Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.3k 409 208.6k 451
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@timtim başlangıç olarak @Claudia-J-Muslu buradan yazış daha sonra ofislerine gidersin yada telefonda görüşürsün. Sana yardımcı olacaklardır.

https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor

• @timtim Eger bir polis araci arkadanizda isiklari acik bir sekilde beliriyorsa, hemen saga cekip, elleriniz direksiyonun uzerinde olacak sekilde durmalisiniz. Bu Amerika’da trafige ciktigimda ilk ogrendigim kuraldi. Mahkemede bu kurali bilmediginizi, dolayisiyla polisin arkanizdan gelisini uzerinize alinmadiginiz, ulkede yeni oldugunuzu soyleyebilirsiniz. Tabi bir avukata danismaniz daha faydali olur. Gecmis olsun.

• @timtim Geçmiş olsun beni de geçen ay durdurdu bir polis memuru direk sağa çektim 4 lüyü yaktım iç ışıgı actım trafik soldan aktıgı ve dar oldugu için yol sol camı actım oraya geldi zaten hızlı gittiğimi söyledi uyardı dikkat edicem dedim teşekkür etti gitti. Bu kuralları ehliyete calısırken dmv sitesinde görmüştüm gitmeden öncede biraz video izlemiştim.

• @FBazer merhaba konsolosluktan sonra amerikada greencardin elime gecmesi ne kadar suruyor, bunun icin ekstra bir sey yaptiniz mi surec sadece verdiğimiz adrese gelmesini beklemek mi? Tesekkurler.

• @diana-kate konsolosluktan sonra uscis ödemesi var eğer sen bu parayı ödemezsen hiçbir zaman eline gelmez. Bu para green kartın kart olarak basılması için gerekli olan paradır. Sen amerikaya giriş yapmadan zaten basıma girmez. Ondan dolayı sen önce bir amerikaya giriş yap sonra kart eline gelecek. Bazı kişilere 5 gün bazılarına 45 gün belli değil zaten amerikaya giriş yaptığın zaman sana mühür vurulacak vizenin 1 yıl green kart olarak kullanabilirsin.

• ⭐⭐

@timtim Ehliyetsiz araba kullanımının Maryland'de hapis cezasına kadar yolu var. Sizin Türk ehliyetiniz varmış ama şurada okuduğuma göre bu ehliyet sadece 30 gün trafiğe çıkma hakkı veriyor. Anladığım kadarıyla siz tam bu sürenin sınırındaymışsınız. Bir avukattan yardım almanız çok iyi olur.

Yeni gelen arkadaşlar, lütfen ABD'deki trafik kurallarını hafife almayın, kuralları öğrenmeden trafiğe çıkmayın. Türkiye'deki kurallardan önemli farklılıklar var. Şakası yok, başınız ciddi şekilde derde girebilir. Amerika'da polisler elinize bir mahkeme kağıdı tutuşturur, sonra uğraşır durursunuz.

• Merhaba bir konuda yardımlarınızı rica ediyorum. "LOUISIANA" eyaletinde Türk Ehliyetimi kaç gün yada kaç ay süresince kullanabileceğimi nereden bakabilirim. Ayrıca Amerika'ya gelmeden önce "Türkiye Turing ve Otomobil Kurumunda" 1 yıl geçerli Uluslararası Ehliyet belgesini ayrıca aldım. Türkiye'deyken zaman zaman polis memurlarının Türk Ehliyetine sıkıntı çıkardığını duymuştum. (Ayrıca arabam da defter gibi olan ehliyeti bulunduruyorum.) Bu arada Türkiye'deki ehliyetim eski tip değil, yeni tip ehliyetlerden.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Saygılarımla...

• ⭐⭐

@Redbeard Louisiana DMV el kitabına baktım. Buna göre yeni yerleşenler 30 gün içinde ehliyet almalı. Başka bir eyaletin ehliyetine sahipseniz süreniz 90 gün. Geçerli bir Uluslararası Ehliyet Belgeniz varsa 90 gün boyunca kullanabileceğinizi düşünüyorum ama emin olmak için Louisiana DMV ile irtibata geçebilirsiniz.

Kaynaklar:

• @saulgoodman Çok teşekkürler. Henüz "SSN" numarasına sahip olmadığım için ehliyet başvurumu yapamıyorum. İnşallah gelecekte "SSN" numaram olur olmaz ehliyet işlemlerine başlayacağım. Ayırdığınız vakit için çok teşekkürler...
    Saygılarımla...

• ⭐⭐

@Redbeard SSN olmadan ehliyet alabilmenizin bir yolu vardır. Burada turist statüsünü ve kalış süresini gösteren I-94 belgesi ile beraber giderek kalış süresince ehliyet sahibi olabiliyorsunuz. Siz DMV'ye uğrayıp ya da arayıp bilgi alabilirseniz daha rahat olur.

• @EasternStar Ben sadece bunun "New Jersey" özel olduğunu biliyordum. O zaman yakın zamanda en yakın DMV'ye gidip bir şansımı deneyeyim. Çok teşekkürler...

• ⭐⭐

@Redbeard isterseniz önce dmv louisiana sitesini iyice bi talan edin, tatmin edici bilgi bulamazsanız DMV'ye gidersiniz.

• @Redbeard Direk DMV ye sorun ben NH için mail attım 60 gün burada mesela.

• @EasternStar Tamamdır, çok teşekkürler...

• @baran-bozdogan Tamamdır, çok teşekkürler...

• ⭐⭐

@Redbeard ssnsiz turist vizesiyle georgiadan ehliyet aldım.

• @ayvalik10 Uscis ödemesini Amerika’ya girince mi yapmalıyım yoksa yoksa giris yapmadan önce internetten odeme oluyor mu? Teşekkür ederim çok.

• Ssn olmadan alınan ehliyetlerin 1 yıl geçerliliği var gibi bir ileti okumuştum. Doğru mu acaba bilginiz var mı ?

• ⭐⭐

@serel öyle bir sınır var mı bilmiyorum ama i94'ün kopyasını veriyorsunuz, oradaki son kalma tarihine kadar geçerliliği oluyor.

• ⭐⭐

@serel Yanlış bilgi, benim SSN'im var ama DMV yalnızca ülkede yasal olarak bulunabilme tarihimi göz önüne alıyor.

Benzer Başlıklar

• 2 Oy
    7 İleti
    435 Bakış
    SharmS
    @bilge https://www.uscis.gov/citizenship/civic-integration/settling-in-the-us
  • COVID19 surecinden sonra nasil bir ABD bekliyorsunuz?

16
    0 Oy
    16 İleti
    669 Bakış
    redsat2000R
    @MuratUsa small business dediğimiz devlet destekli bizdeki karşılığı Kobi olan alanlar . Yeteneginize göre yapabileceginiz işler veya Mavi yakalılarin başka işveren altında yaptıkları işler. Sanırım bu krizi en büyük beyaz yakalilar yaşayacak. Etkisi büyük olacak . Harcamalari konusunda küçülmeye gitmezlerse sancılı dönem onları bekliyor. Küçük adımlar atan bizler ise ayağımızı yorganimiza uzattmamiz daha kolay. Büyük denizde bir gemi batar ceviz kabuğu asla batmaz.
  • ABD’ye Kaç dolar ile gittiniz

132
    2 Oy
    132 İleti
    16k Bakış
    Henry bloorH
    @valour rendering ,cad ,auto desk vs iyiyseniz is cok hele birde burda okursaniz 5 sene icinde iyi bir planlama ile guzel yerlere gelirsiniz.Dedigim gibi land of opportunity. AMA sunuda unutmamak lazim amerikada sozlesmeler at will yani isverende sizde istediniz zaman çıkabilirsiniz. Adam durduk yere atabilir .Bunuda goz onunde bulundurun.Ben sizin yeriniz olsam mock bir resume hazirlayip hatta linkedn bile indeed uzerinden islere basvurup mulakatalara girerdim.Bir hafta sirf ny bolgesi oteki hafta Texas boyle boyle kafamda bir plan yapardim.Su anda buyuk kriz var ama amerika en az etkilenen bir ulke.
  • Amerika'da yaşayıp Türkiye'ye tatile gelmek

35
    0 Oy
    35 İleti
    6k Bakış
    ayvalik10A
    @adgercu yurtdışı turlarla bizim Türkiye de ki fiyatlar aynı değil dışarıdan gelenler çok daha ucuza geliyorlar
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k