DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • detaylı açıklamalar için teşekkürler, benim de orda olmam gerektiğini tahmin ediyordum ama zor karar olduğu için emin olmak istedim. Yeşil pasaportumuz var ama maalesef B1/B2 yok, eşimin işe başlama sürecinin netleşmesini bekliyoruz, hemen ardından tüm aile için vize sürecine başlayacağız, umarım GC talihlisi olduğumuz için red almayız. AOS bizim için zor olabileceği için bir yandan da her gün forumu takip ediyoruz, Current olur olmaz tüm konsolosluklara yazacağız, şu ana kadar diğer arkadaşlara hiç bir konsolosluk olumlu dönüş yapmamış. Yeşil pasaport ile schengene ihtiyaç olmadığı için belki Avrupa da bir nokta kabul eder diye umut ediyoruz. Heyecanlı bir bekleyiş içerisindeyiz.


  • @Asumanm b1/b2 vizesi alirken buraya gelip AOS surecini yapacaginizi, veya esinizin is bakacagini falan soylemeyin. Bildigim kadariyla en cok red alanlar bu yuzden aliyor. Tamamen turistlik amacli geldiginizi belirtin, kanit vs sunabilirsin otel rezervasyonuyla falan.


  • @Asumanm hali hazırda bir ds-260 formunuz (göçmen statü) olduğu için ds-160 formunu (göçmen olmayan) doldurup turistik vize başvurusu yapmanız sıkıntı yaratabilir, hazırlıklı olunuz. Vize talebinizin tamamen turistik olacağına dair görevliyi ikna etmeniz gerekir. Katılabileceğiniz, size ya da aile tarzınıza uyan bir etkinlik vs bulmanızı öneririm.
    Örnek olması açısından tamamen sallıyorum; moda tasarım ile ilgileniyorsunuzdur, moda fuarı vardır, sevdiğiniz bir sanatçının konseri vardır gibi. Bir arkadaşım Joe Bonamassa konserine gideceğini söyleyerek vize almıştı.

    Randevu alabildiniz mi ?

    Turistik vize başvuru sahipleri, randevuları biliyorsunuz 1-1.5 sene sonrasına alabiliyorlar.


  • @erenotti detaylı açıklamalar için teşekkürler, eşim Vegas 'daki CES fuarına katılım için firmadan davetiye aldı bununla hızlıca vize alabilecek, hızlı vize işlemi gibi bir şey varmış, etkinliği belirtip alınabiliyormuş sanırım, ama AOS için ailecek orada olmamız gerektiği için işimiz biraz zor, dediğiniz gibi DS260 doldurduğumuz için zorlayabilirler. Hiç bu işlere girmeyip CP ile mi ilerlemeliyiz diyoruz ama henüz forumda hiç bir arkadaşa farklı bir konsolosluktan kabul gelmemiş, bu sene Pandemi gibi GC almak çok zor olacak sanırım 😞


  • @Asumanm Yeşil pasaportunuz olduğundan en yakın ABD konsolosluğu'nu (Bükreş, Sofya, Atina, Üsküp vs.) seçin. Fuarı gerekçe gösterin ancak ailecek bir gezi planı dahilinde başvurun. Biletleri ve otelleri vize alana kadar ödemeyin. Olur da vizeyi alırsanız AOS öncesi bir kere giriş çıkış yapmanızda fayda var. O fuara da gerçekten ailecek gidin.

    Bu sene hangi ülkeler dosya taşımaya onay verecek, hangileri vermeyecek henüz bilmiyoruz, bu yıl hiç bir ülke dosya taşımaya izin vermeyedebilir, tam bir kinder sürpriz yumurta.

    Tüm cn'ler current olduktan ve kendi ülkelerindeki talihlilerin dosyalarını bitirdikten sonra belki bazı postlar (geçen sene Umman ve Avusturya'nın yaptığı gibi) insafa gelip, tamam gelin dosyanıza bakalım diyebilir ancak onda da en erken Nisan Mayıs Haziran'a kadar vakit var.

    Şahsi fikrim, yukarıda belirttiğim durumlar oluşana kadar vatandaşlık ya da oturumu olmayan kimseye gel dosyana bakacağız diyeceklerini sanmıyorum. O yüzden boşuna strese girmeye gerek yok. Olacağı varsa olur, eğer vatandaşlık ya da oturum yoksa CP işlemlerine başlamak için bence current olmak beklenmeli.


  • @ksevvalyld Field office neresiydi?


  • @erenotti fikirler çin teşekkürler, Sofya 'da B1/B2 başvurusu hiç aklımıza gelmemişti, yazın yeşil pasaport sonrası gezmeye gitmiştik, İstanbul'a çok yakın, Ankara dan hızlı randevu alamazsak öyle bir deneriz. Umarım turist vizesi için Balkan ülkeleri randevu verir, geçen sene çok dosya taşıyan olduğu için bu sene Viyana vs. son ona kadar gelin yardımcı olalım demeyecekler muhtemelen. Sizce AOS için en geç ne zaman ABD ye girmemiz lazım, 3 ay kuralı kalkmış sanırım, 21K CN ile Current olmamız da Nisan'ı bulacak gibi, Nisan da ABD ye girsek sizce 4 kişilik aile yetişebilir miyiz Ekim'24 de bizim dönem bitmeden.


  • @Asumanm Bildiğiniz üzere 7 Eylül’de DV-2023 kotası doldu. Bu yıl daha da erken dolacak gibi görünüyor, gerçi tam tarihi kimse kestiremez. 3 ay kuralı resmiyette kalktı ancak gider gitmezde turist vizesinden AOS yapılmasını pek tavsiye etmiyorlar. Ne kadar bekleyeceğiniz size kalmış. Tamamen sizin alacağınız bir risk.
    Eğer turist vizenizi alabilip, dosyanızı taşımayı da başaramazsanız, hemen Amerika’ya gitmenizi tavsiye ederim.


  • @Asumanm üç ay kuralının kalktığını nerden okudunuz öğrendiniz?


  • @steward59 Temmuz. 2021 ‘de. Resmi sitede gördüm. Linki bulursam yollarım. Kesin bilgi.


  • @erenotti Merhaba, İnşallah bulursunuz ya, bana saçma geliyor 3 ay kuralı, en azından "AOS" için saçma geliyor. Zaten GC'yi kazanmışız, 3 ay kuralı diğer vize türleri için olabilir. (Hepsine vakıf değilim ama en azından F1 için olabilir.) Umarım bulursunuz linki çok merak ettim. Saygılarımla...


  • @Redbeard

    Updates kısmına tıklayıp ortalarda ilgili güncellemeyi görebilirsiniz.

    Instagram’daki avukatların dahi haberi yok 😃
    Yabancı bir forumda öğrendim.


  • @erenotti teşekkürler önemli paylaşım


  • @erenotti güncelleme 90 günle alakalı degil sanırım ben mi göremedim. Mümkünse ekran görüntüsü paylaşabilir misin?


  • @erenotti neyi değiştirmişler hocam


  • @steward59 Ekran görüntüsü burdan paylaşılamıyor. Dediğim gibi update kısmına tıklayıp aşağılara doğru ilerlediğinizde ortalarda 90 days references removed yazısını görebilirsiniz.

    Biraz daha detaylı bakmanızı öneririm.


  • @ametin-k Güncelleme, ülkeye girdiğinizde statü değişikliği için illa 90 gün bekleyeceksiniz şartının aslında Temmuz.2021 tarihinde kaldırıldığı ile alakalıdır.

    Lakin yine de belli bir süre beklemekte ben yarar görüyorum.

    Bu madde şu demek, 90 gün değil 100 gün bile bekleseniz, USCIS memurunun neden turist girip burda statü değişikliğine başvurdun da, ülkendeki Amerikan konsolosluğundan immigrant vizeni alıp gelmedin sorusuna maruz kalmayacağınızın bir garantisi yok.


  • Bu ileti silindi!

  • @erenotti böyle bir soruya Ankara konsolosluğun çok fazla vize türüne baktığından dolayı oluşan yoğunluğunu anlatsak yeterli olabilir gibi geliyor.


  • @erenotti, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @Asumanm Bildiğiniz üzere 7 Eylül’de DV-2023 kotası doldu. Bu yıl daha da erken dolacak gibi görünüyor, gerçi tam tarihi kimse kestiremez. 3 ay kuralı resmiyette kalktı ancak gider gitmezde turist vizesinden AOS yapılmasını pek tavsiye etmiyorlar. Ne kadar bekleyeceğiniz size kalmış. Tamamen sizin alacağınız bir risk.
    Eğer turist vizenizi alabilip, dosyanızı taşımayı da başaramazsanız, hemen Amerika’ya gitmenizi tavsiye ederim.

    Bu yıl daha erken doğacağını düşünme nedeniniz nedir acaba?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

124
Çevrimiçi

42.2k
Kullanıcı

4.5k
Konu

432.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum