Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.2k 202 175.9k 244
  • ⭐⭐

@pigaro İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, ne yazık ki aç gözlü ev sahipleri dünyanın her yerinde var. @NightShadow araç aslında vergi, plaka vs her şey dahil 20.700$ ama ben 3.300$ değerinde 2 yıllık garanti ve 700$ değerinde mini onarım da satın aldım. Neticede bilmediğim bir ülkede bilmediğim bir marka araba almıştım. Marka GMC, model Acadia. 7 kişilik büyük bir SUV. Daha ilk günden 100 mil civarı yol yaptık, benzin masrafı 15$ seviyesinde kaldı.

Bugün BofA üzerinden hesabımı da açabildim. Olay şöyle gelişti, araba alırken benden "proof of residence" istediler. Bunun için de banka hesabı, telefon faturası, kira kontratı gibi bir belge gerekliydi. En kolay yöntem hesap açmaktı; ama bir türlü gerçekleştirememiştik, zira onlar da ikameti belgeyebilecek herhangi bir belge istemişlerdi. Ben de önce yalnızca çevrimiçi çalışan bir bankadan hesap açıp içine 20$ attım. Benden alınan ücret yalnızca 0,31$ oldu. Çevrimiçi bankadaki hesap bilgilerimi araç ruhsatı ve sigortada kullandım, böylelikle hem sigortada hem de ruhsatta beyan ettiğimiz adres yazıldı. Bugün de Bank of America şubelerinden birisine giderek adresimin yazılı olduğu belgeyi gösterdim ve hesabımı açtım. Şimdi geriye yalnızca gerçek bir adres sahibi olmak kaldı :)

BofA'daki banka görevlisine araba için çektiğim kredinin faizini söyleyince adam benden daha çok üzüldü, merak etme en fazla 6 ay içinde yeniden yapılandıracağız dedi. Beni hemen, ben talep etmeme rağmen, kredi bölümüne sevk etmiş. Aynı şubenin bireysel krediler bölümünden bir kişi hemen e-posta atarak önce kredi kartı, bir süre sonra da kredi yapılandırması için yardım etmeye hazır olduğunu dile getirmiş.

Florida'da özellikle Coral Springs ve Boca Raton'da çok fazla Türk ile karşılaşıyorum. GC sahibi olmayanların hemen hepsi E-2 ya da iltica peşinde koşan insanlar. E-2 yapacak arkadaşlar burada sözüm ona danışmanlarla çalışıp ciddi para kaptırıyorlar. Gelmeyi düşünen arkadaşlar; eğer kuracağınız iş için danışmanlık hizmeti alıyor ve bunu faturalandırabiliyorsanız bir şey diyemem, ben de iş için bu sektörde faaliyet göstermiş birinin kurduğu şirketten profesyonel danışmanlık hizmeti alıyorum; ama ev tutma, araba alma gibi şeylerde danışmana ihtiyacınız yoktur. Bunlar için forum var ve ben de her şeyi buradan öğrendim.Forum yöneticilerimiz ve diğer kıdemli yazarlarımız her sorumuza yanıt veriyorlar.

Ben kendim zahmete girmek istemiyorum diyorsanız, anlaşacağınız danışmanın bunu meslek edinmiş ve firma sahibi olmasına dikkat edin. Mümkünse her hizmet alımınızın kalem kalem faturalandırılmasını talep edin. Geldim geleli sürekli dolandırılma hikayeleri duyuyorum, gerçekten dolandırılmış biriyle karşılaşmadım; ama açılan davaları görebildim. Daha iyi koşullarda yeni bir hayat kurma planlarımızın daha işin başında bozulmasını istemeyiz.

Hepiniz sağlıcakla kalın.

• Bu ileti silindi!

• @EasternStar deneyimlerinizi aktardığınız için çok teşekkürler siz ve sizin gibi insanlar sayesinde bahsettiğiniz dolandırıcılara denk gelmeden bir çok sorunu çözebilicez. Bence forumdaki en yararlı başlıklardan biri bu başlık...

• @EasternStar $2000 karsiliginda danismanlik hizmeti yapan Turkler beni cok sasirtti! Ustelik bir tanesi de unlu bir sanatci diye yazmissiniz, daha da sasirtti!

Paylasimlar icin tesekkurler :)

• ⭐⭐

@MySea bu bilindik birşey 2000 usd yine insaflıymış benim görüştüklerim 12K usd istedi :) adam 1.5 sene önce gitmiş aynı süreçleri başkalarından ücretsiz yardım alarak tamamlamış şimdi böyle bir yola başvurmuş. Profesyonel olarak hizmet verebilir spesifik işlemleri çözebilir yada siz kendiniz param var yerime hallet teklifinde bulunabilirsiniz ancak 2-3 soru sorunca sözleşme gönderen tipler var. sıfır ingilizceleri ile

• ⭐⭐

@mesut1905 12k USD yalnızca bireysel işlemler için mi talep edildi? Ben de bir hizmet satın alıyorum, gireceğim işin çok fazla sayıda izin belgesi, fatura işlemi gibi yasal prosedürleri var ve hem sektörde nüfuz sahibi olmadığım hem de yasal süreçleri bilmediğim için yasal danışmanlık yapan bir firmadan danışmanlık hizmeti alıyorum. Eğer danışmanım olmasa en iyi ihtimalle az miktarda para ve çok miktarda zaman kaybedecektim.

Danışmanlık hizmeti aldığım firma benim hem vakit kaybetmemi hem de para kaybetmemi engelleyerek daha erkenden ciro kazanmama vesile olacaktır. Aramızda yazılı bir akit var, ödenecek ücreti ve alınacak hizmetleri en başından görüştük, anlaştık. Bu tamamen ticari olduğu için herkesin kendi tercihidir. Benim kastım, ev kiralama, araba satın alma, havaalanında karşılama ( ücret talep etmek için en makulu budur ) gibi şeyler için sizden danışmanlık adı altında ücret talep edip bir de kiraladığınız evden ve aldığınız arabadan komisyon alanlar var. Forum kullanıcısı arkadaşlarımızın bunlara ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.

Bu arada, danışmanlık işini yasal çerçevede gerçekleştirip gerçekten makul seviyede, verdiği hizmete göre ücret talep eden kişiler var. İşinizi daha kolay ve hızlı halledip sizi birçok dertten kurtarıyorlar. Ayrıca, İngilizce de konuşabiliyorlar :) Cidden böyle birisini bulabiliyorsanız bir şey diyemem; ama ev kiralamak için hangi sözleşmeleri imzalamanız, hangi platform üzerinden başvuru yapacağınızı bilmeyen ve ingilizcesi olmayan kişilere güvenmemenizi tavsiye ederim.

• ⭐⭐

@EasternStar tamamı bireysel işlemler değil elbette ama yapılacak işlemleri çok daha azına yapabilecek işlemler. ben örneğin sizin yazınızdan az çok hangi işi yapacağınızı tahmin ettim eğer miami de yapacaksanız işinizi.

• ⭐⭐

İş sürecini fazla paylaşma niyetim yok, neticede ticari bir olay herkesin kazancı, iş beklentisi farklıdır. Kimseyi iş anlamında yanlış yönlendirmek istemem. Ben buraya yaşam standartlarımı artırmaya, huzur bulmaya geldim. 80.000 TL ödeyerek esnek aldığım dönüş biletimin üzerinde okuma yazma bilen herkesin anlayacağı şekilde tamamen iade yazmasına rağmen iade etmek için 3.500 TL teklif eden sözde küresel şirketimiz yerine, aldığım ve paketi açılmış oyuncakları, scooterları hatta zaman zaman arabaları sorgusuz sualsiz iade alan işletmelere para kazandırmaya geldim. Geldim geleli sorun yaşadığım tek husus yine ülkemiz ile alakalı.

Cidden gelişmiş ve kuralları olan bir memlekete geldiğinizi, mağazaların "return" kısmında hissediyorsunuz. Ben hala aldığım bir şeyi iade ederken kendimi mahçup hissedip utanarak gidiyorum, ama karşımdaki görevliler sebebini sormuyorlar bile. Şu ana kadar değiştirdiğimiz veya iade ettiğimiz her şey çocuğumuza aldığımız oyuncaklar ve kıyafetlerden oluşuyor; ama aldığı mobilyayı 7-8 ay sonra iade eden insanlar görüyor ve duyuyorum :) Bugün beni kredi çektiğim bankadan arayıp aldığım arabayı satan bayinin 5 gün içinde şartsız geri alış politikası olduğunu, kredi koşullarını beğenmezsem arabayı iade edip kredi yükümlülüklerinden çekilebileceğimi ve yalnızca yasal giderlerin (ruhsat ve plaka) iade edilemeyeceğini söyledi.

Bunları duydukça ve yaşadıkça da iyi ki gelmişim ve tutunabilirim diyorum.

• @EasternStar Küresel şirketimiz çok saçma bir sistemle çalışıyor, umarım dönüş biletinizde 15 dk ve üzeri bir değişiklik olur bu durumda 1 seferlik iade ve değişiklik hakkı veriyor, 2 gün önce başıma geldi ve aldığım bütün koltukları sildiler sonra tekrardan satın aldım ben satın aldıktan sonra daha önceki ödemelerimi iade ettiler saçma sapan bir sistem. Umarım sorunlarınız bir an önce çözülür ve bu bağları artık koparmış kafanız rahat olursunuz

• @tolgasatir Aldığınız bileti mi iptal ettiler, anlayamadım? 5 gün sonrası için benim de biletim var küresel şirketimizden, sakata gelmiyelim 😀

• ⭐⭐

@EasternStar tabi ki paylaşmayın zaten öyle bir talebim olmadı yanlış anlaşılmış olabilirim ben sadece işinizden dolayı alacağınız danışmanlıktan bahsettim bunlara dikkat edin maalesef çok amatör destek sağlayıcıları var. umarım herşeyiniz iade süreçleri gibi kolay geçer :)

• @denizci10 Uzun zamandır forumdan uzak kaldım ve şimdi görüyorum ki bazı densizlikler olmuş. Etrafımızda da o kadar çok var ki densiz tipler. Bunlara bakarsak meydan bunlara kalıyor maalesef. Siz ifade, yorum ve tavsiye kalitesi belli birisiniz. O sebeple takdir sizin tabi ama densiz tiplere meydanı bırakmamanızı temenni ederim.

• @Müberra-Dikici yok bileti iptal etmediler ek hizmetler silindi , bilet numarası değişiyormuş bla bla saçma sapan bir sistem uçak değişmemiş benim aldığım koltukları aktarsana oraya yok aktaramıyoruz yeniden satın almanız lazım. Ama bu tarz durumlarda 15 dk dan fazla saat değişikliği oluyor ise iptal ve iade şansınız oluyormuş bileti 1 kereye mahsus

• @fatih-duyus çok teşekkür ederim güzel sözleriniz ve düşünceleriniz için.

• @EasternStar Detaylı paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Yazılarınız hem umut hem cesaret veriyor şahsen :) Biz de yaklaşık 5,6 ay sonra sizinle aynı havalimanından ABD' ye giriş yaparak, yaşadığınız süreçleri Delray Beach bölgesinde yaşayacağız kısmetse. Sabırsızlıkla paylaşımlarınızın devamının gelmesini bekleyeceğim :folded_hands:

• ⭐⭐

@feuerx Ben de o taraflardayım, ev bulmak biraz zor, Delray cidden güzel bir tercih ben oralarda ev bulamadım. Fort Lauderdale - West Palm Beach aralığında okul puanı 9+ olan tüm evlere baktım :) Çocuğun okul derdi yoksa ev çok fazla, o zamana kadar ben biraz daha tecrübe kazanmış olurum. Muhakkak irtibata geçelim. Hayırlı uğurlu olsun.

