Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.2k 202 176.4k 244

  • @thisistheway Merhaba. Eğer bir faydam olduysa ne mutlu bana. Hayırlı olsun yeni hayatınız. Şimdiden size kolaylıklar dilerim. Zor bir sürecin içindesiniz. E2 yapacaksanız iyi bir avukata ihtiyacınız olduğunu şimdiden söylemeliyim. Yardımcı olabileceğim bir şey varsa istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.


  • @Henry-bloor calisma izni olmadan ehliyet vermezler.sinirci ing bilmeyen birine de kolay kolay tir emanet etmezler.trin ici disi kamera.herhengi bir sikintida soforun sorunlulugu cok agir.bhnu bilen kendine guvenemeyen yapamiyor zaten tir isini.herkesin ehliyet aldigina bakmayin. O koca tiri o sorumlulukla
    Surebilmek usta sofor olmayi gerektirir.ama genel kanim sinirdan gelen vizeyle calisan felan is bulamadigi icin perisan durumda.trump ihtimalide olunca her gelen bundan sinrasinin cok daha zor olacagini bilsin.


  • Turist vizesi ile giden ailelere (Genelde statü değişikliği niyeti olan, bazıları da önceden firma kurmuş) danışmanlık yaparak bir kaç gün içerisinde banka hesabı açma, telefon hattı ve taksitli telefon alma, ev tutma, evin elektrik su aboneliklerini açma, taksit ile araba alma, ehliyet alma konularında yardımcı olan kişiler var. Bunları nasıl yapabildiklerine şaşıranlar var.
    Bu işler nasıl bu kadar kolay yapılabiliyor?

  • ⭐⭐

    @Ferhat-ŞENER Belki denk gelmediniz, defalarca kez yazdım. Muhtemelen 3.000$ ya da 3.500$ talep eden birisiyle görüştünüz. Sakın paranızı kaptırmayın ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgiler forumda var. Su-Elektrik aboneliği 15 dakika sürüyor, taksitle telefon almak için önce hat alıp sonrasında bir süre beklemeniz gerekiyor, bu süre bazen 1 ay bazen 3 ay oluyor. Muhtemelen araba alacağınız yerden, sen turistsin sana kimse kredi vermez bir tek burası veriyor diye spesifik bir galeriye götürüp bir de aldığınız arabadan komisyon alıyorlar. Florida'da ehliyet sınavı randevusu almak 20 dakikanızı almaz, sınava da 1 hafta çalışsanız kafi, yetmezse tercümanla sınava girebiliyorsunuz. Bu yaşam danışmanlığı işini denemeyin, paranızı kaptırmayın. Florida'ya gelirseniz bana yazın, yardımcı olurum. İlle de para vereceğim derseniz bir hayır kurumuna bağış yaparsanız bir akşam da beraber yemek yeriz :)

    İhtiyaç duyacağınız iki danışman var: 1-) Ne iş yapacağınızı bilmiyorsanız cidden ve yardıma ihtiyacınız varsa iş danışmanı (Bu da mümkünse 1 sene önce ABD'ye yerleşmiş ingilizce konuşamayan birisi olmasın), 2-) Ev kiralamanızda yardımcı olacak emlak danışmanı. Gerisi için forum yeter.


  • @EasternStar
    Evet bilgiler var ama kesin yöntemler değil olarak gördüm. Bazılarını denemek gerekiyor, bir yer yapıyor bir yer yapmıyor, deneme yaparken zaman geçer ve geçen zaman maliyeti o tutarlara ulaşırsa ?

  • ⭐⭐

    @Ferhat-ŞENER Ulaşmaz.

    Bu forumda size seve seve yardımcı olacak çok insan var. İlle de para ödeyeceğim diyorsanız forum adına bağış yaparsınız.

    Bu size danışmanım diyen arkadaşların olmazı oldurabilme kapasitesi yok, benim danışmanım yoktu, saydığınız her şeyi yaptım. Banka hesabı açarken 3 şube reddetti, sonra kendi yöntemimi buldum (öncesinde yazmıştım) ve hesabımı açtım. Bugün kimsenin referansı olmadan 2. kredi kartımı aldım (hala gelirim yok).

    Araba almaya gittiğim ilk bayide üzerime araba attılar, zorla çıktım. Kredimi 5 şirket reddetti 6.sı sorgu yapmadan kredi verdi, 4. taksidi ödemeden hemen önce yapılandırma teklifi aldım, bu hafta başvuruyu yapacağım, faiz 15 puan düşecek (Bak şimdi fark ettim ben de mi danışmanlık yapsam?).

    Daha geçen hafta gelmiş olan bir aileyi de bildiğimiz bir bayiye yönlendirdik, 0 mile araba için kredileri onaylandı. Şahsi banka hesapları bile yok.

    Umarım bu bilgiler yeterli olur. Dediğim gibi ben ingilizce konuşamayan ve imzalattığı belgelerin ne anlama geldiğini bilmeyen birinden danışmanlık alıp her şeyimi ona teslim edeceğim, onun bana aldırdığı her şey için de %10 komisyon almasına göz yumacağım derseniz sizin bileceğiniz iş, içiniz rahat edecekse ödeyin.


  • @EasternStar
    İşler çözülsün parayı beraber de yeriz, bağış da yaparız :)
    Adam uçaktan iner inmez taksitli iphone 15 pro max alıyor 2 adet sadece 180$ vergi ödedim ve 33$ aylık diyor.
    Diğer danışmanlık işlerinde dediğiniz yol ile ilerliyorum. 1 göçmenlik avukatı ve 1 iş danışmanı
    Yerleşeceğimiz yeri henüz seçmedim ama 1 çocuklu bir aile olarak 1. günde eve girip, elektrik su bağlatıp, banka hesabı açmak, telefonları almak, 2. gün araba almak bence etkileyici
    Bu işi bir iletide tek bir şekilde tanımlarsak o dediğiz ingilizce konuşamayan abilere kimse düşmez diye düşündüm.


  • Sanırım ilk girişte Miami bölgesinde bir hafta konaklasak sadece bir adress proff yardımı alsak hepsi çözülür gibi geliyor. sonra nereye gitmek istersen git.
    Olacak olacak yapacağız bu işi...


  • @Ferhat-ŞENER Ferhat Bey durum şu şekilde, gittiğiniz yere bağlı olarak ev tutma süreniz değişir. Ben 1 ay sonra ev tutabildim, ama istediğim evi tuttum. 1 gün içerisinde tutabileceğim evler de vardı, ama apartman dairesinden hallice site yönetiminin tasarrufunda yerlerdi. 1 ayda ne kaybettin diye sorarsanız, kaybetmedim kazandım, airbnb evine günlük 100$ ödüyor, elektrik, su ve eşya derdinden kurtuluyordum. Şimdi daha fazla ödüyorum :)

    Telefon için acele etmemekte fayda var, bir bayi verir diğeri vermez, size verir bana vermez, kesin bir şey söyleyemem.

    Kredi konusunda da; bana araba kredisi verdiler, eşime onay vermediler, ben tek başıma başvuru yaptım. Banka hesabımızı açtıktan sonra eşime kredi kartı verdiler, bana vermediler.

    Nasıl bir algoritma kullanıyorlar bilmiyorum. Sorgulamayı da bıraktım :)


  • @Ferhat-ŞENER Bu kişiler Amerika gibi bir ülkede size sizin yapamayacağınız hiçbir şey sunamazlar. Sadece size bilgileri üzerinden yol göstererek bir servis sunmaya çalışıyorlar ki, bu bilgileri daha detaylı bir şekilde rahatlıkla bu forumda bulabilirsiniz.

    Eğer zamanınız çok kısıtlı değilse ve araştırmaya üşenmiyorsanız bu firmalara para vermenizi tavsiye etmiyorum.

    Yukarıda dünya sekmesinde Amerika'nın her yerinden forum üyeleri bulunmakta. Merak ettiğiniz, yardım ihtiyacınız olan bir şey varsa onlara sorabilirsiniz.


  • @EasternStar merhaba... sakıncası yoksa çevrimiçi banka hangisi acaba ?

  • ⭐⭐

    @EasternStar sizi favladım gelince yazacağım :)

  • ⭐⭐

    @serel Wise üzerinden hesap açmıştım.

  • ⭐⭐

    @mesut1905 Muhakkak bekliyorum Mesut Bey. Umarım ikimiz de müsait oluruz da ağız tadıyla sohbet ederiz.


  • @EasternStar teşekkür ederim 🙂


  • @EasternStar , Amerika'dan Tr'ye para gonderimlerinde de Wise mi kullaniyorsunuz? Wise ile gonderiyoruz bizde ama Remitly ve Western Union'da var onlarin komisyonlari nasil acaba bilginiz var mi ?

  • ⭐⭐

    @EasternStar umarım. Çok teşekkürler


  • @EasternStar cesaret verdiğiniz için teşekkürler. Her şey aklıma yatıyor, bende kendim yapabileceğime inanıyorum ancak kafamı ev kiralama konusu kurcalıyor.

    Ssn yok, credit score yok, history yok, proof of income yok. Bir kompleksde daire nasıl tutabiliriz? Peşin 3 5 ay vermek, ya da extra fee ya da deposit vermek yeterli olur mu?

  • ⭐⭐

    @berkozer Berk Bey o konuda şöyle bir durum var, bu benim için de geçerliydi. Birazdan yazacaklarım Güney Florida bölgesi için geçerlidir.

    Burada 3-5k$ karşılığı danışmanlık yaptığını iddia eden adamlar, tüm dairelerin mülkiyeti yönetime ait olan bir sitenin "leasing" sorumlusu ile anlaşma yapıyorlar. Bu leasing sorumluları siteye yeni kiracı öneren (reference code) halihazırda kiracı/emlakçı gibi kişilere bir miktar komisyon ödüyor (Danışmanlar bu parayı hiç söylemeden ceplerine mi indiriyor yoksa evi kiralayanla mı paylaşıyorlar bilmiyorum, bilgim yok; ama bir komisyon ödendiğini biliyorum). Bu siteler genelde yoğun apartmanlardan ve çoğunlukla en fazla 2 ya da 1 odalı apartman dairelerden oluşuyor. O yüzden ev sahibi ile anlaşma süreci yok, dolayısıyla 1-2 gün içerisinde ilk ay son ay ve depozito ödeyerek ev kiralayabilirsiniz. Benim bulunduğum bölgede yönetimlere ait olan siteler ya çok kötüydü, ya da okul puanları çok düşüktü.

    Eğer ev sahibinden kiralayacaksanız, elbette ABD'de geçmişiniz olmadığı için ev sahipleri size ev kiralamaktan imtina ediyorlar veya abuk subuk isteklerde bulunuyorlar. Bizim 3. teklifimiz kabul edildi, 2 kez reddedildik. Bu sürede airbnb ev kiralamaktan bir tık ucuz olduğu için dert etmedik. Çocuğumuzu Florida eyaletinin ilk 20 okulundan birine yazdırabileceğimiz bir muhitte istediğimiz gibi bir evde yaşamayı kafaya koymuştuk, zira Türkiye'deki düzenimizi bırakmamızın iki sebebi vardı: Çocuğumuz iyi okulda okuyacak ve bizim yaşam standardımız artacak. Bunlardan en az birinin gerçekleşmesini engelleyeceği için yukarıda bahsettiğimiz evlere yanaşmadık.

    Tam üçüncü haftamızda bir ev sahibi bizi onayladı, peki hemen yerleşebildik mi? Hayır :) Site yönetiminin kiracılara onay vermesi ve ev sahibinin de kiracının verebileceği zararlar için depozito vermesi gerekiyormuş, 1 hafta da onu bekledik. En zorlandığımız kısım bu oldu. Korkmanızı anlıyorum, eğer Boca Raton, Delray Beach, West Palm Beach gibi bir yere yerleşmeyi planlıyorsanız Airbnb evine ödeyeceğiniz para ile kiraya vereceğiniz para hemen hemen aynı olur. O yüzden sizin de okul çağında bir çocuğunuz varsa başınıza gelecekler üç aşağı beş yukarı bu şekilde olacaktır.

  • ⭐⭐

    @AE123 ABD'den ülkemize para gönderecek kadar çok kullanmadım; ne kadar yol gösterir bilmem ama dolar 27 TL iken denemek için hesabı açarken yatırdığım 20$ı Vakıfbank'taki hesabıma gönderdim, 20 TL civarı bir kesinti olmuştu, parayı da Cuma günü göndermiştim, bana TR saati ile sabah 9'dan itibaren gün içerisinde hesaba geçeceğime dair uyarı vermişti ve dediği saatte yatmıştı.


Benzer Başlıklar

  • 1 Oy
    3 İleti
    219 Bakış
    M
    @ATS16 https://apps.apple.com/us/app/money-manager-remove-ads/id564730202 Ben memnunum başka bir uygulama denemedim bunun kullanımı kolay geldi.
  • ABD DE TASARIMCI OLMAK

    Kilitli Taşındı Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    2
    0 Oy
    2 İleti
    327 Bakış
    crazycellsC
    Sorularinizi uygun bolumlerde sormalisiniz, ayrica buyuk harf kullanmadan yazmaniz daha uygun olur. Maalesef bu sekilde toplama basliklara izin vermiyoruz, sorunuz hangi konu ile ilgiliyse o bolumdeki uygun basliklara sorularinizi sorabilirsiniz. Mesleklerle ilgili sorulariniz icin su bolumu inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/6/i̇ş-alanları-ve-meslekler Lise ve diger kademelerdeki egitimler icin su bolumu: https://yesilkartforum.com/forum/category/15/eğitim New York ve ABD'de yasam maliyetleri ile ilgili olarak da su basliklari: https://yesilkartforum.com/forum/category/17/new-york https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri
  • ABD'de 5 Sene Sonrasi Hedef

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam hedef plan abd de yasam
    50
    5 Oy
    50 İleti
    5k Bakış
    Mehmet Fatih AslanM
    Bende tarihe not düşmüş olayım. 5 yıl sonra Abd vatandaşlığı için son hazırlıkları yapıyorum. Hem Abd de hem Tr de evimiz ve aracımız var. 5 kişilik aile olmuşuz, mutlu ve sağlıklı bir şekilde ülkemize tatile gelmişiz yıl 2029. Bu mesajı 5 yaşındaki oğlumla beraber okuyup gülümsüyoruz 😊 Gelecekten bir gün filmi gibi oldu biraz 😊
  • ABD'de Yaşadığımız Talihsizlikler ve Zorlu Bir Başlangıç

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    85
    50 Oy
    85 İleti
    23k Bakış
    MySeaM
    @2xscorpion Kesinlikle katiliyorum yazdiklariniza 👍
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum