokumcu bile vardı
Kaldığımız süre boyunca da birçok Türkle yürüdüğümüz yerlerde, sahilde, restoranlarda denk geldik. Bu kadar Türk olduğunu hiç bilmiyorduk, böyle denk gelmek güzeldi 
Bize göre Miami'nin olumsuz ve kötü yanlarını şöyle sıralayabiliriz; İnsanlar yaşadığımız yere göre çok kabaydı, yaya geçidinde, stop signlarda durmayan birsürü kişi vardı. İnsan kalitesi tüm Miami'de böyledir diye genelleme yapamayız çünkü her yeri gezmedik ve South Beachte çok fazla turist olduğu için bu bahsettiğimiz insanların büyük bir kısmı da bu gruba giriyordur büyük ihtimal. Ama sahilde yüksek sesli müzik açıp rahatsız olanlarla kavga eden latinler mi dersin, birbirleriyle tartıştıktan sonra hiç çekinmeden bir siyahiye nigga diyen kokainden kafayı yemiş meksikalılar mı dersin. Hepsinden bol bol vardı.
Sıcaklık belli bir zamandan sonra bunaltmaya başladı, hava 32 dereceyken hissedilen 37 derece gösteriyordu ve gölgedeyken bile sıcaktan kaçamıyor gibi hissediyorduk
Fiyatlar yaşadığımız yerdeki bir çok restoranla hemen hemen aynı olduğu için pahalı gelmedi. Hemen hemen her mekanda hesaba %20 auto gratiuty ekleniyor, bu sorun değil ama tip zaten kesin olduğu için servis çok zayıf ve kalitesizdi çoğu yerde.
Sözün özü bizim için Miami tatil için mükemmeldi ama yaşamak için aynı duyguları hissedemedik. -
@hope123 Biz de geçtiğimiz hafta Miami’deydik ve aynen bahsettiğiniz durumları hissettik. New York’tan Miami’ye gittik ve bir anda trafikte kornaya basan makas atan araçları görünce tabi şoka uğradık. Yüzde seksen oranında hispanic nüfusa sahip ve birçok yerde hiç ingilizce bilmeyen insanlara bile denk gelebiliyorsunuz. Benim için en güzel tarafı tabi ki south beach in turkuaz rengi suyu, beyaz kumları ve yollarda rastgele gördüğünüz göz alıcı süpersport otomobiller ve özellikle Ferrari’ler oldu
-
Gerçekten güvenlik kaygısı ve para kazanma sorunu hisseden varsa NH ye gelebilir., ama soğuk ve karlı geçiyor kışın ona göre, araç olarak burada kışın pickup ya da suv gerekiyor.
Benzer Başlıklar
152
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum