Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @serel umarım herşey dilediğiniz gibi ilerler şimdiden başarılar, geldiğinizde aklınıza takılan herhangi bir konuda bilgimiz ölçüsünde destek olmaktan mutluluk duyarız. 😊


  • @Hamuchera teşekkür ederim 🙂


  • @Hamuchera mutluluğunuz daim olsun. Size ve ailenize sağlık ve huzur diliyorum


  • Merhaba herkese, Abd ye taşındığım 1. ay içinde yaşamış olduğum sağlık sorunu hakkında deneyimimi paylaşmak istedim sizlerle. Aradan epey zaman geçmiş olmasına rağmen hatırladığım kadarıyla aklımda toplayıp anlatmaya çalışacağım.

    Abd ye giriş yaptığımın 4. haftası olması lazım, işimden eve döndüğüm bir akşam bahçemdeki ağaçtan yarasanın teki sırtıma düşüp ensemi ısırmış ve yerde can çekişerek ölmüştü. Tabi o korku ve stresle ilk başta ne yapacağımı bilemeden eve girip uyumaya çalıştım fakat ensemdeki sızıdan dolayı uyuyamadım ve internete girip kısa bir araştırma sonrası yarasadan kuduz kapılabileceğini ve Abd de cok sık olmasada yaşanan bir durum olduğunu öğrendim. Tabi greencard cıkmış biri olarak talihin iyisinin de kötüsünün de yanımda olması cok mümkündü :).

    Hemen karar verip daha başlatmadığım sağlık sigortamla hastaneye başvurdum. Sanıyorum saat gece 1 gibiydi ve acilden giriş yapmıştım. Cok kişi beklememesine rağmen 40 dk civarı sıra gelmedi ve ben sağlık sigortam da olmamasından dolayı muayene olmadan eve geri döndüm. Lakin meşhur suriyeli sığınmacının türkiyedeki kuduz videoları beynimin içinde dönüp duruyordu. Ben fikrimi tekrar değiştirip tekrar hastanaye gittim ve tekrar adımı yazdırıp kayıt oldum. İlkinde muayene edilmeme rağmen ücret kesileceği belirtildi. Kısa süreli bekleme sonrası hemşireler beni içeri aldı ve olayı kısaca anlatmamı istediler. Ben olayı anlatıp bitirince bende suan bir ağrı sızı sıkıntı olup olmadığını sordu hemşire, olmadığını belirtikten sonra kısa süreli bir boş bakışma yaşadık. Sanki eee neden burdasın hala ! der gibi bakıyordu suratıma. Ben durumu anlayınca kuduz olabileceğimi, bundan korktuğumu belirttim. Ben söyleyince aklına gelmiş olması lazım doktorla görüşüldü ve önleyici tedavi yapılmasına karar verildi. Doktor hanım da o sırada beni merak etmiş olacak ki geldi ve hikayeyi anlatmamı istedi. Pek yaşanan bir durum olmadığından fakat benim bilinçli davrandığımdan, eğer sabah kalkıldığında odada bir yarasa bile görülse hastaneye gidilip tedavi alınması gerektiğinden falan bahsetti.

    Neyse o gün sağ sol omuz, sağ sol bacak ve kalçaya olmak üzere 6 sonraki 2 randevuda da hatırlatma olarak sanıyorum toplamda 8 aşı yapıldı.Tabi benim aklımda malum ne ücret geleceği vardı hep. Bir hatırlatma seansı sırasında hemşire bir arkadaşından aşı başına 1.000.000 usd nin biraz üstüne geldiğini duyduğunu söylemişti ki haklıymış :).

    Tedavimden yaklaşık 3 hafta sonra 12.300 dolar tutarındaki faturamı aldım. Tabi o an içimden ettiğim küfürleri yazamıyorum buraya. Bir de bu tutar indirimli haliydi. Toplamda bu indirimler olmadan faturada 23.000 küsür bir fiyat belirtmişlerdi. Ben hemen finansal destek için başvuruda bulundum. Benden bilgilerimi talep ettiler. Nerde çalıştığımı, gelirimi, sanıyorum son 6 ayda kazandığım miktarları falan... Ben işe yeni girmiştim ve maaşım dahi haftalık yatmamıştı o sırada. Formu doldururken formu doldurduğum andaki bilgileri girdim yani tedavim bittikten sonra yaklaşık 2 ay boyunca çalışmış ve gelir elde etmiştim, bunları belirtim. Abd de kağıt işleri gerçekten cok uzun sürüyor ve her şey mektupla bildiriliyor. Ben bana sonuç mektubu gelmeyince sanıyorum destek cıkmadı bana diyip telefonla tekrar başvuru da bulundum ve bu kez tedavi aldığım zamanki bilgilerimi verdim. Yani bir kazancım olmadığını, işe yeni girdiğimi belirttim ve onu da beklemeye başladım. Yaklaşık 2 hafta sonra benim bilgilerimin uyuşmadığını bu sebeple desteğe uygun olmadığım belirten mektubu aldım. Ben şirketi arayıp durumumu bir daha izah ettiğim de tekrar başvurum alındı ve bu kez nihayet 100/100 discount uygulandı.

    Aradan sanıyorum 1 ay geçmişti ki hastaneden bu kez de doktor muayenesi için ayrı bir fatura iletildi tarafıma yaklaşık sanıyorum 230 dolardı. Mektupta yazan numarayı arayıp doktorun sekreteriyle görüştüm. Bu parayı 2 yıla kadar taksitlendirebileceklerini ilettiler. Neyse 12.300 un yanında 230 dolar devede kulak diyip tek seferde kapatmalarını istedim. Ve sanıyorum daha kimse para istemeyecek benden artık cünkü aradan 2 ay daha geçmesine rağmen herhangi bir fatura gelmedi. Gelirse ki gelmesi muhtemel burada ne olacağı belli olmaz konu sağlık sistemi olunca, güncelleyeceğim yazımı.

  • ⭐⭐

    @ozgurcc Gecmis olsun! Bıkmadan belgesel süreci takip etmeniz takdire değer.


  • @ozgurcc çok geçmiş olsun.. Çok şükür büyük meblağ ödemeden halletmişsiniz. Türkiye'de çok öyle hastaneye giden biri değildim. Amerika'da "Hastalık - Hastane falan düşününce" tüylerim diken diken oluyor. Hele ki henüz GC'sini almamış ve sigortası olmayan birisi olarak, o kadar dikkat ediyorum ki anlatamam 😞 Umarım gelecekte de hastaneye gitmem gerekmez...


  • @Redbeard selamlar, sizin AOS nasil gidiyor?


  • @jtcarlos Ocak başında I-485 dosya paketini gönderdik. (Aynı zamanda geçici çalışma iznine başvurmuştuk.) 09 Şubat'da parmak izini verdim. 22 Şubat'da başvuru dosyalarına işlenmiş görünüyor. Açıkçası beklemeye devam.. Umarım 2 ay içerisinde bir aksiyon olur.. En kötü 4-5 ay içerisinde bir aksiyon bekliyorum. "AOS" tek can sıkıcı tarafı bekleme süreci işte 😞 Elin kolun bağlı, hiç bir şey yapmadan bekliyorsun 😞


  • @Redbeard ilk başlarda ben de AOS dusunmustum ancak şirket ülke disindan uzaktan calismaya izin vermeyince (vergilendirme olaylarindan dolayi) o secenegi kullanamadim. Bir yandan ankarayi takip edip bir yandan dosya tasimaya calisiyorum. Umarim siz de bir an once alirsiniz👍


  • @jtcarlos Çok teşekkürler.. Umarım dosya taşırsınız ya.. AOS açıkçası yıpratıcı bir yol... Zaten %100 garantisi de yok. (O bilinçle geldim.) Dosya taşımada en azından ("Taşıma kabul edilirse") süreci daha hızlı tamamlıyorsun... Bence "AOS'a" göre maliyeti daha düşük. Tabii dosya taşımak için daha çok emek ve çaba var ayrı konu. (Onlarca mail at, kabul etmelerini umut et vs vs..) Sonuçta dosya taşımak için "Kabul" almak gerekiyor. 2 yöntem de farklı emek, çaba ve nakit akış gerektiren yollar. Umarım sizde emeklerinizin karşılığını alırsınız. Siz yada ben de değil, hep diyorum gerçekten "GC" isteyen, emek veren, çaba gösteren herkes GC'yi alır. Gerçi hayat "GC" aldıktan sonra başlıyor. Alım süreci fragman, asıl film buraya gelince başlıyor. Herkesin filmi ve hikayesi de kendine zor... "Sabır Sabır Sabır ve inşallah gelecekte karşılığını alırız.."


  • @Redbeard evet insanin gozu korkmuyor da degil, 2 cocukla yeni bir kitada sifirdan yasam kurmak illakine zor olacak.


  • @jtcarlos İlk başlarda zor olsa da gelecekte Ailecek çok mutlu olacağınıza inancım tam. Gelen herkes için.. Önemli olan oryantasyon ve keşfetme döneminde sabır gerekiyor. Evet Aile olmak belki de en zor olan çünkü "mobilite" zorlaşıyor. Ama Aile olarak birlik beraberlik içerisinde aşılamayacak zorluk yok ya... Neyse ben başlıkların konusuna göre spesifik yazmayınca, başkalarının zamanına müdahale ediyorum (çalıyorum) diye çok rahatsız oluyorum. Bu başlık da gerçekten önemli ve hep okunması gereken bir başlık. Sevgili forum üyelerinin tecrübelerini yazmaları için ve "Burayı sohbet duvarına çevirmemek için susuyorum :)" Kendinize çok iyi bakın... İnşallah her şey su gibi akar ve süreci tamamlarsınız. Görüşmek dileğiyle, Saygılarımla..


  • @Redbeard güzel haberlerinizi bekliyorum


  • @ozgurcc Cok gecmis olsun! Kuduz hastaliginin hafife alinacak bir tarafi yok. Siz dogru olani yapmissiniz ve nihayetinde faturalar odenmis. Saglik sigortasinin onemi boyle zamanlarda ortaya cikiyor.


  • @lumos tşkler, mahkeme dökümanlarıyla uğraşmaktansa bunun takibini tercih ettim sayılır:)


  • @Redbeard merak etmeyin ve bunları düşünüp strese girmeyin. hastaneye gitmeniz gerekebilir. Korkmadan gidin, durumunuzu anladıklarında indirim yapıyorlar. Ben kendi sürcimi yaşarken birçok kişiden deneyim dinledim. Herşekilde herkes indirim alıyor ve coğu zaman para ödemeden ilk yılını atlatıyor.


  • @MySea tşkler.


  • @ozgurcc sigortali ya da sigortasiz, saglik en onemli olan konu. saglik icin verdiginiz karar en dogrusu ; bunun bir faturasi oluyor dogal olarak. Kaliforniyada yasayan biri olarak sunu yazayim, ozel sigortam var diyerek medical den cikmak icin 2 saat bekleme odasinda oturdum, telefonla daha uzun suruyor ve belgelerin yuklenmesi falan, neyse, eyalete gore degisen destek programlari var. TRdeki sosyal bir devlet degil burasi ama eyaletler saglik/yemek konusunda destek vermek istiyor ; yolunu bulmak gerekiyor. Bir almanya degil lakin caba var. Gecmis olsun .


  • Amerika'da ilk gün

    Sim kartı almak ***** best buy dan mint mobile sim kartı aldık. 3 aylık 90 dolardı. Kartlardan 1 tane kaldığı için ben aldım eşim için daha sonra alacaktık. Bende Amerika numarası vardı artık ama eşimde yoktu.
    Banka hesabı açmak**** sonra Philadelphia landsale deki bank of Amerika'ya gittik. Eşimle benim için ayrı ayrı banka hesabı açmak istediğimizi belirttik. Bizi müdüre yönlendirdiler. Adres ve kira kontrati sordular ben de ev kiralamadigimi yakınınım yanında kaldığımı belirttim. Kaldığım adresi kanıtlamak içinde DS260 formunu gösterdim. Konsolosluga belirttiğim adres bu kaldığım adres dedim. Müdür tamam dedi. SSN sordu onun içinde başvuru yaptığımı ama henüz elime ulaşmadığıni söyledim. ID kartlarimizi istediğinde pasaportlarimizi verdik. O sırada bank of Amerika mobil uygulaması indirmemizi söyledi. Google hesaplarimizda ülke olarak hala Türkiye görünüyordu bu nedenle uygulamayı indiremedik. Ama müdür bizim bilgilerimizi girerken biz yeni bir google.hesabi açıp bölgeyi Amerika olarak seçtik ve uygulamayı indirdik. Müdür bana bir kağıt verdi. Türkiye'de ki ve Amerika'da ki adreslerimizi, mail adreslerimizi ve Amerika'daki telefon numaralarımızı yazmamizi istedi. Eşimin henüz Amerika telefon numarası olmadığını söylediğimde seninkini yaz dedi.
    Sonra uygulamadan hesap oluşturmanızı istedi. Oluşturduk ama bir noktaya kadar geldigimizde SSN soruyordu. Banka müdürüne gösterdim. Boşver dedi uygulamayı kapattırdı. Kendisi bilgisayarindan manuel olarak bize bir mobil bankacilik açtı. Mesai 16.00 da bitiyordu. Biz bankaya 15.30 ta gitmiştik ama 17.00 e kadar bankada bizimle ilgilendiler. Hepsi çok yardimseverlerdi. Müdür banka hesabımızı acti. Bize secured credit card cikardigini söyledi. Her birimizin hesabı için 500 doları ipotek gibi bir şey yaptı. Kredi limitimiz bu yatirdigimiz para olacakmis. Onun dışında elimizdeki kalan cash parayida banka hesabına yatırdık. Bank of Amerika uygulamasından digital card oluşturduk. Harcama yaparken bu kartı kullanıyoruz. Fiziksel kartlarimizda 5 gün içerisinde elimize ulasacakmis.


  • @ozgurcc çok geçmiş olsun. Bundan sonra ömrünüz boyunca sağlıklı günleriniz olsun.


Benzer Başlıklar

  • 28
  • 16
  • 23
  • 16
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

75
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum