DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @MySea fiyat olarak ne istiyorlar ikisine de acaba merak ettim.


  • @ekorkut Merhabalar hos geldiniz... Malesef sizinle ayni eyalette degilim. Bizde Gc talihlisi olarak 2018 de geldik ve Louisiana'da yasiyoruz. Benim ilk aracim Mazda Cx 9 du. 55 bin mile - ikinci el olarak Lexus bayii den almistik. Cok ama cok memnundum aracimdan. Bu yil degistirdik
    secenekleriniz arasinda Mazda oldugunu gorunce yazmak istedim. Mazda veya Toyota highlander icin yetkili dealer lara bakabilirsiniz. NIssan ben pek sevmiyorum ama tabii tercih kisiye gore degisir. Su an ki aracim da yine bir 2. el cok dusuk mile. BMW X5 . guzel konforlu arac memnunum.
    Umarim guzel bir arac bulursunuz. tum buyuk firmalarin 2. el araclari icin gidin her birini tek tek gezin. Kolayliklar diliyorum.
    Sevgiler,


  • 2015-2016 hybrid sonata hakkinda fikri olan var mi? nedense fb marketplacedan baktigimda cogu engine swap yemis fiyati cok uygun hepsi 5.5-7k arasi. almak istiyorum ama engine swaptan dolayi cekiniyorum. aklimda kia optima hybrid ve ford fusion hybrid de var. bu araclarda herhangi bir tecrubesi olan varsa onerilere acigim. prius piyasasi cok kotu genelde hepsinin mili yuksek ve fazla istiyolar, biraz da yakisikli bir sey almak istiyorum


  • @feuerx

    Tiguan $29K ve 3K mileage
    Taos $27K ve 2K mileage


  • @MySea, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @feuerx

    Tiguan $29K ve 3K mileage
    Taos $27K ve 2K mileage

    Tiguan'la uzun yol yaptim, performans sorunu yaşamadım 2.0 turbo motor. Taos 1.5 turbo motor. 1.5 motorcu degilim pek. Performansını arastirmanizi tavsiye ederim. Tiguan 184 beygir, Taos 158 beygir. Kıyaslama olarak standart sedanlar ortalama 180 beygir civarlarında.


  • @Ryback Hatirlatma icin tesekkurler! Horsepower (beygir) performansini hic incelememistim.

    Nissan Rogue 1.5 turbo da 201 hp varken, ayni sekilde 1.5 turbo Taos da 158 hp var.


  • @MySea, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @Ryback Hatirlatma icin tesekkurler! Horsepower (beygir) performansini hic incelememistim.

    Nissan Rogue 1.5 turbo da 201 hp varken, ayni sekilde 1.5 turbo Taos da 158 hp var.

    Turbo boslugu cok olur kucuk hacim turbolarda. Surus konforunu ciddi baltalayan bir sey.

    ABD sartlarinda 2.0 turbo kabul edilebilir bence... 1.4-1.5ler biraz zorlama... Genel gorusum ise Kucuk hacim turbolu araclarin daha cok yiprandigi yonunde... Malum yuzlerce arac gelip geciyor elimizden...


  • @semavi Hocam daha cok yipraniyor derken, mesela dayaniklilik nasil? Cok problem cikartiyorlar mi? Bir de sorunlar genelde ortalama kac mile dan sonra basliyor? Tabii ki sizin deneyim ve gozlemlerinize gore.


  • Aslinda kilit nokta yag ve filtre degisimleri.

    Mesela ben sattigim araclar disinda servis hizmeti vermiyorum. Sattigim araclara da sadece 20bin millik Mobil 1 koyup , ilk sattigimda 3bin, sonrakilerde ise 5bin mile degisim sureci yaziyorum. Bu yaglari mercedes yetkili servisleri bile direk kullanmiyor. Ben cok mu mukemmeliyetciyim? Hayir. Sadece verdigim kisilerin nasil bakacagina guvenemiyorum... Anlatsam destan olur 🙂

    Ucuz yerlerde yag degistirdiginizde acik varil yaglar kullanilir. 5bin yazilir sentetiklerde ama kalitesiz yaglar bir sure sonra camurlasmaya basliyor zamaninda degistirseniz bile...

    5bin bir Mobil yada castrolun premium yaglari ile degistirin, iki yag degisiminde bir hava filtrenizi degistirin, her yag degisiminde yag filtrenizi yenileyin ve 30-40bin milde bir buji degisiminizi yapin....

    3-5bin kmde yani sifir ayarinda alinmis bir arac bu sekilde 200binde gorur 300 binde... 100k uzeri valve cover, alternator, starter, sicak yerlerde klima kompresoru gibi masraflarinz olacak sirayla... Bunlar her arabada olan seyler. Emin olun markasi yok bu isin. En cok servis hizmet talepleri toyota ve hondalar icin geliyor. Sahipleri tamir ettirirp ettirip binmeye calisiyorlar. Satarken zarar ederim korkulari gibi klasik gocmen korkulari 🙂

    Amaerikalilar ise masrafi biriktirir, yok fiyatina verir gecer...

    Araclar konusunda fazla polemige girmek istemiyorum. Malum, futbol, arabalar, siyaset vs herkesin umzanlik alani 🙂

    Velhasil, karka onemli degil, onemli olan bakim. Yeni bir teknoloji denenmediyse, genellikle suanki motor ve sanzimanlar stabil...


  • @semavi Cok guzel ozetlemissiniz. Paylasim icin tesekkurler! Yazdiklariniza dikkat etmeye calisirim.

    Yag ve filtre degisimi konusunda zaten oldukca hassasim. Her 4-5 bin mile da servise goturuyorum. Digerlerine henuz daha cok miles var.

  • ⭐⭐

    @semavi bey çok önemli bir noktaya temas etmiş.Ben Türkiyedeyim ama turbo 1.3 benzinli bir motor araç kullanıyorum.Araç suv fakat araba gitmiyor. Hızlanması ciddi sıkıntı,tamam gitti diyelim turbolarda araç çok sıkıştırınca motor zorlanıyor bir yerlerden problem çıkıyor.
    Araç için yazdığınız yağ ile ilgili kısım çok önemli. Ben lojistik işindeyim bizde her boy araç var,yağlarımızı kendimiz alıp veriyoruz.Tabii güvendiğimiz ustalara.Yoksa verdiğimiz yağı bile kullanmayıp dökme yağ kullanabilir ustalar , ruhunda kötülük varsa adamın.
    Markalı yağların iyilerini kullanın kesinlikle.


  • 2021’de sifir Tiguan aldim hala kullaniyorum. 30 bin mile geldi. Herhangi bir sorun cikarmadi, zaten 60bin mile engine and transmission garantisi var. 30bin mile bumper to bumper garantisi var. 2.0L turbo bence yetersiz ozellikle Texas’ta. Diger araclar hizli kullandigi icin ben de hizli kullanmak zorunda kaliyorum. Dolayisiyla daha yuksek devirlere cikiyor ve yakit tuketimi artiyor. Ortalama 19-20mpg aliyorum. Diger aracim v8 6.2L spor bir arac o bile 19 yakiyor silindir kapama teknolojisi sayesinde. Uzun yolu konforlu. Adaptif hiz sabitleme cok iyi calisiyor. Teknoloji ogeleri iyi, fiyatina gore guzel bir arac.

    Taos Tiguan’in kucugu diye biliyorum. Ben sizin yerinizde olsam Taos da almam Tiguan’da. Atlas alirdim. Hem daha buyuk hem de v6 secenegi mevcut. Tabiki siz gereksiniminize gore karar verirsiniz. Bol sanslar.


  • @mara Bilgi icin tesekkurler!


  • @semavi çok yararlı bir yazı olmuş sağolun.


  • @semavi oldum olası pek arabalara merakım yok ama amerika macerasında en önemli arkadaşın gibi öğrenmemiz lazım o yüzden her deneyim altın değerinde benim gibiler için :).


  • Amerikaya yeni gelenler için japon arabası hatta özellikle Toyota Prius öneriliyor piyasası var diye belli bir fiyatın üzerinde acaba muadil olarak başka önerileri veya bu konuda bilgisi olan aydınlatabilir mi ?


  • @Jiyan-Zoroğlan Corolla ve camry duyuyorum.Priusun fiyatı şişirildiyse uber ve dash applerinde çok kullanıldığı için olsa gerek yoksa kimsenin prius ile yatıp kalktığını düşünmüyorum. Şahsım adına bende 24 model bir corolla almayı planlamaktayım. @semavi hocamın tavsiyelerinede açığız saygılar.


  • @aristocrat kesinlikle @semavi hocamın tavsiyesini bende merak ediyorum başlangıç için çok para vermeden az masraflı araç herkes gibi istiyorum fakat çok bilgim olmadığı için bişey diyemedim.
    Öğreneğin daha yeni ve az kilometreli kia ve hundailar ucuz priuslara göre acaba piyasadan dolayı mı yoksa arıza durumunda mı öyle bilemedim? (İnternetten baktığım ilanları baz alarak söyledim bir yanlış varsa affola)


  • Abd ye yeni gelen ve kredi notu olusmayanlar icin taksitle arac almayi onermiyorum. Esimle beraber onlarca dealership dolastik zaten cogu kredi skorumuz yoksa finance yapmiyor ki biz 30 bin dolarlik araca 15 bin dolar down payment vermemize ragmen yapmadilar. Finance yapanlar ise inanilmaz yuksek faiz oranlari ile yapiyor yuzde 16 - 20 arasi bu da aylik odeme miktarinizi cok etkiliyor ayrica arac finance oldugu icin sigortayi full coverage yaptirmak zorundasiniz ehliyetiniz abd ehliyeti degilse cok yuksek sigorta ucretleri cikiyor abd ehliyetiniz varsa yeni abd ehliyeti diye fiyat cok da degismiyor.
    Ikinci el 2011 kia sorento 70 k milde 8000 bin dolara nakit aldim. Araci nakit aldigim icin sigortayida state minimum yaptirdin suan aylik 70 dolar sigorta giderim var sadece. Eger dealerdan baktigimiz araci alsaydik (honda hrv),hem 15k dolar nakitim gidecekti hemde aylik aracin odemesi ortalama 400 - 500 dolar + 250 - 350 dolar sigorta ucreti olacakti suan iyiki sifir arac almamisim diyorum.


  • Amerikaya geleli tam bir ay oldu krediyle araba almayı düşünüyorum, faiz oranları hakkında insanlar çok yüksek olur diyor 14-15bin dolarlık arabaya tahmini olarak ne kadar öderim ve bu soruya galeriler cevap verir mi ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

41.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum