Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ehliyet ve Araba
262 94 41.3k 72
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

Bana gelen olursa bu fiyatlari uygulayacagim :) Sonra kizmak darilmak yok ama :)

2 yildir bende en az sorun cikaran markalarin basinda geliyor Chrysler araclarim :) Hatta Mercedes ML serisi de Chrysler tabanli cikmistir...

YIne ayni seyi soyleyecegim... Ikinci elde bakimli olan uzmez... Yoksa arka bahcemizde acura lexus toyota gibi bir cok arac cope gitmeyi bekliyor...

Bu arada yukaridaki masraflar arac yapisi ile alakali..

Mesela Bissan questte buji degisimi olum gibi... Mercedeste ise daha kolay...

V6 bir toyota da su pompasi degisimi de genellikle mercedesten zor motor yapisi nedeniyle...

Mesela gecen gun bir WV aldik... Motoru bir actik 3.8 dodge caravan motoru :)

GM ile Toyotanin ortak uretim araci da var mesela..

Bir Turk arkadasa denemek icin telefonda Ford Escape dedim... demedigini birakmadi... Mazda ile ayni araba dedim (tribute)... Arabadan anlamadigi halde inanmak istemedi :) Muhtemelen inanmamistir bana...

Sonuc olarak...

5bin alti araba risktir...

Ucuz arabalarda Sadece toyota honda mazda diyenler sorun yasar...

Birazda nasip meselesi diyeyim kendi adima kapatayim burada mesaji :D

Bu arada bazi kabin filtrelerinin degisimi oyle cokta kolay degil haberiniz olsun... Once Youtube dan bakip kendiniz girisin. Ozel alet takimi gerekebilir :)

• @mehmett cok tesekkurler. Arac tam 23bin dolardi. Tax, title, registration, destination derken 26 ya yaklasti sanirim. $11,835/$26,000 = %46 diyebiliriz. 15,750 garanti satinalma fiyatim var lease sonunda. Kendi aracimi veya baska honda almaz veya lease etmezsisem $350 return fee var.

• @sash ya bu araci satinaliyorum $15,750 ye, ya baska arac lease ediyorum veya satinaliyorum. Ya da $350 verip kendi yoluma gidiyorum. Lease 36 ay bu arada. 35 taksit odememin sebebi ilk 2000 in ilk odemeyi icermesi.

• sayın @mehmett , Sayın @green01 hayırlı olsun kazasız belasız kullanın .. Biraz arabalarınızın kuyruğu eğri gibi arkadaşlar ;)

• @barış gelirsen insallah duzeltiriz :)

• @barış haha. Chicagoya gelirseniz haber edin. :) daha iyileri sizin olsun ins

• Merhaba
    Amerikan bir araç parçası lazım yardımcı olabilecek kimse var mı?

• @green01 hayırlı olsun tekrar. Peki lease yönteminde araç sigortasını da siz mi ödüyorsunuz ? Eğer öyleyse sizin için şu an aylık ödeme ne kadar çıkıyor sigorta için sakıncası yoksa paylaşır mısınız ?

• @filth_grinder ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler içinde söyledi:

@green01 hayırlı olsun tekrar. Peki lease yönteminde araç sigortasını da siz mi ödüyorsunuz ? Eğer öyleyse sizin için şu an aylık ödeme ne kadar çıkıyor sigorta için sakıncası yoksa paylaşır mısınız ?

Cok tesekkurler. Evet araci teslim almadan full sigorta yapmaniz gerekiyor. Benim odemem 6 ay icin 850 usd. Progressive snapshot ile

• @green01 merhaba neden 6 aylık sigorta yapılıyor. Yıllık sigorta yok mu?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@wedofun Poliçeler standart olarak 6 aylık, ama yıllık yapmak da mümkün.

• ⭐⭐

Konuyla ilgili yararlı bir video (dk 27'den sonra yeni araba almayı anlatıyor):

https://youtu.be/ni_XbXiU6jc?list=PUNAJ6u5zUOGdy6V50By-IqA&t=1638

• Merhabalar arac alim asamasindayim. 2 mazda arasinda kaldim.

https://odessa.craigslist.org/cto/d/fort-stockton-2007-masda-cx7/6788783876.html
    https://odessa.craigslist.org/cto/d/odessa-2011-mazda-mazda-3/6794685989.html

Suv olan daha guzel gozukuyor ama bulundugum yere 1.5 saat mesafede.Is yogunlugundan dolayi gidebilme durumum yok gibi. bi de arada 4 yas var.
    ikincisi icin dibimde sayilir arac.bi ugradim hatta 4500 e geldi deal de. tavsiyelerinizi duymak isterim. Bu arada umarim formu bu sekilde bir mesaj ileti ile kirletmiyorumdur :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Mazdalar ilgi alanim. Ikiside iyi araclar ama ikinci arac fiyat olarak avantajli lakin sag taraftan darbe yiyip yapilmis falan olmasin, dikkat edin. Bazen clean diye satarlar ama rebuilt gelir araba. O araba 4500 dolardan fazlasini eder normalde kullanici icin...

• Şu videoyu izlemenizi de tavsiye ederim.
    https://www.youtube.com/watch?v=l6WSoijb8cY

• Herkese merhaba
    Eşim charleston da iş buldu , hemen başlaması gerektiği için benden önce gidecek ve tabiki olmazsa olmaz araba sorunu var. Tecrübe edinenlerden fikir almak adına 1 aylık araç kiralasa önereceğiniz site marka var mı?
    İş yerinden yazı alabileceği için ford ve jeep kredi ile sıfır araç alabileceğini belirtmişler ilk gelişte sıfır araç almak mantıklı mı?
    İkinci el almak istese işlemleri zor mu ? Yönlendireceğiniz bir yer var mı?
    Şimdiden teşekküler

• @emrbdk21 @semavi @semavi lütfen klavyeye en kısa zamanda gelmeniz gerekiyor

• @emrbdk21 ilk geldigimde Alamo sitesi uzerinden arac kiraladim. Fiyatlar gayet uygun. Enterprise ile ayni gurup. 2019 model Ford fusion 206 dolar/hafta odedim. Kiralarken TR vatandasi olarak kiralamayi unutmayin aksi taktirde fiyat vergilerden dolayi cok yuksek cikar. Yeni veya kullanilmis arac alımı tamamen kişinin bütçesine ve konforuna bağlı bir durum. Her ikisninde kendi icinde avantaj devantaji var ama benim onerim alabilirseniz sıfır alın kredi skorunuza olumlu yonde etki eder ve olasi ariza ve risklerl ugrasmazsiniz.

• @ashborn
    Hızlı geri dönüş içim teşekkür ederim
    Eşim ford ve jeep ile konuşmuş jeep renegade compass ve ford escape için aynı fiyatları vermişler .6 yıllık ayda 370 usd civarında.Bizdeki tedirginlik tabiki geri dönme gibi bir fikir yok ama olası bir durumda aracı hemen satabilirmiyiz değer kaybı ne olur .

İkinci el içinde işlemler zor mu ? Buradaki gibi noter vs işleri var mı

• @emrbdk21 2. El almadım bilgi versem yanlış olur ama yeni alırsanız imza ve ödemeden başka birşey yapmıyorsunuz. Tüm işlemler satış yerinde tamamlıyorlar. Aynı gün içinde arabayı teslim ediyorlar. Ekstradan size satılan bakım, garanti süresi uzatma işlemlerini 1 hafta sonra iptal edebilirisiniz.

Apr% oranı nedir? Nekadar kredi çektiniz nekada odeyeceeksiniz onlar onemli? Yeni arabaya binmek isterseniz alim satimda sadece burda değil heryerde hezaman zarar olur onu goze alacaksiniz. Dediğim gibi kar fayda ilişkisine bakmak lazım.

Benzer Başlıklar

• 3 Oy
    8 İleti
    2k Bakış
    smartcellsS
    @MySea, içinde söyledi: Sarhoş araba kullandığınız için kenara çekilirseniz yapmanız ve bilmeniz gerekenler Ickiliyken, sarhosken veya baska tabirle cakirkeyifliyken bile arac kullanmayiniz! Ne kendinizin, ne yaninizdakilerin nede baskalarinin hayatlarini tehlikeye atmayin! Eger icmek icin bir yere gidiyorsaniz, yaninizda designated driver goturun, yani icki icmayacak ve arac kullanabilecek birisini. Veya Uber/Lyft gibi alternatifleri kullanin! Isin ozeti budur. Yasal sinrilarin ustunde alkolluyseniz direksiyona gecmeyin! Uber/Lyft cagirin. Bir hamburger menusu kadar maliyetle dunya kadar risk ve masraftan kurtulursunuz, ehliyetiniz, siciliniz tertemiz kalir. Hayatiniza huzurla devam edersiniz.
  • ABD icinde ikamet adresi degisiminin araba sigortasina etkisi

Ehliyet ve Araba
    1
    1 Oy
    1 İleti
    202 Bakış
    hasbelkaderH
    Asagidaki linkte guzel bir tool yapmislar. Bir ayni eyalette ya da farkli eyaletlerde farkli townlar arasindaki farklari gorebilirsiniz. Mevcut sigortanizin ne kadar oldugunu, yeni ve eski adresinizin zip kodlarini giriyorsunuz, ona gore yaklasik sonuc veriyor. Kontrol ettim. Benim ikamet degistirmelerimde dogru sonuc verdi. https://www.carinsurance.com/Articles/will-my-insurance-go-up-if-i-move.aspx Eyalet bazinda ortalama araba sigorta fiyatlari ve istatistikleri de bu linkte. https://www.carinsurance.com/calculators/average-car-insurance-rates.aspx
  • Amerika'da sıfır model araba almak

Ehliyet ve Araba
    10
    1 Oy
    10 İleti
    5k Bakış
    celicaC
    Guzel hazirlanmis bir ikinci el arac onerisi tablosu. [image: fIf7a4h.jpg]
  • Abd Ehliyet Süreleri

Ehliyet ve Araba
    3
    1 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    arelA
    @crazycells Abd Ehliyet Süreleri içinde söyledi: z. Cunku yasalara gore ABD'de turist/calisma vizesiyle bulunuyorsaniz bu statunuzu gosteren belgeleri surekli yaninizda tasimalisiniz. Teşekkür ederim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k