ABD'de Silah Sahibi Olmak ve Atesli Silahlar Hobiciligi
-
bulundurma ruhsatlı silah ile yakalanırsanız(mekan dışı) ruhsatsız silah ile yakalanmak tan daha çok sürünürsünüz.
-
Texas'ta yaşayanlar için kurallar nasıl? Open Carry yapılabiliyormu rahatça?
-
@Betfair39 Tabloya göre Texas için evet.
-
@orhancengizk, içinde söyledi: ABD'de Silah Sahibi Olmak ve Atesli Silahlar Hobiciligi
Ülkemizde silahlarla işlenen suçların neredeyse tamamı ruhsatsız silahlarla yaplmaktadır. Devletine ve kanunlara saygılı insanlar, devlete vergisini ödeyip silah sahibi olmak istediğinde yaklaşık 3 ila 5 bin tl, taşıma ruhsatlı almak istendiğinde (hem para hemde imtiyaz sahibi olmak gerekiyor) ise 5-20 bin tl arasında harcama yapması gerekiyor. Devletimizin ruhsatsız silahtaki cezaların yetersizliği ve ruhsatlı silaha sahip olmanın zorluğunu arttırması sebebi ile ruhsatsız silah edinmeyi farkında olmadan teşvik etmektedir. Yaklaşık 6 yıl av dükkanı işlettim, öyle insanlar ruhsatsız silah taşıyor ki , bunları görseniz hemen kendinize "mutlaka bir silah edinmeliyim" dersiniz...
Ülkemizde de ruhsatı ve yasal silahlanma kolaylaştırılmalıdır...
Kesinlikle. Yasalarla yapılan kısıtlamalar tamamıyla o yasalara uyacak kişileri kısıtlamaktadır. Diğerleri için yasa varmış yokmuş çok önem ifade etmiyor maalesef.
-
@Edelweiss, içinde söyledi: ABD'de Silah Sahibi Olmak ve Atesli Silahlar Hobiciligi
@Betfair39 Tabloya göre Texas için evet.
Tablodaki yanlışlık şu Open Carry ile CCW farklı şeyler.Kısmen denilmiş mesela California için.CCW için konuşursak evet CCW county ye göre değişiyor ama Open Carry kesinlikle yasal değil California'nın hiç bir yerinde.
Open Carry AR15'i silahı tabancayı açık açık taşıyabilmek. -
Konuya ilgisi olanların Michael Moore'nin şu belgesini izlemesini tavsiye ederim:
-
GC'lı birisinin silah edinmesi sizce ileride vatandaşlık sürecinde sıkıntı çıkarır mı?
-
@entelman hayir
-
@Edelweiss Green card sahibi silah alamıyor diye biliyordum ben Allah Allah 🤔
Emin miyiz acaba? Eğer doğruysa süper. Al sana gitmek için bir sebep daha. -
@mehmet-JS böyle bir kısıtlama yok diye biliyorum
-
@orhancengizk, içinde söyledi: ABD'de Silah Sahibi Olmak ve Atesli Silahlar Hobiciligi
Ülkemizde silahlarla işlenen suçların neredeyse tamamı ruhsatsız silahlarla yaplmaktadır. Devletine ve kanunlara saygılı insanlar, devlete vergisini ödeyip silah sahibi olmak istediğinde yaklaşık 3 ila 5 bin tl, taşıma ruhsatlı almak istendiğinde (hem para hemde imtiyaz sahibi olmak gerekiyor) ise 5-20 bin tl arasında harcama yapması gerekiyor. Devletimizin ruhsatsız silahtaki cezaların yetersizliği ve ruhsatlı silaha sahip olmanın zorluğunu arttırması sebebi ile ruhsatsız silah edinmeyi farkında olmadan teşvik etmektedir. Yaklaşık 6 yıl av dükkanı işlettim, öyle insanlar ruhsatsız silah taşıyor ki , bunları görseniz hemen kendinize "mutlaka bir silah edinmeliyim" dersiniz...
Ülkemizde de ruhsatı ve yasal silahlanma kolaylaştırılmalıdır...
bu yoruma imza atarim tam bir yil ugrastim av tufegi ruhsati almak icin bitmis bir dava yuzunden bir turlu alamadim tufek arastiriken karsima cikan fiyat arastirmasinda su teklifi aldim ruhsatli 800tl ruhsatsiz 700tl daha oteksi yok zaten
-
@mehmet-JS, içinde söyledi: ABD'de Silah Sahibi Olmak ve Atesli Silahlar Hobiciligi
Emin miyiz acaba? Eğer doğruysa süper. Al sana gitmek için bir sebep daha.Emin mi? Evet eminim.aldım ve benim gibi binlerce kişi greencard ı ile alıyor.Limit yok istediğin kadar al.
-
@Betfair39 neler kattınız envanterinize sayın bakalım bi dibimiz düşsün 😂👍🏻
-
@Betfair39, içinde söyledi: ABD'de Silah Sahibi Olmak ve Atesli Silahlar Hobiciligi
@mehmet-JS, içinde söyledi: ABD'de Silah Sahibi Olmak ve Atesli Silahlar Hobiciligi
Emin miyiz acaba? Eğer doğruysa süper. Al sana gitmek için bir sebep daha.Emin mi? Evet eminim.aldım ve benim gibi binlerce kişi greencard ı ile alıyor.Limit yok istediğin kadar al.
Harika bir haber.
Acaba buradaki silahı götürme ihtimali de var mı? -
@mehmet-JS Türkiye de ki silahınızı abd ye götüremezsiniz. Abd de ki silahınızı Türkiye ye getiremezsiniz. 👍🏻
-
@topraxxx, içinde söyledi: ABD'de Silah Sahibi Olmak ve Atesli Silahlar Hobiciligi
@mehmet-JS Türkiye de ki silahınızı abd ye götüremezsiniz. Abd de ki silahınızı Türkiye ye getiremezsiniz. 👍🏻
Üzüldüm şimdi. Dede yadigarı antika bir silahtı.
Neyse inşallah gc çıkar da U.S. de aynısını bulurum nasılsa -
@mehmet-JS Kesinlikle bulursunuz. ABD'de Turk mavzeri bulmak bile mumkun. :)
-
Dün LTC'ye ( License to carry ) başvuru yaptım a online olarak dersleri aldım ,Dps ten başvuru yaptım. Parmak izi ve Poligon testi kaldı. Süreç bittikten sonra ayrıntılı bir şekilde yazacağım.
-
Bugun gittim Ilk silahimi teslim almaya , Silahi teslim alirken Background check yapiyorlar, 1 sayfa bir forum genel bilgilerini giriyorsun onun disinda uscis ve ssn numarani istiyorlar. Online olarak FBI in sitesinden Gun store, background check yapiyor. Normalde ABD vatandaslari icin 20-30 dkda cozumleniyor dedi arkadas ama greencardlilarda biraz daha uzun suruyor. 2-3 gun gibi bir sure. Silahi teslim alamadan geri donduk , Internet uzerinden odemesini yapmistim. Canik aldim gercekten tutalan bir silah burada Amerikalilar seviyor internete girincede gorursunuz Glockla karsilastiriyorlar.
Teksas'ta koronavirusu mevzu yuzunden silah background check ne kadar sonuclanir bilmiyorum ama Tx gibi bir yerde silah sart diye dusunuyorum. -
@nevermore Background check için gelişme var mı? Ben de sonuçlanması için 5 gündür bekliyorum.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum