AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-8
Updates kısmına tıklayıp ortalarda ilgili güncellemeyi görebilirsiniz.
Instagram’daki avukatların dahi haberi yok :D
Yabancı bir forumda öğrendim. -
@erenotti teşekkürler önemli paylaşım
-
@erenotti güncelleme 90 günle alakalı degil sanırım ben mi göremedim. Mümkünse ekran görüntüsü paylaşabilir misin?
-
@erenotti neyi değiştirmişler hocam
-
@steward59 Ekran görüntüsü burdan paylaşılamıyor. Dediğim gibi update kısmına tıklayıp aşağılara doğru ilerlediğinizde ortalarda 90 days references removed yazısını görebilirsiniz.
Biraz daha detaylı bakmanızı öneririm.
-
@ametin-k Güncelleme, ülkeye girdiğinizde statü değişikliği için illa 90 gün bekleyeceksiniz şartının aslında Temmuz.2021 tarihinde kaldırıldığı ile alakalıdır.
Lakin yine de belli bir süre beklemekte ben yarar görüyorum.
Bu madde şu demek, 90 gün değil 100 gün bile bekleseniz, USCIS memurunun neden turist girip burda statü değişikliğine başvurdun da, ülkendeki Amerikan konsolosluğundan immigrant vizeni alıp gelmedin sorusuna maruz kalmayacağınızın bir garantisi yok.
-
Bu ileti silindi! -
@erenotti böyle bir soruya Ankara konsolosluğun çok fazla vize türüne baktığından dolayı oluşan yoğunluğunu anlatsak yeterli olabilir gibi geliyor.
-
@erenotti, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
@Asumanm Bildiğiniz üzere 7 Eylül’de DV-2023 kotası doldu. Bu yıl daha da erken dolacak gibi görünüyor, gerçi tam tarihi kimse kestiremez. 3 ay kuralı resmiyette kalktı ancak gider gitmezde turist vizesinden AOS yapılmasını pek tavsiye etmiyorlar. Ne kadar bekleyeceğiniz size kalmış. Tamamen sizin alacağınız bir risk.
Eğer turist vizenizi alabilip, dosyanızı taşımayı da başaramazsanız, hemen Amerika’ya gitmenizi tavsiye ederim.Bu yıl daha erken doğacağını düşünme nedeniniz nedir acaba?
-
@erenotti hocam cansın :folded_hands_medium-light_skin_tone:
-
@Fatihk-0 Bu riskli bir cevap olabilir. Turist olarak ülkeyi gezdim ancak burda iken böyle bir imkanımın olduğunu öğrendim denilebilir.
-
@hsn-kartal DV-2023’te toplamda 110 bin applicant vardı, DV-2024’te ise 143 bin applicant var ve sayı sonradan eklenenlerle daha da artacak. Kotanın bu yıl erken dolmayacağını düşünmek çok iyimserlik olur.
-
@erenotti doğru, haklısınız.Birde case nolar arasi yığılma ne durumda görebilsek..
-
Merhabalar,
2007 Yılında kardesim tarafından F4 kategorisinde basvurum yapıldı. Eylul 2019 da welcome letter geldi Ekim 2020 de de Documentarily Qualified olduk. o tarihten beri konsolosluktan randevu bekliyorum.. Bu surecte Amerikan vatandası olan annem rahatsızlandı.Anneme destek ve yanında olmak icin turist vizesi ile Amerikaya gidip orada Adjustment of Status yapıp sureci orada devam ettirebilir miyim? Cevaplarınız icin simdiden tesekkurler. -
@erenotti Sunu belirtmek isterim ki gecen sene Avusturya (ilk dosyalardan biri olarak soyluyorum) Ocak ayinda yapti kabulu, Umman ise Mart ayinda yapti kabulleri. Tabii bu sene kim ne vakit kabul eder ya da etmez bilinmez, ben sadece aktarim yapiyorum.
-
@lumos iletimde zaten bende en erken CP için Mart ayından önce olmaz diye belirttim, benim tahminim tabi. Avusturya Ocak ayında dosya kabulü yapmış olabilir ancak onun mülakatı yine de Mart ayını bulmuştur. Bu yıl hangi ülke, hangi ayda kinder sürpriz yumurtadan çıkacak (ya da çıkmayacak) merakla izleyeceğiz.
-
Bu aşağıdakiler K1 beneficiary tarafı için mi? Evlendik aos sürecindeyiz. Cevaplarsanız sevinirim. Happy thanksgiving bu arada.
Ayrica su sayfayi da gozden gecirebilirsiniz, buradaki sayfaya gore AOS paketini hazirlarken su belgeler yeterli:
Two passport-style photos
Copy of birth certificate
Form I-693, Report of Medical Examination and Vaccination Record
Copy of passport page with nonimmigrant visa (if applicable)
Copy of passport page with admission (entry) or parole stamp (if applicable)
Form I-94, Arrival/Departure Record
Certified copies of court records (if the individual has been arrested)
Copy of the principal applicant’s selection letter for the diversity visa lottery from DOS
Copy of the receipt from DOS for the diversity visa lottery processing fee
Form I-601, Application for Waiver of Grounds of Inadmissibility (if applicable)
Applicable fees -
2 sorum var. Cevaplarsanız mutlu olurum.
Benim için, Aos için birth certificate çevirisi olmak zorunda mı? Multi languages zaten diye düşünüyorum.
2-) eşimin, principal applicant, birth certificate’ine ihtiyacımız var mı Aos yaparken?
-
@samsa var evet, amerikadaki konsolusluktan da alabilirsiniz
-
@samsa Evet her ikiniz icin de Birth Certificate lazim. Amerika'daki elciliklerden alacaksiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum