Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Ping-PONG bir üstteki yazıyı okursanız, oradaki örneğe istinaden tır işiyle karşılaştırmak için yazdım ben sadece. yoksa konuyla ilgili bilgim yok. @CVera o şekilde hesaplamış. İsteyen olursa detaylı anlatabilirim de demiş. Size cevap verecektir.


  • @ilker321 konunun daha uzamaması adına çok uzun cevap vermek istemedim, sonuçta bu konu E2 veya tır konusu değil.
    Ben bu konuda söylediklerimin hala arkasındayım, umarım ben yanılırım ve siz haklı çıkıp sorunsuz bir süreç devam ettirirsiniz.
    Sadece şöyle bir durumu belirtmem lazım konunun içinde geçtiği için;
    7 gün günde 12 saat hiç bir yatırım yapmadan veya daha da basit tabirle sadece yemek dağıtarak 3.000 usd kazandığımızı düşünelim. Bakın ne 100k usd harcadım, ne de risk aldım.
    Bunun üzerine risk alıp bu işlerden birini kurduğum durumda elbet daha fazla kazanılır, bunu demek istiyorum.
    Siz uyuyor anladığım kadarıyla, buna zaten itirazım yok.

    İkinci konu 100k'ya tır alırım, 60-70'e de alırım demişsiniz bu konuda başarılar dilerim, aynı parayı kazanırım diyorsunuz. Ben de diyorum ki uzun vadede o parayı kazanamazsınız. Siz diyorsunuz ki kazanırım. Bu konuda ortak noktada buluşamayacağız maalesef.

    Heves kırma olayına da katılmıyorum. Bildiklerimi veya sadece yorum bile olsa çekincelerimi paylaşmadıktan sonra ne anlamı var buralarda yazışmanın konuşmanın.
    Sizin söyledikleriniz insanlara heves vermek gibi geliyor, daha ortada net bir bilgi fiyat kazanç olmadan havadan konuşmak gibi geliyor yapmayın böyle dersem nasıl düşünürsünüz?

    Umarım her şey sizin istediğiniz gibi gider, gönlünüze göre iyisi olur. Bu konuda daha fazla yorum yapmak istemiyorum.


  • @EasternStar

    Amerikada bir cok mega carrier, kendi tirlarinda W2 ile sofor calistiriyor. 1099, bir dolandiriciliktir. 1099 ile sofore odeme yapmak demek, sahte evrak duzenleyip, soforu sanki tir firmasindan tiri varmis gibi, vergi odemeden, vergi odemeden kacinmak icin, worker con odememek icin, sofor adina hic bir sorumluluk almamak icin, kucuk ve orta olcekli, genelde OH, yada IL deki dolandirici firmalarin sectigi bir yoldur ve kanun disidir.

    Dolayısıyla tır satın alıp bağımsız operatör olarak şoför istihdam ederek yatırım yapmak illegal değildir.demissiniz.
    iyi, goruyorum yazinizi, size soyle bir teklifte bulunmak istiyorum. sizin tira 100K koydugunuzu var sayiyorum, ve size her gun icin 100.000 odemek istiyorum. her gun! tek yapmaniz gereken tirinizi californiyada bir tir firmasinin altinda calistirmak. ben sozumu soyledim, sira sizde, buyrun. size gore illegal degilya, buyrun efendim, gunluk $100bin dolar odeyecegim size, oyle laf canbazligida yapmiyorum, her gun odeyecegim, hodri meydan! Ca da butun carrier lar dan ortak bir soz duyacaksiniz AB5,

    Amerika nakliye sistemini size aciklayayim. normalde yukunu tasitacak firmalar broker lar ile konusurlar, bu brokerlar geleneksel acik arttirmanin aksine daha dusuk fiyata teklif verirler ve yuku tasiyacak en dusuk fiyati veren broker da yuk kalir, bu broker elindeki yuku ilana koyar ve ilanda o yuku alan tir firmasi, kendi tiri ve kendi W2 ile calisan soforune bu yuku tasitir.
    Sizler amac sadece amerikada legallesmek icin amerikada nakliye sektorunun ayarlari ile oynadiniz. E2 yatirimci isini tartismiyorum burada, elbet kisi yatirim yapabilir, yapsinda, lakin baskalarini isini bozarak olmamali bu.

    Energy tir firmasi yuku aliyor, kendi tiri yok, kendi soforu yok, bu yuku araci, dolandirici, sahte bir firmaya satiyor, bu sozde firma sahibi amerika bile degil, Amerikaya hic girmemis, yada wat, gezmeye giren ozbek birini kullaniyorlar ve bu yuku diger araci firmata transfer ediyorlar. iste bu yasak, buna double brokering deniyor. firma ismi ornegin Brad corrier trucking llc. bu firmanin hemen hemen her sene FMCSA tarafindan sigortasi iptal ediliyor, cezalari odeyip tekrar devam ediyorlar, sizde legallesmek ugruna bu firmanin altina tir koyup calistiriyorsunuz, ben etrafta olup biten herseyin farkindayim. Benim farkinda oldugum herseyin FMCSA inde farkinda oldugunu bilin.

    Benim yatirimci kisilerle, hatta yatirim yapmak istene hic bir kisi ile herhangi bir sorunum yok, olamazda, benim sistemle sorunum var.

    Benim MC numaram var, Benim yollarda tirlarim var ve gururlar soyloyorum, Ben sahtekar federal hukumete 5 kurus vergi vermiyorum. Hatta sana 5 kurus vermiyorum diye agzi alinmayacak her turlu kufru yapiyorum. Su anda amerikada tir sektorunde tabiri yerinde ise at izi it izine karismis durumda,

    Benim 3 yilda 8 milyon kacak, tecavuzcu, sapik, akil hastasi,katil,hirsizi ulkeye sokan bir federal hukumetten herhangi bir beklentim yok. Ben amerikan hukumetine saygi duymuyorum, onun pasaportuna saygi duymuyorum, Onun parasinada saygi duymuyorum ve bunu hukumetin onemli yerlerinde bulunan herkeze soyluyorum.

    Linkini yolladigin kanun artik amerikada baska bir tir firmasini altinda independent contractor olarak degil sadece W2 ile sofor olarak calisilabilecegi kanunlasti, bu kanuna uyarlarmi uymazlarmi bilmem. lakin bu saatten sonra benden 5 kurus vergi alamayacaklari kesin. iste bu onlarin hic hosuna gitmiyor!

    2023 yilinda 30bin den fazla tir firmasi iflas edip kapandi. tiri olan demiyorum, dikkat buraya onlarca, yuzlerce, binlerce tiri olan tir firmalari kapandi diyorum. Mahkemeler tircilikta olan usulsuzluklerle doldu tasti.

    Amerika federal hukumeti, bir karar verecek, amerikada tir isini kiminle devam edecegine karar verecek,

    Yarin Trump in gelip butun E2 ile tir isine bir sekilde girenlerin vizelerini iptal etmeyeceginin garantisini verebilirmisin?

    Ben diyorunki yas tahtaya basmayin. Isinizi kanunlara uygun, kurallari uygun yapin.


  • Arkadaşlar merhaba.

    JFK’den 2 gün önce giriş yaptım. Oradan Utah’a gireceğim iş için. Bir düzene geçince yazacağım uzun uzun. Burada okuduklarımın çokça katkısı oldu o sebeple detay vermeyi bir borç bilirim..

    Yakında güncelleyeceğim


  • Bu ileti silindi!

  • @thisistheway, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    Arkadaşlar merhaba.

    JFK’den 2 gün önce giriş yaptım. Oradan Utah’a gireceğim iş için. Bir düzene geçince yazacağım uzun uzun. Burada okuduklarımın çokça katkısı oldu o sebeple detay vermeyi bir borç bilirim..

    Yakında güncelleyeceğim

    Önünüzdeki günlerde güncelleyeceğim


  • @hasanmakinaci ben vatandaş olsam yaparım ne olacak cezayı öder devam ederim ama e2 gibi geçici statüleri olan biri olsam kanunun dışına kesinlikle çıkmam.Green card olsa bile çıkmam beklerim vatandaşlığı.Zaten vat yapıp f1 vizesi ile nasıl tır işi yapıyorlar anlamıyorum. Aslan Osman diye bir genç var adam f1 olarak amazonda tır işi yapıyor nasıl yapar bilemiyorum ? Mesela Allah göstermesin bir ölümcül yada büyük maddi kayıplı kaza yapsa ne olur ? Sadece biraz fazla yağmur oldu mahallede biri ocakta yemek unutup hafiften evi yandı diye insurance premium u artan bir ülkede bu işleri nasıl yaparlar bilemiyorum .Hatta ohio da can harmanşah diye bir çocuk var ilticacı yeni gelen yaşlı genç herkesi tırcı yapıp iş buluyor? Daha dili bile bilmeyen adam nasıl bu deneyimsizlikle iş bulur belki milyonluk mal taşıyor olur? Gerçekten büyük bir bilgi eksiği var yada ağır dolandırıcılık.bilen deneyimleyen tır sektörünü yazabilir mi ? Teşekkürler


  • Herkese merhaba,

    Uzun zamandır takip ettiğim bu başlıktaki saygıdeğer kişilerin engin tecrübelerinden yararlanma fırsatım oldu. Herkese tek tek teşekkür ederim, özellikle @denizci10

    Başka bir başlıkta yazmıştım. İlk USA turist vizeme ret almıştım. Tam 1 küsür yıl sonra ikinci mülakatta onay aldım. Aralıkta onay aldım, ocak ayında vizem basıldı ve mart ayında JFK’ye indim.

    Sırada gördüğüm herkes rahatlıkla pasaporttan geçti. Hatta bir kız vardı sıfır ingilizce ile hiçbir şey demeyerek geçti. Bize ise ne için geldiniz, ne kadar kalacaksınız sorusundan başka soru sorulmadı ve 6 aylık kalış verdi.

    Ben iş konusunu Türkiye’deyken bir tanıdık ile çözmüştüm. Yaklaşık 2 yıldır konuştuğumuz planladığımız bir olguydu. JFK’ye ve oradan da Utah’a geçtim. New York’ta 3 gün kaldım, çok güzel şehir ve çok sevdim.. ancak orada yaşama ve çalışma isteği hiç duymadım. Orada turist olmak güzel 😂 yani bu sadece kendi dünyama göre benim görüşümdür. Kimisi kazancı bol diye sevebilir o kaosu.

    Ev, İş, Telefon ve banka konusunu oradaki tanıdığımın referans olması sayesinde çözdüm. Küçük kasabalarda referans sayesinde bu işler daha kolay gibi. Araba konusunu şu an erteliyorum çünkü küçük bir kasabaya gittim her yer yürüme 20 dk, bisiklet veya scooter ile 2-3 dk. Genel anlamda planım e2 yapmak. Çünkü yasal olmanın en kolay yolu bu.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @thisistheway Merhaba. Eğer bir faydam olduysa ne mutlu bana. Hayırlı olsun yeni hayatınız. Şimdiden size kolaylıklar dilerim. Zor bir sürecin içindesiniz. E2 yapacaksanız iyi bir avukata ihtiyacınız olduğunu şimdiden söylemeliyim. Yardımcı olabileceğim bir şey varsa istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.


  • @Henry-bloor calisma izni olmadan ehliyet vermezler.sinirci ing bilmeyen birine de kolay kolay tir emanet etmezler.trin ici disi kamera.herhengi bir sikintida soforun sorunlulugu cok agir.bhnu bilen kendine guvenemeyen yapamiyor zaten tir isini.herkesin ehliyet aldigina bakmayin. O koca tiri o sorumlulukla
    Surebilmek usta sofor olmayi gerektirir.ama genel kanim sinirdan gelen vizeyle calisan felan is bulamadigi icin perisan durumda.trump ihtimalide olunca her gelen bundan sinrasinin cok daha zor olacagini bilsin.


  • Turist vizesi ile giden ailelere (Genelde statü değişikliği niyeti olan, bazıları da önceden firma kurmuş) danışmanlık yaparak bir kaç gün içerisinde banka hesabı açma, telefon hattı ve taksitli telefon alma, ev tutma, evin elektrik su aboneliklerini açma, taksit ile araba alma, ehliyet alma konularında yardımcı olan kişiler var. Bunları nasıl yapabildiklerine şaşıranlar var.
    Bu işler nasıl bu kadar kolay yapılabiliyor?


  • @Ferhat-ŞENER Belki denk gelmediniz, defalarca kez yazdım. Muhtemelen 3.000$ ya da 3.500$ talep eden birisiyle görüştünüz. Sakın paranızı kaptırmayın ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgiler forumda var. Su-Elektrik aboneliği 15 dakika sürüyor, taksitle telefon almak için önce hat alıp sonrasında bir süre beklemeniz gerekiyor, bu süre bazen 1 ay bazen 3 ay oluyor. Muhtemelen araba alacağınız yerden, sen turistsin sana kimse kredi vermez bir tek burası veriyor diye spesifik bir galeriye götürüp bir de aldığınız arabadan komisyon alıyorlar. Florida'da ehliyet sınavı randevusu almak 20 dakikanızı almaz, sınava da 1 hafta çalışsanız kafi, yetmezse tercümanla sınava girebiliyorsunuz. Bu yaşam danışmanlığı işini denemeyin, paranızı kaptırmayın. Florida'ya gelirseniz bana yazın, yardımcı olurum. İlle de para vereceğim derseniz bir hayır kurumuna bağış yaparsanız bir akşam da beraber yemek yeriz 🙂

    İhtiyaç duyacağınız iki danışman var: 1-) Ne iş yapacağınızı bilmiyorsanız cidden ve yardıma ihtiyacınız varsa iş danışmanı (Bu da mümkünse 1 sene önce ABD'ye yerleşmiş ingilizce konuşamayan birisi olmasın), 2-) Ev kiralamanızda yardımcı olacak emlak danışmanı. Gerisi için forum yeter.


  • @EasternStar
    Evet bilgiler var ama kesin yöntemler değil olarak gördüm. Bazılarını denemek gerekiyor, bir yer yapıyor bir yer yapmıyor, deneme yaparken zaman geçer ve geçen zaman maliyeti o tutarlara ulaşırsa ?


  • @Ferhat-ŞENER Ulaşmaz.

    Bu forumda size seve seve yardımcı olacak çok insan var. İlle de para ödeyeceğim diyorsanız forum adına bağış yaparsınız.

    Bu size danışmanım diyen arkadaşların olmazı oldurabilme kapasitesi yok, benim danışmanım yoktu, saydığınız her şeyi yaptım. Banka hesabı açarken 3 şube reddetti, sonra kendi yöntemimi buldum (öncesinde yazmıştım) ve hesabımı açtım. Bugün kimsenin referansı olmadan 2. kredi kartımı aldım (hala gelirim yok).

    Araba almaya gittiğim ilk bayide üzerime araba attılar, zorla çıktım. Kredimi 5 şirket reddetti 6.sı sorgu yapmadan kredi verdi, 4. taksidi ödemeden hemen önce yapılandırma teklifi aldım, bu hafta başvuruyu yapacağım, faiz 15 puan düşecek (Bak şimdi fark ettim ben de mi danışmanlık yapsam?).

    Daha geçen hafta gelmiş olan bir aileyi de bildiğimiz bir bayiye yönlendirdik, 0 mile araba için kredileri onaylandı. Şahsi banka hesapları bile yok.

    Umarım bu bilgiler yeterli olur. Dediğim gibi ben ingilizce konuşamayan ve imzalattığı belgelerin ne anlama geldiğini bilmeyen birinden danışmanlık alıp her şeyimi ona teslim edeceğim, onun bana aldırdığı her şey için de %10 komisyon almasına göz yumacağım derseniz sizin bileceğiniz iş, içiniz rahat edecekse ödeyin.


  • @EasternStar
    İşler çözülsün parayı beraber de yeriz, bağış da yaparız 🙂
    Adam uçaktan iner inmez taksitli iphone 15 pro max alıyor 2 adet sadece 180$ vergi ödedim ve 33$ aylık diyor.
    Diğer danışmanlık işlerinde dediğiniz yol ile ilerliyorum. 1 göçmenlik avukatı ve 1 iş danışmanı
    Yerleşeceğimiz yeri henüz seçmedim ama 1 çocuklu bir aile olarak 1. günde eve girip, elektrik su bağlatıp, banka hesabı açmak, telefonları almak, 2. gün araba almak bence etkileyici
    Bu işi bir iletide tek bir şekilde tanımlarsak o dediğiz ingilizce konuşamayan abilere kimse düşmez diye düşündüm.


  • Sanırım ilk girişte Miami bölgesinde bir hafta konaklasak sadece bir adress proff yardımı alsak hepsi çözülür gibi geliyor. sonra nereye gitmek istersen git.
    Olacak olacak yapacağız bu işi...


  • @Ferhat-ŞENER Ferhat Bey durum şu şekilde, gittiğiniz yere bağlı olarak ev tutma süreniz değişir. Ben 1 ay sonra ev tutabildim, ama istediğim evi tuttum. 1 gün içerisinde tutabileceğim evler de vardı, ama apartman dairesinden hallice site yönetiminin tasarrufunda yerlerdi. 1 ayda ne kaybettin diye sorarsanız, kaybetmedim kazandım, airbnb evine günlük 100$ ödüyor, elektrik, su ve eşya derdinden kurtuluyordum. Şimdi daha fazla ödüyorum 🙂

    Telefon için acele etmemekte fayda var, bir bayi verir diğeri vermez, size verir bana vermez, kesin bir şey söyleyemem.

    Kredi konusunda da; bana araba kredisi verdiler, eşime onay vermediler, ben tek başıma başvuru yaptım. Banka hesabımızı açtıktan sonra eşime kredi kartı verdiler, bana vermediler.

    Nasıl bir algoritma kullanıyorlar bilmiyorum. Sorgulamayı da bıraktım 🙂


  • @Ferhat-ŞENER Bu kişiler Amerika gibi bir ülkede size sizin yapamayacağınız hiçbir şey sunamazlar. Sadece size bilgileri üzerinden yol göstererek bir servis sunmaya çalışıyorlar ki, bu bilgileri daha detaylı bir şekilde rahatlıkla bu forumda bulabilirsiniz.

    Eğer zamanınız çok kısıtlı değilse ve araştırmaya üşenmiyorsanız bu firmalara para vermenizi tavsiye etmiyorum.

    Yukarıda dünya sekmesinde Amerika'nın her yerinden forum üyeleri bulunmakta. Merak ettiğiniz, yardım ihtiyacınız olan bir şey varsa onlara sorabilirsiniz.


  • @EasternStar merhaba... sakıncası yoksa çevrimiçi banka hangisi acaba ?


  • @EasternStar sizi favladım gelince yazacağım 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum