Amerika'da Ehliyet Almak
-
@velihan-efe Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:
Ehliyet aldığımız eyaletin dışında farklı bir eyalette kullanabilirmiyiz yahut taşındığımız eyaletin ehliyeti ile değiştirebilirmiyiz ???
Eger eyaletin disinda derken, gecici olarak bir eyalette bulunuyorsaniz ehliyetinizi orada da kullanabilirsiniz, ama baska bir eyalette yasamaya basladiysaniz Senay Hanim'in da dedigi gibi yeni eyaletten yeni bir ehliyet almalisiniz. Ehliyetlerin degistirilmesi zor bir islem degil.
-
@gallifrey Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:
@gallifrey Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:
Selamlar, ehliyet alma sürecimden bahsetmek istiyorum. Türkiye’de iken sürüş dersi almıştım ama ehliyetim yoktu. ABD’ye gelince hem kimlik başvurusu hem ehliyet başvurusu için dmvye gittik. Pasaport ve bankadan aldığımız adres kanıtı olarak kullandığımız evrakla gittik. O gün yazılı testi geçtim ilk denemede. Sabah sırada beklerken internetten örnek soruları çözerek hazırlanmıştım, biraz da bir önceki akşam bakmıştım. Sürüş sınavı içinse 15 yanlış hakkınız var California’da. Eşim sürüş sınavına girip ilk denemede 14 yanlışla geçerek ehliyetini aldı. Ben de o artık yanımdayken permit ile araç kullanabildiğim için bir 10 gün kadar pratik yaptım. Gideceğimiz her yere ben sürdüm vs. Sınavı da 15 yanlışla ucu ucuna geçtim :) ehliyetler gelene kadar kullanmak için geçiçi ehliyet belgesi verdiler.
Esas karşılaştığımız problem şu oldu. Kimliklere başvuralı neredeyse 2 ay oldu ama gelen giden yok, ehliyetler için de eşimin 3 hafta oldu. Yine aynı şekilde hala bekliyoruz. Resmi işlerle DMV Sacramento ilgileniyormuş, orayı aradığımızda geçen hafta hala onay beklediğini söylediler. Biz de dmvye gidip greencardı “supporting document” olarak verdik ve bir kaç gün içinde onaylandı. Hala gelmedi o ayrı mesele :) resmi işler çok yavaş ilerliyor.Bu konu hakkında güncelleme yapmak istiyorum. Biz DMV'ye pasaportlarımız ve SSN kartlarımız ile ID ve ehliyet için başvurmuştuk. Eşim de ben de geçici ehliyetlerimizi aldık. Sonra uzun bir süre ne ehliyet ne kimlik gelince eşim greencard geldikten sonra tekrar DMV'ye gidip bu sefer 'supporting document' olarak greencardı ekletti kendisi için. Hala gelmeyince Legal Presence Unit'i arayıp sordu. Onlar sizin ehliyetiniz güvenlik nedeniyle tutuluyor o yüzden başka bir birimi arayıp engeli kaldırmalarını söylemeniz gerekiyor dediler. Bu işlemi de yaptıktan yaklaşık 2 hafta sonra eşimin ehliyeti geldi. Ben bunların hiçbirini yapmadığım için benim hala geçici ehliyet belgem var.
Şimdi eyalet değiştirdiğimiz için ehliyetleri yenileyeceğiz. Benim için durum nasıl ilerleyecek açıkcası bilmiyorum. Ya geçici belgeyi kabul edip bana Washington State ehliyeti verecekler ya da süreci en başından burada yaşayacağım.Evet yeni bir güncelleme daha. Bugün licensing office’e gittim ve WA eyaletine yeni taşındığımı ehliyet yenilemek istediğimi söyledim. Öncesinde de internetten kaydımı doldurup konfirmasyon sayfasının çıktısını almıştım onu da yanımda götürdüm. Bu belge, geçici verilmiş olan CA ehliyeti, permanent resident card, SSN kartı ve proof of adress olarak paycheck götürdüm. Bu belgelerin hepsine baktılar. Göz muayenesi, fotoğraf derken hop 89 doları alıp geçici ehliyetimi verdiler :) basılı ehliyetin 7-10 iş günü içinde ulaşacağını söylediler. Ben de böylece geçici ehliyetimin tarihinin dolmasına 2 iş günü kala inanılmaz bir yükten kurtulmuş oldum.
-
Başka bir eyaletten ehliyeti yenilemek için gereken Vision test report u bulunduğumuz herhangi bir şehirdeki DMV'den alabilir miyiz?
-
@murat-taskin Vision test cok kısa süren ve kapsamı geniş olmayan bir test. Bence sorun olmaz. Tabi en doğru bilgiyi DMV yi arayarak ogrenmeniz daha iyi olur.
-
@gül-ağar Phidelphia'da (Pensilvanya) yasiyorum.İkametgahimiz Pensilvanya'da. NJ'e bir saat uzakliktayiz. Sizce ehliyet basvurumu New Jersey'den kabul ederler mi?
-
@fatmaisil Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:
@gül-ağar Phidelphia'da (Pensilvanya) yasiyorum.İkametgahimiz Pensilvanya'da. NJ'e bir saat uzakliktayiz. Sizce ehliyet basvurumu New Jersey'den kabul ederler mi?
Hayir, adresiniz hangi eyaletteyse basvurunuzu da oradan yapmalisiniz.
-
@crazycells Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:
@crazycells adresten kasıt tam olarak nedir. Yani ispat için sadece fatura mı kabul ediliyor. Örneğin tüm faturaların kiraya dahil olduğu bir ev tutulursa o adreste oturduğumuzu nasıl ispatlayacağız. New Jersey deki tanıdığımla fake kira sözleşmesi yapsam ve ehliyete başvursam bu sözleşme ile ne gibi sorun olur. Faturalar kiraya dahilmiş gibi gösterilerek. Çok sorun değil gerçi ama sonuçta NJ yazılı sınav akabinde hemen ehliyeti vermesi bakımından güzel. Ehliyeti almak için 1 ay falan kalır sonra ilgili eyalete geçip taşırım ehliyeti diye düşündüm :) (Türk aklı işte illa bi açık arayacak ama pratik zekadır nihayetinde :))
-
@the-black-eagle Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:
@crazycells Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:
@crazycells adresten kasıt tam olarak nedir. Yani ispat için sadece fatura mı kabul ediliyor. Örneğin tüm faturaların kiraya dahil olduğu bir ev tutulursa o adreste oturduğumuzu nasıl ispatlayacağız. New Jersey deki tanıdığımla fake kira sözleşmesi yapsam ve ehliyete başvursam bu sözleşme ile ne gibi sorun olur. Faturalar kiraya dahilmiş gibi gösterilerek. Çok sorun değil gerçi ama sonuçta NJ yazılı sınav akabinde hemen ehliyeti vermesi bakımından güzel. Ehliyeti almak için 1 ay falan kalır sonra ilgili eyalete geçip taşırım ehliyeti diye düşündüm :) (Türk aklı işte illa bi açık arayacak ama pratik zekadır nihayetinde :))
hayir, bu seferki pratik zeka degil maalesef :)
Evet dediginiz gibi faturalar, kira sozlesmeleri, gelen postalar vs. ile adresinizi beyan edebilirsiniz.
Genel olarak her eyalette o eyaletin ehliyetini kullanarak araba surmelisiniz, eger trafik polisi size neden bu eyaletin ehliyetini kullanmiyorsunuz diye sordugunda vereceginiz makul bir cevap olduguna inaniyorsaniz dediginiz sekilde yapabilirsiniz :) aksi takdirde yasadiginiz yerden ehliyet almalisiniz.
-
@crazycells ben ehliyeti nj den alıyım alırkende orda bulunacam bir süre zaten demek istedim. Ancak orada bir tanıdığımın yanında kalıcam. Yani üzerime kontrat ya da fatura olmayacak. 1-2 hafta ya da 1 ay sonra atıyorum houstona geçicem. Geçtiğimde de dmv ye gidip tx ehliyeti ile değiştiricem mesela. Sorum bu şekilde yapabilirmiyim idi. Çünkü tx için 3 ay süresi var türk ehliyetinin ve 1 ay nj de harcayıp birde direksiyon için 1 ay tx ta beklersem bir anda ehliyetsiz kalabilirim.
-
@the-black-eagle Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:
@crazycells ben ehliyeti nj den alıyım alırkende orda bulunacam bir süre zaten demek istedim. Ancak orada bir tanıdığımın yanında kalıcam. Yani üzerime kontrat ya da fatura olmayacak. 1-2 hafta ya da 1 ay sonra atıyorum houstona geçicem. Geçtiğimde de dmv ye gidip tx ehliyeti ile değiştiricem mesela. Sorum bu şekilde yapabilirmiyim idi. Çünkü tx için 3 ay süresi var türk ehliyetinin ve 1 ay nj de harcayıp birde direksiyon için 1 ay tx ta beklersem bir anda ehliyetsiz kalabilirim.
Evet, bu dediginiz sekilde yapabilirsiniz. Plan, bu haliyle kurallara uygun :)
-
@crazycells üstat kurallara karşı gelmeye niyetimiz yok :) Yasal boşlukları değerlendirme diyelim :)
-
@the-black-eagle ahaha peki :) oyle diyelim o halde.
-
New Jersey'de sürüş testini almamak için sadece Türkiye ehliyeti yetiyor mu yoksa uluslararası ehliyet de gerekiyor mu?
-
@haleluja uluslararası ehliyetin bi esprisi olduğunu sanmıyorum. 20 25 civarı ülke gezdim ve hepsinde türk ehliyetini kullandım. Ne aracı kiralarken ne de polis ya da gümrük kontrollerinde sorun yaşadım. Türk ehliyeti abd de eyalete göre değişmekle birlikte 3 ila 6 ay kadar kullanılabiliyor. Tabi iş göçmenlik olunca haliyle ehliyet alınması gerekiyor. Genellikle tüm eyaletlerde prosedür baştan işliyor ve hem yazılı hem direksiyon sınavı oluyor. 2005-2006 arasında philadelphia PA Cherryhill NJ ve Nyc NY da bulundum. New Jersey ta o zamanlarda bile eğer türk ehliyetin var ise sadece sınavla ehliyet veriyordu. Yani direksiyon sınavı gerekmiyor. Sölenenlere göre bu hala devam ediyormuş. Ama tabi eyalette oturduğunuza dair adres ispatı gerekiyor.
-
Teksas ehliyeti alırken, ABD'ye girişin üzerinden 1 ay geçmeden alamıyoruz değil mi?
-
@entelman Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:
Teksas ehliyeti alırken, ABD'ye girişin üzerinden 1 ay geçmeden alamıyoruz değil mi?
Öyle bir kural yok. Gerekli belgeler hazır olduğunda hemen başvurabilirsiniz. Zaten 90 gün içinde TX ehliyeti almak gerekiyor.
-
En güncel ehliyet almak için yapılan işlemler videosu
https://youtu.be/tOzKaQkb5ek -
https://dmv-exam.com/languages-used-for-dmv-exam burada yazan bilgilere göre; California Connectıcut Kentucky Massachusetts North Dakota Türkçe sınav seçeneği mevcut. Ve California'nın resmi sitesinden deneme testi de yapılabiliyor. Paylaşmak istedim.
-
new jersey motorlu taşıtlardan alındı sürücü kursu kitapçığı
TÜRKÇE
https://drive.google.com/file/d/1gTwBqlRsll7vOoukJJ1AtinCjbWcqmTm/view?usp=sharing
ORJİNAL DİL
https://drive.google.com/file/d/1ioiNbyl8k1LjfUramUGC8o6L5dj7COLA/view?usp=sharing -
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum