ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
-
En zorunun evli ve 4 yaşından küçük çocukla gelmek olduğunu söyleyebilirim. Kreş fiyatları çok yüksek olduğu için bir kişinin evde çocuk bakımını üstlenmesi gerekiyor. Bu durumda tek çalışan haftalık uzun saatler çalışarak bütün maddi yükü karşılamak zorunda kalıyor. Evde kalan birey haliyle asosyalleşiyor, kendine ayıracak vakti kalmıyor ve psikolojik olarak zorlanıyor. İki kişinin de bu yoğunluğu kişisel gelişimlerine vakit ayırmalarına müsade etmiyor. Sadece bununla sınırlı değil mesela çocuğunuz olduğu için site yönetimleri 1 odalı apartman tutmanıza izin vermiyor veya zorluk çıkarıyor. 2 odalı apartman tutup ekstra maliyete katlanmanız gerekiyor. Bireysel ev sahipleri genelde çocuklu ailelere evini kiralamak istemiyor çünkü çocuklarla ilgili yasalar çok katı. Çocuğunuz olduğu için kirayı ödemeseniz bile mahkeme sizi evden çıkarmıyor, evdeki bir kusurla ilgili çocuğun sağlığına bir zarar gelirse ev sahibi sorumlu tutuluyor gibi. Bunlar bizim duyduğumuz konular tabi avukatlardan net bilgi alınabilir. Kısaca küçük çocukla gelmek bence en zoru. Çocuk okul çağına gelinceye kadar biraz sabredilmesi gerekiyor.
-
@beyzakr Biz de Temmuzda geldik Seattle’a sizden bir 4 ay önce. Yazın havaya bayılacaksınız !! Az daha dayanmamız gerekiyor 😂
-
@EasternStar San Francisco da bir Türk restoranına gitmiştik o dediğiniz lezzet kısmı çok doğru. Alışmış olduğumuz bir damak tadı var. Ürünlerle ilgisi çok fazla. İstediğiniz kadar Türkiye’den ustada gelmiş olsa lezzet değişik maalesef. Buranın kıymasına alışana kadar çok zorluk çekmiştim ilk günlerde. Etin kıymanın tadı bizim alışık olduğumuzdan çok daha farklı. Sebzelerde de aynı şey söz konusu zaten doğru düzgün alışık olduğumuz sebzeleri bulmak çok zor. Bulduğumuza alışmaya çalışıyoruz.
-
@icf Sebzeler bana daha lezzetli geliyor; ama et konusunda ne yazık ki hem kesim türünden hem de hayvan besleme stilinden dolayı epey sıkıntı yaşayacağız.
-
@Hamuchera yazdıklarınız benim için bir ön gösterim oldu sanki :)
-
@EasternStar Ilk baslarda cok farkli gelmesi normal ama bir sure sonra (birkac ay veya yil sonra) hepsinin tadina ve lezzetine alisiyorsunuz. Hatta bir zaman geliyor ve Turkiye'ye gittiginizde oradaki tatlar farkli gelmeye basliyor.
-
@hope123 Bekliyorum bakalim 🙂
-
@icf Ben 2022 yazdan beri amerika isveç ve almanyada yaşadım her yerde yumurta garip geliyor mesela bana gariptir :D yiyemiyorum. Türkiyedeki organik diye satılanlara benziyor tadı, ağır geliyor. Bana ülkemin gdolu besin değeri olmayan yumurtaları lazım
-
@Hope-Breaker spor yaptıgımdan artık her markanın yumartasını yedim heralde burada, Nellie's free range f/p olarak güzel.
-
@baran-bozdogan aklımda bulunsun :)
-
kiralık evlerde örneğin duvara çivi çakmak gibi eve verilen kozmetik zararlarda nasıl bir prosedür izleniyor. normalde burda depozitodan düşer yada yaptırırsın depozitonu geri alırsın. ABD de nasıl acaba ?
-
@Hamuchera, çok önemli ve doğru tespitler.
-
@serel Kontratiniza bağlı, buna göre değişir.
-
@lumos cevabınız için teşekkür ederm :)
-
@serel niyetimiz asla moral bozmak değil ama karşınıza çıkma ihtimali olan zorluklarla ilgili bir bilgilendirme 😊
-
@Hamuchera Muhtemelen tam da bu bahsettiklerinizi 2 yaşındaki ikizlerle yaşayacağız gibi. Zor olmazsa olmazdı zaten :) Neyse vize basılsın da bunların da üstesinden geleceğiz bir şekilde.
-
@ridetowild, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
@Hamuchera Muhtemelen tam da bu bahsettiklerinizi 2 yaşındaki ikizlerle yaşayacağız gibi. Zor olmazsa olmazdı zaten :) Neyse vize basılsın da bunların da üstesinden geleceğiz bir şekilde.
Bence kucuk cocuklari olan aileler icin Talihli siz iseniz onden gelmeniz bence daha mantikli cunku ilk aylar kosusturma ile geciyor cocuklar yipranmamis oluyor onlar icin ayni duzen devam ettigi icin. Tanidik varsa yanlarinda kalacaksaniz yada hazir duzen gibi secenekler olacaksa degisir tabi. Dediginiz gibi vize basilsin bunlar dusunulur :)
-
@Hamuchera gerçekler her zaman pembe hayallerden yeğdir. bu tecrübeler bizim için ,özellikle çocuklu aileler için, çok önemli.... :)
-
Az önce önümde kaza oldu 3 araç birbirine girdi biri ters döndü ters dönen aracın içindeki adamı ben çıkarttım araç kamerası almam şart oldu bugune kadar kaç kaza gördüm kaç uola atlayan vs..
-
@Hope-Breaker burada lezzetlere alışana kadar aşırı zorluk çektiğimiz doğru. Mesela bize göre her şey aşırı tuzlu ya da aşırı tatlı durumda 😂
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum