Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @deeper Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

    @crazycells

    Bilgiler için çok teşekkürler. Ben de öyle yapmayı düşünüyorum, almak zorunda bırakmadıkları müddetçe daha fazla zorlamak manasız geliyor. Gelişmiş ülkelerden sabıka kaydı almak çok zor değil, hepsinin online sistemleri var; ancak Çin, Hindistan gibi yerlerde fiziki olarak o ülkede olsanız bile bu belgeleri edinmek çok kolay değil.

    Dosya numaram 9000'lerde, sanırım Ocak'ta aktif olmam gerekiyor.

    Evet Polis kaydı almak zor ama gelişmiş ülkelerden almak daha kolay fikrine katılmıyorum. Çünkü sosyal medyadan takip ettiğim 2019 talihlisi bir beyefendinin eşi, Hollanda'dan o belgeyi tedarik edemedi. En son kendisi bizzat Hollanda'ya gidip aldı. Örnek teşkil etmesi amacıyla yazıyorum. Bana da çıkarsa önümüzdeki yıl, ben de Rusya'dan talep edeceğim.


  • @filth_grinder merhaba, ben de Fransa'dan adli sicil kaydı almak istiyorum. İlk basvurumu pasaport ile yaptığım için reddetmisler. Şimdi nüfus cüzdanı ile tekrar yapacağım. Kafama bir sey takıldı. Yardımcı olursanız sevinirim. Bu kaydın elektronik halini elçilik kabul ediyor mu yoksa illa Fransa'dan posta ile mi gelmesini istememiz gerekiyor?


  • @kartela merhaba. Sicil kaydi yani (d'extrait de casier judiciaire (bulletin n°3)) posta yolu ile adresinize gonderiliyor. Email yoluyla online kopyasini alabileceginizi sanmiyorum. Bu yuzden bir ay kadar onceden basvurun derim ben.

    Mahkeme kaydi alacaksaniz o online copy olarak emaille yollaniyor. Ancak onun icin de gene bir iki hafta beklenmesi gerekiyor genelde.


  • Bu ileti silindi!

  • @filth_grinder mail ile bir şifre veriyorlar. Sisteme o şifre ile girip aynı bizim e-devlet ten olduğu gibi bir doküman indiriyorsunuz. Belgenin altında uzunca bir referans kodu var.


  • @kartela bu yil sistem degismis olabilir. Benim aldigim donem dedigim gibi posta yolu ile yollaniyordu.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @filth_grinder Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

    @kartela merhaba. Sicil kaydi yani (d'extrait de casier judiciaire (bulletin n°3)) posta yolu ile adresinize gonderiliyor. Email yoluyla online kopyasini alabileceginizi sanmiyorum. Bu yuzden bir ay kadar onceden basvurun derim ben.

    Mahkeme kaydi alacaksaniz o online copy olarak emaille yollaniyor. Ancak onun icin de gene bir iki hafta beklenmesi gerekiyor genelde.

    @kartela Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

    @filth_grinder mail ile bir şifre veriyorlar. Sisteme o şifre ile girip aynı bizim e-devlet ten olduğu gibi bir doküman indiriyorsunuz. Belgenin altında uzunca bir referans kodu var.

    Surada alternatif dokuman kabul edilmedigi belirtiliyor

    "Extrait de Casier Judiciaire " alacaginiz belgenin ismi, eger Turkiye'deki benzer bir sisteme gectilerse belki yakinda dediginiz sekilde online olarak indirilen dokuman da kabul edilecektir ama su an icin boyle bir bilgi resmi sitede yazmadigindan posta yolu ile almanizi tavsiye ederim...


  • @crazycells merhaba cevabınız için çok teşekkürler. Orda aynı zamanda Special Seal(s) / Color / Format: There is no special seal(s)/color/format yazıyor. Ben burdan illa resmî kopya olmasına gerek yok anlıyorum. Zaten benim bahsettiğim alternatif bir doküman değil polis kaydının kendisi. Ama yine de önce elektronik için başvuru yapıp o gelince resmî kopyayı posta ile istemek ihtiyatlı bir seçenek olabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kartela net bilemiyorum maalesef, ben yerinizde olsaydin zaman kaybi yasamamak icin standart yolu tercih ederdim.


  • sayın @Rookie , bende sizin gibi 2002 yıllarında 9 ay Kanada'da yaşadım, sabıka kaydı olayı kafamı karıştırdı, siz elçilikle görüşme sağladınız mı? bu belge sizden istendi mi? cevabınıza göre bende gerekli aksiyonları şimdiden almaya çalışacağım...


  • Sayın @ONROZR almanıza gerek yok içiniz rahat olsun benim görüşmem de hiç sorun olmadı kaldı ki siz çok daha eskiden bulunmuşsunuz.Hayırlısı olsun şimdiden ☺


  • @rookie Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

    Sayın @ONROZR almanıza gerek yok içiniz rahat olsun benim görüşmem de hiç sorun olmadı kaldı ki siz çok daha eskiden bulunmuşsunuz.Hayırlısı olsun şimdiden ☺

    @Rookie , @ONROZR 'un bulundugu tarih çok eski oldugundan mı böyle söylüyorsunuz yoksa sizin görüşmenizde sormadıkları için mi?


  • @sametbelli Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

    @rookie Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

    Sayın @ONROZR almanıza gerek yok içiniz rahat olsun benim görüşmem de hiç sorun olmadı kaldı ki siz çok daha eskiden bulunmuşsunuz.Hayırlısı olsun şimdiden ☺

    @Rookie , @ONROZR 'un bulundugu tarih çok eski oldugundan mı böyle söylüyorsunuz yoksa sizin görüşmenizde sormadıkları için mi?

    Sayın @sametbelli görüşmem de sormadıkları için diyorum çünkü arkadaşla kaldığımız süreler aynı.Tarih eski olup daha uzun kalsaydı bir fikir belirtmem zor olurdu deneyimlemediğim için.


  • Sn. @rookie benim de iki farklı ülkeden almam gerekiyor o yüzden merak ediyordum, teşekkürler ancak yine de riske atmamak ve sonradan uğraşmamak için alınsa daha iyi olur sanırım.


  • @sametbelli Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

    Sn. @rookie benim de iki farklı ülkeden almam gerekiyor o yüzden merak ediyordum, teşekkürler ancak yine de riske atmamak ve sonradan uğraşmamak için alınsa daha iyi olur sanırım.

    @crazycells bu konudaki görüşünüz nedir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sametbelli Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

    @sametbelli Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

    Sn. @rookie benim de iki farklı ülkeden almam gerekiyor o yüzden merak ediyordum, teşekkürler ancak yine de riske atmamak ve sonradan uğraşmamak için alınsa daha iyi olur sanırım.

    @crazycells bu konudaki görüşünüz nedir?

    ben de katiliyorum. Konsolos 1 yildan uzun kalinan yerlerden istiyor, bazi ulkeler icin sinir 6 ay. Ama eger uzun sure kaldiginiz baska yerler varsa yine de adli sicil kaydi alabilirsiniz. Bu belge daha sonra ABD'de isinize yarayabilir. Dosyaniza kaldirabilirsiniz.

    Gocmenlik sureci icin, ozellikle dosya numarasinin buyuk oldugu durumlarda son anda konsolos bu belgenin gerekli oldugunu dusunurse belgeyi almak icin gerekli sure kalmayabilir, o nedenle onceden hazirlamak mantikli, ozellikle de artik o ulkede yasamiyorsaniz. Birkac yuz dolar icin , tum gocmenlik surecini riske atmaya degmez.


  • -Polonya'dan Adli Sicil Kaydı Almak

    Polonya'dan adli sicil kaydı belgesi almak kadar can sıkıcı bir durum süreç içerisinde şu zamana kadar yaşamadım. Kasım ayında başvuru yaptığım evrak yaklaşık 1 hafta önce elime ulaştı. Polonya, ülke dışından yapılan başvurular için sadece posta yolunu kabul ediyor. Yani kısaca size şöyle anlatayım, başvuru evrağını site üzerinden çıktı alıp dolduruyorsunuz, bankaya ödeme yapıp dekont alıyorsunuz ardından başvuru evrağını dekont ile birlikte kargoya veriyorsunuz. e-KRK üzerinden online olarak aldığınız adli sicil kaydı belgesi vize görüşmesinde geçerli olmuyor. Sadece posta yoluyla aldığınız evrak vize görüşmesi için geçerlidir.

    1. Öncelikle Polonya Adalet Bakanlığı'nın sitesini ziyaret edin. (Burada gereken bütün bilgiler mevcut. Bu yazının güncel tarihi 18.01.2019'dur. Üzerinden çok zaman geçtiyse siz yine de bu sayfaya bir göz gezdirin.)

    2. Doldurmanız gereken form için şu sayfayı ziyaret edin. (Formu elle doldurabilir veya bilgisayar üzerinden düzenledikten sonra çıktısını alabilirsiniz.)

    3. İndirdiğiniz formu alttaki görsellere göre doldurun.
    0_1547845991704_Capture1.PNG

    alt metni

    0_1547846032079_Capture2.PNG

    alt metni

    4. Başvuru ücretini banka üzerinden yatırın.

    ''30,00 PLN veya eşdeğeri kurdaki ücreti aşağıdaki Adalet Bakanlığı'nın hesabına yatırın:

    NBP O/O Warszawa
    PL 77 1010 1010 0400 1922 3100 0000
    SWIFT (kod BIC): NBPLPLPW

    Transfer için gerekli banka bilgileri:

    Narodowy Bank Polski
    Oddział Okręgowy Warszawa
    Plac Powstańców Warszawy 4
    00-950 Warszawa

    Paranın yatırılması gereken yer:

    Ministerstwo Sprawiedliwości
    Al. Ujazdowskie 11
    00 – 950 Warszawa ''

    Parayı bankadan yatırırken açıklama kısmına kesinlikle şu şekilde belirtin:
    ''opłata za informację o osobie z KRK - Adınız Soyadınız ve belgenin hazırlanış tarihi''

    Karşı banka benim transfer ettiğim ücretten yaklaşık 30 zlotylik bir kesinti yaptı. Transfer yaparken tam olarak 30 zloty göndermeyin. Kesintileri de hesaba katın.

    5. Doldurduğunuz evrağı ve banka dekontunu aşağıdaki adrese postalayın.
    '' Biuro Informacyjne
    Krajowego Rejestru Karnego
    Ministerstwo Sprawiedliwości
    ul. Czerniakowska 100
    00-454 Warszawa
    Poland''

    • Evrak için tercüme işini kendiniz halledeceksiniz. Lehçe'den İngilizce veya Türkçe'ye çeviri yaptırmanız gerekecek.

    • Süreç ile ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız ''[email protected]'' adresine mail atabilirsiniz. İngilizce maillere yanıt veriyorlar.

    • Sabıka kaydı belgeniz aslında başvuru belgeniz oluyor. Başvuru belgesinin üzerine birkaç damga basıp size geri yolluyorlar. O nedenle gönderdiğiniz belgeyi zarar görmemesi için şeffaf bir dosyaya veya klasöre koyup postalayabilirsiniz.


  • Arkadaşlar merhaba Case Number 14000 lere yakın. Mülakattan önce mustakbel eşim ile evlenmeyi planlıyoruz. Hazırlıklara da başladık diyebilirim. Fakat eşim Rus vatandaşı ve 12 yaşından sonra Ukrayna'da yaşamaya başlamış. Son 1 yıldır da Türkiye'de yaşıyor. Mülakat öncesi belgeler için Ukrayna'dan da polis kayıt belgesi almamız gerektiğini arkadaşlardan öğrendik. O halde aynı şekilde Türkiye'den de mi alması gerekir. Çünkü mülakata kadar 1 yıldan da fazla yaşamış olacak. Bu anlamda Yabancıların Türkiye'den adli sicil belgesi(Polis kaydı) nasıl oluyor. Ayrıca evlilik Türkiye'de yapıldığı için kendi ülkesinden getireceği belgelerde yeni soyadı mı yazar yoksa kendi soyadı mı ? Bu konuda aydınalatabilirseniz sevinirim. Saygılarımla... @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @civilengineer19 Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

    Arkadaşlar merhaba Case Number 14000 lere yakın. Mülakattan önce mustakbel eşim ile evlenmeyi planlıyoruz. Hazırlıklara da başladık diyebilirim. Fakat eşim Rus vatandaşı ve 12 yaşından sonra Ukrayna'da yaşamaya başlamış. Son 1 yıldır da Türkiye'de yaşıyor. Mülakat öncesi belgeler için Ukrayna'dan da polis kayıt belgesi almamız gerektiğini arkadaşlardan öğrendik. O halde aynı şekilde Türkiye'den de mi alması gerekir. Çünkü mülakata kadar 1 yıldan da fazla yaşamış olacak. Bu anlamda Yabancıların Türkiye'den adli sicil belgesi(Polis kaydı) nasıl oluyor. Ayrıca evlilik Türkiye'de yapıldığı için kendi ülkesinden getireceği belgelerde yeni soyadı mı yazar yoksa kendi soyadı mı ? Bu konuda aydınalatabilirseniz sevinirim. Saygılarımla... @crazycells

    Siz kendi ulkesine haber vermediyseniz o bilgiler otomatik guncellenmez. Dolayisiyla evliligin ve soyismi degisikliginin bilgisini Rusya'ya da vermelisiniz ki, belgelerdeki bilgileri guncellesinler.

    Hem Rusya, hem Ukrayna hem de TR'den polis belgesi almaniz gerekiyor.

    Rusya:

    Ukrayna:

    Turkiye icin ise adliye'ye gidip alabilirsiniz.


  • Tamamdır çok teşekkürler. 👍🏻


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

62
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum