merhabalar arkadaslar ben Virginia ikamet etmekteyim, ben buraya ailemle geleli 3 aydan gecti ve green cardim hala gelmedi, nereden soraya bilirim bunu bilen arkadaslar var mi aranizda? green card ucretini buraya gelmeden odemistik
Ben austosun 6 si ABD ye ailemle giris yaptim, arkadasimin evinde 1 hafta kaldik, sonra kiralik apartman bulduk ve oraya tasindik. gelir gelmez bankadan 1 normal banka cardi, birde 300 dollar limiti olan credi cardi cikardik, sonra cocuklarin okul kayit islemlere kosturduk, 7 gunde SSN numaramiz geldi, o zamana kadar hicbir sey yapamiyorsun zaten, sadece banka ve okul isleri haylettik, evi arkadasimizin adindan kiraya aldik. SSN aldiktan sonra hemen araba aldik, sonra ehliyet icin yazilim testten gectik, Virginiada( turkce sinav secebilirsin) ve parking sinav icinde tercuman istendi onuda haylettik, ehliyetim elime geldikten sonra door dash ve baska programlara bas vuru yapa bildim, ve hepside beklemeye aldilar, yani bildigin hemen door dash amazon flex yapamiyorsun, sadece instacard 2 gune hemen acildi. yani biz 1 ay issiz gezdik, 1 aydan sonra yavas yavas hersey yerine oturmaya basladi, inglizce kursa yazildik , yetiskinler icin ESOL kurslari var, 3 aya 150$ haftada 2 kez aksamlari 3 saatlik bir kurs, ucretsiz kurslarda vardi ama yer kalmamisti. simdi hala doordash yapiyorum cunku benim yeterince inglizcem yok, biraz ugrendikten sonra yaska planlar var insallh onlarla ugrasirim. buraya geldigimizde kisacasi asagidaki isleri yaptik:
- banka karti cikarmak
- cocuklari okula kaydetmek
- ev kiralamak
SSN geldikten sonra - araba almak
- ehliyet almak
- gecici is bulmak
Bu arada cocuklara SSN geldikten sonra esim adindan cocuklara ucretsiz saglik sigortasina kayit yaptirdik, medicaid. bizim duruma gore sadece 3 cocuk faydalana bildi, yetiskinlere yok