Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
1.1k 285 254.3k 317

• @illusion , ben eylul ayında ABD ye gittiğimde pnc de hesap actırdım , mevduat da var şu an , TR den kontrol ediyorum hesabımı , debit card da çıktı , kardeşimin adresine gitti , ama ssn olmadan secured credit card olmaz denmişti. Henüz green card sahibi olmadığım için mi oyle dendi acaba? benim numaram aralık ayı için current oldu , goruşme tarihi bekliyorum.

• ⭐⭐

@illusion Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri içinde söyledi:

@gkhanfeez ben bulundugum eyaletteki dmv ye gittim ve durumu anlattim turk ehliyetiyle ssnsiz araci register edemeyecegimi soyledi siz nasıl aldiniz?

Bence direk memurla alakalı. Şöyle başımdan geçen başka iki olay dmv de bir memur kira sözleşmesine hiç bakmadı bile direk adresi yazdı geçti diğer bir memur her sayfada adımız yazmadığı için işlem yapmadı :). SSA ofisindeki bir başka memur 20 gün geçmeden ssn başvurusu yapamazsınız dedi bir diğeri biz ds 260 formunda istedik dememize rağmen olur mu öyle şey diyip başvuru yapmaya yönlendirdi bizi. Çok sallamıyor yani. Başka dmv'den bir daha deniyebilirsiniz bence. Tabi ben california'dayım.

• Merhaba arkadaşlar. Youtuber' lardan Serkan Yürekli' nin Amerkida' ki patronu ile gerek iş, gerek toplumsal, gerekse de Amerika' da ki iş hayatları hakkında 38 yıldır Amerika' da yaşamış Haluk Bey' in tecrübelerini anlattığı röportajı Amerika planları olan herkesin can kulağıyla dinlemesini tavsiye ederim.
    Forumda videoyu nereye koyacağımı tam bilemedim. Eğer başka bir entry varsa @crazycells yardımcı olacaktır iyi seyirler.

https://www.youtube.com/watch?v=Kr7Ghid9xcw&t=14s

• @whocares bu konu uygundur sayin @WhoCares elinize saglik.

• @whocares Ben de izledim. Çok güzel ve faydalı bir video olmuş.

• Arkadaslar merhaba yaklasik 2 hafta once bostona thy ucusu ile inis yaptik gayet sorunsuzdu bi kac soru sordular cok beklemeden sorunsuz atlattik..burdan connecticut eyaletine gittik arkadasimiz havaalanindan bizi aldi kendisi ev aldigi icin onun kiraladigi evinde 2 ay biz kalacagiz burdanda Massachusetts eyaletine tasinacagiz suanda orada yasamaya karar kildik..zaten connecticut genel olarak pahali bir eyalet onceden 2 kez wat ile geldigim icin az cok ortami biliyorum..ev kiralamada kefil bulursaniz sorunsuz kiralayabilirsiniz..bi kac yerle konustuk buyuk ihtimal olacak gibi..suan kaldigimiz ev faturalarla 1400 dolari geciyor..2 hafta olmasina ragmen ssn ve green kart henuz gelmedi..ssn ofisine gitmelimiyim bilmiyorum eski ssn ile birlikte..Burya gelecek arkadaslar fazla nakit ile gelmeye calisin bizim arkadasimiz burda oldugu icin ayrica eski tanidiklarim ve ortamida bildigim
    Icin cok zorlanmadik..Simdilik bu kadar aklima geldikce paylasmaya devam edecegim.

• @ercan-tekoglan Merhaba Ercan Bey, Roseville'de bir ev alıp yerleşmeyi düşünüyorum. İş imkanları haricinde nasıl bir yer memnun musunuz, yaşam nasıl, crime var mı, tavsiye eder misiniz?

• Seattle ile ilgili Efe Aydal'ın orada yaşadığı dönemde çektiği güzel bir video var;

https://www.youtube.com/watch?v=zika9QGA8R4

• Amerikada yaşamış bazı kişiler Facebook Yesikart Forum da bir kaç satırla düşüncelerini belirtmiş. Okumayanlara aktarmak istedim. Yorum sizden...

Nuri Guven;
    Her iki ulkede yasamis ve halen Kanadada yasayan biri olarak Kanada derim. 13 yil Usa de yasadim her turlu irkcilik kotuluk her turlu pislik ne varsa orada var fakat hala baska ulkelere AHLAK dersleri vermeye calisiyorlar.

Ismail Ugurlu;
    Ben Amerikada 3 senedir yasiyorum Kanada ya 3 defa gidip geldim ziyaret icin Almanyada arkadasim, ablalarim İsvicrede kardesim ve halalarim ve amcalarim var tam olarak yasanacak ülke bence Amerika. Çünkü burda çalistiginiz sürece diger bütün ülkelerden daha rahat yasarsiniz mesela petrol yada gida maddesi burda cok ucuz bunlarin hepsini kiyasladim. Halam buraya tatile geldi İsvicreden burasi çok ucuz dedi amcamda geldi aynisini söyledi Almanyada arkadasim var burdan gidip oraya yerlesti oda aynisini söylüyor. Bu konu uzun bir konu ama ben Kanadaya gittim yasam olarak burasi ile kiyaslayamam ama bir tek gördügüm burda insanlar çok sinirli Kanadada ben bunu görmedim burda herkes çok sinirli gözlemim budur.

Orhan Keskin;
    7 yildir Abd deyim, abd vatandasi oldum iskandinav ulkeleri abd pasaportunu yerlesmek icin kabul etmiyorlar, kesinlikle bu ulkelere yerlesin derim, abd de sosyal hak sıfır saglik sigortasi yok, izin parasi yok, cocuk parasi yok, biletler tr ye cok pahali, avrupada bir arkadasiniz buralar bitik gelme diyorsa kesinlikle inanmayin.. cunku istemiyorlar baskalari gelsin. Bu en yakininiz, en samimi arkadasiniz dahi olsa boyle. Ben bir yolunu bulursam tasinacagim.

30 yıldır ABD'ye gidip gelen, yaşayan green kartlı birisi olarak benim de düşüncem;
    Hala bazı şeylerin çok iyi olmasına rağmen ABD de yaşam giderek zorlaşıyor. 10 yıl öncesine göre bile ABD'de çok değişti. Yollar, şehirler bakımsızlaştı, ücretler düştü, hayat pahalandı, artık iyi bir iş bulmak daha zor. Ama işini bilenler için hala bir fırsatlar ülkesi...

• @yeşilkart-forum Roman tadında bir hayat öyküsü okumuş oldum üzüldüm gerçekten yaşadıkları duruma Allah yardımcıları olsun ama ne demişler; Evlat akıllı ne eyleyeyim malı evlat deli ne eyleyeyim malı.

• Paylaşacak uygun bir konu başlıgı bulamadım @crazycells ancak paylaşmak istedim.

1.7 milyon dolar biriktirmiş bir çift var ve adam 3000 $ harcamaya korkuyor :).
    Parası olanın harcamak için, borçlu olanın da kurtulmak için tavsiye aldıgı bir kanal.
    https://www.youtube.com/watch?v=5TNIgmVM6ZQ

https://www.youtube.com/watch?v=vCPTibioFME

• @sametbelli ilginc bir program :)
    paylasim icin tesekkurler.

• Çok kalmaz bu adamı soyarlar, sonra bi video daha isteriz kendisinden :D hahah

• Yasaklı

crazycells aynen öyle çay ve bisküvi eşliginde okuyorum ve not alıyorum şu an. :)

• Efe geri döndü yapamadı orada. Şimdi izmirde sanırım. Yaktı Gc kendisi bence en buyuk hatası . pişman olmuştur.

• @serkanist ismini ilk defa duymuştum şimdi baktım videolarına kafa olarak hiç amerika olmamış ki videoları sürekli filmlerle ilgili bence sadece çıktı diye gitmekte olmaz.

• 2018 Mulakat Deneyimlerindeki gonderimden bir alinti:

Pasaport ve evraklar geldikten sonra, hemen gidis planlari yapmaya basladim. Isten de ayrilmistim. O yuzden, beklememin pek kari yoktu. Once, NY'de yasayan amcamin yanina gidecektim ama sonradan planlarimi degistirdim. Neden? Cunku benim basit ve olayi hafife almis dusuncelerime gore, Michigan bana daha uygundu. Makine muh oldugum icin dedim ki sanayi buyuk oranda michiganda ve ben newyorka gidersem, oradan bir mulakat icin cagirdiklarinda git gel cok masrafli olur ve ben kendimce, geldikten sonra 3 4 ay icerisinde kendi isimi yapmaya baslarim diye dusunuyordum. Neyse o sekilde detroite bilet aldim. Bu arada amcam bos durmamis cevrede tanidiklar var mi diye incelemis. Yani genel olarak Turkiye'den birileri var mi diye. En yakin Clevelandda tanidik birilerini bulmus. Tabi bir hisimla Detroit bileti aldim ama icimde de tedirginlik oldu, detroitte kimseyi tanimiyorum felan. Sansa Clevelandda buldugu kisilerden biri o sira Istanbuldaymis. Aradim bulustuk konustuk felan. Clevlandda restoranlari varmis. Gelip orada bizimle istedigin kadar calisirsin dedi. Neyse konusurken laf lafi acti. Babam 2003-2008 yillari arasinda kacak olarak amerikada calismisti. Asciydi babam. Meger bir donem bu kisilerle calismis. Adam cok sevindi tesadufe, tabi ben de. Planlari bu sefer Clevelanda gore ayarladim. Biletimi degistiremedim maalesef ama tabi o sira gorunmez bir guc bileti degistirmem icin olaya dahil oldu. Ucagimin kalkmasina 9 saat var iken, Lufthansadan mesaj geldi. Ucak iptal. Ahaahhaaha hemen aradim parami geri aldim ve 4 gun sonraya Clevelanda biletimi aldim. O arada restoran sahipleri bana kalacak bir yer bulmamda yardimci oldular. Ilk ay bir oda kiraladim ve restoranda busboy diye tabir ettikleri komilige basladim. Daha sonraki aylarda sag olsunlar. Restoran sahipleri evlerinin giris katini ben ve bir kac benim gibi calisanina ucretsiz acti. Gelir gelmez SSN'ye basvurdum. Aslinda DS260'da talep etmistim sigorta numarasini fakat ne olur neolmaz diye ssn ofisine gidip oradan da basvurdum. SSN gelmeden oradaki bankalar bana hesap acamadigi icin SSNden sonra hesap actim. Hat aldim. Sonra basladim kendi meslegimle ilgili arayislara. Belki ilk uc ayda 70 80 yere basvurdum ama ciddi anlamda bir geri donus olmadi. Bu is de cok kafami bozdu o sira. Hala da bozuyor yani. Neden kimse donmuyor? Sag olsun bol bol recruiterlar ariyor. Bosuna zamanimi aliyorlardi. Bir gun sansa restorana detroitten bir turk makine muhendisi geldi. Konusma firsatim oldu. Aslinda cevabini tahmin ettigim bir soruyu da sorup teyit etmis oldum. Ben Turkiyedeyken master felan yapmamistim. Burada da yabanci bir ulkeye ait bir lisans derecesi (belki sadece benim calistigim alanla ilgili olabilir) pek de raabet gormuyormus. Bana burada okumaya devam etmemi tavsiye etti. Ben de kendisiyle tanismadan bir kac hafta once linkedinden burada calisan yabanci profillerini incelemistim. Benzer bir sonuc cikiyordu. Buraya gelen makine muhendislerinin yuzde 90a yakini burada yuksek yaptiktan sonra ise baslamislar. Daha sonra bir kac kisiden de benzer sekilde tavsiyeler aldim. Clevelanddaki 6. ayim felandi. Hemen cevredeki universitelerden bir dahaki doneme kaydi acik unileri arastirdim. Yine dondum dolastim michiganda iki universite buldum. Hem de not ortalamam biraz iyi oldugu icin GRE sinavina girmeme gerek kalmadi. Allahtan daha once IELTS dil sinavi almistim. Once FAFSA dedikleri bizdeki kredi yurtlar kurumuna benzer bir devlet kurumuna finansal destek icin basvurdum. Daha sonra universitelerden birinden kabul aldim. Digerine zaten WES denen akreditasyon kurumunun isguzarligi yuzunden evraklarimi yetistiremedim. Kabul aldiktan sonra FAFSA bana ogrenim kredisi verdi. Kabul ettim ve ocak ayinin 7sinde detroite tasindim ve okul basladi. Su an dorduncu haftam. Tabi burada simdi issiz takiliyorum. Biraz tembelimdir de. Bakalim yarin cevrede is bakacagim. Bizim su " canim ne olacak restoranda calisirsin" islerinden. Bir yandan da tekrar kendi islerime bakmaya basladim. 3 4 aydir basvurmuyordum da :) Staj mtaj ne bulursam bakiyorum iste.
    Simdilik boyle. Uzun sikici bir yazi olmus olabilir. Kusura bakmayin. 8 ay sonra yazinca boyle bindirme oluyor. Bekleyen herkese sabir diliyorum. Onun disinda da Allah herkese yardimci olsun, genel olarak sadece greencardla alakali demiyorum :D

• @xemre güzel yazı başarılar dotum işalllah işlerin iyi olur eğitime devam sonra iş bulursuın bence. :)

@ayvalik10 bilmiyorum işte çıkan gidiyor geri dönüyor bazısında görüyoruz oylesine başvuruyor. bu başvuru paralı olmadan iş zor beyler en az bir vize parası alacak başka çare yok- gidecek olan o külfete katlansın.

• Bu ileti silindi!

• @xemre Allah işini rast getirsin hocam.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k