Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @R-Mutt kredi skorunuz yok ise en az %40 peşinat ödersiniz ve 60 ay için faiz oranı %22,5 civarında olur. Aylık ödemeniz 300$ seviyesinde kalır. Kredi skorunuzu 640 üzerine çıkardıktan sonra daha rahat alabilirsiniz.


  • @ozanurgun Merhaba,

    Aracı Craigslist veya FB Marketplace üzerinden mi buldunuz?


  • @R-Mutt eger almaya karar verirseniz pazarligi, x kadar nakit param var aylik x kadar taksit odemek istiyorum diye yapmayin. Galericiler, banka 20 faiz cikardiysa 24 deyip sizi 21 razi ediyor ve yuzde birlik farki kendileri aliyor ilk gelen faizi kabul etmeyib ve odeme plani gelince hesaplayarak saglamasini yapin. Internette car finance interest rate calculator diye arama yaparsaniz bir suru site bulursunuz. Ayrica sigorta cok yuksek cikacak bilginiz olsun.


  • @ridetowild Galerilerin web siteleri var yakinimdaki galerin web sitesine baktim ordan buldum aslinda sansim biraz yaver gitti ucuza buldum araci. Ne olur ne olmaz diye 12 aylik motor vites ve buyuk mekanik problemleri kapsayan bir garanti aldim sigorta firmasindan 900 dolara suan kafam rahat.


  • Carvana, Carmax gibi ikinci el arac satan sitelerden de arastirmanizi tavsiye ederim.

    Ilk defa gelenler icin, ben sifir araba isine hemen baliklama atlamalarini tavsiye etmem. Kredi history falan daha olusmadigi icin faizler ve odeme kosullari cetin olacaktir. Isinizi falan oturttuktan sonra, kredi skorunuz da 750 civarlarina yaklasinca, sifir araba isine girisseniz, daha uygun sartlarda alabilirsiniz.

  • ⭐⭐

    Bu konuyla alakalı ben Rusyadaki bir tecrübemi paylaşayım. Birinci aracımı çalıştığım yerdeki arkadaştan aldım, sağolsun kaza yapmıştı onu söylemişti,ama tamirini tamamen yaptırmamıştı onu söylememişti. Baya bir para harcamıştım arabaya.
    Sonraki arabamı bu tecrübeye binaen Rusyanın carmaxı olan bir firmadan aldım. Hiç bir sıkıntı yaşamadan 2 sene kullandım ve sattım.

    Bu tür garantili ikinci el satanlar ekspertiz ile aldıkları için arabalar genelde çok sıkıntılı olmuyor.Fiyatlarıda %10-15 piyasadan pahalı oluyor. Ama yinede ihtiyatlı olmak lazım.

    Bende gittiğimde böyle bir yerden alırım. Sıfırı sonra alırız.

    @MySea, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    Carvana, Carmax gibi ikinci el arac satan sitelerden de arastirmanizi tavsiye ederim.

    Ilk defa gelenler icin, ben sifir araba isine hemen baliklama atlamalarini tavsiye etmem. Kredi history falan daha olusmadigi icin faizler ve odeme kosullari cetin olacaktir. Isinizi falan oturttuktan sonra, kredi skorunuz da 750 civarlarina yaklasinca, sifir araba isine girisseniz, daha uygun sartlarda alabilirsiniz.


  • Cevremde gorduklerime gore konusacak olursam ikinci el aracta mumkunse hybrid araca yanasmayin Prius harici (onu da onermiyorum fiyati gereksiz sisirme), ozellikle Hyundai ve KIA. Gruplarda herkesin isyanini goruyorduk fakat yine de risk almak istedik ve 2016 Sonata Hybride bulastik, hybrid araclarda kore arabalari genelde japon hybridlere gore asiri uygun fiyatta oluyor ve neden uzak durmamiz gerektigini ve ucuz oldugunu araba 2 gun sonra elimizde patlayinca ogrendik. Masraflari da arabanin kendi parasi kadar oluyor genelde, priusun hybrid batarya degisimi bile 1500-2500 dolar arasinda diye duydum. Honda ve Toyota harici alinmaz sozu bence bir tik dogru, az luks istiyorsaniz da Lexus. Honda fit 2009 suruyorum 4600 dolar gibi fiyata aldim ve bir ayda 4000 mile koymama ragmen hala en ufak sorun cikarmadi. En basta abilerimin de bahsettigi gibi sifir arabaya bulasmak kredi skoru olmadan gercekten gereksiz para israfi, eger cebinizde bir miktar para ile gelmediyseniz. Ayaginizi yerden kesecek atmosferik bir japon alinmasi taraftariyim. Araba alirken eger mechanice kontrol ettirme sansiniz yoksa ve yaninizda arabadan anlayan birisi yoksa MUTLAKA AMA MUTLAKA AUTOZONE GOTURUN ve cihaza baglattirin. Ucretsiz arabanizi bilgisayara baglayip hata kodu varsa cikartip veriyolar. Dashboardda uyari gozukmese bile mutlaka yapmanizi tavsiye ederim. Zaten ucuza aldiginiz arabanin sigorta fiyati da uygun cikacaktir ki kredi skoru olusana kadar o araba sizi 6 ay rahat idare eder. 6 aylik sigorta sonunda satip arabanin parasini direkt down paymenta koyup carmax gibi yerden ya da dealerdan rahatlikla yeni model bir arac alinabilir.


  • Merhaba Arkadaslar,

    Sanırım sayın @semavi daha net cevap verır, Turkiye de Citroen kullanıyordum bakım aralıgı 15.000 km idi. Macaristan da sıfır Skoda kullandım, bakım aralıgı 30.000 km idi. Burada her tamirci 5000 mil yanı 8000 km diyor. Neden 5000 mil buraya özgü bir durum mu var yoksa fazla servis daha fazla kazanç mı?


  • @Serkan-Ertan-0 2012 yılında 0 km olarak aldığım citroen marka aracımın bakımlarını servisin dediğine bakmaksızın 10.000de bir bakıma soktum, 150.000'den sonra 8.000de 1'e indirdim, 245.000km'de sattım. Hiç arıza vermedi, kullanılmış motor yağı her zaman göze uygun göründü. ABD'de benim aldığım aracımın da bakımlarını 5.000milde 1 yapmamı istiyorlar, turbodan kaynaklı olarak motor sıcaklığının yüksek olacağını düşünürsek makul gibi görünüyor, ama mevcuttaki motor yağını görünce süreye karar vereceğim. 5.000 mil kısa bir mesafe değil. Tamir ve parça değişim maliyetlerini düşünerek tüm tamirciler 5.000 mil değerini benimsemiş olabilirler.


  • Aracina gore degisiyor.

    2023 Rogue, yag degisimi icin manufacturer tavsiyesi eger araci tough (sert) sartlarda kullandiysaniz, 5000 miles, smooth (yumusak) kullandiysaniz, 7000 miles.

    2017 Altima, yag degisimi icin tavsiye her 7000 miles.

    2017 Mercedes, yag degisimi tavsiyesi her 10,000 miles.


  • 2023 sonbaharinda ABD genelinde yangin tehlikesi sebebiyle 3.3 milyon Kia ve Hyundai, kisa devre sebebiyle 1.8 milyon Toyota’nin geri cagrilacagi duyurulmus. Detayli bilgi ve araciniz geri cagrilacak araclar icerisinde var mi VIN kontrolu icin resmi site;


  • Toyota prius var hybrid bende seneye isteyene satayım araba yakmıyor resmen tabi doordash uberets ile ugrasacaksanız güzel, eski model olmasına ragmen cogu seyi o sene otomatik yapmıslar pencereler,vites,dokunmatik ekran vs olumlu yonlerı ok olumsuzu araç çok hafif rüzgarda sallandıgını hıssediyorsunuz ve hybrid oldugu için yüksek hızlara bir anda cıkamıyor 2 günde bir depoyu dolduruyorum 25 dolar 2 günde 340 mili rahat görüyorum


  • Merhaba herkese, geldiğimizin 2. ayı oldu. Neredeyse her gün bakmamıza rağmen araba konusunda ilerleyemedik. Market place dealerlar ile dolu çoğu auctiondan araba satıyor. Galerilerin ikinci ellerinde gereksiz masraflar ekliyorlar dealer fee diye 9000 dolarlık arabaya 800 dolar fee istiyorlar. Sıfır arabaya kredi skoru ve ödeme zorluğundan giremiyoruz. İkinci elde masraf konusunda risk alabilecek kadarda bütçe yok. Carmax gibi sitelerde ucuz araçlar yok genelde, 6000-7000 dolara önerebileceğiniz araba alma yöntemi nedir? Marketplaceden kendi aracını satan amerikalı bakıyorum ama hiç denk gelmiyorlar.


  • craigslist e bakabilirsin...for sale by owner kismi var...dikkat et dolandiricilar da coktur orda


  • @heycan Hangi eyalettesiniz bilmiyorum ama ben Ohio’da 6500$’a dealer’dan 2012 Honda Accord aldım. Daha bir çok seçenek de vardı açıkcası ikinci elde. Tabi şunu unutmayalım; ikinci el araba her zaman risklidir. Sizden önceki sahibi/sahipleri düzgün kullanmışsa sorun çıkma ihtimali düşük. Hor kullanıldıysa yandın… Size tavsiyem 3’e 5’e bakmadan ulaşabildiğiniz bir aracı alın. Çünkü burada insan her bir işi hallettiğinde kendini iyi hissediyor ve kafasından bir soru işareti daha azalmış oluyor. Zaten malumunuz araçsız da zor buralarda yaşamak…

    0 araç alamıyorsak, ikinci el alıp risk alacağız. Yapacak bir şey yok…


  • @heycan Kredi skorunuzu kontrol ettiniz mi? 2. aya kadar en düşük bile olsa bir skor oluşmuştur. Bu durumda 0 araba alabilirsiniz. Uluslararası kredi programı olan yetkili bayiler 0 araç için kredi verebilirler. %30 civarı nakit talep ediyorlar. Dealer fee benim gittiğim her bayide de vardı, yalnızca mahalle arası küçük galeriler talep etmemişti, onların da araçları epey kötü durumdaydı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @EasternStar hangi sisteme düşüyor bilgisi var mı sende çünkü 6 ay öncesinden hiçbir kredi skor sorgulama firmalarına düşmüyor diye biliyoruz ondan.


  • 3 firmanın 3üne de düşer, ben kredi çeker çekmez ücretsiz olarak kendi puanını gösteren 2 firmaya üye oldum, 10 gün sonra çektiğim krediyi, ilk taksidi yatırdıktan sonra da puanımı gördüm. 1 firma hala ısrarla puan açıklamıyor; ama en son Verion üzerinden telefon aldıktan sonra eve gönderdikleri belgede 3 firmanın 2 sinde puanımı 600+ olarak yazmışlar. Ben de girdim ve kontrol ettim. Her ayın 28'inde güncelleniyor. Sanırım 6 ay içerisinde sisteme işlemeyen benim hala puanımı göstermeyen firma.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @EasternStar teşekkürler verdiğin bilgiden dolayı


  • @semavi eskiden mobil 1 kullanirdim, simdi de benzerini kullaniyorum buyuk kamyon icin olani..walmarttta 5 galonu 100 dolar...
    hepinize tavsiye ederim

    s-l1600.png


Benzer Başlıklar

  • 29
  • 17
  • 5
  • 20
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum