Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak

• Merhabalar,

Bu belgeyi Çin'den alan var mıdır acaba?

2014-2016 arası master eğitimi için bulunduğum Çin'den sabıka kaydını çözebilmek için haftalardır uğraşıyorum ama bir türlü çözemedim.
    Çin'den bu belgeyi temin edebilmek için ya kendiniz oradaki yerel Public Security Bureau'ya gitmeniz, ya da birine vekalet gönderip onun aracılığıyla PSB'den temiz belgesi aldırıp, oradaki noterde onaylatmanız gerekiyor, online veya postayla işlem mümkün değil.

Vekaleti de noter onaylı istiyorlar, onun için de burada notere vekalet başvurusunda bulunup, vekaleti valiliğe onaylatıp orada çevirisini yaptırıp, Çin Konsolosluğu'na tasdik ettirmeniz gerekiyor. Yalnız noter Çince ismi olan birine vekalet veremiyor sanırım, onun için de Çin Konsolosluğuna ulaşmaya çalışıyorum açıklığa kavuşturmak için ancak telefona dahi bakan yok.

Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'yle yazışıyorum dünden beri, bana hazır yönerge dokumanını (https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/China.html) yollayıp duruyorlar. Yönergedeki herşey ya şahsen başvuru ya da vekil tayin etmeye dayalı, ancak uzaktan belgeyi edinmeniz için gereken başka bir sürü detay mevcut değil. Araştırdığım kadarıyla başka nedenlerle bu belgeyi almaya çalışan çoğu kişi uzaktan almayı becerememiş, zaten bu nedenle +$500 karşılığında bu işi yapan üçüncü parti firmalar var, onlar da ne kadar güvenilir belli değil. Türkiye'den adli sabıka kaydım var, gerekirse okuduğum okuldan da suç işlememiştir diye belge edinebiliyorum ancak polis kaydını almak tam bir işkence.

Mülakat tarihim daha belli değil, KCC'ye de olan evrakları gönderdim. (Onlara da izah ettim durumu ancak onlar da sadece yönerge yolladılar)
    Bununla ilgili beni zorunlu tutarlar mı acaba; mülakat tarihi vermemek, ya da mülakatta eksik evrak nedeniyle vizeyi reddetmek gibi?

• @deeper Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

Merhabalar,

Bu belgeyi Çin'den alan var mıdır acaba?

2014-2016 arası master eğitimi için bulunduğum Çin'den sabıka kaydını çözebilmek için haftalardır uğraşıyorum ama bir türlü çözemedim.
    Çin'den bu belgeyi temin edebilmek için ya kendiniz oradaki yerel Public Security Bureau'ya gitmeniz, ya da birine vekalet gönderip onun aracılığıyla PSB'den temiz belgesi aldırıp, oradaki noterde onaylatmanız gerekiyor, online veya postayla işlem mümkün değil.

Vekaleti de noter onaylı istiyorlar, onun için de burada notere vekalet başvurusunda bulunup, vekaleti valiliğe onaylatıp orada çevirisini yaptırıp, Çin Konsolosluğu'na tasdik ettirmeniz gerekiyor. Yalnız noter Çince ismi olan birine vekalet veremiyor sanırım, onun için de Çin Konsolosluğuna ulaşmaya çalışıyorum açıklığa kavuşturmak için ancak telefona dahi bakan yok.

Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'yle yazışıyorum dünden beri, bana hazır yönerge dokumanını (https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/China.html) yollayıp duruyorlar. Yönergedeki herşey ya şahsen başvuru ya da vekil tayin etmeye dayalı, ancak uzaktan belgeyi edinmeniz için gereken başka bir sürü detay mevcut değil. Araştırdığım kadarıyla başka nedenlerle bu belgeyi almaya çalışan çoğu kişi uzaktan almayı becerememiş, zaten bu nedenle +$500 karşılığında bu işi yapan üçüncü parti firmalar var, onlar da ne kadar güvenilir belli değil. Türkiye'den adli sabıka kaydım var, gerekirse okuduğum okuldan da suç işlememiştir diye belge edinebiliyorum ancak polis kaydını almak tam bir işkence.

Mülakat tarihim daha belli değil, KCC'ye de olan evrakları gönderdim. (Onlara da izah ettim durumu ancak onlar da sadece yönerge yolladılar)
    Bununla ilgili beni zorunlu tutarlar mı acaba; mülakat tarihi vermemek, ya da mülakatta eksik evrak nedeniyle vizeyi reddetmek gibi?

Bu konuda aciklama yapmaniza gerek yok, ne KCC ne de Ankara'daki gocmenlik birimi bu konuda mulakat oncesi size baska bilgi veremez zaten. Bu belgenin gerekip gerekmedigi konusundaki nihai karari mulakat sirasinda konsolos verecek. Polis kaydi almak dediginiz gibi oldukca zor, o nedenle size tavsiyem okuldan suc islememistir belgesi almaniz, ve ayrica diger cin kurumlariyla olan yazismalarinizin da ciktisini alip mulakata goturebilirsiniz. Konsolos bu belgeye ulasmaya calistiginizi ama yapamadiginizi gorurse sorun etmeyecektir olmamasini, cunku elinizden gelen baska bir sey yok.

Dosya numaraniz yuksek mi?

• @crazycells

Bilgiler için çok teşekkürler. Ben de öyle yapmayı düşünüyorum, almak zorunda bırakmadıkları müddetçe daha fazla zorlamak manasız geliyor. Gelişmiş ülkelerden sabıka kaydı almak çok zor değil, hepsinin online sistemleri var; ancak Çin, Hindistan gibi yerlerde fiziki olarak o ülkede olsanız bile bu belgeleri edinmek çok kolay değil.

Dosya numaram 9000'lerde, sanırım Ocak'ta aktif olmam gerekiyor.

• @deeper ok, bu durumda illaki belgeyi almaniz gerekmiyor bence, mulakat sirasinda gerekip gerekmedigini konsolos belirtir, sonrasinda ise yeteri kadar zamaniniz olur.

• @deeper Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

@crazycells

Bilgiler için çok teşekkürler. Ben de öyle yapmayı düşünüyorum, almak zorunda bırakmadıkları müddetçe daha fazla zorlamak manasız geliyor. Gelişmiş ülkelerden sabıka kaydı almak çok zor değil, hepsinin online sistemleri var; ancak Çin, Hindistan gibi yerlerde fiziki olarak o ülkede olsanız bile bu belgeleri edinmek çok kolay değil.

Dosya numaram 9000'lerde, sanırım Ocak'ta aktif olmam gerekiyor.

Evet Polis kaydı almak zor ama gelişmiş ülkelerden almak daha kolay fikrine katılmıyorum. Çünkü sosyal medyadan takip ettiğim 2019 talihlisi bir beyefendinin eşi, Hollanda'dan o belgeyi tedarik edemedi. En son kendisi bizzat Hollanda'ya gidip aldı. Örnek teşkil etmesi amacıyla yazıyorum. Bana da çıkarsa önümüzdeki yıl, ben de Rusya'dan talep edeceğim.

• @filth_grinder merhaba, ben de Fransa'dan adli sicil kaydı almak istiyorum. İlk basvurumu pasaport ile yaptığım için reddetmisler. Şimdi nüfus cüzdanı ile tekrar yapacağım. Kafama bir sey takıldı. Yardımcı olursanız sevinirim. Bu kaydın elektronik halini elçilik kabul ediyor mu yoksa illa Fransa'dan posta ile mi gelmesini istememiz gerekiyor?

• @kartela merhaba. Sicil kaydi yani (d'extrait de casier judiciaire (bulletin n°3)) posta yolu ile adresinize gonderiliyor. Email yoluyla online kopyasini alabileceginizi sanmiyorum. Bu yuzden bir ay kadar onceden basvurun derim ben.

Mahkeme kaydi alacaksaniz o online copy olarak emaille yollaniyor. Ancak onun icin de gene bir iki hafta beklenmesi gerekiyor genelde.

• Bu ileti silindi!

• @filth_grinder mail ile bir şifre veriyorlar. Sisteme o şifre ile girip aynı bizim e-devlet ten olduğu gibi bir doküman indiriyorsunuz. Belgenin altında uzunca bir referans kodu var.

• @kartela bu yil sistem degismis olabilir. Benim aldigim donem dedigim gibi posta yolu ile yollaniyordu.

• @filth_grinder Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

@kartela merhaba. Sicil kaydi yani (d'extrait de casier judiciaire (bulletin n°3)) posta yolu ile adresinize gonderiliyor. Email yoluyla online kopyasini alabileceginizi sanmiyorum. Bu yuzden bir ay kadar onceden basvurun derim ben.

Mahkeme kaydi alacaksaniz o online copy olarak emaille yollaniyor. Ancak onun icin de gene bir iki hafta beklenmesi gerekiyor genelde.

@kartela Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

@filth_grinder mail ile bir şifre veriyorlar. Sisteme o şifre ile girip aynı bizim e-devlet ten olduğu gibi bir doküman indiriyorsunuz. Belgenin altında uzunca bir referans kodu var.

Surada alternatif dokuman kabul edilmedigi belirtiliyor

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/France.html

"Extrait de Casier Judiciaire " alacaginiz belgenin ismi, eger Turkiye'deki benzer bir sisteme gectilerse belki yakinda dediginiz sekilde online olarak indirilen dokuman da kabul edilecektir ama su an icin boyle bir bilgi resmi sitede yazmadigindan posta yolu ile almanizi tavsiye ederim...

• @crazycells merhaba cevabınız için çok teşekkürler. Orda aynı zamanda Special Seal(s) / Color / Format: There is no special seal(s)/color/format yazıyor. Ben burdan illa resmî kopya olmasına gerek yok anlıyorum. Zaten benim bahsettiğim alternatif bir doküman değil polis kaydının kendisi. Ama yine de önce elektronik için başvuru yapıp o gelince resmî kopyayı posta ile istemek ihtiyatlı bir seçenek olabilir.

• @kartela net bilemiyorum maalesef, ben yerinizde olsaydin zaman kaybi yasamamak icin standart yolu tercih ederdim.

• sayın @Rookie , bende sizin gibi 2002 yıllarında 9 ay Kanada'da yaşadım, sabıka kaydı olayı kafamı karıştırdı, siz elçilikle görüşme sağladınız mı? bu belge sizden istendi mi? cevabınıza göre bende gerekli aksiyonları şimdiden almaya çalışacağım...

• Sayın @ONROZR almanıza gerek yok içiniz rahat olsun benim görüşmem de hiç sorun olmadı kaldı ki siz çok daha eskiden bulunmuşsunuz.Hayırlısı olsun şimdiden ☺

• @rookie Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

Sayın @ONROZR almanıza gerek yok içiniz rahat olsun benim görüşmem de hiç sorun olmadı kaldı ki siz çok daha eskiden bulunmuşsunuz.Hayırlısı olsun şimdiden ☺

@Rookie , @ONROZR 'un bulundugu tarih çok eski oldugundan mı böyle söylüyorsunuz yoksa sizin görüşmenizde sormadıkları için mi?

• @sametbelli Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

@rookie Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

Sayın @ONROZR almanıza gerek yok içiniz rahat olsun benim görüşmem de hiç sorun olmadı kaldı ki siz çok daha eskiden bulunmuşsunuz.Hayırlısı olsun şimdiden ☺

@Rookie , @ONROZR 'un bulundugu tarih çok eski oldugundan mı böyle söylüyorsunuz yoksa sizin görüşmenizde sormadıkları için mi?

Sayın @sametbelli görüşmem de sormadıkları için diyorum çünkü arkadaşla kaldığımız süreler aynı.Tarih eski olup daha uzun kalsaydı bir fikir belirtmem zor olurdu deneyimlemediğim için.

• Sn. @rookie benim de iki farklı ülkeden almam gerekiyor o yüzden merak ediyordum, teşekkürler ancak yine de riske atmamak ve sonradan uğraşmamak için alınsa daha iyi olur sanırım.

• @sametbelli Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

Sn. @rookie benim de iki farklı ülkeden almam gerekiyor o yüzden merak ediyordum, teşekkürler ancak yine de riske atmamak ve sonradan uğraşmamak için alınsa daha iyi olur sanırım.

@crazycells bu konudaki görüşünüz nedir?

@sametbelli Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak içinde söyledi:

Sn. @rookie benim de iki farklı ülkeden almam gerekiyor o yüzden merak ediyordum, teşekkürler ancak yine de riske atmamak ve sonradan uğraşmamak için alınsa daha iyi olur sanırım.

@crazycells bu konudaki görüşünüz nedir?

ben de katiliyorum. Konsolos 1 yildan uzun kalinan yerlerden istiyor, bazi ulkeler icin sinir 6 ay. Ama eger uzun sure kaldiginiz baska yerler varsa yine de adli sicil kaydi alabilirsiniz. Bu belge daha sonra ABD'de isinize yarayabilir. Dosyaniza kaldirabilirsiniz.

Gocmenlik sureci icin, ozellikle dosya numarasinin buyuk oldugu durumlarda son anda konsolos bu belgenin gerekli oldugunu dusunurse belgeyi almak icin gerekli sure kalmayabilir, o nedenle onceden hazirlamak mantikli, ozellikle de artik o ulkede yasamiyorsaniz. Birkac yuz dolar icin , tum gocmenlik surecini riske atmaya degmez.

Benzer Başlıklar

• 10 yıl vize yasağı ile abd vizesi almak(waiver)

Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    6
    0 Oy
    6 İleti
    3k Bakış
    JoeyJ
    @crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
  • 1 Oy
    282 İleti
    27k Bakış
    ozgbyrO
    Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
  • 15 Oy
    4k İleti
    494k Bakış
    erenottiE
    @bkaraca Merhaba, normalde pause olmasa, hızlı da denilebilecek bir ofiste süreciniz muhtemelen yetişirdi ancak pausedan dolayı green card alamama ihtimaliniz oldukça yüksek görünüyor. Masraflar gözünüze gelmeyecekse ve süreç içinde ülkeden çıkamayacağınız için 2.5-3 ay uygun zamanınız varsa denenebilir. Bol şanslar diliyorum.
  • 27 Oy
    2k İleti
    270k Bakış
    S
    @vitruvius çok çok geçmiş olsun. biran önce acil şifalar diliyorum. her işin başı sağlık.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k