Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• @erenotti Merhaba, İnşallah bulursunuz ya, bana saçma geliyor 3 ay kuralı, en azından "AOS" için saçma geliyor. Zaten GC'yi kazanmışız, 3 ay kuralı diğer vize türleri için olabilir. (Hepsine vakıf değilim ama en azından F1 için olabilir.) Umarım bulursunuz linki çok merak ettim. Saygılarımla...

• @Redbeard

https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-8

Updates kısmına tıklayıp ortalarda ilgili güncellemeyi görebilirsiniz.

Instagram’daki avukatların dahi haberi yok :D
    Yabancı bir forumda öğrendim.

• @erenotti teşekkürler önemli paylaşım

• @erenotti güncelleme 90 günle alakalı degil sanırım ben mi göremedim. Mümkünse ekran görüntüsü paylaşabilir misin?

• @erenotti neyi değiştirmişler hocam

• @steward59 Ekran görüntüsü burdan paylaşılamıyor. Dediğim gibi update kısmına tıklayıp aşağılara doğru ilerlediğinizde ortalarda 90 days references removed yazısını görebilirsiniz.

Biraz daha detaylı bakmanızı öneririm.

• @ametin-k Güncelleme, ülkeye girdiğinizde statü değişikliği için illa 90 gün bekleyeceksiniz şartının aslında Temmuz.2021 tarihinde kaldırıldığı ile alakalıdır.

Lakin yine de belli bir süre beklemekte ben yarar görüyorum.

Bu madde şu demek, 90 gün değil 100 gün bile bekleseniz, USCIS memurunun neden turist girip burda statü değişikliğine başvurdun da, ülkendeki Amerikan konsolosluğundan immigrant vizeni alıp gelmedin sorusuna maruz kalmayacağınızın bir garantisi yok.

• Bu ileti silindi!

• @erenotti böyle bir soruya Ankara konsolosluğun çok fazla vize türüne baktığından dolayı oluşan yoğunluğunu anlatsak yeterli olabilir gibi geliyor.

• @erenotti, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@Asumanm Bildiğiniz üzere 7 Eylül’de DV-2023 kotası doldu. Bu yıl daha da erken dolacak gibi görünüyor, gerçi tam tarihi kimse kestiremez. 3 ay kuralı resmiyette kalktı ancak gider gitmezde turist vizesinden AOS yapılmasını pek tavsiye etmiyorlar. Ne kadar bekleyeceğiniz size kalmış. Tamamen sizin alacağınız bir risk.
    Eğer turist vizenizi alabilip, dosyanızı taşımayı da başaramazsanız, hemen Amerika’ya gitmenizi tavsiye ederim.

Bu yıl daha erken doğacağını düşünme nedeniniz nedir acaba?

• @erenotti hocam cansın :folded_hands_medium-light_skin_tone:

• @Fatihk-0 Bu riskli bir cevap olabilir. Turist olarak ülkeyi gezdim ancak burda iken böyle bir imkanımın olduğunu öğrendim denilebilir.

• @hsn-kartal DV-2023’te toplamda 110 bin applicant vardı, DV-2024’te ise 143 bin applicant var ve sayı sonradan eklenenlerle daha da artacak. Kotanın bu yıl erken dolmayacağını düşünmek çok iyimserlik olur.

• @erenotti doğru, haklısınız.Birde case nolar arasi yığılma ne durumda görebilsek..

• Merhabalar,
    2007 Yılında kardesim tarafından F4 kategorisinde basvurum yapıldı. Eylul 2019 da welcome letter geldi Ekim 2020 de de Documentarily Qualified olduk. o tarihten beri konsolosluktan randevu bekliyorum.. Bu surecte Amerikan vatandası olan annem rahatsızlandı.Anneme destek ve yanında olmak icin turist vizesi ile Amerikaya gidip orada Adjustment of Status yapıp sureci orada devam ettirebilir miyim? Cevaplarınız icin simdiden tesekkurler.

• ⭐⭐⭐

@erenotti Sunu belirtmek isterim ki gecen sene Avusturya (ilk dosyalardan biri olarak soyluyorum) Ocak ayinda yapti kabulu, Umman ise Mart ayinda yapti kabulleri. Tabii bu sene kim ne vakit kabul eder ya da etmez bilinmez, ben sadece aktarim yapiyorum.

• @lumos iletimde zaten bende en erken CP için Mart ayından önce olmaz diye belirttim, benim tahminim tabi. Avusturya Ocak ayında dosya kabulü yapmış olabilir ancak onun mülakatı yine de Mart ayını bulmuştur. Bu yıl hangi ülke, hangi ayda kinder sürpriz yumurtadan çıkacak (ya da çıkmayacak) merakla izleyeceğiz.

• @crazycells

Bu aşağıdakiler K1 beneficiary tarafı için mi? Evlendik aos sürecindeyiz. Cevaplarsanız sevinirim. Happy thanksgiving bu arada.

Ayrica su sayfayi da gozden gecirebilirsiniz, buradaki sayfaya gore AOS paketini hazirlarken su belgeler yeterli:

Two passport-style photos
    Copy of birth certificate
    Form I-693, Report of Medical Examination and Vaccination Record
    Copy of passport page with nonimmigrant visa (if applicable)
    Copy of passport page with admission (entry) or parole stamp (if applicable)
    Form I-94, Arrival/Departure Record
    Certified copies of court records (if the individual has been arrested)
    Copy of the principal applicant’s selection letter for the diversity visa lottery from DOS
    Copy of the receipt from DOS for the diversity visa lottery processing fee
    Form I-601, Application for Waiver of Grounds of Inadmissibility (if applicable)
    Applicable fees

• 2 sorum var. Cevaplarsanız mutlu olurum.

Benim için, Aos için birth certificate çevirisi olmak zorunda mı? Multi languages zaten diye düşünüyorum.

2-) eşimin, principal applicant, birth certificate’ine ihtiyacımız var mı Aos yaparken?

• @samsa var evet, amerikadaki konsolusluktan da alabilirsiniz

Benzer Başlıklar

• ABD'de WIC sağlık yardımı ve Green Card başvurusu

Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    2
    1 Oy
    2 İleti
    548 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Abd de WIC yardımı Merhabalar,Amerikadayım 3 ay önce bebeğim oldu F1 vizesiyle geldim hala aynı statüm eşim green cardlı burda evlendik ama henüz green card için başvuramadık. Benim sorum şu şekilde şimdi ben Sağlık yardımı aldım hastane yönlendirmesiyle ve şimdide WIC den bebeğim için yardım alırsam green card başvurusunda sorun çıkar mı ? Çünkü sanırım yardım almadan yaşayabildiğini kanıtlaman gerekiyor? Çok emin değilim beni bilgilendirirseniz sevinirim. Su konuyu incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1418/mevcut-abd-yonetiminin-yasal-gocmenlerin-vatandasliga-gecmelerini-engellemek-guclestirmek-icin-uygulamaya-calistigi-yeni-politika Baslikta vatandaslik yaziyor ama aslinda o uygulamalarin tamami sadece Green Card alirken gecerli.
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
  • i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler evlilik green card i-751
    226
    0 Oy
    226 İleti
    16k Bakış
    yigit mert celikY
    Merhabalar I-751 formunu doldurdum ve receipt aldim kendim tir soforuyum ve cdl yenilemek icin dmv ye gittigimde mektupla beraber kabul etmediler benden 10 yillik green cardin physical kart halini istediler, tek isim bu bunu cozmenin bi yolu yok mu?
  • 1 Oy
    1 İleti
    9k Bakış
    crazycellsC
    Ön not: J1 2 yıl kuralı ile ilgili bilgiler şu linkteki konuyla birleştirilip tüm iletiler ve bilgiler linkteki konuya aktarılmıştır. Lütfen konuyu şuradan takip etmeye devam edin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule Sorularınızı yukarıdaki konuda sorabilirsiniz. Arkadaslar bu konu Green Card almak isteyen ama J1 2 yil kurali olan arkadaslar icin hazirlandi. Yasadiklarimi en bastan asama asama anlatacagim... Green Card(GC)’i kazandigimi ogrendigimde j-1 vizesi icin coktan basvuru yapmistim konsolosluga, ve egitim amacli ABD'ye gitmem gerektigi icin j1 islerini ertelemeyi dusunmedim, daha sonra j-1 vizem olsa da “j-1 waiver” alarak GC’yi alabilecegimi ogrendim ve bu yolla GC almaya karar verdim. Her ne kadar j-1 vizesi “2 years apply” kurali ile birlikte verildiginde GC alamayacagimiz yazsa da, alan kisiler var; sanirim verip vermeme vizelerin sayisina bagli bir karar. Fakat ben j-1 vizesini alirken, sistemde GC kazandigim gorulmus ve beni hukumet ya da universitenin gonderip, gondermedigini ve waiver alip almayacagimi sormustu konsolos, ben kendi imkanlarimla gidiyorum ve waiver alacagim deyince vizeyi vermisti. Dolayisiyla tedbirli olmakta her daim fayda var deyip, waiver icin basvurmak lazim... Ben "No Objection Statement" yoluyla waiver aldim (zaten bu durumdaki herken bu sekilde almali, cunku diger yollar bizim durumumuza uygun degil) yazdiklarim biraz ayrintili ve uzun olacak ama ihtiyaci olanlarin okuyacagindan eminim Not: Waiver alan arkadaslarin dikkatine! Bu konudaki bilgi ve guncellemeleri su J1 waiver konusundan takip edebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k