Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

• sayın @Rookie , bende sizin gibi 2002 yıllarında 9 ay Kanada'da yaşadım, sabıka kaydı olayı kafamı karıştırdı, siz elçilikle görüşme sağladınız mı? bu belge sizden istendi mi? cevabınıza göre bende gerekli aksiyonları şimdiden almaya çalışacağım...

• Sayın @ONROZR almanıza gerek yok içiniz rahat olsun benim görüşmem de hiç sorun olmadı kaldı ki siz çok daha eskiden bulunmuşsunuz.Hayırlısı olsun şimdiden ☺

• @rookie Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

Sayın @ONROZR almanıza gerek yok içiniz rahat olsun benim görüşmem de hiç sorun olmadı kaldı ki siz çok daha eskiden bulunmuşsunuz.Hayırlısı olsun şimdiden ☺

@Rookie , @ONROZR 'un bulundugu tarih çok eski oldugundan mı böyle söylüyorsunuz yoksa sizin görüşmenizde sormadıkları için mi?

• @sametbelli Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

@rookie Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

Sayın @ONROZR almanıza gerek yok içiniz rahat olsun benim görüşmem de hiç sorun olmadı kaldı ki siz çok daha eskiden bulunmuşsunuz.Hayırlısı olsun şimdiden ☺

@Rookie , @ONROZR 'un bulundugu tarih çok eski oldugundan mı böyle söylüyorsunuz yoksa sizin görüşmenizde sormadıkları için mi?

Sayın @sametbelli görüşmem de sormadıkları için diyorum çünkü arkadaşla kaldığımız süreler aynı.Tarih eski olup daha uzun kalsaydı bir fikir belirtmem zor olurdu deneyimlemediğim için.

• Sn. @rookie benim de iki farklı ülkeden almam gerekiyor o yüzden merak ediyordum, teşekkürler ancak yine de riske atmamak ve sonradan uğraşmamak için alınsa daha iyi olur sanırım.

• @sametbelli Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

Sn. @rookie benim de iki farklı ülkeden almam gerekiyor o yüzden merak ediyordum, teşekkürler ancak yine de riske atmamak ve sonradan uğraşmamak için alınsa daha iyi olur sanırım.

@crazycells bu konudaki görüşünüz nedir?

@sametbelli Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

Sn. @rookie benim de iki farklı ülkeden almam gerekiyor o yüzden merak ediyordum, teşekkürler ancak yine de riske atmamak ve sonradan uğraşmamak için alınsa daha iyi olur sanırım.

@crazycells bu konudaki görüşünüz nedir?

ben de katiliyorum. Konsolos 1 yildan uzun kalinan yerlerden istiyor, bazi ulkeler icin sinir 6 ay. Ama eger uzun sure kaldiginiz baska yerler varsa yine de adli sicil kaydi alabilirsiniz. Bu belge daha sonra ABD'de isinize yarayabilir. Dosyaniza kaldirabilirsiniz.

Gocmenlik sureci icin, ozellikle dosya numarasinin buyuk oldugu durumlarda son anda konsolos bu belgenin gerekli oldugunu dusunurse belgeyi almak icin gerekli sure kalmayabilir, o nedenle onceden hazirlamak mantikli, ozellikle de artik o ulkede yasamiyorsaniz. Birkac yuz dolar icin , tum gocmenlik surecini riske atmaya degmez.

• -Polonya'dan Adli Sicil Kaydı Almak

Polonya'dan adli sicil kaydı belgesi almak kadar can sıkıcı bir durum süreç içerisinde şu zamana kadar yaşamadım. Kasım ayında başvuru yaptığım evrak yaklaşık 1 hafta önce elime ulaştı. Polonya, ülke dışından yapılan başvurular için sadece posta yolunu kabul ediyor. Yani kısaca size şöyle anlatayım, başvuru evrağını site üzerinden çıktı alıp dolduruyorsunuz, bankaya ödeme yapıp dekont alıyorsunuz ardından başvuru evrağını dekont ile birlikte kargoya veriyorsunuz. e-KRK üzerinden online olarak aldığınız adli sicil kaydı belgesi vize görüşmesinde geçerli olmuyor. Sadece posta yoluyla aldığınız evrak vize görüşmesi için geçerlidir.

1. Öncelikle Polonya Adalet Bakanlığı'nın sitesini ziyaret edin. (Burada gereken bütün bilgiler mevcut. Bu yazının güncel tarihi 18.01.2019'dur. Üzerinden çok zaman geçtiyse siz yine de bu sayfaya bir göz gezdirin.)

2. Doldurmanız gereken form için şu sayfayı ziyaret edin. (Formu elle doldurabilir veya bilgisayar üzerinden düzenledikten sonra çıktısını alabilirsiniz.)

3. İndirdiğiniz formu alttaki görsellere göre doldurun.
    0_1547845991704_Capture1.PNG

alt metni

0_1547846032079_Capture2.PNG

alt metni

4. Başvuru ücretini banka üzerinden yatırın.

''30,00 PLN veya eşdeğeri kurdaki ücreti aşağıdaki Adalet Bakanlığı'nın hesabına yatırın:

NBP O/O Warszawa
    PL 77 1010 1010 0400 1922 3100 0000
    SWIFT (kod BIC): NBPLPLPW

Transfer için gerekli banka bilgileri:

Narodowy Bank Polski
    Oddział Okręgowy Warszawa
    Plac Powstańców Warszawy 4
    00-950 Warszawa

Paranın yatırılması gereken yer:

Ministerstwo Sprawiedliwości
    Al. Ujazdowskie 11
    00 – 950 Warszawa ''

Parayı bankadan yatırırken açıklama kısmına kesinlikle şu şekilde belirtin:
    ''opłata za informację o osobie z KRK - Adınız Soyadınız ve belgenin hazırlanış tarihi''

Karşı banka benim transfer ettiğim ücretten yaklaşık 30 zlotylik bir kesinti yaptı. Transfer yaparken tam olarak 30 zloty göndermeyin. Kesintileri de hesaba katın.

5. Doldurduğunuz evrağı ve banka dekontunu aşağıdaki adrese postalayın.
    '' Biuro Informacyjne
    Krajowego Rejestru Karnego
    Ministerstwo Sprawiedliwości
    ul. Czerniakowska 100
    00-454 Warszawa
    Poland''

• Evrak için tercüme işini kendiniz halledeceksiniz. Lehçe'den İngilizce veya Türkçe'ye çeviri yaptırmanız gerekecek.

• Süreç ile ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız ''[email protected]'' adresine mail atabilirsiniz. İngilizce maillere yanıt veriyorlar.

• Sabıka kaydı belgeniz aslında başvuru belgeniz oluyor. Başvuru belgesinin üzerine birkaç damga basıp size geri yolluyorlar. O nedenle gönderdiğiniz belgeyi zarar görmemesi için şeffaf bir dosyaya veya klasöre koyup postalayabilirsiniz.

• Arkadaşlar merhaba Case Number 14000 lere yakın. Mülakattan önce mustakbel eşim ile evlenmeyi planlıyoruz. Hazırlıklara da başladık diyebilirim. Fakat eşim Rus vatandaşı ve 12 yaşından sonra Ukrayna'da yaşamaya başlamış. Son 1 yıldır da Türkiye'de yaşıyor. Mülakat öncesi belgeler için Ukrayna'dan da polis kayıt belgesi almamız gerektiğini arkadaşlardan öğrendik. O halde aynı şekilde Türkiye'den de mi alması gerekir. Çünkü mülakata kadar 1 yıldan da fazla yaşamış olacak. Bu anlamda Yabancıların Türkiye'den adli sicil belgesi(Polis kaydı) nasıl oluyor. Ayrıca evlilik Türkiye'de yapıldığı için kendi ülkesinden getireceği belgelerde yeni soyadı mı yazar yoksa kendi soyadı mı ? Bu konuda aydınalatabilirseniz sevinirim. Saygılarımla... @crazycells

• @civilengineer19 Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

Arkadaşlar merhaba Case Number 14000 lere yakın. Mülakattan önce mustakbel eşim ile evlenmeyi planlıyoruz. Hazırlıklara da başladık diyebilirim. Fakat eşim Rus vatandaşı ve 12 yaşından sonra Ukrayna'da yaşamaya başlamış. Son 1 yıldır da Türkiye'de yaşıyor. Mülakat öncesi belgeler için Ukrayna'dan da polis kayıt belgesi almamız gerektiğini arkadaşlardan öğrendik. O halde aynı şekilde Türkiye'den de mi alması gerekir. Çünkü mülakata kadar 1 yıldan da fazla yaşamış olacak. Bu anlamda Yabancıların Türkiye'den adli sicil belgesi(Polis kaydı) nasıl oluyor. Ayrıca evlilik Türkiye'de yapıldığı için kendi ülkesinden getireceği belgelerde yeni soyadı mı yazar yoksa kendi soyadı mı ? Bu konuda aydınalatabilirseniz sevinirim. Saygılarımla... @crazycells

Siz kendi ulkesine haber vermediyseniz o bilgiler otomatik guncellenmez. Dolayisiyla evliligin ve soyismi degisikliginin bilgisini Rusya'ya da vermelisiniz ki, belgelerdeki bilgileri guncellesinler.

Hem Rusya, hem Ukrayna hem de TR'den polis belgesi almaniz gerekiyor.

Rusya:
    https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/RussianFederation.html

Ukrayna:
    https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Ukraine.html

Turkiye icin ise adliye'ye gidip alabilirsiniz.

• Tamamdır çok teşekkürler. 👍🏻

• Rusya için konsolosluktan aldığım mail:

Konsolosluk Şubesinden almak istiyorsanız:
    Şahsi yada noter tarafından birisini vekil tayin etmeniz yani vekaletname düzenletmeniz gerekli.
    -20 dolar
    Ekte bulunan form
    -pasaport ve kimlik fotokopisi

demişler. İlgili bölgenin polis şubesinden olmuyor. Onu güncelleyelim @crazycells.

• @sametbelli guncelleme icin tesekkurler.

• Merhabalar, ben bir yildan fazla sadece amerikada kaldim. oradan adli sicil kaydi lazim midir? yonergede aktigimda blannk page goruyorum. bir bilginiz var mi acaba? tesekkurler

• @supernovaa Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

Merhabalar, ben bir yildan fazla sadece amerikada kaldim. oradan adli sicil kaydi lazim midir? yonergede aktigimda blannk page goruyorum. bir bilginiz var mi acaba? tesekkurler

Hayir, ABD'den adli sicil kaydi almaniza gerek yok.

• Yasaklı

Hollanda'dan almak isteyen varsa kesinlikle gidip alsın biz Ekim'de başvurduk. Aralık başında hala gelmemişti eşimi yolladım Hollanda'ya aldı geldi. Bugün 3 Şubat hala gelmedi postayla bilginiz olsun

• TURKMENİSTAN'dan adli sicil kayıt almak:

ABD Büyükelçiliği'nin (TURKMENISTAN) [email protected]. mail adresine aşağıdaki bilgileri hazırlayıp mail atmanız yeterli.

1. A scanned copy of a document that proves that you are an immigrant visa beneficiary (copy of approved I-130 petition, DV Lottery winning letter or interview invitation;)
    2. A scanned copy of the biographical data page of your passport;
    3. Your full name;
    4. Your maiden name (and any other names used);
    5. Your date and place of birth;
    6. All your addresses of residence in Turkmenistan;
    7. The mailing address of US Embassy or Consulate where your immigrant visa will be issued.

Not:1 Adli sicil kayıt alınması 4-6 hafta arasında değişmektedir.

• Arkadaşlar merhaba,
    https://www.acro.police.uk/police_certificates.aspx sitesi üzerinden İngiltere için adli sicil kaydı alan kimse var mıdır? Biz başvuru yaptık, 18 Ocakta evrağı gönderdiklerine dair eposta aldık fakat henüz tarafımıza ulaşmadı. Numaramız 19xxx diye acele etmedik standart gönderi istemiştik. Sitelerinde yazdıklarına göre 10 iş gününde gelmesi lazımdı. Standart gönderide takip numarası da tutmuyorlarmış. Standart gönderiyle başvuru yapıp ulaşan var mı merak ediyorum. Dijital kopya da göndermek istemiyorlar.
    Şimdiden teşekkürler..

• Merhabalar siteyi karış karış inceliyorum,, benim gorusme gunume iki hafta kaldi. Çekiliş eşime çıktı, benim de Özbekistan Konsoloslugundan adlı sicil belgesi almam gerekiyor.
    Özbekistan konsolosluğuna gittim almak en az 4-5 hafta sürer dediler ben de yetismeyecek diye almadım, sizce bu sorun olur mu mülakatta, olmazsa olmaz bir belge midir?
    Bilgisi olanlar paylasirsalar çok sevinirim.
    Ya da bu belgeyi alan varsa tecrübesini paylaşabilir mi?
    Teşekkürler.

• @ibrahim06 Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

Merhabalar siteyi karış karış inceliyorum,, benim gorusme gunume iki hafta kaldi. Çekiliş eşime çıktı, benim de Özbekistan Konsoloslugundan adlı sicil belgesi almam gerekiyor.
    Özbekistan konsolosluğuna gittim almak en az 4-5 hafta sürer dediler ben de yetismeyecek diye almadım, sizce bu sorun olur mu mülakatta, olmazsa olmaz bir belge midir?
    Bilgisi olanlar paylasirsalar çok sevinirim.
    Ya da bu belgeyi alan varsa tecrübesini paylaşabilir mi?
    Teşekkürler.

Daha once 1 yildan uzun sure Ozbekistan'da yasadiysaniz bu belgeyi isteyeceklerdir.
    Belgeyi mulakat sonrasi da konsolosluga gonderebilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• 10 yıl vize yasağı ile abd vizesi almak(waiver)

Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    6
    0 Oy
    6 İleti
    3k Bakış
    JoeyJ
    @crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
  • 1 Oy
    282 İleti
    27k Bakış
    ozgbyrO
    Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
  • 15 Oy
    4k İleti
    493k Bakış
    erenottiE
    @bkaraca Merhaba, normalde pause olmasa, hızlı da denilebilecek bir ofiste süreciniz muhtemelen yetişirdi ancak pausedan dolayı green card alamama ihtimaliniz oldukça yüksek görünüyor. Masraflar gözünüze gelmeyecekse ve süreç içinde ülkeden çıkamayacağınız için 2.5-3 ay uygun zamanınız varsa denenebilir. Bol şanslar diliyorum.
  • 27 Oy
    2k İleti
    270k Bakış
    S
    @vitruvius çok çok geçmiş olsun. biran önce acil şifalar diliyorum. her işin başı sağlık.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

7

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k