Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
763 252 114.8k 167

• @schadow Basliktaki soruyu biraz daha netlestirin isterseniz 🙂 Green Card Loto Talihlilerinin mi gidis nedenlerinden bahsediyorsunuz? Yoksa oraya goc etmeye calisan kisilerin mi?

sayin asilcenk'in bahsettigi benzer konuyu da post etmis olayim:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/147/2018-dv-talihlileri-nelerden-vazgeçip-neler-i̇çin-gidiyoruz

• Bu ileti silindi!

• @crazycells o başlığı unutmuşum ama bu genel olsun ozaman 😊

• Neden gitmek istiyorum.?

Dünyalar tatlısı bir kızım sevdiğim bir eşim tıngır mıngır giden bir hayatım var. Maddi durumumuz ortalama sayılabilecek bir durumdayız çok şükür. Benim gitme isteği biraz kişisel.Küstüm arkadaşlar; herşeyden herkezden küstüm. Mücadele etmekten yoruldum. Tatil sonucu bile bu tükenmişlik sendromunu atlatamıyorum. Sisteme küstüm mesela yada bu sistemin bi mok olmadığını en yakın arkadaşıma anlatırken anlamamasına küstüm. İş arkadaşlarımın arkamdan konuşmasına gıybetine küstüm, herkesin birbirini ezdiği şu dünyada güçsüzün safın ve masumun ezilmesine küstüm. Ön yargılara içten pazarlıklara onlar gibi olamamaya küstüm. Giydiği markalı elbiseye göre sınıflandıran bakış açısından küstüm. En yakınındaki insanların bile yaptığı çalıştığı işe göre saygı gören, fiyakalı işe göre konumlanan insanlardan sıkıldım. Başarısız olmaktan sıkıldım. Hep biryerlerin kalbi kırılmasın diye mücadele etmekten aman yanlış anlamasın diye yırtınmaktan gocunmadım ama bu mücadeleyi diğer insanlardan görmeyince küstüm. Herkesin 2. yüzünü görmekten ama görmemezlikten gelmekten sıkıldım. birde abimden küstüm insanlara bazen kullanılmaması gereken kelimeleri hissettirilmemesi gereken şeyleri, kalbin kırılacağını bile bile hissettiren ve bunu çekinmeden hoyratça kullanan insanlara küstüm.Gitmek istediğim yerde bunlar belki yine karşıma çıkacak bilmiyorum ama benim buradan gitmek istediğim kesin. Bedenim bu ülkede bu insanların arasında ama aklım ve ruhum değil. Rabden dilerim. Zira ben çok yoruldum.

• Sizi çok iyi anlıyorum @Takip .
    Kendini beğenmişlik değil bu gidenlerdeki, ya da egoist değil giden insanlar.
    Ama şunu çok net görebiliyorum bir ülkenin, topluluğun, toplumun asıl kaybı insan kaybıdır. Lamıcimi yok, toplumu/topluluğu/halkı bir kez inşa edersin sonra sistem bireyler için çalışır ve onları savunur. Ama bizzat bu bireylerin eliyle kültürü, ekonomisi, hayatı yine bireylerinkini zehir edecek şekilde yönlendirmek seçilenlerin muktedir olduğu bir konudur. Dünyayı ideolojiler yönetmiyor, hiç bir zamanda yönetemeyecek. Ama ülkeleri ideolojiler yönetiyor. Kendi halkını resil ediyor, vezir etmek varken. Ha en büyük suçlu kim ? Halk, "sen, ben, o , biz". Ülkede kültürümüzle ve alışkanlıklarımızla mutabık bir gelecek bekliyor bizi.
    Dışarıdan mışarıdan değil bizzat içeriden batıyoruz.
    Beyin göçü kocaman bir insan göçünün en dikkat çeken parçası sadece.
    GC 2018 listesine bakın %70-%80 beyaz-mavi yakalı meslekler. Ve neredeyse hepimizin gitme nedeni aşağı yukarı aynı. Bunu yöneticiler bilmez mi? Yıllardır biliyor.
    E bize de veda etmek düşüyor...
    Son aylarımız, bir aksilik olmazsa...

• ⭐⭐⭐

Diger forumda yazmistim, burada da aynisini yaziyorum;

(Kişisel fikirlerimdir)
    Asgari ücret 1.400 TL'dir ve gelir seviyesi çok değişkendir

Kiralar değişkenlik göstersede en basit ve küçük ev için minimum 500 TL civarıdır

35 yaşını geçtikten sonra herhangi bir işe kabul edilmek çok zordur, çünkü genç çok alternatif vardır

Kendi işinizi kurmak tek başınıza oldukça zordur

Devlet işine girmeniz için KPSS ile milyonlarca kişiyi elemek zorundasınız

Türkiye'de de herzaman tek başınıza olacaksınız

Nüfus çok olduğu için her alanda gereğinden fazla yarışmalı ve gayret etmelisiniz

Medya Türk insanının zeka ve kültür seviyesini düşürmek için 24 saat çalışmaktadır

Dolandırıcılık ve sahtekarlık hat safadadır

Trafik terörünü her gün yaşarsınız

Benzin fiyatında dünyanın en pahalı ülkelerinden biridir

İşveren kanınızı emecektir ve hakkınızı vermeyecektir

Paranız ne kadar azsa, tüm işleriniz o kadar engelli ve yavaş olur (Veya tam tersi, paranız ne kadar çoksa her işiniz o kadar kolay ilerleyecektir)

Çoğu durumda siz haksızsınızdır, genellikle hakkınız yenir

İnsanlar genellikle kendi kanunlarını kendileri oluşturur ve devlet bunu önleyemez

Kadınsanız her an her mekanda tacize uğrayabilirsiniz

Cahil ve işsiz gençler topluluğu bir hayli fazladır

Eğitimini az olan imkanlar çerçevesinde tamamlayanlarda eğitimli ama işsizdir

İhtiyaçtan fazla Üniversite vardır bu nedenle eğitim hayatından başlayan ve iş hayatına atılana kadar oldukça zor ve yorucu engelleri aşmak zorundasınızdır

Oluşturulan bu yaşam ortamı nedeni ile her bir birey aşırı bencil bir varlığa dönüşmüştür

Ülke genelinde çok değişken bir yaşam ortamı vardır (Yani ülkede üst, orta ve alt gelirli oranları dengesizdir)

Ev ve araba gibi temel yaşam gereksinimlerine uygulanan vergiler astronomik safadadır ve bunlara sahip olmak için ömür boyu ödenecek kredi borçları altına girmek zorundasınız

Geliri ile sadece aylık olarak faturalarını ödeyebilen ve karnını doyurabilen bir aile mutlu olur

Ebeveynler çocuklarının uyanık ve hak yiyen davranışlarında onları överler. Bu nedenle sahtekarlık günlük hayatta normaldir

Kadınlar şiddete sık sık maruz kalır

Depresif ve ruhsal sorunlu günlük hayatta karşılaşacağınız bir çok insan bulunmaktadır

Genelde insanların tek hobisi siyasettir. İstisnalar hariç insanların hobileri yoktur, olsa bile yalnızdırlar

Bilime önem verilmez, teşvik yoktur

Hayalinizdeki mesleği değil, imkanlar elverdiğine sahip olmak zorundasınızdır

Üreticilik yoktur, tüketicilik hat safadadır

Devlet ve onun her bir birimi bozuktur (Corrupted)

Çoğu insanın sahip olduğu mantık "Az çalış, çok para al" şeklindedir

İş hayatında çalışma kalitesinden çok insan (üstlerle) ilişkileriniz önemlidir

Ülkeyi temsil eden, yöneten bireyler ülke halkını kandırmaktadır

Eğitim süresince beyniniz yıkanacaktır

İlişkileriniz veya konumunuz sayesinde oğlunuz mecburi askerlik görevinde şehit olmayacaktır. Fakirseniz Allah'a emanettir

İnsana pek değer verilmemektedir

Boğaz manzarasında simit yemek ve çay içmek bu ülkede yaşamın iyi olduğunu kanıtlayan bir unsur değildir. Sadece geçmiş hayallerde kalan güzel bir anıdır

Düşünce ve dile getirme özgürlüğünüz yoktur. Karşı fikirliler tarafından her zaman bastırılmak, susturulmak isteneceksinizdir

Çok daha fazla yazmak istiyorum ama yorucu olur.......

• ⭐⭐⭐

Ki yukaridaki yorumumu 2015 senesinde yazmisim. Simdiki durumu yazmaya kalksam, sanirim sayfalar yetmez. Durum cok ama cok daha kotu Turkiyede

• @FreeWoRLD size katılıyorum ama en vahim ve 42 yaşımda farkettiğim bir maddeyi de ben eklemek isterim. Bence bir ülkede gelecekten umutlu olmak populasyonun geneline hakim eğilimlerle desteklenir, ve bunlardan beslenir. Yakın geçmişe ve günümüze baktığımda gözlemlerim bana populasyonun ağırlıklı kısmının bilinçli olarak (!) umutvar bir geleceği istemediğini, geçmişe büyük özlem duyduğunu, bilimsel metodolojiyi hayatın hiç bir alanında benimsemediğini gösteriyor. Çok büyük değişimler olmaz ise toplumun istediği olacak gibi de görünüyor. Yaşadığı topluma uyum sağlamayan bireylere çok fazla seçenek bırakmayan bu gelecek projeksiyonuna bakarak kendimi şanssız azınlık olarak görüp hareket etme zorunluluğu duyuyorum. Kabaca buna "gitmek" diyebiliriz. Dünya üzerindeki her bireyin doğup büyüdüğü topraklara duyduğu sevgi ve özlem bende de baki kalacak şekilde gideceğim.
    Umarım halkım için en iyisi olur.

• Yazılanlara canı gönülden katılıyorum bir şey daha eklemek istiyorum.
    Siyasi görüşü her ne olursa olsun halkın seçmiş olduğu kişilerin yüce mecliste seçilmiş olduklarını unutarak yumruk yumruğa girdikleri,birbirlerinin kişilik haklarına hakaret edip bizleri hiçe saydıkları için.

• Bu ileti silindi!

• @DustyBlue bence suçu köylüde değil, o köylüyü cahil bırakan okumuş cahillerde aramak lazım. Köy enstütüleri kapanmadan önce emin olun herkes kültürel açıdan o kadar güzel yetiştiriliyordu ki. Sadece akademik eğitim değil, müzik, dans, tiyatro vb. eğitimler de veriliyordu. Ama bir ülkeyi güçsüzleştirmenin en kolay yolu eğitim ve kültürünü bozmaktır ve bize yapılan da bu. Anadolu köylüsü yada doğulu batıya göç etti diye o insanlara değil, o insanların göç etmelerine sebep olan yönetimlere kızmak lazım. Eğer yıl 2018 olacak iken denizlerin altından tüp geçitler yapılabiliyor iken hala Anadoluda yada Doğuda insanlar okula yol yok diye dağlardan bayırlardan 2 saatte gidiyor ise okumak isteyen insanın göç etmesi kaçınılmazdır. Aslında bizlerde aynı o insanlar gibi düşünüyoruz, yaşadığımız yeri kendimize uygun görmeyip daha gelişmiş, imkanları daha uygun olan bir ülke olan ABD'ye göçmek istiyoruz. Yani o batıya göç edenleden çokta farkımız yok.

Tabi birde dediğiniz gibi bu göçenlerin arasında kendini akıllı zanneden insanlıktan nasibini almamış hırbolar var ve bu hırbolar her haltı yediği, 3 kuruş para kazanınca kendini adam sandığı için ve medyada orada burada boy gösterdiği için kendi ülkemizde bile göçe karşı çıkıyoruz. Ama aslında kendini geliştiren diğer göç eden kesim sessizce hayatını yaşıyor ve kendini geliştirmek için yollar arıyor.

Eğitim konusunda size katılıyorum, ne devlet okulunda ne de özel kolejlerde(kızım 12 yaşında ve anasınıfından beri koleje gidiyor) doğru düzgün hiçbir eğitim yok. Kolejlerin büyük bir çoğunluğunun tek dertleri test sınavlarda başarı yakalayıp gelecek yıl daha iyi reklam yapabilmek. İsyan ettiğinizde de söylemleri çok basit ülkenin sistemi bu.

Yani olay Anadolulu, Doğulu yada Batılı olmak değil, olay güzel eğitilmiş, kültürel yönden zengin bir nesil yaratıp, kanunları eksiksiz, adam kayırmadan uygulayarak toplumu yüceltmek. Ama bunu biz maalesef ülkemizde göremeyeceğiz...

Not:Göçü bu kadar savunmuş buda mı göç etmiş diye merak eden olur ise 38 yaşındayım ve doğma büyüme İzmir/Karşıyakalıyım.

• henüz "gitme" aşamasına geçememiş ancak green card dahil başka seçenekleri de değerlendirmeye çalışan biri olarak; insanların kabalığından, anlayışsızlığından, cahilliklerinden -ki burada bahsettiğim cahillik elbette okuyup yazmakla ilgili değil- ve güçlünün daima haklı olmasından KAÇMAYA ÇALIŞIYORUM.. herkesin hep haklı olmasından, "ben hak hukuk bilmem" tavırlarından, hukuk sistemimizin de malesef bu insanları haklı çıkarıyor olmasından dolayı gitmek istiyorum.. elbette dünyanın her yerinde olduğu gibi ABD'de de böyle insanlar var ancak en azından bilirim ki haklıysam güçlüyüm.. başımıza gelecek varsa gelecektir ama beni de koruyan bir sistemde yaşamak istiyorum.. ben 26 yaşındayım, benden daha küçüklerin de gitmeyi denediğini bilerek, insanların kendi vatanından kaçarcasına uzaklaşmalarına, buna sebep olacak şeyler yaşıyor olmamıza üzülüyorum..

• Hayatımı sadece bir ülkede tamamlamak istemıyorum yeni bir fırsat yeni bir yaşam yaratmalıyım kendime yeniden başlamalıyım hayata çok uzaklarda biyerde burda mutlu olamadım belki orda da olamam belki mutluluk dedğin şey sadece anlık ama iplerimi koparmam gerek artık yeni umutlar yeni hedefler eklemek istiyorum hayatıma burda artık olduğum yerde aynı şeylerı yaşayarak yerimde saymaya başladım bu rolanti beni mutsuz ediyor ve birde 15 senedir çalıştığım yerdeki patronumun o iğrenç ve kibirli suratını görmekten artık bıktım ülkenin yönetim şeklinden dolayı artık şaşırma özelliğimide kaybettim nereye baksak yalakalık yaparak onurunu satarak mevki makam sahibi zekası incir çekirdeğini doldurmayacak insanların yalakalıklarının bedelini fazlası ile almasını izlemekten midem bulandı nedeni bu:)

• ⭐⭐⭐

Gelir vergisi 5.49%
    Satış Vergisi 6.90%
    Araç Satınalma Vergisi 3%
    ÖTV (Yok) 0%
    MTV (Yok) 0%
    TRT Payı (Yok) 0%

Tüm vergiler sabit.

• @freeworld Amerika'ya gitme sebepleriniz ? içinde söyledi:

Gelir vergisi 5.49%
    Satış Vergisi 6.90%
    Araç Satınalma Vergisi 3%
    ÖTV (Yok) 0%
    MTV (Yok) 0%
    TRT Payı (Yok) 0%

Tüm vergiler sabit.

Emlak vergisi kotu ama. Pa'da evlere bakiyorum, $200,000 olan eve hersene $8000 emlak vergisi odemek gerekiyor. Arizona senede 3 bin kadar oduyorduk. Demekki yerine gore cok degisiior.

• ⭐⭐⭐

alt text

1200 km yolu $48 dolar yakit masrafi ile gitmek...

• ⭐⭐⭐

Bu arada ev taksit olanaklarinida arastirdim.

Turkiye’de;

200bin TL’lik ev icin 15 yil aylik odemesi en dusuk 2700 TL
    alt text

ABD’de;

200bin $’lik ev icin 15 yil aylik odemesi en dusuk 1700 $
    alt text

• ⭐⭐

Türkiyedeki ödemede vergi,sigorta ve pmi (ne bilmiyorum) içinde değil. Tabi Türkiye'de sigorta ilk faturaları açarken zorunlu onun için ilk otururken dask yapılır bir daha yapılmaz oda 200-300 anca tutar 200bin'lik evin vergisi üç aşağı beş yukarı yıllık da 200-500 arası değişir ortalama. burada evin %20 kesin olması lazım orada eyalete göre değişiyormuş. örnek bir realtor orange county'de 400bininin altındaki evlerin hepsine kredi çıkıyor demişti bir İlkay zaman vlog'unda 🙂 bir kerede forumda bir arkadaş kredi skoruna göre peşin yatırılan değer değişebilir demişti. Yani Amerika'da 70-80dolara ev alırsanız tabi o zaman başka bir dünya hatta sıfır peşinle olursa tadından yenmez 🙂 aklımdaki ilk olay da bu olacak benim 2-3 yıl içinde 🙂

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• Amerika'da tutunamayıp tüm birikimi kaybetme korkusu

Göçmenlik Sohbetleri
    33
    0 Oy
    33 İleti
    3k Bakış
    P
    Öncelikle ben yurtdışında yaşamadım bunu baştan belirteyim o yüzden tavsiyemi dikkate almazsanız saygı duyarım. Hayatın zamanla ne getirip götüreceği belli olmaz tabi ama yazdıklarınızdan şu şekilde bir çıkarım yaptım, yurtdışında çalışabilecek kalifiyeniz ve tecrübeniz var bu sizi her daim bir adım önde olmanızı sağlayacaktır. İşler ters gidecekse ABD'de ters gider dünyanın öbür ucunda da aile babası olduğunuz için ağır bir sorumluluk taşıdığınızı anlayabiliyorum. İçinizi lütfen ferah tutun ailenizle birlikte olduğunuz sürece hayat bir şekilde yolunda gider. Bir yol sonra konuyu hortlattığımın farkındayım umarım çok mutlu olmuşsunuzdur.
  • Amerika'ya gittiğiniz zaman vs. 2021

Göçmenlik Sohbetleri
    7
    6 Oy
    7 İleti
    662 Bakış
    MySeaM
    @miako Obama donemleri gocmenler ve eyalet yardimlari alanlar acisindan en iyi donemlerdi. Gocmenlik yasasini degistiremedi ama fiili olarak cok fazla adimlar atti. Trump ise bunun tam tersi kisitlamalari getirmeye calisti.
  • Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?

Göçmenlik Sohbetleri
    189
    1 Oy
    189 İleti
    14k Bakış
    I
    @Hurricane7433, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu? @isik Isa, diyebilirsiniz Isabel'in kısaltması gibi dusunebilirler. Yada Elisa da benziyor Erkeğim
  • amerika'nın artıları kadar eksileri de var peki sizce neler eksi?

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    141
    -5 Oy
    141 İleti
    12k Bakış
    H
    Kisisel goruslerim: Eksileri: Uzak olmasi Avrupa'ya gore daha cok calismalisin. Daha rekabetci bir duzen var. Sosyal devlet anlayisi yok. Guclu olmalisin. Yan haklar dogum, personal izin sureleri daha az. ( I'm a beyaz yaka). Avrupa mimarisi cok daha guzel bence. Haftasonu ulkeden ulkeye arabanla gezebilirsin. Amerika bunun icin cok buyuk. Is seyahatlerinde belli yerler haric her yeri birbirine benzetiyorum burada. Turkiye'ye 2-3 gunlugune gidebilirsin Avrupa'da ama burada bu sansin yok. Ozlediysen yillik izininin cogu TR seyahetine gidiyor zaten. Saglik konulari ama cok yorum yapamiyorum bu konuda. Avrupa'da sagik sistemini bilemiyorum. TR'de guzel bir saglik sigortan varsa sirket tarafindan falan baya rahatsin. Burada kendimi ayni rahatlikta hissedemiyorum. Amerika'da daha bir yanlizlik var sanki. Futbol'a soccer demek zorunda kalmak:) Artilari: Rekabetci duzen ve calismaya eksi dedik ama maaslar ve firsatlar Avrupa'ya gore daha iyi. Tabi sektorden sektore degiskenlik gosterebilir bu durum. Yasam kalitesi ve satinalma gucu Amerika'da daha yuksek. Dil probleminin cabuk asilmasi. Oyle ya da boyle herkes az biraz ingilizceye sahip. Sisteme ayak uydurma daha hizli. Yapinin kendi isini yapmak isteyen, girisimci, zeki insanlari hayal bile edilemeyecek yerlere getirmesi. (sans da lazim tabi). Ikisi de cok buyuk kita ve kendi icinde de bircok farklilik barindiriyor ama genelleme yaparsam ilk aklima gelenler bunlar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k