TS2023 ile alınan open work permitler ve neticede elde edilen 3 yıllık gecerli SIN number ile kanada içinde hiç çalışma hayatı olmasa bile sgk yurtdışı prim borçlanmasında geçerli oluyor mu ?
-
Vancouver sehiri kucuk sayilir yani merkez,tren fiatlari fena degil.sehir merkezi deniz kenarinda ismi aklima gelmiyor,karsi tarafa bir yere vapurlar calisiyor,,,,bir dere uzerinde iki kopru var galiba biri granville koprusu,bunlardan birinden gecince asagida,farmers market var her gun acik vakit gecirmek icin gidilebilinir, ayrica koprunun ayagi altinda kucuk iskeleler var nehiri karsidan karsiya geciren kucuk tekneler var komik bir tekneler,,vakit varsa bir bisiklet kiralayip sehir merkezi etraflarinda tur atilabilinir.
-
-
Merhaba. elimde DÜNYA KUPASI 2026 2 ADET BİLET mevcut. Maçlar Kanada Vancouver Stadyumundadır
maç Avusturya Türkiye maçı 13 Haziran maç Yeni Zelanda Mısır maçı 21 HaziranTürkiye maçını izlemek için hemde gezmek için vizeye başvurdum ama sonuç hala gelmedi geleceğine dair umudumda azaldı devretmek istiyorum ilgilenenler mesaj atabilir.
-
-
image.jpeg
Sol kısım Niagara, NY ve sağ tarafta suyun diğer tarafında görünen Skylon Tower’ın gözüktüğü Ontario, Canada
image.jpeg
Yukarıdaki Niagara nehri üzerindeki köprü veya diğer köprüler ile tren veya araç ile çok hızlı bir şekilde permanent resident kart + pasaportunuz ile Kanada’ya geçebiliyorsunuz.
📸 7/14/2025 I Niagara, NY
-
Merhaba dostlar,
Şu anda 19 yaşındayım ve lise mezunuyum, orta derecede İngilizce biliyorum. Express Entry calculator'da hesapladığımda 300 civarlarında bir puanım oluyor.
Bir haftaya 2 senelik önlisans Bilgisayar Programcılığı bölümüne başlayacağım üniversitede.
Bu süreçte de İngilizce ve Fransızca'yı iyi derecede öğrenebilirsem Express Entry'de puanım 480 seviyelerine geliyor (+üniversite diploması), Fransızca kotasından Express Entry'e dahil olmak için güzel bir seviye diye gözüküyor sitesinde.
Daha önce bu şekilde deneyimi olup giden dostlarımız var mıdır acaba?
Yol gösteren herkese çok teşekkür ederim. -
kanadanın amerikaya dahil olabilir söylentileri var. Gelecek günlerde bu olur mu ?
-
@mutsuz-göçmen Kanadaya gitmeyi artık kimse istemiyor. Şartları zorlaştı geçim zor
-
-
-
@Jonathan-0 Merhaba ; yapmanız gereken işlemin adı " visitor record" ama çocuğunuz hala yasal statünün içerisinde mi yani çocuğunuz Kanadaya girdikten sonra 6 ay geçti mi . " visitor record" işlemi hala yasal statü içerisindeyken alınıyor diye biliyorum. eğer bu süreyi geçtiyseniz biraz araştırma yapın nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili. araştırmalarınızı eğer ingilizce olarak yaparsanız daha detaylı sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
-
-
Kalıcı oturum alabileceğin tüm programlar
Live in Canada permanently
Programlardan biri olan express entry sisteminin kategorileri ,tüm detayları ve içeriği ( cec, fsw,fst)
Express Entry: Who can apply
Express Entry'de yer alan programları karşılaştırmalı tek bir tabloda görme
Express Entry: Who can apply
Otomatik olarak puanını hesaplama araçı
Express Entry: Check your score
Tüm meslek noc kodları ve anlamları ve içeriği :
Find your National Occupational Classification (NOC)
Şimdiye kadar açıklanan tüm crs puanları ve kalıcı oturum davetleri.
Ministerial instructions respecting invitations to apply for permanent residence under the Express Entry system
-
@tgbvn Merhaba, maalesef benimki garip bir sekilde ret oldu. OWP zamanindaki yogunluga bagliyorum. Ama cevremde F1, J1 ve H2B vizeleri olupta alan cok kisi var. Muhakkak basvurmanizi oneririm. ABD deyken surec TR ye gore daha kisa surede sonuclaniyor. Sayet kanada' da oturumu olan bir kisiden davet ekleyebilirseniz basvurunuzu cok guclendirecektir.
simdiden bol sans. -
@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
-
-
Bu haftasonunu Toronto’da geçirdim. Giderken green card ile yanınızda pasaportunuzun da olması lazım. Kanada’ya indikten sonra gümrük polisi evrakları incelerken absürt sorular soruyor yine de. Gergin bi halleri var hep, belki de bana öylesi geldi. Eğer green card olmasa beni hayatta almazdı ülkeye 😅
Dönerken de gümrük kontrolünü Toronto havaalanında yaptılar. Gayet güler yüzlü, muhabbetli bir polis denk geldi. Memleketimin insanı bi başka ya…
Kanada’da innnnanilmaz Asyalı ve Hintli var. Ama öyle bi fazlalar ki. 2 günde inanılmaz bunaldım. Her şeye duyarlı davraniyorlar, her yer SJW, her yer duyar, her yer insan hakları. Bu kadarı fazla geldi herhalde bana 😅
Downtown’u ise hiç beğenmedim. Hem küçük, hem bakımsız. CN Tower var bir tek.
Olumlu anlamda Tim Hortons kahvelerini begendim. Kanadanin en popüler kahve zinciri. Özellikle Türk restaurantlarda fiyatlar daha ucuz ve porsiyonlar daha büyük. Bir diğer artı da kur farkı. 70$ gibi bir hesap ödeyince, $50 Ödemiş oluyorsunuz. Bu durum keyifli baya 😄
Bu soruyu zamanında sormuş ve bu başlığı açmışım ancak 2 günde zor kaçtım Kanada’dan. Hiç bana göre değilmiş.
-
@ahmetty kanada artık eskisi gibi tercih edilmiyor gidenlerin çoğuda bir süre sonra zaten geri dönüyor. Kiralar çok pahalı , iş bulma sorun en kötüsüde artık kalıcı oturum almak çok zorlaştı.
Yeterli bütçen varsa ve finans sorunun yoksa elbette keyfe keder yaşanır ama çalışarak geçinmek zorunda isen çok zor deniliyor. hatta turist olarak gidip ts2023 ile çalışma izni alan tanıdıklarımın hepsi tek tek geri döndüler. Çoğu ingilizce biliyor ve iş geçmişleri olmasına rağmen beklentilerini bulamadılar. Calgary, british colombia, alberta, ontario filan farketmiyor. -
@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ? -
@Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
-
@lorenZo kisacasi size sunu soyliyeyim bir kanadali olarak:30 yil sonunda 1 tane ev belki 1 tane de multiplex(4 daireli) ,cocuklariniz dunyanin en iyi egitimini almis olur bedavaya ama universiteler tabii parali onlarida okutursunuz.Guzel bir arabaya binersiniz en az 5 yillik.Genelolarak istediginiz seyleri alirsiniz apple gibi merell gibi colombia gibi ki arik oda size birsey ifade etmez.Garip bir psikolojiniz olur mesela 2023 te terk ettiniz tr yi sizin kafa orada cakili kalir 2053 te cok farkli size gore garip bir turkiyeniz olur ki oda anca sizle ayni ayni dili konusan farkli insanlar olarak gorursunuz,Kisacasu tum bu stress sikinti cocuklariniz icin 1. jenerasyon her turlu sikintiyi ceker cekecektirde.Beklentileri dusuk tutmak lazim.Gurbetcilerden 1974 oncesi ilk gidenler dehset para yapti.Mesela benim dedem 15 yil siegen de calisti almanyada kesin donus yaptigi para ile 83 yilinda 3 tane ankarada ev sifir 2 taksi 1 dolmus hatti 1 tane nakliye tankeri 1 tane koyde yeni ev ve hala hatiri sayilacak miktar nakti vardi.dusununun sunlarin su anki degeri yani bugun almak istesek 12 milyon taksi ,4 milyon dolmus evlerde keciorende 12 milyon diyelim toplamda 6 milyonda tanker 2 milyonda koyde ev deseniz toplamda 15 yil almayada calismis 3 vardiya 1 evde 10 kisi kalan birinin net worth u 2024 itibari ile 36 milyon tl 1.6 milyon cad malvarligi ila hatrisayili bir para kenardada kalmis.Size soruyorum,dunyanin neresinde ki butun dunya dahil 15 senede okuma yazmasi bile mechul birinin 15 senede duz iscilik ile para kazanabilecegini dusunuyorsunuz ? Devir cok degisti.Dediginiz gibi burasi bati tasi topragi altin degil.800 dolarlik welfare icin gelinecek ve iltica edilecekse gitsin kendini iyi bir psikiatira gorunsun.Nediyeyim herkese bolsans ve basarilar.Umarim herkes bu umuda yolculukta kalbinin ekmegini yer.
