• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. sametbelli
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    S
    • Takip Edilenler 15
    • Takipçiler 2
    • Konu 1
    • İleti 52
    • En İyi 24
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

sametbelli

@sametbelli

46
    İtibar
    346
    Profil Görüntülemeleri
    52
    Takipçiler
    15
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

sametbelli Takip etme Takip Et

sametbelli tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Amerika'da ikinci el araba almak

@chuck Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:

@entelman öneriniz için teşekkür ederim @semavi kadir bey ben foruma yeni üye olsamda YouTube da sizi takip ediyorum ve onlarca videonuzu izledim ve bu posttaki yorumlarınızı okudum. Türkiye de 3 (2011-2014) yılları arasında Honda crv kullandıktan sonra (2015-2018) yılları arasında da sıfır Megane alıp kullanmıştım. Arabadan pek anlamıyorum ama arkadaşlar hyundai Honda Mazda vs den başka alma deyince Amerika’ya geldik para verdik en azından başka alternatifim olsun istiyorum. Passat, jetta veya fussion 2012-2014 modelleri için ne (100k mil Altı)düşünürdünüz ? Dizel çok ilan görüyorum vw de, dizele ilgim yok ama dizel den de kesin kaçmalı mıyım
      Ayrıca 2011 Mazda cx9 larda fiyat olarak uygun. Aslında kronik sıkıntılı değillerse 3 row alıp lyfti xl yapmak ta aklıma yatıyor sizin YouTube tavsiyeniz üzerine. Bu arada lyft vs den hedefim aylık 700-800 dolar kazansam yeter kafasındayım.
      Araba olayında bu kadar alternatif olması da gerçekten çok güzel. Şimdiden teşekkür ederim

Bakım masrafı en düşük marka/model listesi için https://www.freep.com/story/money/cars/general-motors/2018/12/12/most-reliable-cars-cheap-fix/2225528002/

Hangi model daha çok tutuluyor öğrenmek için 2017'de en çok çalınan arabaların listesi 😃 http://digg.com/2018/most-stolen-cars-charted

Sizinle aynı zevki taşıyan araba hırsızınız nerede? 🙂 Eyaletlere göre en çok çalınan araba listesi https://eu.usatoday.com/story/money/cars/2018/11/06/most-stolen-car-every-state-cities/38279111/

20...10 hırsızların çalmakta zorlanmadığı,
      10...0 hırsızların yaklaşmadığıymış..
      https://www.hotcars.com/10-most-stolen-cars-of-2018-and-10-that-are-never-touched/

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      S
      sametbelli
    • RE: Green Card çekilişini kaçıncı başvurunuzda ve kaç yaşındayken kazandınız?

@redsat2000 @Calibraturbo @LordBolton @aayhann @yapay-zeka @sadikcagan
      insan hayatını değiştirmek istiyorsa zaten olay yaştan bağımsız olmalı. Belki tek sıkıntı, eğer kişi bekar ise, evlilik durumunu ertelemesi olabilir. İkinci bir seçenek de evli,bekar, çocuklu farketmeksizin her an gidecekmiş gibi beklemek olabilir :).

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      S
      sametbelli
    • RE: Universite mezuniyetinden sonra Turkiye'de askerlik tecili

@crazycells @redur47 Arkadaşlar bu konuda kafa karışıklığının nedeni 2010 öncesi dönemdir. 23 Eylül 2010 yılına kadar vergi borcu ve asker kaçağı,bakaya durumunda olanlar yurt dışına çıkış yapamıyorlardı ancak 23 Eylül 2010 yılında Anayasamızın "Yerleşme ve Seyahat Hürriyeti" başıklı 23.maddesinde yapılan değişiklikle işler değişti. Bu yasal düzenleme ile “vatandaşın yurt dışına çıkma hürriyeti, ancak suç soruşturması veya kovuşturması sebebiyle hakim kararına bağlı olarak sınırlanabilir” şeklinde açık bir hüküm konuldu.

Yani hakim kararı olmadan hiçbir kurum ve merci sizin yurt dışına çıkış yapmanızı engelleyemez. İsterseniz yıllarca bakaya ve asker kaçağı durumunda olun hakkınızda mahkeme tarafından verilmiş bir yurt dışı yasağı bulunmadığı sürece yurt dışına sorunsuz çıkabilirsiniz çünkü kendimden biliyorum. :))

Askerlik İşlemleri içinde yayımlandı
      S
      sametbelli
    • RE: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

@semavi Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:

Yıllık ücret ile alabilirsiniz. Ben alacağım . Alınca yazarım ...

Teşekkürler @semavi hatta ben de şuraya şunu bırakayım:
      Personalized License Plates in Texas
      In Texas, you can personalize a license plate with your own message AND choose a special background from dozens of available options.

Rules for custom plate number combinations differ based on type of personalization you choose, and fees are charged IN ADDITION to vehicle registration fees:

plate with a maximum of 6 characters (must have at least 1 letter):
      $150 for 1 year.
      $400 for 3 years.
      $450 for 5 years.
      Personalized with 7 characters:
      $195 for 1 year.
      $445 for 3 years.
      $495 for 5 years.

Types of Special Plates in Texas (Customized & More) | DMV.ORG

Types of Special Plates in Texas (Customized & More) | DMV.ORG

Texas offers a variety of specialty license plates, including personalized plates, military license plates, and historical and organizational plates.

Plaka düzenleme için: https://www.myplates.com

Texas içinde yayımlandı
      S
      sametbelli
    • RE: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

Paylaşacak uygun bir konu başlıgı bulamadım @crazycells ancak paylaşmak istedim.

1.7 milyon dolar biriktirmiş bir çift var ve adam 3000 $ harcamaya korkuyor :).
      Parası olanın harcamak için, borçlu olanın da kurtulmak için tavsiye aldıgı bir kanal.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      S
      sametbelli
    • RE: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

yaşanılacak bölge seçimi konusunda faydası olacaktır.

Comparing Percent Projected Population by Race/Ethnicity in Texas Counties, 2050

Item Replacement
      Texas içinde yayımlandı
      S
      sametbelli
    • RE: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

İlçe (county) bazlı değerlendirme için şu siteyi faydalı buldum, işinizi görecektir. https://www.niche.com/places-to-live/search

Eyaletler içinde yayımlandı
      S
      sametbelli
    • RE: Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

Rusya için konsolosluktan aldığım mail:

Konsolosluk Şubesinden almak istiyorsanız:
      Şahsi yada noter tarafından birisini vekil tayin etmeniz yani vekaletname düzenletmeniz gerekli.
      -20 dolar
      Ekte bulunan form
      -pasaport ve kimlik fotokopisi

demişler. İlgili bölgenin polis şubesinden olmuyor. Onu güncelleyelim @crazycells.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      S
      sametbelli
    • RE: Amerika'da Günlük Yaşamdaki Farklılıklar

sadece şu videodan bile farkedilen şey adalet ve eşitlik olsa gerek. Polisler ve siyasetçiler.

Kültür ve Hobi içinde yayımlandı
      S
      sametbelli
    • RE: DV2020 bekleme odası

@lordbolton DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

Acaba 20 yıl basvurupta kazanamayan insan var mıdır?

Acaba 20 yıl boyunca o umudu koruyabilecek insan var mıdır? 🙂

S
      sametbelli

sametbelli tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Kariyer degistirmek

@MySea, içinde söyledi: Kariyer degistirmek

Konu uzun zamandir acilmamis ama bende Amerika'ya geldikten sonra is alanini degistirenlerdenim. Turkiye'deyken ogretmendim. DAU'den computer alaninda mezun oldum. Amerika'ya gelince ne ogretmenlik nede IT alaninda calismak istemedim. Finans alaninda calismak istedim. Calistigim yer, okula gidersen hem okulu odeyecegiz hemde ustune sana para odeyecegiz dedi bende ikinci diploma olarak computer & network security bitirdim. Bunu secmemin nedeni onceki diplomamdan dolayi hic fark dersi almama gerek olmamasiydi. Ama ben nasil olsa patron oduyor diye ekonomiden tutun da psikolojiye, fotografciliktan tutun da Roma tarihine kadar bir suru extra ders aldim. 😁 Sonra birde ustune MBA tamamladim, bu sefer finans uzerine. Yine patron odedi ☺ Simdide accounting veya finans uzerine doktora icin ugrasiyorum. Bu arada yasim 48. MBA'i iki yilda bitirdim, haftada iki aksam derse giderek ve mezun oldugumda 43 yasindaydim. Yani hicbirsey icin gec degil!

o çalıştığınız yer neresiydi 🙂

Eğitim içinde yayımlandı
      S
      sametbelli
    • RE: DV2023 Sohbet Odası

@denizergün, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@semavi Kadir Bey Ayşegül Hanım ile çektiğiniz Houston' da 5 yıl videosunu yeni izleyebildim. Sizin anlatımlarınız zaten çok hoşuma giderdi ama Ayşegül Hanım'ın sohbetine ayrı bayıldım buradan selamlarımı iletiyorum 😊
      Amerika'da bireysel silahlanma, çocukların farklı kültürde büyümesi gibi sorulara verdiğiniz cevaplar gerçekten çok hoşuma gitti durdurup dururup eşimi çağırıp izlettim 😁
      Sizin araba sevdanızın aynısı onda racing motorlar alanında var. Bak gördün mü ne güzel yapmışlar işte biz de yapabiliriz biz de beraber çalışabiliriz diye söylüyor bana sanki benim Amerika ile ilgili herhangi bir konuda ikna edilmeye ihtiyacım varmış gibi 😄
      İnşallah 7 Mayıs'ta güzel haberi alırız da Houston da tanışma sohbet etme fırsatımız olur.

@semavi siz vatandaşlık işlemlerini başlattınız mı?

S
      sametbelli
    • RE: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

@kivo genelde 07:00 - 16:00/17:00 duydum çalışma konusunda. bizim şantiyelerde 10-11 saat çalışılır yemek molası hariç. yol varsa toplam 13-14 saati bulur. Yani bundan kötü olamaz zaten :D.

S
      sametbelli
    • RE: İngiltere Göçmenliği - Ankara Anlaşması

bence araba hastası olanların kesinlikle Japonya'da yaşaması lazım. 🙂

Birleşik Krallık içinde yayımlandı
      S
      sametbelli

@mehmet-JS :)) bunun elbette net bir cevabı olamaz ancak akrabanız karşılaştırmayı nasıl yaptı ben onu merak ettim.

S
      sametbelli
    • RE: U.S.A mi yoksa U.K mi?

@pilot23 güncel durumunuz nedir?

S
      sametbelli
    • RE: U.S.A mi yoksa U.K mi?

@sChAdOw neden?

S
      sametbelli

@yigitsagun düz bir soru olsun, amerika mı ingiltere mi 🙂

S
      sametbelli

@kivo, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

is hayati cok zor ve masani korumak cok stressli

@kivo bu konuda biraz daha detay alabilir miyiz?

S
      sametbelli

Herkese iyi aksamlar,

Evli bir arkadasim ve esiyle ulkenin durumundan bahsederken bir konuda anlasamadik. Onlarin adina yaziyorum. Eksisozlukte Amerika'da yasayanlarin goruslerine kadar internette bircok sey okuduk. Genel kanı Turkiye'de hali vakti yerinde olanin Amerika'ya gitmemesi gerektigi olarak soylenmis. Yani aile olarak Turkiye'de 15-25 bin civari para kazanan insanlari bazi seylerin cok etkilemeyecegi konusu cunku birbiriyle alakasiz herkesin yazdigi sey su; Turkiye'de zaten iyi konumda olanlarin, durumu iyi olanlarin gitmedigi aksine durumu kotu olanlarin aslinda Amerika'ya gittigi ve orada tutunmaya calistigidir. Amerika'dakiler baska yerlerse boyle soylemisler ben de buradaki arkadaslarin gorusunu almak istedim.

(GC harici is bulup gidenler baska olmak uzere, ulkede dini,cinsel vb konulardan dolayi dislanan insanlar haric iyi kariyeri olan insanlardan bahsediyoruz.)
      Turkiye'de hastane, dis gibi hizmetler herkes icin, ev almak ise (bu arkadaslar gibi durumu iyi olana) Turkiye'de Amerika'ya gore daha kolay. Bu 3 kalem zaten hayatin %70-80 lik kismini olusturuyor.

Siyasi kismi karistirmadan sadece maddi acidan kiyaslarsak 15-25bin kazanan bir ciftin zaten her seye gucu yetecek,cocuklarina da imkan saglayabilecektir. Tum bunlari dusunerek saglik masraflarinin, ev fiyatlarinin (+ev vergisi gorece) yuksek oldugu bir ulkeye yani Amerika'ya is durumu bile kesin degilken neden gitsinler? bunu merak ediyorlar.

Sadece Amerika'da yasayan arkadaslar aciklayici bir cevap verirse memnun olurum. Boyle bir ikileme dusenlere de faydasi olmus olur.

Dipnot: Amerika'da gitmek istenilen yer Texas'mis.

S
      sametbelli