Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @saulgoodman ABD'de Yaşadığımız Talihsizlikler ve Zorlu Bir Başlangıç içinde söyledi:

    @gkhanfeez ABD'de Yaşadığımız Talihsizlikler ve Zorlu Bir Başlangıç içinde söyledi:

    @saulgoodman ABD'de Yaşadığımız Talihsizlikler ve Zorlu Bir Başlangıç içinde söyledi:

    @kturkay ABD'de Yaşadığımız Talihsizlikler ve Zorlu Bir Başlangıç içinde söyledi:

    2- mutlaka aile üyelerinle gel. ben önceden giderim iş ev bulurum sonra çocuklar gelir deme. ve 4 kişilik bir aile için enaz 15-20K benjaminler cepte olsun yoksa parasızlıktan bunalıma girersin.

    Bu maddeyi biraz açabilir misiniz? Neden mutlaka aile üyeleriyle gel diyorsunuz? Tek başına mücadele etmek zor olacağından mı?

    Biz aile olarak geldik mecburduk eşime çıkmıştı ama iyikide öyle olmuş. Bana çıksaydı kesin önce ben gelirdim. Boş yere yalnız kalacaktım hem de onlar geri kalacaktı eğitimden, İngilizceden , kredi skorunda tutunda ne varsa 10 bin dolarla geldik hemen işe başladık yoksa 10 bin yetmeyebilirdi. 15 kesin lazım 4 kişilik bir aileye bence. Çocukların için iyi oldu bir de türkiyede evi dağıtınca çocuklar rahat olamıyor.

    Önceki mesajlarınıza baktım, anladığım kadarıyla siz Türkiye'de biyologsunuz eşiniz de Türkiye'de anestezi teknikeri. Sanırım San Francisco'dasınız. Pahalı bir şehir. Gittikten sonra nasıl bir işe girdiğinizi ve geleceğe dair işle/eğitimle ilgili hedeflerinizi sorabilir miyim? İsterseniz özelden de yanıtlayabilirsiniz tabi.

    Ben geçici işte çalışıyorum. San francisco değil de san franciscoya 85 mil uzaktayım. Belki görmüşünüzdür. Action time trambolin işi var onu yapıyorum. Meslek konusunda biz şanssısız. Eşimin işi burada çok farklı bir yoldan oluyor. Bende hiç biyoloji ile alakalı bir iş yapmadım sertifika ile kalp ameliyatlarında çalıştım yani hastane ve özellikle ameliyathane ve yoğun bakım tecrübem çok bununla ilgili iki yıllık bir okul araştırmaya gireceğim eşimde aynı hemşirelik üzerine okumak istiyor. Daha çok araştırmadım öncelik zayıf olan ingilizcede. Ama genel california güzel beğendik. Amerika'da yaşam masraflarından giderleriniz var oradan bakabilirsiniz. Zenginlere hizmet edecek fakir lazım ona göre ev ve yaşam seçenekleri var yani californiada tek eski yani ucuz yerler de okullara giden insan kalitesi düşüyor. 🙂


  • Bende ailece gelme taraftariyim...

    Neden mi? Masraflar asiri artmayacak... Cocuk bir an once adapte olacak vs vs...

    Plan yapmayin plan, tutmaz Atlantik'te 😃

    Gelin, beraber daha iyi asiliyor bir cok sey...


  • @saulgoodman Kelepçelenme olayı psikolojik olarak çok ağır bir durum, ne kadar iyi niyetle yapılırsa yapılsın kişiye zarar veriyor. Çok yanlış bir uygulama. Bu olay benim psikolojimi çok bozdu. Hala o gün aklıma geldiğinde çok kötü hissediyorum. 911'i ölüm tehlikesi geçirmedikten sonra bir kere daha aramam. Bana da ders oldu.


  • gecen hafta bende bir talihsizlik yasadim :)) Delivery isiyle ugrasiyorum . son orderi verdikten sonra dukkana donerken . burda ki barlar sokagi tarzinda bir caddeden giderken arkamdaki arac bana vurdu . benim tampon yerinden cikti ve bir kac ezilme oldu . adamlarin arac pert oldu :)) neyse indim ne ayaksiniz falan derken adamlar hispanik + sarhos cikti . galiba birde yasal degillerdi 🙂 ufak bir kufurden sonra . polisi arayacam falan dedim . yok arama 100 dolar verelim falan .. yok olmaz aricam dedim o ara arkadasida cagirdim oda geldi . aradik polisi . baktilar olay ciddi 100 dolar oldu 200 sonra 300 en son 400 dolar verin hadi gidin dua edin bana dedim :))))) poliside cancel ettim . tamponuda kendim taktim oturdu yerine :))) Konunun ozu allah para yollucakmis boyle olmasini uygun gormus galiba nasipp :))


  • @saulgoodman aklın arkada kalabilir. ve insan sosyal varlık. duygusal da. geride kalanlarla telefonda konuşurken streslerini yansıtabilirler ve kafan karışabilir. ailenleysen kendini daha güçlü hissedersin. ve en önemli motivasyon nedenindir. keşke robot olsaydık :). ve birçok aile ile birebir konuştuktan sonra bu cümleyi söylüyorum. sonuçta kanun değil ve istisnalar vardır.


  • Bizim posta kutusundan kredi kartını çalıp, aktive edip harcama yapmışlar. Uğraşıp duruyoruz banka ile 🙂


  • @pyori Yeni kredi kartının aktivasyonu nasıl yapılıyor Ameirka'da? KK için sigorta var mı bu tip olaylar için?


  • @caglaror Valla aktivasyonuna şahit olamadık henüz 🙂 Bankanın söylediği aktivasyonun telefon üzerinden kişisel bilgiler ile yapıldığı. Şu an analiz aşamasındalar ne olacağını göreceğiz. Sigorta var mı emin değilim 😕

  • ⭐⭐

    @pyori hangi banka ile calisiyorsunuz. Fraud oldugu icin bu kadar zorlama olmamasi lazim. Benim kartim ile de bilgim disinda $600 harcama yapilmisti bank of america aradigim gun parayi hesabima geri gonderdi. Eski karti iptal edip ekspres mail ile ertesi gun yeni karti elime ulastirmisti


  • @goodluck Bizim de Bank of America. İnceleyip döneceğiz dediler umarım dediğiniz gibi yaparlar 🙂


  • Talihsiz bir olay:

    Yaz aylarinda aniden patlayan dolu ve yagmur firtinasi sirasinda, evin onundeki buyuk maple agacinin altindaki park halindeki arabanin uzerine buyukce bir dal kopup dustu gecen yaz. Arabanin ustu tam on camin oradan iceriye coktu ve on cam tuz/buz oldu. Arabanin icerisinde veya motorda herhangi bir hasar olusmadi. Ilk is olarak resimler cektim. Ertesi gunu sigortayi aradim ve durumu anlattim. Bir sonraki gun sigortanin adjuster elemani geldi ve arabayi inceledi, fotolar cekti, benim cektiklerimi inceledi ve estimate raporunu hazirlayip bana ayni gun icerisinde gonderdi.

    Sigorta yaklasik $3,500 hasar cikardi, $500 deductible vardi onu dustuler ve bana yaklasik $3K gonderdiler. Istedigin yerde tamir ettirebilirsin dediler. Kiralik araba onerdiler, kabul etmedim, esimin arabasini kullandim. Neyse, tanidigim bir tamirciye danistim, onun tanidigi bir auto body store ile temasa gectik ve pazarliklar sonunda cam ve boya da dahil olmak uzere $1,800 anlastik. 5 gun icerisinde tamir edildi, herseyi tamamlandi.


  • Yil 2009, Delaware ve kisin kar firtinasi var. Bir arkadasla beraber kafamiza saksi dusmus ve baska hicbir gun yokmus gibi baska bir kasabaya bara gittik. Bar donusu arabayi arkadas kullaniyordu ve kaydik, yoldan ciktik ama hicbir yere carpmadik. Hendek gibi yol kenarina biryere saplandik. Neyse, geriye dogru denedik, kara saplandigi icin cikamadik. Biz ugrasirken, bir truck durdu. Cowboy sapkali ve botlu, sakalli bir adam yanimiza geldi ve yardima ihtiyaciniz var mi dedi 🙂 Ickin var mi, donduk dedim, bize birer adet bira cikarip verdi truckdan. Sonrada, halat baglayip bizim arabayi cekip, tekrar yola cikartti. Adama para teklif ettik kabul etmedi ve bize birer adet bira daha birakip gitti 🙂

  • ⭐⭐⭐

    Bugün I-485 otoyolda 80 civarı giderken ufacık bir taşın ön cama nişan alması ile ön camı kırdık 🙂

    İş başa gelince insan öğreniyor, meğerse ön camdaki kırıkları camı değiştirmeye gerek kalmadan onarıyorlarmış. Hatta senin evine gelerek bu işi mobil olarak yapıyorlar. Amazon’da tamir kitleride satılıyor kendi kendinize yapmanlz için ama risk almak istemiyorum.
    Camı komple değiştirmeye gerek kalmazsa iyi olacak. Haftaya hallettireceğim bakalım.

    Buda benden talihsizlik olsun.

    Bu arada firma bu. Birçok lokasyonda faaliyetleri var. Bir gün ihtiyaç olursa ki umarım olmaz.


  • Arkadaşlar 4 yaşında oglumu prekindergarten yazdirmak icin araştırma yaptım hepsi ucretliydi. bi arkadaş child certificate of eligibility alırsan devlet karşılıyor dedi.ve www.elcduval.org bu siteden başvuru yaptik.sabahina onaylandı.setifikanin çıktısını alıp okula gidiyorsunuz.ucretsiz kayıt yapıyorlar.tabii maddi durumu göz önünde bulunduruyorlar.bu arada ben floridada yım diğer eyaletler de nasıl bilmiyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @FreeWoRLD, içinde söyledi: ABD'de Yaşadığımız Talihsizlikler ve Zorlu Bir Başlangıç

    Bugün I-485 otoyolda 80 civarı giderken ufacık bir taşın ön cama nişan alması ile ön camı kırdık 🙂

    İş başa gelince insan öğreniyor, meğerse ön camdaki kırıkları camı değiştirmeye gerek kalmadan onarıyorlarmış. Hatta senin evine gelerek bu işi mobil olarak yapıyorlar. Amazon’da tamir kitleride satılıyor kendi kendinize yapmanlz için ama risk almak istemiyorum.
    Camı komple değiştirmeye gerek kalmazsa iyi olacak. Haftaya hallettireceğim bakalım.

    Buda benden talihsizlik olsun.

    Bu arada firma bu. Birçok lokasyonda faaliyetleri var. Bir gün ihtiyaç olursa ki umarım olmaz.

    Feedback olsun;
    Bugun onarimi yaptirdim. $93 odedim. Gayet memnun kaldim, firmayi tavsiye ederim.


  • @meto_jeo Yüzünüze bile bakmayan Türk komşu 😊 Nasıl insanmış öyle kendi soydaşına insan bir hoşgeldiniz demezmi ? Hayret

  • ⭐⭐

    @nahya merhaba biraz bilgi verebilirmisiniz elca etsem. Oglum 4 yasinda ,onumuzdeki sezon vpk den yararlanip pre-k ya gondermek istiyoruz. Hepsi ucretli dogal olarak


  • @semavi bu sözünüzün benzerini youtube kanalınızın bi videosunda da söylemiştiniz 🙂


  • @meto_jeo benim hayatim hep boyle, sans asla olmaz, hep extra efor, herkesten fazla detay, herkesten fazla mesai. okuyunca resmen filmde kendimi gordum😀


  • Merhabalar, GC ile gocmenken ekteki videodaki gibi bir olay GC'mizi etkilrr mi? sinirdisi edilme v.s olur mu. video gecen karsima cikti brn sahislarin yerinde olsaydim kendi dukkanim oldugu icin adamla saglam kavga edicegime eminim


Benzer Başlıklar

  • 16
  • 7
  • 19
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum