Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da ikinci el araba almak

Taşındı Ehliyet ve Araba
3.2k 387 720.3k 333

• 2021’de sifir Tiguan aldim hala kullaniyorum. 30 bin mile geldi. Herhangi bir sorun cikarmadi, zaten 60bin mile engine and transmission garantisi var. 30bin mile bumper to bumper garantisi var. 2.0L turbo bence yetersiz ozellikle Texas’ta. Diger araclar hizli kullandigi icin ben de hizli kullanmak zorunda kaliyorum. Dolayisiyla daha yuksek devirlere cikiyor ve yakit tuketimi artiyor. Ortalama 19-20mpg aliyorum. Diger aracim v8 6.2L spor bir arac o bile 19 yakiyor silindir kapama teknolojisi sayesinde. Uzun yolu konforlu. Adaptif hiz sabitleme cok iyi calisiyor. Teknoloji ogeleri iyi, fiyatina gore guzel bir arac.

Taos Tiguan’in kucugu diye biliyorum. Ben sizin yerinizde olsam Taos da almam Tiguan’da. Atlas alirdim. Hem daha buyuk hem de v6 secenegi mevcut. Tabiki siz gereksiniminize gore karar verirsiniz. Bol sanslar.

• @mara Bilgi icin tesekkurler!

• @semavi çok yararlı bir yazı olmuş sağolun.

• @semavi oldum olası pek arabalara merakım yok ama amerika macerasında en önemli arkadaşın gibi öğrenmemiz lazım o yüzden her deneyim altın değerinde benim gibiler için :).

• Amerikaya yeni gelenler için japon arabası hatta özellikle Toyota Prius öneriliyor piyasası var diye belli bir fiyatın üzerinde acaba muadil olarak başka önerileri veya bu konuda bilgisi olan aydınlatabilir mi ?

• @Jiyan-Zoroğlan Corolla ve camry duyuyorum.Priusun fiyatı şişirildiyse uber ve dash applerinde çok kullanıldığı için olsa gerek yoksa kimsenin prius ile yatıp kalktığını düşünmüyorum. Şahsım adına bende 24 model bir corolla almayı planlamaktayım. @semavi hocamın tavsiyelerinede açığız saygılar.

• @aristocrat kesinlikle @semavi hocamın tavsiyesini bende merak ediyorum başlangıç için çok para vermeden az masraflı araç herkes gibi istiyorum fakat çok bilgim olmadığı için bişey diyemedim.
    Öğreneğin daha yeni ve az kilometreli kia ve hundailar ucuz priuslara göre acaba piyasadan dolayı mı yoksa arıza durumunda mı öyle bilemedim? (İnternetten baktığım ilanları baz alarak söyledim bir yanlış varsa affola)

• Abd ye yeni gelen ve kredi notu olusmayanlar icin taksitle arac almayi onermiyorum. Esimle beraber onlarca dealership dolastik zaten cogu kredi skorumuz yoksa finance yapmiyor ki biz 30 bin dolarlik araca 15 bin dolar down payment vermemize ragmen yapmadilar. Finance yapanlar ise inanilmaz yuksek faiz oranlari ile yapiyor yuzde 16 - 20 arasi bu da aylik odeme miktarinizi cok etkiliyor ayrica arac finance oldugu icin sigortayi full coverage yaptirmak zorundasiniz ehliyetiniz abd ehliyeti degilse cok yuksek sigorta ucretleri cikiyor abd ehliyetiniz varsa yeni abd ehliyeti diye fiyat cok da degismiyor.
    Ikinci el 2011 kia sorento 70 k milde 8000 bin dolara nakit aldim. Araci nakit aldigim icin sigortayida state minimum yaptirdin suan aylik 70 dolar sigorta giderim var sadece. Eger dealerdan baktigimiz araci alsaydik (honda hrv),hem 15k dolar nakitim gidecekti hemde aylik aracin odemesi ortalama 400 - 500 dolar + 250 - 350 dolar sigorta ucreti olacakti suan iyiki sifir arac almamisim diyorum.

• Amerikaya geleli tam bir ay oldu krediyle araba almayı düşünüyorum, faiz oranları hakkında insanlar çok yüksek olur diyor 14-15bin dolarlık arabaya tahmini olarak ne kadar öderim ve bu soruya galeriler cevap verir mi ?

• ⭐⭐

@R-Mutt kredi skorunuz yok ise en az %40 peşinat ödersiniz ve 60 ay için faiz oranı %22,5 civarında olur. Aylık ödemeniz 300$ seviyesinde kalır. Kredi skorunuzu 640 üzerine çıkardıktan sonra daha rahat alabilirsiniz.

• @ozanurgun Merhaba,

Aracı Craigslist veya FB Marketplace üzerinden mi buldunuz?

• @R-Mutt eger almaya karar verirseniz pazarligi, x kadar nakit param var aylik x kadar taksit odemek istiyorum diye yapmayin. Galericiler, banka 20 faiz cikardiysa 24 deyip sizi 21 razi ediyor ve yuzde birlik farki kendileri aliyor ilk gelen faizi kabul etmeyib ve odeme plani gelince hesaplayarak saglamasini yapin. Internette car finance interest rate calculator diye arama yaparsaniz bir suru site bulursunuz. Ayrica sigorta cok yuksek cikacak bilginiz olsun.

• @ridetowild Galerilerin web siteleri var yakinimdaki galerin web sitesine baktim ordan buldum aslinda sansim biraz yaver gitti ucuza buldum araci. Ne olur ne olmaz diye 12 aylik motor vites ve buyuk mekanik problemleri kapsayan bir garanti aldim sigorta firmasindan 900 dolara suan kafam rahat.

• Carvana, Carmax gibi ikinci el arac satan sitelerden de arastirmanizi tavsiye ederim.

Ilk defa gelenler icin, ben sifir araba isine hemen baliklama atlamalarini tavsiye etmem. Kredi history falan daha olusmadigi icin faizler ve odeme kosullari cetin olacaktir. Isinizi falan oturttuktan sonra, kredi skorunuz da 750 civarlarina yaklasinca, sifir araba isine girisseniz, daha uygun sartlarda alabilirsiniz.

• ⭐⭐

Bu konuyla alakalı ben Rusyadaki bir tecrübemi paylaşayım. Birinci aracımı çalıştığım yerdeki arkadaştan aldım, sağolsun kaza yapmıştı onu söylemişti,ama tamirini tamamen yaptırmamıştı onu söylememişti. Baya bir para harcamıştım arabaya.
    Sonraki arabamı bu tecrübeye binaen Rusyanın carmaxı olan bir firmadan aldım. Hiç bir sıkıntı yaşamadan 2 sene kullandım ve sattım.

Bu tür garantili ikinci el satanlar ekspertiz ile aldıkları için arabalar genelde çok sıkıntılı olmuyor.Fiyatlarıda %10-15 piyasadan pahalı oluyor. Ama yinede ihtiyatlı olmak lazım.

Bende gittiğimde böyle bir yerden alırım. Sıfırı sonra alırız.

@MySea, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

Carvana, Carmax gibi ikinci el arac satan sitelerden de arastirmanizi tavsiye ederim.

Ilk defa gelenler icin, ben sifir araba isine hemen baliklama atlamalarini tavsiye etmem. Kredi history falan daha olusmadigi icin faizler ve odeme kosullari cetin olacaktir. Isinizi falan oturttuktan sonra, kredi skorunuz da 750 civarlarina yaklasinca, sifir araba isine girisseniz, daha uygun sartlarda alabilirsiniz.

• Cevremde gorduklerime gore konusacak olursam ikinci el aracta mumkunse hybrid araca yanasmayin Prius harici (onu da onermiyorum fiyati gereksiz sisirme), ozellikle Hyundai ve KIA. Gruplarda herkesin isyanini goruyorduk fakat yine de risk almak istedik ve 2016 Sonata Hybride bulastik, hybrid araclarda kore arabalari genelde japon hybridlere gore asiri uygun fiyatta oluyor ve neden uzak durmamiz gerektigini ve ucuz oldugunu araba 2 gun sonra elimizde patlayinca ogrendik. Masraflari da arabanin kendi parasi kadar oluyor genelde, priusun hybrid batarya degisimi bile 1500-2500 dolar arasinda diye duydum. Honda ve Toyota harici alinmaz sozu bence bir tik dogru, az luks istiyorsaniz da Lexus. Honda fit 2009 suruyorum 4600 dolar gibi fiyata aldim ve bir ayda 4000 mile koymama ragmen hala en ufak sorun cikarmadi. En basta abilerimin de bahsettigi gibi sifir arabaya bulasmak kredi skoru olmadan gercekten gereksiz para israfi, eger cebinizde bir miktar para ile gelmediyseniz. Ayaginizi yerden kesecek atmosferik bir japon alinmasi taraftariyim. Araba alirken eger mechanice kontrol ettirme sansiniz yoksa ve yaninizda arabadan anlayan birisi yoksa MUTLAKA AMA MUTLAKA AUTOZONE GOTURUN ve cihaza baglattirin. Ucretsiz arabanizi bilgisayara baglayip hata kodu varsa cikartip veriyolar. Dashboardda uyari gozukmese bile mutlaka yapmanizi tavsiye ederim. Zaten ucuza aldiginiz arabanin sigorta fiyati da uygun cikacaktir ki kredi skoru olusana kadar o araba sizi 6 ay rahat idare eder. 6 aylik sigorta sonunda satip arabanin parasini direkt down paymenta koyup carmax gibi yerden ya da dealerdan rahatlikla yeni model bir arac alinabilir.

• Merhaba Arkadaslar,

Sanırım sayın @semavi daha net cevap verır, Turkiye de Citroen kullanıyordum bakım aralıgı 15.000 km idi. Macaristan da sıfır Skoda kullandım, bakım aralıgı 30.000 km idi. Burada her tamirci 5000 mil yanı 8000 km diyor. Neden 5000 mil buraya özgü bir durum mu var yoksa fazla servis daha fazla kazanç mı?

• @Serkan-Ertan-0 2012 yılında 0 km olarak aldığım citroen marka aracımın bakımlarını servisin dediğine bakmaksızın 10.000de bir bakıma soktum, 150.000'den sonra 8.000de 1'e indirdim, 245.000km'de sattım. Hiç arıza vermedi, kullanılmış motor yağı her zaman göze uygun göründü. ABD'de benim aldığım aracımın da bakımlarını 5.000milde 1 yapmamı istiyorlar, turbodan kaynaklı olarak motor sıcaklığının yüksek olacağını düşünürsek makul gibi görünüyor, ama mevcuttaki motor yağını görünce süreye karar vereceğim. 5.000 mil kısa bir mesafe değil. Tamir ve parça değişim maliyetlerini düşünerek tüm tamirciler 5.000 mil değerini benimsemiş olabilirler.

• Aracina gore degisiyor.

2023 Rogue, yag degisimi icin manufacturer tavsiyesi eger araci tough (sert) sartlarda kullandiysaniz, 5000 miles, smooth (yumusak) kullandiysaniz, 7000 miles.

2017 Altima, yag degisimi icin tavsiye her 7000 miles.

2017 Mercedes, yag degisimi tavsiyesi her 10,000 miles.

• 2023 sonbaharinda ABD genelinde yangin tehlikesi sebebiyle 3.3 milyon Kia ve Hyundai, kisa devre sebebiyle 1.8 milyon Toyota’nin geri cagrilacagi duyurulmus. Detayli bilgi ve araciniz geri cagrilacak araclar icerisinde var mi VIN kontrolu icin resmi site;

https://www.nhtsa.gov

Benzer Başlıklar

• Araba satmak

Ehliyet ve Araba
    1
    -1 Oy
    1 İleti
    210 Bakış
    tolga07390T
    merhaba, 1500 dolar downpayment yapip Kredi ile araba aldım . Bu arabanın kredisi bitmeden başkasına satabilirmiyim?
  • Texas da ehliyet almak

Kilitli Ehliyet ve Araba
    3
    2 Oy
    3 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    Su konuyu takip etmelisiniz, maalesef forumda her eyalet icin ayri bir baslik acmak uygun degildir: https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak
  • Amerika'dan Turkiye'ye Araba Gondermek

Ehliyet ve Araba
    7
    2 Oy
    7 İleti
    18k Bakış
    money money moneyM
    @freeworld İnceledim de bu soruların cevabını görememiştim. Teşekkürler.
  • Change of status sürecinde ehliyet almak

Ehliyet ve Araba
    20
    0 Oy
    20 İleti
    4k Bakış
    C
    @mydream tam olarak sormak istedigim sorunun cevabini yorumlari okurken buldum ben de suan da change of status durumundayim b2 den f1 e cevirdim neredeyse 8 ay oldu hala bekliyorum. Yine aktif olarak arac kullaniyorum fakat turk ehliyetimin yaninda international bir ehliyet daha cikarttirdim 25$ bir fiyata bir defa polis tarafindan cevrildim ve ID, International Driver Licence ve Turk Ehliyetimi verip, ceza bile almadan geri birakildim. Benim gibi durumda olanlar en azindan statunuz gelene kadar International Driver Permit alabilirsiniz gecici olarak.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

7

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k