• @EasternStar merhaba, çevrimiçi bankada hesap açarken airbnb adresini mi kullandınız?

• ⭐⭐

@pulcet Hayır, burada yerleşik birisinin adresini kullandım ama eğer Airbnb evinde 1 ay kadar kalacaksınız bu adresi, ev sahibinin onayı varsa vermenizde sakınca yok.

• @EasternStar bizim henüz çocuk olmadığı için okul puanı problemimiz yok şuan. Arada bakıyorum ev fiyatlarına az da olsa gerileme var gibi görünüyor. Umarım biz gidene kadar biraz daha düşer fiyatlar :)

• @EasternStar, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

80.000 TL ödeyerek esnek aldığım dönüş biletimin üzerinde okuma yazma bilen herkesin anlayacağı şekilde tamamen iade yazmasına rağmen iade etmek için 3.500 TL teklif eden sözde küresel şirketimiz yerine, aldığım ve paketi açılmış oyuncakları, scooterları hatta zaman zaman arabaları sorgusuz sualsiz iade alan işletmelere para kazandırmaya geldim. Geldim geleli sorun yaşadığım tek husus yine ülkemiz ile alakalı.

Cidden gelişmiş ve kuralları olan bir memlekete geldiğinizi, mağazaların "return" kısmında hissediyorsunuz. Ben hala aldığım bir şeyi iade ederken kendimi mahçup hissedip utanarak gidiyorum, ama karşımdaki görevliler sebebini sormuyorlar bile. Şu ana kadar değiştirdiğimiz veya iade ettiğimiz her şey çocuğumuza aldığımız oyuncaklar ve kıyafetlerden oluşuyor; ama aldığı mobilyayı 7-8 ay sonra iade eden insanlar görüyor ve duyuyorum :) Bugün beni kredi çektiğim bankadan arayıp aldığım arabayı satan bayinin 5 gün içinde şartsız geri alış politikası olduğunu, kredi koşullarını beğenmezsem arabayı iade edip kredi yükümlülüklerinden çekilebileceğimi ve yalnızca yasal giderlerin (ruhsat ve plaka) iade edilemeyeceğini söyledi.

Bunları duydukça ve yaşadıkça da iyi ki gelmişim ve tutunabilirim diyorum.

Bu yorumlarınızın hepsine katılıyorum. Sizin yaşadığınız gibi biz de sözde küresel şirketimizle, tamamı iadeli dönüş biletinin iptali konusunda sorun yaşadık. Bize de kişi başı 6bin lira ekstra ücret ödediğimiz iadeli bilet için, 4 bilete 3000tl civarı iade teklif ettiler 😅 Mart ayından beri tüketici hakem heyetindeydi dosyamız, tüketici hakem heyeti de miktarın yüksek olması sebebiyle mahkemeye sevketmiş, dava sürecimiz başladı, umarım güzel haber alırız bu konuda 👍🏻
    6 aylık tecrübemizde yaşadığımız sıkıntılı konular ya Türkiye’deki işlerle ilgili oluyor ya da buradaki Türklerle ilgili maalesef. Yine de biraz dikkatli davranınca kendini koruyabiliyor insan👍🏻

Benzer Başlıklar

• 2 Oy
    7 İleti
    435 Bakış
    SharmS
    @bilge https://www.uscis.gov/citizenship/civic-integration/settling-in-the-us
  • ABD DE TASARIMCI OLMAK

Kilitli Taşındı Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    2
    0 Oy
    2 İleti
    326 Bakış
    crazycellsC
    Sorularinizi uygun bolumlerde sormalisiniz, ayrica buyuk harf kullanmadan yazmaniz daha uygun olur. Maalesef bu sekilde toplama basliklara izin vermiyoruz, sorunuz hangi konu ile ilgiliyse o bolumdeki uygun basliklara sorularinizi sorabilirsiniz. Mesleklerle ilgili sorulariniz icin su bolumu inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/6/i̇ş-alanları-ve-meslekler Lise ve diger kademelerdeki egitimler icin su bolumu: https://yesilkartforum.com/forum/category/15/eğitim New York ve ABD'de yasam maliyetleri ile ilgili olarak da su basliklari: https://yesilkartforum.com/forum/category/17/new-york https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri
  • ABD'de komşularla yaşanan sorunlar ve çözümleri

18
    4 Oy
    18 İleti
    4k Bakış
    D
    @WithNaz Merhaba, bu tur durumlarda chatgpt'ten yardim alabilirsiniz. Sizin mesajinizi Chatgpt'ye yazdigimda asagidaki gibi bir cevap verdi. Bir de gorusme esnasinda neler denilebilir onu sormustum. O cevabi da en altta ekledim. Siz biraz daha detay belirtip daha ozellestirilmis bir bilgi alabilirsiniz. Ornegin hangi eyalet/sehir bilgisi oldugu eklenirse belki o kisimla ilgili yasal bilgileri dahil edebilir. Ornegin 3 yildir oturdugunuzu ve ilk 2 yil hic gurultu ile ilgili sikayet almadiginizi belirtmissiniz, bunu ustune basa basa soylemenizde fayda olabilir. Bir de eger baska bir daireye gecme durumu soz konusu olursa tasinma masraflari, depozito, ve yeni dairenin kira sartlari konusunu mutlaka konusun. Belki de siz 3 yildir oturdugunuz icin, diger komsunun tasinmasi daha dogru olur. Bunu da nasil konusulmasi gerektigini yine chatgpt ile sorulabilir. Pek caninizi sikmayin. Evlerin bu sekilde ahsap olmasindan dolayi ses problemi cok yasandigini tahmin ediyorum. Leasing ofisi, bu tur bir durumla ilk defa karsilasmiyordur. Bu arada komsunuzun kira yenileme donemi geldi ise sirf pazarlik amaciyla ust katimizdakiler cok gurultulu vs diye sizlanip kira artisini engellemek icin bahane yaratmak istiyor bile olabilirler. Merhaba, yaşadığınız durum gerçekten oldukça stresli ve zorlayıcı olabilir. Hem kendi huzurunuz hem de kiracılık ilişkisini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek adına, haklarınızı savunmak önemli. Bu tarz sorunlarla karşılaşan birinin nasıl bir yol izleyebileceğini aşağıda özetlemeye çalıştım. Hakkınızı Savunmak İçin Belgeler: İlk olarak, alt komşunuzun mangal yaptığına dair kaydınız oldukça önemli. Bu, sizin haklı olduğunuz bir durumu ispat etmek için kullanabileceğiniz güçlü bir delil olabilir. Ayrıca, komşuların çocuklarının sabaha kadar ağlaması ve gürültülü aktiviteler hakkında da elinizde bir kayıt ya da tanık olabilir. Gerekirse, ses kaydı almak veya videolar çekmek de faydalı olabilir. Kiracı Olarak Sizin Sorumluluğunuz: Kontratta yer alan kurallara dikkat edin. Eğer sessizliğe dair belirli kurallar varsa, bunları ihlal etmiyor olduğunuzu kanıtlamak, savunmanızı güçlendirecektir. Örneğin, çamaşır bulaşık makinesinin saatine özen göstermeniz, olabildiğince gürültüsüz olmaya çalışmanız, komşularınızın rahatını bozmadığınızı kanıtlar. Leasing Ofisiyle Görüşme: Görüşmeye giderken, sakin ve olabildiğince yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. Hakkınızı savunmanız gerektiği kadar, komşularla olan ilişkinizi daha fazla gerilmemek adına da ortak bir çözüm bulmaya çalışın. Leasing ofisine, rahatsızlıklarınızın karşılıklı olduğunu belirtebilir ve her iki tarafın da uyması gereken kuralların olduğu bir çözüm önerisi sunabilirsiniz. Komşuluk ilişkilerini koruma adına, mümkünse komşularınızla bir araya gelerek konuşmak da çözüm olabilir. Hangi seslerin rahatsızlık yaratabileceğini karşılıklı olarak netleştirip, anlaşmaya varabilirsiniz. Yasal Haklar: Eğer bu konuda herhangi bir haksız muamele veya ayrımcılığa uğradığınızı hissediyorsanız, bir avukattan profesyonel destek almanız faydalı olabilir. Bazı devletlerde kiracının korunması adına yasalar oldukça güçlüdür. Leasing ofisin size sözleşme feshi gibi bir tehditte bulunması da, sizin yasal haklarınızı göz ardı eden bir davranış olabilir. Bu durumda, yerel kiracı haklarıyla ilgili araştırma yapmak veya avukatla görüşmek önemli olabilir. Sosyal Medya veya Forumlar: Amerika'da benzer durumlarla karşılaşan kişilerin yaşadığı deneyimlerini ve çözüm önerilerini içeren forumlar ve sosyal medya grupları da size fikir verebilir. Unutmayın, bu süreçte soğukkanlı ve sakin kalmanız, çözüm odaklı bir yaklaşım benimsemeniz her iki tarafla da daha sağlıklı bir iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır. Umarım bu konuda bir çözüm bulabilir ve rahatsız edici durumdan kurtulabilirsiniz. Başarılar dilerim! leasing ofisiyle görüşmede söylemek isteyebileceğiniz maddeleri aşağıda, sanki konuşuyormuş gibi madde madde İngilizce olarak yazdım: Introduction & Acknowledging the Situation "Hello, I want to start by saying that we are very sorry for any inconvenience caused. We have always tried our best to be respectful and considerate to our neighbors and we never intended to disturb anyone." Clarifying Our Efforts to Be Quiet "We have been doing our best to maintain quiet hours. For example, we do not use the dishwasher or washing machine after a certain hour and we are always cautious when walking around because of the noise from the hardwood floors." Mentioning the Noise from the Neighbor Below "However, we would like to point out that we have also been affected by noise from the apartment below. For instance, their children cry loudly late into the night, which can be quite disturbing. We've never made a complaint about this, but it has been a continuous issue." Evidence of the Situation "We also have evidence of some issues from the neighbor below, such as them using a grill on the balcony, which is against the building's rules. I recorded a video of the smoke coming into our apartment because it was disturbing, and we want to make sure we follow all the rules as well." Expressing Willingness to Find a Solution "We understand the importance of being considerate in a shared living space, and we are open to finding a solution that works for everyone. We would like to make sure that the rules are applied fairly and that both sides can coexist peacefully." Seeking Assistance or a Fair Resolution "We would appreciate your help in resolving this issue, and we hope that we can all follow the building’s guidelines to avoid any further disturbances. We are also open to moving to a different apartment if that would be a possible solution." Ending on a Positive Note "Again, we sincerely apologize for any trouble we may have caused. Our goal is to maintain a peaceful environment for everyone and we hope to find a fair and balanced resolution."
  • Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

1k
    7 Oy
    1k İleti
    254k Bakış
    ATS16A
    @bkio Karışık olması çok normal, iyi olacak 🍀🧿🙏🏻 Merak edin ancak endişe etmeyin. İngilizce konusunda kendinize ne kadar çok yatırım yaptıysanız şimdiye kadar ki hayatınızda, maddi olarak ne kadar çok güçlü gelirseniz, mesleğiniz ve tecrübeleriniz ABD’de ne kadar çok kabul ediliyorsa, forumdaki diğer tüm başlıkları & deneyimleri ne kadar çok okursanız o kadar az sancılı geçecek adaptasyon süreciniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k