PS. cocuklari butun bu mali yedi bitirdi sadece evler kaldi
-
@Henry-bloor harika bilgiler ve tam nokta vuruşu tespitler için çok teşekkürler.
-
@lorenZo kesinlikle katılıyorum .Nüfus arttı beyefendi nüfus,ekonomik planlar modeller hep 1945 sonrasının modelleri tek değişim bretten woods 1970 yada 73 olmalı o zamandan beridir hiçbir güncelleme olmadı.Hala eski kafa düşünüyorlar ekonomistler liderler ama şu anda size sorarım 2020 oncesi 500k tl cad yada usd olan bir ev hala aynı para olabilir mi? 2008 deki gibi olmadı 13 faiz artışına ramen fiyatlar aynı kaldı ki bu sene faizleri düşürecekler çünkü zorundadır.Olay 500k lık ev 1 milyon oldu artık hiçbir zaman 500 olmayacak .Asıl olay dava mücadele 1 milyondan 1.5 milyona çıkmaması ki oda çok zor.Allah herkese bolşan sabır ve yol versin.Herkes için ailelerimiz için hayırlısı. Kanada ile ilgili sorunuz varsa yazın sizin gibi birinin soracağı sorular çok kişiye yardımcı olacaktır.
-
@lorenZo Belirttiklerinize kesinlikle katiliyorum! Yaklasik 9 senedir burada yasiyorum- sisteme tam olarak entegre olabilmek icin PR elzem. Umit ediyorum en gec gelecek sene basvurabilecegim. Bir de update ilistireyim: pazartesi gunu biometrics instruction letter'im geldi. Gecen hafta IRCC'yi aradigimda basvurumun TS 2023 kapsamina alinmasini rica etmistim; konustugum agent "urgent" notu dusmustu. Anlasilan ise yaramis..
-
@mmg hayırlısı olsun sizin için
-
@Henry-bloor evet doğru gibi
-
@lorenZo Universiteyi burada okudum: study permit, 4 senelik okulu staj + exchange icin uzatarak okudum: study permit extension, universiteyi bitirdekten sonra: post-graduate work permit, calistigim her is express entry icin yansimadi (NOC Teer 0 veya Teer 1 olmasi gerekiyor), dolayisyla pgwp bitmeden open work permit aldim. Derken bu yaz 9 seneyi dolduruyorum. Doldurmam gereken az gunum kaldi, umuyorum artik seneye kalmadan PR'a basvurmus olurum.
-
@mmg Kanada puanlama sistemi ile degerlendiriyor galiba
-
@Seda-Uysal-Avcı yararlı bilgilendirme için tesekkurler
-
@lorenZo evet şimdi teer oldu.Buradaki herkesin girebileceği sayılan ve en dandik olan admin asistanlık teer 3 administrive assistance. Yani sekreterlik office boy işleri.Birinin yanında yada arkadaşınız gösterirse bir şans.araştırın
-
@Henry-bloor kaynaklara bakmak lazım en guzeli
-
@lorenZo her noc cod sayılmıyor. İşvereninizin iş tanımına göre noc codunu mutlaka kontrol edin https://noc.esdc.gc.ca/Structure/NocProfile?objectid=OByuamk%2Fpb5KWXEazKxF%2BJskddvCdBo8jHJBH%2BEkYfE%3D bu bizim job bank de bulduğumuz işlerin cod ve teer larını bulmada çok işimize yaradı
-
@Seda-Uysal-Avcı detaylı bakmak lazım.
-
OWP onay bekleyen var mı?
-
@Yusuf-4 halen size netice gelmedimi ?
-
@lorenZo hr ından alacaksınız bir mektup ne yaptığınızı nasıl çalıştığınızı konumunuzu yazacak .
-
@Henry-bloor nasıl yani ?
-
Bu ileti silindi! -
@Henry-bloor sanıyorum hr ( human resource) birimin veya iş verenin personelleri için hazırladıkları iş veren mektubu ve görevlerini belirlen yazının bir formatı vardır. Bu resmi formattaki yazı pr kalıcı oturum başvurusunda sisteme yüklenir. Yoksa her iş veren kafasına göre kendi istedigi gibi yazı yazamaz. Dogru mu ?
-
Bu ileti silindi!
Benzer Başlıklar
140
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k