Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Tam Bir yıl oldu. Bir yıl keşefetmekle geçti. 6 farklı eyalet te 10 günden fazla kaldım. Işçi olarak 4 farklı işverenle çalıştım. Bu bir yılın çoğu TX da geçti. Özellikle Austin nın bir köyü. Şu anda Philadelphia dayım. TX dan sonra buranın havası biraz hasta etti. Ama bir süre burda kalıcam. Uzun süreli İlk büyük şehir deneyimim Denebilir. Iş deniyimi olarak Elektrik şirketinde çalıştım ( wew.workaway.www de evinde kaldığım kişinin eski ortağının şirketi). Şirket sahibi Meksika kökenli bir Amerikalı. Akraba taullaktıyla beraber bir kaç eyalete gittik . Sahada çalışanlar içinde kaçak olmayan iki kişiden biriydim. Diğeri Meksika kökenli Amerikalı biriydi. Sonra kaldığım evin çevresinde iki farklı şirkette inşaat işleri yapan iş verenlerle çalıştım. Sonra sında elektrik IBEW 520 AUSTIN union( sendika 4 yıllık süre sonunda lisanslı elektrikçi olunabiliniyor. Ve kesin gatantili işler var. Asla işziz kalmazsınız Ve birçok Sağlık sigortası vs artı imkanları var sendikanın) aracılığıyla Tesla giga da taşeronunda çalıştım. Ve en berbat deneyimimdi. 2 ay günde 2 saatten fazla araba sür. 3-5 bin mil yap. Aldığın para da asgarî ücret. Sonra gurupta bir arkadaşımızın "Angi LEADS " den bahsetmeiyle Angi ile çalışmaya başladım. Türkiye deki ahşap inşaat deyimimin olması burda yine benzer İşler de calışmamın cesaretiyle Aylık 650 $ ödeyerek Angi ile çalışmaya başladım. Yaklaşık iki ay Tx da Angi ile devam ettim. Müşteri Mesafeleri birbirine çok uzakta olduğu için, büyük şehre geldim Philadelphia. Para kazanma konusunda ilk çalıştığım şirket te 200 $ günlük ile çalıştım. O sayede Arabamı Kredi kartı ehliyet vs bir çok şey artı , Türkiye deki banka kredi borcunu sıfırladım. Şu anda yine para yok. Ama bana müthiş bir esneklik sağladı Kendi işimi yapmak. Kendi işinizi yapın derim. Temizlik olur şu olur bu olur vs . Artık hangisini gözünüze gestirebiliyorsaniz. . AYDA sadece eğer çalışma saatine vurursak 40 saat çalışmadım. Saatleri hemen hemen kendim belirledim. Müşteri memnuniyeti olursa zincirleme oluyor. Ortalama ölüsü 2500 $ . Başta para kazanma olarak bakmadım. Halada öyle. 4000 $ dan fazla takım aldım zamanla. Store kiraladım. Extra olarak Uber vs yapabilir. Artı olarak Akşam 6 dan sonra düzenli bir işte de çalışılabilinir. Ama Uber lift yapmadım. Sadece bir iki gün dordahs. Oda pişman oldum. Kendi işinizi yaparsanız bence Herşey den tatmin duygusu yaşarsınız buda sizi motive eder.Bu arada bir yıl boyunca hiç kira ödemedim. Couchsurfing ve workaway sitelerini kullandım. Ve yeni keşfettiğim Trustedhouse var. Bu uygulamaları Kullanmanın tek tez avantajı, konfor alanını kaybetmek , ve zamanının önemli bir bölümünü başkaları için harcamak. Ama avantajlarına gelince iş bulmaktan , İngilizce geliştirmeye , kültürü öğrenmeye kadar sayılamayacak katkısı oldu ve oluyor hala.


  • Herkese selamlar, amerikaya göçtükten sonraki deneyimlerimizi telegram grubunda paylaşıyordum burada da paylaştığımı sanıyorum ama mesajı bulamadım. Önceden yazmışsam bile güncelleme olur. Geleli 1 yılı biraz geçti. Geldiğimizden beri Orlando,Floridada yaşıyoruz. Kuzenlerim ve yengem burada yaşıyor, sağolsunlar onların da yardımıyla bazı işlerimiz kolay halloldu. İlk geldiğimizde iki hafta airbnb den kiraladığımız yerde kaldık ve bu iki hafta içinde banka hesabı, secured kredi kartı, telefon hattı,ssn, ehliyet, araba alımı, kalacak yer gibi işleri hızlıca hallettik. Bazı konuları detaylı anlatacağım, uzun yazı ve gereksiz bilgiler için kusura bakmayın.
    1-Banka hesabını açarken ssn henüz yoktu, Türk pasaportu ile açtık. Adres kanıtı olarak o an airbnb de kalmamıza rağmen yengem onun yanında kaldığımızı belirten noter onaylı bir yazı yazdı. Bununla banka hesabını açtık ve secured kredi kartı aldık. Kartlar elimize 4 gün sonra ulaştı.
    2-Girişten üç iş günü sonra ssa ofise gittik, ben ssni öğrenebildim, bir kağıda yazdırıp verdiler, aslı da bir hafta gibi bir sürede geldi ama eşimle ilgili bir bilgi görünmüyordu. İki hafta beklememizi söylediler. İki hafta sonra tekrar sorduk hala bilgi yoktu. Yeni başvuru yapın dediler. Ordaki formu doldurduk ve onun da ssn kartı bir hafta sonra geldi.
    3-Telefon hattı alırken önce At&t den postpaid hat aldık. Bizim telefonlarda çalışmadı, ertesi gün 5g uyumlu telefon alın çalışır dediler yeni telefon aldırdılar onda da çalışmadı ve bir gün bile kullanmadan iptal ettik. Yeni aldığımız telefonu iade ettik, kutusu açıldığı için para kaybımız oldu. Bir de sinyal dahi almadığımız bir günlük süre için $15 fatura geldi. At&t ye lanet okuduktan sonra tmobiledan prepaid hesap aldık ve telefonlarımızda sorunsuz çalıştı. Bir ay sonra da postpaide çevirdik hatlarımızı. O sırada yeni iphone kampanyası vardı. İki yıl tmobile da kalma şartı ile vergisini peşin ödeyerek $700 dolar indirimle iki tane iphone 14 pro max aldık. 24 ay boyunca faturaya ikisi için aylık toplam $60 eklendi.
    4- Bankadan kartlar gelince ve Ssn i öğrenince ehliyet randevusu kovalamaya başladım. Gece yarısından sonra 15 dk da bir randevu sayfasını yenileyerek ilk girişimizden sonraki 6. Gün yazılı sınav için randevu buldum. Randevularını iptal edenler olabiliyor. Bu şekilde denemekte fayda var. Sınava birkaç online test çözerek, birkaç youtube videosu izleyerek ve dmv nin kitapçığını kısmen okuyarak hazırlandım. Sınava girmek için iki adres kanıtı istiyorlar. Ben bankadan gelen kartın olduğu zarfı ve hesap açarken bankaya gösterdiğimiz yengemin yazmış olduğu yazıyı verdim. İlginç bir şekilde görevli kadın baktı yengemin yazdığı yazıya buna gerek yok dedi, bankadan gelen kağıdı aldı. Emin değilim ama bence iki adres kanıtı istemelerinin sebebi teyit etmek olabilir. Yazılı testi geçtikten sonra yol testi için yine gece randevu kovalayarak ertesi güne randevu buldum. Sınava ilk geldiğimizde havalimanında kiraladığımız araçla girdim. Belgeleri verdiğimde araç için memur başta olmaz senin adına sigorta olması lazım dedi. Ben de kiralama evraklarını ve Türk kimliğimi gösterdim, bakın benim adıma kiralanmış ve bana full coverage sigorta olduğunu söylediler dedim. Gidip başka birine sordu ve kabul ettiler. Böylece kiralık arabayla yol testine girdim ve ülkeye girişimden 7 gün sonra ehliyetimi almış oldum.
    5- Ehliyeti aldıktan sonra araba için yine yengem sayesinde tanıdığı bir dealerdan $3000 peşinatla kredi skorumuz olmadığı için %22.5 gibi yüksek faizle de olsa taksitli şekilde araba aldık. Kredi skorumuz yükseldikten sonra arabayı aynı dealerda değiştirdik. Yeni arabaya faiz %6.7 çıktı. Kredi skorum 741 di o sırada.
    6-Kalacak yer olarak airbnb den sonra Faslı yalnız yaşayan bir kadının bir odasını tuttuk. Başta işimiz görüldüğü için güzeldi ama bir süre sonra biraz problemler başladı. Kadının psikolojik sorunları vardı. Tabi ki bunu odayı tutarken bilemezdik. 6 ay kaldık orda kredi skorumuz oluşur oluşmaz kendi evimizi kiraladık.
    7- İş için birçok yere başvurduk. Ben Türkiyede diş hekimiydim. Burada diplomam geçerli değil. Tekrar okula gitmek gerekiyor ve o bütçe bende yok. Tamamen vasıfsız durumdayım. Home depot, lowes gibi yerlere, marketlere, cvs gibi eczanelere falan başvurdum. Hiçbirinden olumlu dönüş olmadı. Amazon işe aldı ve gelişimizden bir buçuk ay sonra amazon deposunda full time çalışmaya başladım. Eşim de Levi’sta parttime çalışmaya başladı. Amazon sezonluk değil de düzenli çalışanlara yıllık $5250 eğitim için hibe veriyor. Amazonun kabul ettiği okullardan birine kayıt oluyorsunuz ve parayı amazon onlara veriyor. Ben de bu hibeyi tır ehliyeti (CDL) almak için kullandım. Cdl aldım ama hala depoda çalışıyorum ve boş günlerde uber yapıyorum. Tır şoförlüğü mü yapsam, dental hijyenist olmak için mi çalışsam diye düşünüyorum hala. Eşim de evden online Rusça-İngilizce tercümanlık yapıyor şu an. Çalıştığı şirket tercümanlık için sertifika istemedi. Kendileri üç hafta eğitim verdiler. Hala ara ara eğitimler oluyor. Ayrıca mahkemelerde çalışabilmek için legal interpreter sertifikası almaya çalışıyor. Biraz zaman alacak bir süreç ama gelecek olanlara fikir olsun diye yazıyorum bunları.
    8- Genel bilgilerden sonra bir de sağlık hizmeti konusunda deneyimimi yazayım. Kronik kalp hastalığım var. Hem kontrol hem de cdl alırken sağlık raporu gerektiği için kardiyoloğa gitmem gerekti. Amazonun sağladığı sağlık sigortasından faydalanıyoruz biz. Doktora giderken in-network ve out of network seçenekleri var. Out of network olursa cebinizden çıkan para daha fazla. Ben doktor ararken seçtiğim doktor aynı hastane grubunun bir lokasyondaki kliniğinde out of network başka lokasyonda in network görünüyordu. Genel olarak bir yere randevu almadan önce her seferinde sigortayla görüşüp nereyi kabul ediyor nereyi etmiyor teyit etmek lazım. Bir kan tahlili, bir ekokardiografi, bir stress testine (Türkiyede bedava sayılır bunlar) $10.000 dan fazla fatura çıktı. Sigortadan dolayı ben $600 küsür ödedim. Bir de bu işlemlerin her birine ayrı randevu almam gerekti. Toplamda 1,5 ay sürdü. Düzgün bir sağlık sigortası çok önemli burda, sağlık sektöründeki fiyatlar çok şişirme.

    Toparlayacak olursam burada sıfırdan bir hayat kurmak kolay değil, kimse de kolay olacağını söylememişti. Zaman zaman deprese olsak da bunalsak da, yorulsak da umudumuzu koruyoruz. Hala adapte olamadığımız birçok şey var ve yeni yeni problemlerle karşılaşıyoruz. Ama ben bunu bir oyuna benzetiyorum. Çalışarak, deneyerek, öğrenerek level atlamaya çalışacağız. Bir seviyede takıldık diye bu oyun bozuk deyip vazgeçmeyeceğiz.


  • @pexa sansiniz bol olsun

  • ⭐⭐

    @Emre-Kurtulmuş Harika! Umarım bundan sonra da her şey yolunda gider. Başka bir eyalete geçecek olursanız deneyimlerinizi okumak isteriz. Kolay gelsin.

  • ⭐⭐

    @pexa Son cümle tebessüm ettirdi 🙂
    İşleriniz hep rast gitsin, sağlıklı güzel günler dilerim.


  • @pexa zorlu süreç geçmiş umarım bundan sonrası çok daha rahat olur 🙂


  • Herkese merhaba,
    DV2022 talihlisi olarak Haziran 2023'te Houston Texas'a taşındım. Şubat ayında yaşanılan felaket sonrası evimi arkadaşlarımı, yakınlarımı kaybetmenin şokuyla burada 3 ay boyunca sudan çıkmış balık gibi gezdim. O yüzden çok aşırı bir tecrübem olmasa bile size bugüne kadar yaşadığım deneyimleri anlatmak isterim.
    Öncelikle buraya geldiğiniz gibi araba almalısınız. Akabinde ehliyet. Arabasızlık çok zor ve masraflı. Belli bir birikimle gelmenizi tavsiye ederim en azından 6-7 aylık kira-utility-market giderlerinizi karşılayacak bir miktar olmalı. Çünkü iş bulmak o kadar kolay değil. Dil konusuna gelince, özellikle texas'ta yaşıyorsanız fark etmiş olabilirsiniz buradaki insanların kendilerine has bir aksanı var. Bu da iletişimde zorluk yaşamama sebep oldu. Ben yaşadığım bölgeye yakın bir kiliseye kayıt oldum ve her hafta ücretsiz ingilizce dersleri alıyorum. Burada maksat tabii ki advance düzeye gelmek değil, yerli native olan insanlarla günlük ingilizce pratiği yapmak. Size tavsiyem bulunduğunuz bölgeye yakın bir kiliseye başvurup bu tarz kursların olup olmadığını öğrenmek. İş konusuna gelince ben eczacıyım fakat mesleğimi icra edebilmek için denklik sınavını vermem gerekiyor. Bu süreçte boş kalmamak için pharm tech lisansı aldım ve yaklaşık 2 aydır iş arıyorum. Belki 70 yere başvurmuşumdur ama henüz dönüş olmadı. İşe kabul, interview süreçleri çok yavaş ilerliyor. Bu yüzden moralinizi yüksek tutmanızda fayda var. Ayrıca cv'nizde volunteer olarak çalışmaya sıcak baktığınızı da belirtirseniz bu sizin için bir avantaj olabilir. İş konusunda verebileceğim başka bir tavsiye ise, mutlaka alanınızla alakalı sertifika programlarına kayıt olun. Burada sertifikalara çok değer veriliyor. (En azından benim alanımda öyle)
    Sizleri uyarmak istediğim bir diğer konu ise bu büyük marketlere üye olurken (costco,sams club vs) size sorular soruyorlar. Ben acemilikten yes yes diye cevap verdiğim için benim adıma kredi kartı başvurusunda bulunulmuş oldu. Bu doğal olarak credit score'u etkiliyor. Eğer öyle bir talebiniz olmayacaksa başta credit card istemediğinizi belirtin.
    Ev/yaşam konusuna gelince çoğumuz gibi ben de apartman dairesi kiraladım. Ev eşyalarımı klasik olarak ikeadan aldım. Fakat site topluluklarının mesaj attığı portallar var. Orada çoğu insan nakliye parası ödememek için eşyalarını cüzi miktara satıyor, bazıları bedavaya veriyor. Araştırın derim.Bildiğiniz üzere bu apartman yönetimleri belirli aralıklarda etkinlik düzenliyor. İlk başlarda içime çok kapanık olduğum için dahil olmadım. Ama gerçekten abd de güzel bir hayat yaşamak, buraya adapte olmak istiyorsanız bulduğunuz her türlü etkinliğe katılın arkadaşlar. Bu yabancı bir ülkede mutlu bir hayat için elzem. Buradaki hayata alışın. Buranın kültürüne, insanlarına entegre olun. Size verebileceğim başka bir tavsiye ne yazık ki şuan yok. İlerleyen süreçlerde sizleri tekrardan update edeceğim.
    Sevgiyle kalın


  • @94ayse Merhaba Ayşe hanım, dilerim bundan sonra sadece güzel şeyler yaşarsınız. Yakınlarınız için hem başsağlığı hem sabır diliyorum.


  • Is arayan arkadaslar, eger yakininizdaki bir staffing company ile gorusup, basvurursaniz, onlar size daha kisa surede is bulabilirler. Bu sirketler is ve isci bulma kurumlari gibi calisirlar. Size gore bir is bulduklarinda, siz ilk basta temporary (gecici) olarak baslarsiniz ve sizin alacaginiz saatlik ucretin yaninda onlar da isverenden belli bir ucret alirlar. Sonradan permanent (kadrolu) oldugunuz zaman, bu araci sirketlerle isiniz biter. Google'dan veya AI toollarindan arastirmanizi tavsiye ederim.


  • @lavender Teşekkür ederim 🙏🏻


  • @94ayse Yeni hayatınızda başarılar diliyorum. Ağzınıza sağlık...


  • merhabalar arkadaslar ben Virginia ikamet etmekteyim, ben buraya ailemle geleli 3 aydan gecti ve green cardim hala gelmedi, nereden soraya bilirim bunu bilen arkadaslar var mi aranizda? green card ucretini buraya gelmeden odemistik
    Ben austosun 6 si ABD ye ailemle giris yaptim, arkadasimin evinde 1 hafta kaldik, sonra kiralik apartman bulduk ve oraya tasindik. gelir gelmez bankadan 1 normal banka cardi, birde 300 dollar limiti olan credi cardi cikardik, sonra cocuklarin okul kayit islemlere kosturduk, 7 gunde SSN numaramiz geldi, o zamana kadar hicbir sey yapamiyorsun zaten, sadece banka ve okul isleri haylettik, evi arkadasimizin adindan kiraya aldik. SSN aldiktan sonra hemen araba aldik, sonra ehliyet icin yazilim testten gectik, Virginiada( turkce sinav secebilirsin) ve parking sinav icinde tercuman istendi onuda haylettik, ehliyetim elime geldikten sonra door dash ve baska programlara bas vuru yapa bildim, ve hepside beklemeye aldilar, yani bildigin hemen door dash amazon flex yapamiyorsun, sadece instacard 2 gune hemen acildi. yani biz 1 ay issiz gezdik, 1 aydan sonra yavas yavas hersey yerine oturmaya basladi, inglizce kursa yazildik , yetiskinler icin ESOL kurslari var, 3 aya 150$ haftada 2 kez aksamlari 3 saatlik bir kurs, ucretsiz kurslarda vardi ama yer kalmamisti. simdi hala doordash yapiyorum cunku benim yeterince inglizcem yok, biraz ugrendikten sonra yaska planlar var insallh onlarla ugrasirim. buraya geldigimizde kisacasi asagidaki isleri yaptik:

    1. banka karti cikarmak
    2. cocuklari okula kaydetmek
    3. ev kiralamak
      SSN geldikten sonra
    4. araba almak
    5. ehliyet almak
    6. gecici is bulmak
      Bu arada cocuklara SSN geldikten sonra esim adindan cocuklara ucretsiz saglik sigortasina kayit yaptirdik, medicaid. bizim duruma gore sadece 3 cocuk faydalana bildi, yetiskinlere yok

  • 4 ay aradan sonra tüm foruma Seattle’dan merhaba 👋🏻 Kazandığımız andan beri Amerikaya adım atmadan kazandığımıza inanmayacağım sözü, Amerikaya adım attıktan sonraki ilk birkaç günde de devam etti.

    Ama artık şuan kendi evimizde bunları yazdığım için kendimi ne kadar şanslı hissettiğimi anlatamam. Çünkü geçtiğimiz birkaç yılda olduğu gibi bu yılda bizim gibi kazanan ama vizelerini alamayan çok kişi oldu. Başta @gucarslan umarım bu sene en iyi case numberlarla kazanırlar.

    Bu 4 ay nasıl geçti hala anlayamadık. Sıfırdan bir hayat kurmak gerçekten insanı zorluyor. Yeni kimlik, yeni ehliyet, yeni banka hesapları… Yaşınız kaç olursa olsun, iş tecrübeleriniz, eğitiminiz ne olursa olsun ilk geldiğinizde bu zorlukları illaki yaşıyorsunuz. Bize böyle söylemişlerdi, öyle olduğunu gördük😅

    Şanslıyız ki buraya geldiğimizde 2 tane iyi insanla tanıştık. Birisi araba almamız için yardımcı olan İran Türkü tamirci bir abi ve diğeri de yine aynı kişinin vasıtasıyla tanıştığımız ve şuan hala mutlu bir şekilde çalıştığım iş yeri için bana iş görüşmesi ayarlayan ve referans olan bir Türk abimiz.

    Ancaak bu iki kişi dışında “Türklerden uzak durun” sözlerinin boşuna söylenmediğini de acı bi şekilde görmüş olduk tabii. ABD’ye gelmeden kalacak yer arayışlarımıza çoktan başlamıştık. Airbnb ve Oteller aşırı pahalı olduğu için Seattle’da yaşayan türklere ulaşmaya çalıştım. “Tacawa” adında bir türk grubu buldum ve sağolsun adminler ilgiliydi. Onlar vasıtasıyla bir türk aileyle tanıştık. Başlangıçta bizim için ev bakındıklarını söylediler ama bulunamayınca kendi evlerinde oda kiralayabileceğimizi söylediler. 1500 dolar olarak tek kişilik yataklı odalarını bize kiraladılar. 2 ay onlarla yaşadık. Yalan yok hala airbnb ve otelden iyi olduğunu düşünüyorum, güvenli bir aile ortamıydı. Ancak kiminle tanışsak türk yabancı farketmeden dolandırıldığımızı, çok pahalı olduğumuzu söylüyorlardı. Ki zaten bizde çevreyi keşfettikçe öyle olduğunu anlamıştık. Çalıştığım yerden 2-3 maaş çeki aldıktan sonra beğendiğimiz bir daire için başvurduk ve kabul edildik. 1 aylık bedava kira kampanyası vardı ve kiramız 1600 dolar gibi bir rakama geliyor. Ev 700sqft çok büyük değil ancak eşime ve bana yetiyor. Ayrıca yürüme mesafesinde birçok mağaza,market olması da Amerika’da büyük lüks😅 Çok memnunuz şuanlık.

    İşe güce gelirsek Seattle ve çevresindeki şehirlerde nereye gitsek “now hiring” yazıları görüyoruz. Tabii beyaz yaka işleri çok çok araştırmadık o yüzden o konuda yorum yapamayacağım. Ben şuan pacific northwest’in en iyi oteli diye bahsedilen bir otelin restoranında server olarak çalışıyorum. İşimden çok memnunum şuanlık, tabii ilk başladığım zamana göre işler biraz yavaşladı çünkü okullar açıldı ve burada yağmurlar başladı, insanlar evlere kapanmaya başladı biraz. Ayrıca Haftanın 1 günü de eşimle beraber buradaki bir Türk restoranında çalışıyoruz. Beraber çalıştığımız için güzel ancak tek başına yapmayı ikimizde tercih etmezdik, detayına girmeye gerek yok ama çok iş az para diyebiliriz buradaki işimize 😅

    Seattle’dan bahsedecek olursak, biz direkt olarak Seattle downtown ve çevresinde yaşamayı düşünürken oraya gittiğimizde hayal kırıklığına uğradık. Aşırı homeless var çok rahatlar, gündüz vakti uyuşturucu kullanıyorlar yerlerde yatıyorlar. Zararları çoğunlukla kendilerine yani biz kötü bişey yaşamadık ama etrafta gezinmeleri bile rahatsız ediyor. Seattle’ı böyle görünce biz nereye geldik, Amerika böyle bi yer mi ya diyerek bi üzüldük hayal kırıklığına uğradık, özellikle eşim. Ama sonra Seattle’ın çevresinde Bellevue, Issaquah, Sammamish, Kirkland gibi şehirleri keşfedince bu bölgeye bayıldık.

    Biz ilk 2 ay Issaquah’da kiraladığımız odada kaldık. Kaldığımız eve 10 dakika yürüme mesafesinde olan Lake Sammamish gölünde neredeyse bütün yaz yüzdük 😅 Çok keyifliydi. Şuan Sammamish’de yaşıyoruz burada da 2 ayımız bitti. Çok güvenli, sessiz sakin insanların yaşadığı bir şehir.

    Seattle ve çevresinin genel olarak doğası mükemmel. Zaten eyalet “Evergreen State” olarak geçiyor. Bol bol yeşillik, ormanlık alan, birsürü yüzülebilir göl var. İnsanlar bu yüzden hiking ve camping yapmaya bayılıyorlar burada. İnsanlar demişken, insanlar çok kibar ve yardımsever. Hoşgörüsüz veya kaba olan bir kişiyle bile rastlaşmadık desek yanlış olmaz. Zaten bu çevre çok kültürlü ve her milletten insanın yaşadığı bir yer olduğu için insanlar yabancılara alışmış. Daha Amerikada başka yer görmediğim için şahsi fikrimi belirtemeyeceğim ama çalıştığım otel Amerikanın içinden çok turist alan bir bölgede olduğu için orada tanıştığım insanlar heryerin böyle olmadığını hatta burası için “burası Amerika değil Kanada sayılır” dedikleri çok oldu 😅
    Başlangıç için biraz pahalı olabilir belki ama saatlik ücretler kazançlarda ona oranla yüksek bence. Mcdonald’s, starbucks, panda express, dominos gibi fastfood mağazalarında saatlik 19 dolardan başlattıklarını görüyorum en azından. Aynı şekilde marketlerde öyle. Bu işlerin hepsi bence Doordash veya Ubereats’ten iyidir. Çünkü doordash ve uberi eşimle beraber bir süre yaptık ben sürdüm o dağıttı ya da o sürdü ben dağıttım. Saatlik 20 doları pek geçemedik. En azından diğer işler sabit gelir ve ingilizceniz geliştikçe yükseledebilirsiniz.
    Ben eğer ingilizceniz iyiyse serverlık öneririm çünkü başlangıçta yapılabilecek en iyi işlerden. Hayat boyu bile yapılabilir iyi yerlerde. Benim çalıştığım restoranda 12-13 yıldır aralıksız çalışan insanlar var. Onlardan duyduklarımı aktarıyorum 😅

    Aklıma ilk gelenler bunlar oldu. Eğer sorunuz, merak ettiğiniz birşeyler olursa Seattle ve çevresi hakkında bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.

    Ayrıca tekrardan değerli @gucarslan Uğur abi, sana şükranlarımı sunuyorum. Hem süreç boyunca yardımların için hem de o zamanki sevgilim, şuanki eşimle mülakattan önce evlenip mülakata birlikte girmemiz şeklinde defalarca tavsiye verdiğin için. İşin gücün rast gitsin…


  • @omarmtl-tv Greencard icin asagidaki linkten size en yakin USCIS field office'i bulup, randevu alin. Passport v SSN kartinizi falan goturun ve durumu anlatin.


  • @hope123 yeni hayatında başarılar ve mutluluklar dilerim.en yakın zamanda görüşmek üzere inş.


  • @MySea Tesekkurler, internetten randevu alinmiyormus bizim gibilere, yarin arayip deneyecem. Tekrar tesekkur ettim


  • Selamlar,

    Bir süredir Amerikadayız. İlk aylarda sayılabiliriz hala bence o yüzden buraya yazmak istedim.
    Henüz düzenli bir işimiz yok, Lyft falan filan takılıyoruz işte kalanını cepten yiyoruz. FL görece ucuz ama lyft de kazandırmıyor hiçbirşey.
    Evimiz var, araç finance , sağlık sigortası filan hak getire.

    İndeed ve LinkedIndeki bana uygun olabilecek bütün şirketlerin kapsını aşındırdım hatta bazı yeni alanlara da saldırdım. Bir sebepten bir türlü olmadı iştediğimzi gibi işler. Mülakatlar ile iligili ayrıca yazarım belki. Bakalım bu cuma ve cumartesi ayrı ayrı iki şirkette in person interviewlerim var, birine girersek, en azından ben kirayı arabayı sigortayı filan öderim , hanım da karnımızı doyurur. Cepten yemenin bir sonu var elbette.


  • @smk merhabalar öncelikle umarım görüşmeniz olumlu sonuçlanır. yaklaşık bir yıldır ordasınız sanırım imzadan öyle anlıyorum. bu süre zarfında iş bulamadınız doğru mu anladım ? yoksa istediğiniz gibi bir iş mi bulamadınız ? son zamanlarda iş sıkıntısını herkes yazıyor can sıkıcı bir durum gerçekten.


  • @serel Selamlar,

    İstediğim gibi iş bulamadım, yani kendi alanımda bulamadım henüz. Amerika tecrübem ve eğitimim olmadığı için herkes mesefeli yaklaşıyor, alt kademe işlere başvurunca overqualified olup eleniyorum onu da denedim. Tam ortada kaldım gibi hissediyorum çünkü senior manager de değilim. 🙂

    İngilizcem çok iyi seviyede o yüzden overqualified olmamı umursamayacak General Labor işlere istesem hemen girerim zaten market vs gibi. Şimdilik ben Amrikan Borsası ve Lyft ile eşim de Remote proje bazlı işlerle evi geçindiriyoruz ama bunlar hep günü kurtar geçici yarını belli olmayan işler. Türkiyede bizim gibi biraz iyi durumda olanlar burada ilk aylar/ilk yıl baya zorlanacaklardır .

    Ek olarak , bu yazacaklarım SouthEast Florida için geçerli,
    General Labor işlere girerseniz karı-koca ancak evi zar zor döndürecek kadar para kazanabiliyorsunuz. Sadece Lyft yaparsanız astarı yüzünden pahalıya geliyor ev geçinir mi bilmiyorrum. ama bu da hiç yoktan iyi tabi ki türkiyede 30 yaşına kadar işsiz kalan birçok arkadaşım da oldu zamanında...


  • @smk vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. inşallah kısa zamanda istediğiniz gibi bir iş çıkar karşınıza 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

41.3k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum