İlk günden İspanyolca konuşmayı öğrenin · Basit ve etkili bir yöntemle hızlıca temel kelime dağarcığına hakim olun
-
Ben de onemli bir trafik gelenegi (kulturu) farkindan bahsedeyim. Bunu bilmediginden gereksiz yere kazaya karisan cok Turk var.
Amerika'da sellektor yapmak Turkiye'den farkli olarak yol vermek amaciyla kullaniliyor. Turkiye'de ise yol istemek veya "sakin yola cikma, yol benim, ben geliyorum" veya ben geciyorum demek icin kullaniliyor. Amerika'da biri size sellektor yapiyorsa "sana yol verdim' gec, ilerle' diyordur.
Bu farki bilmeyen kisiler eski aliskanliklariyla selektor yapinca kazaya karisiyorlar.
Ornegin bizim eleman yolda ilerliyor. Sagdan ramp denilen yola katilim baglantisindan veya yan yoldan veya kavsaktan biri yola cikmak icin ilerliyor. Bizim eleman Turkiye'deki aliskanligiyla yola katilmak isteyen kisi yola cikmasin, ben geciyorum demek icin, uyarmak icin selektor yapiyor. Gariban Amerikali da kendisine yol verildi sanip ileliyor ve bizimki buna yandan giriyor. Selektorun yapilma amaci kulturu farkliligindan dolayi bu cok yasanan bir senaryo.
Birinin arkasina gecip selektor yapmak ise cok cok nadir raslanilan bir durum. Otoyolda birisi en sola gecip gercekten cok yavas gidip trafigi engelleyip asiri derecede yavaslatmiyorsa kimse selektor yapmiyor. Yani normal trafik limitleri ve akan trafik hizinda ilerliyorsaniz kimse arkaniza gecip selektor yapmaz.
Sol seritten cikis Amerika'da cok fazla kullanilan bir trafik duzeni oldugundan sol seritte yavas ilerleyen araclr normaldir ve kimse bu araclari sikistirmaz veya kicina yapisip selektor yapmaz.
Uzun veya buyuk bir aracla sollama yapiyorsaniz gectiginiz arac size selektor yapabilir. Bunun anlami sag seride gecebilirsin demektir, yani guvenle serit degistirip onume gecebilirsin demektedir. Boyle durumlarda sollamayi yapan kisi sag seride gectiginde 4'luleri kisa sureligine yakar. Bu da tesekkur etmek anlamindadir.
Tirlari solladiginizda gecer gecmez hemen tirin onune kirmayin. Tirlarin hepsinde radar, guvenli takip sistemleri, otomatik frenleme sistemleri vardir. Tirin onune kirarsaniz tirin icindeki butun guvenlik ve aktif koruma sistemlerini aktive ederseniz, tirin icinde bir suru kirmizi isik, uyari yanmasina ve otomatik frenleme yapmasina sebep olursunuz, hem kendinizi hem baskalarini tehlikeye atarsiniz. Ayrica tira hiz kaybettirirsiniz ve yeniden hiz kazanmasi zaman alacagindan trafigi de gereksiz yavaslatirsiniz, Tirlari solladiktan sonra cok elzem bir durum yoksa en az arada 50 metre mesafe koymadan sag seride , tirin onune dogru kirmayin.
Sunu da eklemek lazim. ABD cok buyuk bir cografya ve trafik kulturu, sofor davranislari o sehirlerin, eyaletlerin demografik yapisindan dolayi farkliliklar gosterebilir.
-
@Smg-Motors666 hayır, full auto her türlü yasak ve felony.
-
@lumos cok tesekkur ederiz 🙏🏻
-
Merhabalar,
NBA ile ilgili hiçbir ileti ve başlık göremedim yenisini açayım istedim.
Dün hem Alperen Şengün'ü izlemek için hem de yapılacaklar listemden NBA maçı ortamını görmeyi silmek için Orlando Kia Center'daki Orlando Magic-Houston Rockets maçına gittim.
İlk izlenimlerim, herkesin keyfi yerinde alkol satışı ve yeme içme opsiyonlarının olduğu, insanların aileleriyle geldiği ve eğlendiği bir yermiş Salonlar. Beklediğimden daha kalabalıktı ama insanlar genel olarak saygılı ve kibar.
Gelelim maaliyete 🥁
2 kişi otopark ücreti dahil toplam vergi biletleme falan filan dahil $110 dolar ödedik. Bira $15, alkolsüzü $10. Ucuz diyemem ama pahalı da sayılmaz.
Herkese şehrindeki takımın bir maçına gitmesini tavsiye derim.
Son olarak Alperen fena iyi bir oyuncu, başarılarının devamını dilerim.
-
yaşadığımız yer - irvine- adına konuşmak gerekirse, burada communities olarak geçen ve irvine company apartments real estate'ine bağlı siteler büyük oranda non-smoking olarak geçiyor. kendi eviniz de dahil olmak sitelerin herhangi bir yerinde smoking yapamıyorsunuz buna sadece bildiğimiz manada sigara değil, dumanlı her türlü içim dahil. daire sözleşmenizde bu kurallara uyacağınızı teyit ediyorsunuz. içenlere nasıl bir yaptırım var tam bilmemekle birlikte, birini içerken görürseniz bildirin deniyor. ama herkes kurallara son derece uygun hareket ettiği için hiçbir şekilde koku, duman yok tertemiz bir hava. los angeles'ta da kaldırımlarda belirli noktalar var sigara içebileceğiniz. eğer başka bir yerde içerseniz ağır para cezaları var diye biliyorum.
-
Amerika’da olmasa da Amerika’dan da gitmek isteyenler olabileceği için paylaşıyorum. Kıraç’ın 23 Kasım 2024 tarihinde Toronto’da bir konser vereceği paylaşıldı. Detayları linkte bulabilirsiniz. Thanksgiving haftası bir Kanada gezisi planlamak isteyenler düşünebilir.
-
@Serapp Muhtesem bır kare yakalamıssınız ! kıskanmadım desem yalan söylemiş olurdum.Neyse seneye dilerim bende iyi bir kare yakalamak için doğru yerde bulunurum.Bugün 4th july dan sonraki ilk iş günüydü tatilin keyfini çıkarmaya çalıştım yanıma bir o kar kaldı dedim kendi kendime bununla kendimi yetinmeye çalıştım,yoksa bugün yaptığım gibi yarında özellikle işyerindeki herkese ışıklar yüzünden homurdanmaya devam edecektim...
Senin adına mutluyum.. -
Burada aile kavrami tabiki oldukca onemli ve kadinlara ,ozellikle annelere oldukca deger veriliyor ve saygi duyuluyor geneli boyle.Bekar bir anne iseniz devletten de bir takim desteklerde alabiliyorsunuz hatta vs. buna bagli olarak ozellikle son yillarda en cok dikkatimi ceken sey su oldu ; genelde kadinlar evlenmek istiyor aslinda fakat erkek arkadaslari pek orali olmuyor eger evlenirlerse o zaman resmi olarak vergi araya gidiyor hala kazancli oluyorlar cocuklardan oturu ama evlenmeyip birlikte yasarlarsa devletten ve vergi acisindan daha karli oldugu icin bu erkegin isine daha cok geliyor bence sirf bu nedenle ozellikle evlilikten biraz uzak kaliyor insanlar....Ayrica bence bunun yeteri kadar olgun bir yasa geldikten sonra gibi bir sinirlamasi,kalibi yok ,aksine bu hem kisinin kendisi ile hemde sistemin sartlari ile alakali bir durum..****Sana deli gibi asigim ama 28.5 bucuka basacagim yasimi bekliyorum?Yani birine cilginlar gibi asik olmussaniz kim sizi durdurabilir ki?****bu durumda evlilikte tercih edilen bir yas sorusu bana hic mantikli gelmiyor.
-
Merhaba,kesinlikle dunyanin ne tarafinda olursaniz olun oncelikle kisisel guvenlik herseyden onde gelir..Silahlanmaya kesinlikle katiliyorum.Sen silahlanmassan o ,digeri ,oteki, beriki zaten silahlanacak ve onlara karsi sen yine silahsiz kalacaksin. Ne icin?ama ben silah sevmiyordum icin mi?keske olsaydi demekten iyidir bulundur nasil olsa gerekmedikce kullanmazsin zaten...Her halukarda halki silahli olan hemen her ulkede politika her daim bir nebze daha fazla halk acisindan iyi islemek zorunda olacaktir halklar daha fazla ciddiye alinacaklardir ve devlet silahli halktan onlara koyacagi kurallar icin hep iki kere dusunmek daha dikkatli olmak zorunda olacaktir(yani isini yapmak zorunda kalacaktir)boylelikle cunku halk isterse tehtid olusturabilir silahliysa ozellikle ,.Hic bir devlet halkin silahlanmasini istemez cunku onlari tam olarak kontrol altina alamaz boylelikle guc devlet de olur ve silahsiz halk her zaman korku icinde ve pasif yasamaya mahkum kalacaktir.Sonucta hic bir devlet senin ailen,arkadasin degil ve sen halksin onlarda halktan gelme ama halk degiller onlar senin emegin ve paranla sen secmis olsan bile(ki baska secenegin yok birsey secmek zorundasin kurulu bu sistemde dogmus bulundun) sadece seni yonetenler olarak kalacaktir yani isler her an degisebilir .O kadar cok neden varki silahlanmak icin,hangisinden baslasam bilemedim.Uzun sozun kisasi bana gore herkes her sartta silahlanmalidir..Yarin ne olur asla bilinmez.
Not: Bu arada konuda bahsedilen bolgeler zaten ezelden beri silahliydi bu yeni birsey degil? silahlar her zaman vardi ABD de her bolgede . Ve her zaman coktu bu oranlar .Resmi ruhsatli acisindan ise bu % li oranlar bunu bilemem..
Konuda ki bir yoruma tamamen katiliyorum "Silahlar insanları öldürmez,insanlar insanları öldürür." Bu kadar basit.
-
-
Takımlar genellikle güçlendirmeler yaparlar ve büyük oyuncuları kadrolarına katarlar, bu normal bir süreçtir. Ancak, bir oyuncunun bir takıma katılmasıyla tüm başarının ona atfedilmesi konusunda farklı görüşler olabilir. Oyuncuların düşük kontratlara imza atmaları, bir takımın maddi olarak güçlenmesi açısından yaygın bir durumdur, ancak bu, oyuncuların şampiyonluk isteği ve takım için çalışma arzusu olarak da değerlendirilebilir.
-
Bana kahveyi sevdiren Dalgona, Ediya ve Hollys markaları Amerika’da var mı bilmiyorum ama favorilerimdi 🇰🇷 ☕️
-
@misha90 bu mantikli olurdu 😃
-
-
-
Merhaba,
DV2024 talihlisiyim. Hazırlık amacı ile yaptığım araştırma esnasında bir iki yerde ırkçılık ile ilgili (video/yazı) bazı yaşanan olayların anlatımına denk geldim ve bu beni çok ürküttü. Eğer gitmek nasip olursa ve böyle bir durum ile karşılaşırsak ne yapmamız, nasıl davranmamız hakkında bilgisi, yaşanmışlığı olanlar var ise yazabilir mi?
Teşkkürler. -
@Erhan-2 Evsizlerin (homeless) buyuk bir bolumu uyusturucu, alkol veya madde bagimlisi. Yine cogunlugu calismak isteyenlerden olusuyor. Geriye kalanlar ise ya herseyini kaybetmis ve sokaga dusmus olanlar veya bir sekilde hayata uyum saglayamayanlar.
-
@Ryback, içinde söyledi: Amerika'da Biracılık ve Bira Kültürü Üzerine
@ilkerkaynar90, içinde söyledi: Amerika'da Biracılık ve Bira Kültürü Üzerine
Amerikada en çok merak ettiğim şey carlsberg klasik bira tadı amerikada hangi markalarda bulunabilir ? Alışkanlıklardan kopmak çok zor klasik o tadı yakalayamayacakmışım gibi geliyor hep..
Total Wine da var Calsberg kutu. 8 lisi 14-15 dolar civarıydı.
Bulunabiliyorsa çok güzel ya fiyatı amerikaya göre biraz pahalıda olsa elde edebilmek güzel olur en azından diğer tatlar hoşumuza gitmezse masraf kalemine birkaç dolar fazladan atmak zorlamaz 🙂 en azından alışılmışın dışına çıkmamış oluruz..
-
@paşa videoları seyrederken aynı zamanda 360 derece etrafa bakabilirsin biraz olsun keyfini alırsın
https://www.metmuseum.org/art/online-features/met-360-project
Metropolitan Museum of Art Metropolitan Museum of Art
Virtually explore Metropolitan Museum of Art in a fully immersive 360-degree experience.
ABD'de Silah Sahibi Olmak ve Atesli Silahlar Hobiciligi
-
Selamlar,
Bugun ABD'de silah sahibi olmak ile alakali arastirmalarim sonucu elde etmis oldugum bilgileri aktaracagim. Bildiginiz uzere her eyaletin atesli silahlar ile ilgili farkli kanunlari var. Bunun icin basit bir tablo hazirlayip merak ettiginiz bilgilere dogrudan bu sayfa araciligi ile ulasabilmenizi saglamaya calisacagim. Tablonun hazirlanis sureci vakit aldigi icin bunu kademe kademe devam ettirecegim. Simdilik tablo ilk kismi ile yayinda. Konu icerigi ve tablo guncellenecektir.
Eyalet Eyalet izni gerekli mi? Atesli silah kaydi gerekli mi? Silah lisansi gerekli mi? Tasima izni/lisans gerekli mi? (Acik sekilde) Alabama Hayir Hayir Hayir Hayir Alaska Hayir Hayir Hayir Hayir Arizona Hayir Hayir Hayir Hayir Arkansas Hayir Hayir Hayir Hayir California Evet Evet Hayir Kismen Colorado Hayir Hayir Hayir Hayir Connecticut Evet Evet Hayir Tabanca icin evet Delaware Hayir Hayir Hayir Hayir D.C. Evet Evet Evet Yasak Florida Hayir Hayir Hayir Yasak Georgia Hayir Hayir Hayir Evet Hawaii Evet Evet Hayir Evet Idaho Hayir Hayir Hayir Hayir Illinois Evet Evet Evet Yasak Indiana Hayir Hayir Hayir Evet Iowa Evet Evet Hayir Evet Kansas Hayir Hayir Hayir Hayir Kentucky Hayir Hayir Hayir Hayir Louisiana Hayir Hayir Hayir Hayir Maine Hayir Hayir Hayir Hayir Maryland Tabancalar icin Tabancalar icin Hayir Tabanca icin evet Massachussets Evet Evet Evet Tabanca icin evet Michigan Hayir Tabancalar icin Hayir Hayir Minnesota Tabancalar icin Hayir Hayir Evet Mississippi Hayir Hayir Hayir Hayir Missouri Hayir Hayir Hayir Hayir Montana Hayir Hayir Hayir Hayir Nebraska Tabancalar icin Hayir Hayir Hayir Nevada Hayir Hayir Hayir Hayir New Hampshire Hayir Hayir Hayir Hayir New Jersey Evet Evet Hayir Evet New Mexico Hayir Hayir Hayir Hayir New York Tabancalar icin Evet Tabanca icin Yasak North Carolina Tabancalar icin Hayir Hayir Hayir North Dakota Hayir Hayir Hayir Tabanca icin evet Ohio Hayir Hayir Hayir Hayir Oklahoma Hayir Hayir Hayir Tabanca icin evet Oregon Hayir Hayir Hayir Hayir Pennsylvania Hayir Tabancalar icin kismi Hayir Hayir Rhode Island Tabancalar icin Hayir Hayir Tabanca icin evet South Carolina Hayir Hayir Hayir N/A South Dakota Hayir Hayir Hayir Hayir Tennessee Hayir Hayir Hayir Evet Texas Hayir Hayir Hayir Tabanca icin evet Utah Hayir Hayir Hayir Tabanca icin evet Vermont Hayir Hayir Hayir Hayir Virginia Hayir Hayir Hayir Hayir Washington Hayir Tabancalar icin kismi Hayir Hayir West Virginia Hayir Hayir Hayir Hayir Wisconsin Yes Hayir Hayir Hayir Wyoming Hayir Hayir Hayir Hayir -
Lisanslı atıcılık sporcusu ve lisanslı bir avcı olarak malesef yanlış ülkede doğmuşum malesef...
-
@edelweiss elinize saglik. Yuksek mahkeme 2008'de (2006 da olabilir) verdigi karar ile herkesin silah tasima ozgurlugu olduguna karar verince, federal hukumet yerine eyalet ve sehirler kanunlarla silah tasima ve kullanma islerini duzenlemeye basladilar.
-
Güzel bir başlık olmuş, elinize sağlık sayın @Edelweiss
Benim de ilgilendiğim bir konu.Youtubeda "open carry" yazıldığında çıkan videoların büyük çoğunluğunu izlemişimdir.
ABD'de bu konuda çok büyük oranda karşı görüşler mevcut, silahlanma karşıtı olanlar genellikle açıkta silah taşıyan insanları anında polise şikayet ediyorlar.
Silah taşıyan insanların haklarını harfi harfine öğrenmiş olması ve polisle karşılıklı tartışabilmeleri ülkeye göç etmeye niyet etme sebeplerimden biridir. -
Green cardlilar silah edinebiliyor mu
-
@metert Edinebiliyor. Green Cardlilar secimlerde oy kullanma ve juri uyesi olabilme disinda, Amerikan vatandaslarinin sahip oldugu tum haklara sahipler.
-
8 grafikte ABD'de bireysel silahlanma

ABD'nin California eyaletindeki Thousand Oaks kasabasında bir barda, silahlı bir kişinin etrafa ateş açması sonucu 1'i polis en az 12 kişi hayatını kaybetti.
Son saldırı, ABD'nin bireysel silahlanma kültürünü bir kez daha gündeme getirmiş durumda.2017 yılında yapılan bir araştırmaya göre, Amerikalıların yüzde 40'ı ya silahlarının olduğunu ya da silah olan bir evde yaşadıklarını söylüyorlar ve ülkede cinayet ya da kasıtsız adam öldürme oranları gelişmiş ülkeler arasında en yükseği.
ABD ve diğer ülkelerin karşılaştırması
2016'da 11.000'den fazla kişi silahlı saldırılarda öldürüldü. Bu, ülkede işlenen kasıtlı ya da kasıtsız adam öldürme suçlarının 3'te 1'ini oluşturuyor.
Dünyadaki silahlar kimin elinde?
Dünya çapında sivillerin tam olarak ne kadar silaha sahip olduğunu bilmek güç olsa da, bütün tahminlerde ABD 270 milyonla önde gidiyor. İsviçre ve Finlandiya, kişi başına en fazla silahın düştüğü Avrupa ülkeleri.
ABD'de silah kaynaklı ölümler nasıl dağılıyor?
ABD'de 1982'den beri en az dört kurbanın olduğu 90 kitlesel silahlı saldırı meydana geldi.
Ancak kitlesel saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı toplam sayının ufak bir kısmını oluşturuyor.
2015'te ateşli silahlarla meydana gelen intiharlar neredeyse silahla düzenlenen cinayetlerin iki katıydı ve oranlar son yıllarda arttı.
ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri ile Ulusal İntihar Önleme Derneği'ne göre, aslında ateşli silahlarla meydana gelen intiharlar, ABD'deki tüm intiharların neredeyse yarısını oluşturuyor.Amerikan Kamu Sağlığı Derneği tarafından 2016 yılında yayımlanan bir araştırma, kadınlar ve erkekler için, silah sahibi olmakla silahla gerçekleştirilen intiharlar arasında güçlü bir bağ olduğunu ortaya koydu.
2017'de Las Vegas'da 59 kişinin ölümüne yol açan silahlı katliam, yakın ABD tarihinin en kötüsüydü ve en çok can kaybına yol açan en büyük üç saldırı da son 10 yılda gerçekleşti.Amerikalıları ne tür silahlar öldürüyor?
Askeri tarzda saldırı silahları, en büyük kitlesel silahlı saldırıların bazılarında kullanıldı. Orlando gece kulübü ya da Connecticut eyaletindeki Sandy Hook Okulu saldırıları gibi.
Polis, Stephen Paddock adlı saldırganın düzenlediği Las Vegas saldırısında onlarca tüfek kullanıldığını açıklamıştı.
ABD'deki birkaç eyalet askeri nitelikteki otomatik silahların sivillere satışını yasaklamış durumda. Bunlar 2004'e kadar 10 yıl süresince tamamen kısıtlanmıştı. FBI'ın verilerine göre, silahla işlenen çoğu cinayette tabanca kullandı.Silah satın almak ne kadara mâl oluyor?
Silah edinmenin yaygın olmadığı ülkelerde yaşayanlar için, ABD'de silahların ne kadar ucuz olduğunu görmek şaşırtıcı olabilir.
Paddock'un cephaneliği arasında yer aldığı söylenen tabancalar, 200 dolara satın alınabiliyor. Fiyatı bir Chromebook dizüstü bilgisayar fiyatına denk ve silah dükkanlarından satın alınabilir.
Paddock'un odasında bulunduğu belirtilen tüfekler ise 1500 dolar civarında tutuyor.
Otel odasında 23, evinde ise 19 silah bulunduğu göze alınırsa, Paddock'un silahlara ve tripod, dürbün ve mermi gibi ek malzemelerine 70 bin dolardan fazla para harcadığı düşünülebilir.Silah kontrolünü kim destekliyor?
ABD'de tabancaların yasaklanmasına ilişkin kamuoyunun görüşü son 60 yılda çarpıcı bir şekilde değişti.
Veriler henüz tamamlanmış değil, ancak desteğin zaman içinde değişimini ve çoğunluğun tabancaların yasaklanmasına karşı olduğunu gösteriyor. Anket, Amerikan araştırma şirketi Gallup tarafından gerçekleştirildi.
Yine de farklı siyasi görüşlerden insanlar bazı silah kontrolü mekanizmalarını destekliyor, örneğin akli dengesi yerinde olmayan ya da izlenme listesinde olan kişilere silah satılmasının kısıtlanması gibi.
ABD Başkanı Donald Trump, Las Vegas saldırısıyla ilgili yaptığı son açıklamada, "zaman geçtikçe silah yasalarını gündeme getireceğini" söyledi.
Beyaz Saray şu an silah kontrolünü tartışmanın zamanı olmadığını söyledi.
Selefi Barack Obama, Cumhuriyetçilerin karşı çıkması nedeniyle, silah kontrolü yasalarını geçirmekte zorlandı.
Silah kontrolüne kim karşı çıkıyor?
Ulusal Tüfek Derneği (NRA), ABD'de her türlü silah kontrolüne karşı çıkıyor ve silahların ülkeyi daha güvenli yaptığını savunuyor.
ABD'de, Kongre üyelerini etkileyebilecek bütçeye sahip olması nedeniyle, özel bir amaca yönelik çalışan en güçlü lobi gruplarından biri.
ABD'li araştırma şirketi Pew'a göre, ülkede silah sahibi olduğunu söyleyen 5 kişiden 1 'i Ulusal Tüfek Derneği'ne üye ve özellikle Cumhuriyetçilerin tabanından destek görüyor.
Dernek, silah politikalarını desteklemek için yılda ortalama 3 milyon dolar harcıyor.
Grafik, sadece milletvekillerine yönelik lobi faaliyetlerinin maliyetini gösteriyor.
Dernek bunlar dışında silah kontrolüne karşı olan siyasetçilerin seçim kampanyalarına destek vermek gibi başka yerlere de milyonlarca dolar harcıyor. -
@orhancengizk Benim de atesli silahlara karsi bir ilgim var. Turkiye'de seneler boyunca bir tabanca dahi atesleyememisken ABD'ye gittigimde poligonda M4, Glock, Sig Sauer, Colt Phyton ile atis yapma sansim olmustu. Muhtesem bir deneyim

-
Ülkemizde silahlarla işlenen suçların neredeyse tamamı ruhsatsız silahlarla yaplmaktadır. Devletine ve kanunlara saygılı insanlar, devlete vergisini ödeyip silah sahibi olmak istediğinde yaklaşık 3 ila 5 bin tl, taşıma ruhsatlı almak istendiğinde (hem para hemde imtiyaz sahibi olmak gerekiyor) ise 5-20 bin tl arasında harcama yapması gerekiyor. Devletimizin ruhsatsız silahtaki cezaların yetersizliği ve ruhsatlı silaha sahip olmanın zorluğunu arttırması sebebi ile ruhsatsız silah edinmeyi farkında olmadan teşvik etmektedir. Yaklaşık 6 yıl av dükkanı işlettim, öyle insanlar ruhsatsız silah taşıyor ki , bunları görseniz hemen kendinize "mutlaka bir silah edinmeliyim" dersiniz...
Ülkemizde de ruhsatı ve yasal silahlanma kolaylaştırılmalıdır...
-
@orhancengizk Maalesef ülkemizde kararlar hep yanlış alınıyor. Ülkede ruhsatsız silahla yaralama olaylarına baktığınızda taşımayı serbest bırakmış ülkelerden daha fazla demek ki alınan karar doğru bir karar değil önemli olan kayıt altına alabilmek bence siz daha iyi bilirsiniz gerçi

-
bulundurma ruhsatlı silah ile yakalanırsanız(mekan dışı) ruhsatsız silah ile yakalanmak tan daha çok sürünürsünüz.
-
Texas'ta yaşayanlar için kurallar nasıl? Open Carry yapılabiliyormu rahatça?
-
@Betfair39 Tabloya göre Texas için evet.
-
@orhancengizk, içinde söyledi: ABD'de Silah Sahibi Olmak ve Atesli Silahlar Hobiciligi
Ülkemizde silahlarla işlenen suçların neredeyse tamamı ruhsatsız silahlarla yaplmaktadır. Devletine ve kanunlara saygılı insanlar, devlete vergisini ödeyip silah sahibi olmak istediğinde yaklaşık 3 ila 5 bin tl, taşıma ruhsatlı almak istendiğinde (hem para hemde imtiyaz sahibi olmak gerekiyor) ise 5-20 bin tl arasında harcama yapması gerekiyor. Devletimizin ruhsatsız silahtaki cezaların yetersizliği ve ruhsatlı silaha sahip olmanın zorluğunu arttırması sebebi ile ruhsatsız silah edinmeyi farkında olmadan teşvik etmektedir. Yaklaşık 6 yıl av dükkanı işlettim, öyle insanlar ruhsatsız silah taşıyor ki , bunları görseniz hemen kendinize "mutlaka bir silah edinmeliyim" dersiniz...
Ülkemizde de ruhsatı ve yasal silahlanma kolaylaştırılmalıdır...
Kesinlikle. Yasalarla yapılan kısıtlamalar tamamıyla o yasalara uyacak kişileri kısıtlamaktadır. Diğerleri için yasa varmış yokmuş çok önem ifade etmiyor maalesef.
-
@Edelweiss, içinde söyledi: ABD'de Silah Sahibi Olmak ve Atesli Silahlar Hobiciligi
@Betfair39 Tabloya göre Texas için evet.
Tablodaki yanlışlık şu Open Carry ile CCW farklı şeyler.Kısmen denilmiş mesela California için.CCW için konuşursak evet CCW county ye göre değişiyor ama Open Carry kesinlikle yasal değil California'nın hiç bir yerinde.
Open Carry AR15'i silahı tabancayı açık açık taşıyabilmek. -
Konuya ilgisi olanların Michael Moore'nin şu belgesini izlemesini tavsiye ederim:
-
GC'lı birisinin silah edinmesi sizce ileride vatandaşlık sürecinde sıkıntı çıkarır mı?
-
@entelman hayir
-
@Edelweiss Green card sahibi silah alamıyor diye biliyordum ben Allah Allah

Emin miyiz acaba? Eğer doğruysa süper. Al sana gitmek için bir sebep daha. -
@mehmet-JS böyle bir kısıtlama yok diye biliyorum
Benzer Başlıklar
142
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu