Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @feuerx, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @dytmelek yazdıklarınızı heyecanla okuyup istemsizce mutlu oldum. Orada düzen kurup ilerleme sağlamanız bizler açısından yol gösterici oluyor. Kısmetse biz de 5 6 ay sonra sizinle aynı yollardan geçeceğiz. Florida bölgesinde E2 ile sizin yaşadıklarınıza paralel şeyleri yaşayacağız. Umarım E2 niz de en kısa zamanda onaylanır. İlişkiler konusunda yaşadığınız olumsuzluklar size zararsız bir tecrübe vermiş gözüyle bakıyorum. İlerleyen zamanlarda yazılarınızın devamını bekliyoruz. Teşekkür ederim🙏

    Çok teşekkür ederim. Umarım sizin de işleriniz en az bizimki kadar yolunda gider ve Amerika hayalinin tadını çıkarırsınız. Size naçizane bir kaç tavsiyem var belki işinize yarar.
    İnsanlara karşı biraz temkinli olun, bütçenizden kimseye bahsetmeyin.
    Sabırlı olun, burada bazı işler gerçekten yavaş ilerliyor.
    Eşinizle ve varsa çocuklarınızla birbirinize hep destek olun, biriniz düştüğünde diğeriniz kaldırsın her pürüzde dibe gitmeyin.
    Ve son olarak kendinize herşeyin rayına oturacağını düşündüğünüz bir zaman verin, 6 ay-1yıl-2yıl gibi, böyle yapınca başlangıçta herşey havada gibi dururken demoralize olmamış olursunuz. Biz bütün hayatımızın yoluna girmesi için kendimize 2 yıl verdik o süre içinde olabilecek her türlü pürüze ‘olabilir’ gözüyle bakıp daha iyi hissedeceğimizi düşünüyoruz🙏🏻🙏🏻
    Tekrardan kolaylıklar diliyorum 🙋🏻♀


  • @kaanvercetti benim kızım da geçen yıl South Dakota da değişim öğrencisi olarak gidip,
    host aile yanında kalarak liseye devam etti. Çok sakin, soğuk ve ıssız olarak tarif ediyor hep. Bizim Trakyadaki köyler oradaki kasaba gibi demişti.. Fakat suç oranı en düşük eyaletlerden biri olduğu için host ailesi çocuk büyütmek için ideal bir eyalet olduğunu söylüyormuş.


  • Merhaba;
    Bir sorum olacak,
    Göçmen olmadan Amerika'ya giden kişiler sağlık sigortası işlerini nasıl hallettiler? Forumda ilgili başlıkları okudum ancak ya seyahat sağlık sigortası yaptıranların ya da SSN alıp ilgili eyaletin sağlık paketlerine kayıt olanların deneyimleri mevcut. F1'ler için de gerekli bilgiler OK. Ama dediğim gibi statü değiştirene kadar sağlık ile ilgili neler yaptınız? Özellikle çocuklu ailelerden de deneyim alabilirsem sevinirim.
    Not: Özellikle buraya yazdım çünkü konu sigorta gibi görünse de göçmen olmadan gidenleri ilgilendiriyor diye düşündüm. Umarım yanlış yapmamışımdır 🙂
    Teşekkürler,


  • @agb_48, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    Merhaba;
    Bir sorum olacak,
    Göçmen olmadan Amerika'ya giden kişiler sağlık sigortası işlerini nasıl hallettiler? Forumda ilgili başlıkları okudum ancak ya seyahat sağlık sigortası yaptıranların ya da SSN alıp ilgili eyaletin sağlık paketlerine kayıt olanların deneyimleri mevcut. F1'ler için de gerekli bilgiler OK. Ama dediğim gibi statü değiştirene kadar sağlık ile ilgili neler yaptınız? Özellikle çocuklu ailelerden de deneyim alabilirsem sevinirim.
    Not: Özellikle buraya yazdım çünkü konu sigorta gibi görünse de göçmen olmadan gidenleri ilgilendiriyor diye düşündüm. Umarım yanlış yapmamışımdır 🙂
    Teşekkürler,

    Bu konu bizim de kafamızı kurcalıyordu hala da çözmedik. Giderken 3 aylık seyahat sağlık sigortası yaptırdık ondan sonrası için ise hep diken üstündeydik bu sırada da çocuklar ya da bi ciddi bir hastalık geçirseydi de çocukların okul kaydını yaptırırken health departmanın bilgisini verdiği bir medical center a gidecektik. Şuan hala ssnimiz yok o gelir gelmez sağlık sigortasına başlayacağız. Ama burada turist olarak gelmiş başka bir arkadaşın hamile kaldığı için sağlık sigortası yaptırdığını öğrendim muhtemelen daha yüksek ücret ödüyordur.

    Bu arada geçen hafta arkadaşım tansiyon ilacını yazdırmak için bu medical centera gitmiş orada ssn ve insurance olmadığını söylemiş, bir form doldurmasını söylemişler, gelirini de soruyorlarmış. Ona bakarak çok düşük bir ücretle muayene olup bir sürü tahlil yaptırmış hepsine 30 dolar vermiş. Sanırım 3 ay sonra yeniden form güncellemesi gerekiyormuş durumunda değişiklik yoksa yine aynı şekilde muayene olabilecekmiş.


  • Biraz önce Cover America- Gold diye bir yerden sigorta teklifi aldım 5 gün ile 365 gün arası istediğin uzunlukta yapıyorlar. Eşim, kendim ve çocuğum için 6 aylık bir süreç için 250 dolar katılım ücreti ödemeli toplam 1180 USD gibi bir fiyat çıktı. Planı çok incelemedim, sadece bir fikir oluşması için yaptım ama sanırım Türkiye'deki özel sağlık sigortaları gibi gayet kapsamlı bir poliçe.
    6 ay için bu rakam mantıklı mı bilemedim. Karşılaştırma yapabileceğim başka bir veri de yok elimde.
    @dytmelek Health departmanın bilgisini verdiği medical center'da çocuklardan herhangi bir ücret alınmıyor mu? Mesela düştü kolu kırıldı, yani klasik çocukluk hastalıkları bir şekilde halledilir de böyle durumlarda sigorta yoksa ne yapılıyor konusu aslında mühim. Umarım yaşayan yoktur tabi de bilgisi olanlar yazabilirse süper olur.


  • @REYCAN, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @kaanvercetti benim kızım da geçen yıl South Dakota da değişim öğrencisi olarak gidip,
    host aile yanında kalarak liseye devam etti. Çok sakin, soğuk ve ıssız olarak tarif ediyor hep. Bizim Trakyadaki köyler oradaki kasaba gibi demişti.. Fakat suç oranı en düşük eyaletlerden biri olduğu için host ailesi çocuk büyütmek için ideal bir eyalet olduğunu söylüyormuş.

    Hocam tam yasli eyaleti zaten hayatin aksiyonundan sikilip sakin hayat yasamak isteyen south dakota tasiniyor. Buradaki yasayanlarin yarisi Indian native american diger yarisi Minnesota'dan goc etmis kisiler. Benim supervisorluk yaptigim iste iki menejerim guney californiali, artik gurultu kaos duymak istemiyoruz cete olaylari ile karsilasmak istemiyoruz diyip buraya tasinmislar neden buraya geldiklerini sordugumda. Bati tarafindaki tum sehirlere kasabalara gittim. Gercekten sessiz sakin bir yer. Ama benim gibi genc insanlar icin hayat burda yavas akiyor. Zaten yolda karsilastigim insanlarin yarisindan cogu local degil, mount rushmoreu gormeye gelen beyaz amerikali turistler. Bi hatun bulup evlenip green cardi cebime koyayim diyorum, locallerin yas ortalamasi +40 bulundugum kasabada. Diger genc olanlar da hep sahipli komsu cocuklari ile birlikte olan kisiler hahaha


  • Cuma günü Miami'den ABD'ye giriş yaptık. Yaklaşık 2 saat pasaport kontrol sırası beklerken köpeği olan bir çifti bile sıranın önüne alıp 4,5 yaşında oğlum, eşim ve eşimin annesi ile sırada beklerken epey sıkıldık 🙂 Sonrasında sorgu sual yapılmaksızın 6 aylığına kabul edildik ve 6 valiz, 4 spor, 2 laptop 2 kadın 3 de sırt çantasını yüklenerek kiralık araç bölümüne gittik. Aracımızı aldıktan sonra da yola koyulduk, yaklaşık 80 km süren yol boyunca; ki gece 11e göre hatrı sayılır bir yoğunluk da vardı, ne bir kere kornaya bastım ne başkası beni uyardı ne de sürüşte ufak bir olumsuzluk ya da güvensizlik yaşadım. Aslında o yolculuk bile neden ABD'ye gelmek istememizin özetidir. Şimdilik airbnb üzerinden kiraladığımız evdeyiz. Bu hafta içi yerleşecek bir ev bulup diğer işleri halletmeye çalışacağız. Bu süreçte bize yardımlarını hiç esirgemeyen forum ahalisine, özellikle de @denizci10 Orçun Bey'e teşekkürlerimi bir borç bilirim. Forumdaki diğer arkadaşların işine yarayacağını düşündüğüm diğer hususları da özele girmeden buradan paylaşacağım. Herkese iyi günler dilerim. Saygılarımla.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @EasternStar hoş geldiniz. Ufak da bir yardımım dokunduysa ne mutlu bana. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.


  • @dytmelek tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. 🙏 Türkiye'de bile bir şirket kurup iş hayatına ve düzenine alışmak için 2 yıl süre genelde az bile kalıyor. O yüzden sizin kendinize zaman verme metodunuz çok yerinde ve çok sağlıklı. Her şey gönlünüzce olsun 😊


  • Buraya uzunca bir ileti gireceğimi söylemiştim. Mümkün mertebe bir kaç seferde yazarak hem sizleri sıkmamayı hem de önemsiz görünen detayları atlamamaya çalışacağım. Yurtdışına yerleşme kararımızı yaklaşık 1 sene önce vermiştik. Bunun sebeplerini uzun uzadıya yazmanın hiçbir gereği yok, hepimiz aynı dertlerden muzdarip olmuşuzdur. Bu süreçte, turist vizesi hazırlığı, vizenin alınması eldeki işlerin tamamlanması gibi husuları Haziran ayına kadar tamamladık; ama seçimden sonra evin satılma süreci ülke şartlarından ötürü çok uzadı ve bizim gidişimiz de eylül ayına kaldı. Bu sebeple ülkemdeki son 1 ayım sürekli koşturmacalar, fizyoterapiler ve doktor randevuları ile geçti. Öyle ki; arabamızı bile uçağa binmeden 7 saat öncesinde satabildik. İşyerime ücretsiz izin dilekçesi verdim, henüz sonucu resmi olarak belli değil; ancak gayrı resmi olarak reddedileceğini ilettiler. Uçmadan önce, ABD'ye yanımızda götürülecekleri ve kargolanacak eşyaları ayırdık. Evimizi tuttuktan sonra eşyalarımzı göndermesi için Orçun Bey'in bilgilerini paylaştığı firma (Serdar Bey) ile irtibata geçtik ve kendilerine 150 kiloluk bir eşya yığını gönderdik. İçerisinde ilaçlardan tutun da odalarda kullanılacak halılara kadar her şey var.

    Çocuktan ötürü uçuş hakkımızı pahalı olmasına rağmen THY'den yana kullandık. THY ile yapılacak yolculuğun bizi daha az yoracağını öngörmüştük. Valizlerimizi tatile gider gibi hazırladık, yalnızca yazlık kıyafetler, ayakkabılar ve kullanılacak eşyalarımızı koyduk. Oğlumuzun oyuncak takıntısından ötürü 2 çantamız neredeyse tamamen oyuncak doluydu, beni en çok korkutan şey de 2 haftalık tatil için neden bu kadar eşya getirdiğimiz sorusuydu. Buna, getirdiğim eşyaların zaten eski olduğu için yerlerine yenisini alacağımı, bu yüzden fazla valizle geldiğim cevabını hazırlamıştım. Benim açımdan bir diğer husus ise kullanmak zorunda olduğum ve soğuk zincirle taşınması gereken ilaçlarımın uçağa kabul edilmesi sorunuydu. İlaçları izole bir çantaya 3 buz aküsü ile beraber yerleştirdim, havaalanı güvenliğine raporumu gösterdim ve buz aküleri kapalı olduğu için taşınmasında engel olmadığını belirttiler. Miami uçağına biner binmez çantayı hemen uçuş görevlilerine teslim ettim ve inişten önce geri aldım.

    Havaalanında 2 saat pasaport sırası bekledikten sonra kıdemli bir memura denk geldik. Bizim işlemlerimiz sürerken yan bankodan 10 kişi geçmiştir. Görevli memur telefonda birileri ile bizim hakkımızda bir şeyler konuştu, bize neden yeşil pasaport taşıdığımızı sordu, nereye gideceğimizi sordu ve parmak izlerimizi doğruladı, fotoğraflarımızı çekti ve pasaportlarımızı bize vererek iyi eğlenceler dileyerek bagaj alım bölümüne yönlendirdi. Bizim için en meşakkatli ve sancılı geçecek alana doğru gidip 9$ karşılığında valizlerimizi taşımak için araç aldık, o araca boyuma gelecek kadar valizi üst üste yükledik ve gümrük kontrolüne doğru ilerledik. İşte o anda kalabalık bir yerden ABD'ye giriş yapmanın önemini anladık. Gümrük kontrol bankoları meşgul olduğu için bizi durdurmadılar ve rahatça ABD'ye giriş yaptık. Kiralık araç bankolarının bulunduğu alana gitmek için işaretleri takip ettik, liman içindeki tek duraklık metroya bindik, bankoda kısa bir kayıt işleminin akabinde tüm valizlerimizi ve çantalarımızı rahatlıkla alacak 3.5L motorlu 7 kişilik bir SUV aracı tam koruma ile 10 günlük 660$ karşılığında teslim aldık.

    Şimdilik yalnızca yolculuk kısmını anlatıp kesmeyi planladım; ancak dikkat çekmek istediğim bir kaç husus var. Bize ne kadar para taşıdığımız sorulmadı, sorulsaydı da limitin üzerinde nakitimiz yoktu; ama bu durum bizden sonra geleceklere sorulmayacağı anlamına gelmez. Bizi gümrük kontrolüne almadılar; ancak bizden sonra gelecekleri alabilirler. Bu sebeple, Miami hava alanı zaten rahat diye düşünerek limitleri esnetmeyi düşünmeyin. ABD az sayıda kuralın kesinlikle uygulandığı bir ülke ve burada olağan dışı bir durumunuz yoksa limitlerin aşılmasından hoşlanılmıyor. Bir diğeri ise, ilk geliş yaptığınızda eğer sizi karşılamaya gelen birileri yoksa, kesinlikle büyük bir arabayı en az 1 haftalık kiralayın, zira hem valiz taşımak hem de inişin ertesinde iaşe ihtiyaçları için büyük bir araca ihtiyacınız olacaktır. Bir başka husus ise, her işi acil olanların ülkesinde her şeyi alelacele yapmaya çalışan insanlar olarak gelmeden önce kendinize sabretmeyi öğretin, yoksa ilk başlarda burada çok sorun yaşayabilirsiniz. Ben buna alışmak için ülkemizdeki son 1 ayda hız limitlerinde araba sürdüm, yayalara yol verdim, markette kasiyerlerle sohbet etmeye çalıştım ve sürekli küfür işittim 🙂

    Bir dahaki kısımda ev bulma süreci, geçici ikamet ve araba alma gibi konularda deneyimlerimizi paylaşacağım. Okuyan arkadaşlara sabırları için teşekkür ederim.


  • @EasternStar ABD'de bircok islem Turkiye'ye gore oldukca yavas ilerler. Ozellikle resmi islemler diye adlandirilan banka icindeki islemler, federal veya eyalet ofislerindeki islemler gibi. Bunun bence en buyuk nedeni kimsenin bir acelesinin olmamasi ve isin ucunda olum/kalim gibi bir durum olmamasi. 🙂 Tabii ki kurallara uygun is yapmaya calisma durumu da soz konusu.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @EasternStar tekrardan hoş geldiniz diyorum. İnşallah her şey istediğiniz gibi olur. Burada ambulans bile acele etmiyor kavşağa geldiği zaman yavaşlıyor. Ondan dolayı 7-8 ay sonra siz de alışacaksınız. Artık alıştığıma inanıyorum. Eşim bile bazen hayret ediyor.


  • @EasternStar Amerika’ya hoş geldiniz, gayet açıklayıcı bir yazı olmuş. Yazınızı okurken 6 ay önceki yaşadıklarımızı gülümseyerek hatırladım. Umarım ev, banka vb diğer işlerinizi de en az giriş kadar rahat halledersiniz.
    Ayrıca son dediğinize katılıyorum burada insan sabretmeyi, sakin yaşamayı öğreniyor ve bu çok iyi bir şey. Gelmeden önceki son bir yıl boyunca hep yüksek çıkan ama geldiğimden beri 11/7 şeklinde seyreden tansiyonum da bunu doğrulayacaktır🙏🏻🙏🏻


  • İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Ben romatizmal bir hastalığa sahibim ve stresten uzak yaşamam gerek. Türkiye'nin jeopolitik konumu buna hiç elverişli değildi. Burada ise gamsız olmayı öğreniyorum. Diğer işler de yavaş ama yolunda ilerliyor. Ben de kendime 2 yıl kadar süre verdim. 2 yıl sonra her şey çok daha iyi olacak.


  • Sıra geldi ikinci iletiye. Gönül isterdi ki bu satırları sizlere Orçun Bey ile Houston'da kahve içip onun görüşlerini aldıktan sonra yazabileyim; ancak şartlar beni Güney Florida'ya sürükledi. Houston aklımın bir köşesinde her daim var, nedendir bilinmez bana fazla samimi geliyor. Bu iletide ev tutma ve araba alma sürecinden bahsedeceğim.

    Ev için, gelmeden önce yerleşmek istediğimiz bölgede faaliyet gösteren ve global bir emlak firmasında çalışan bir Türk emlakçı ile irtibata geçtik. Kendisi sağolsun, biz gelmeden 3 hafta önce araştırmalara başladı, biz örnek daireler gönderdi, beğendiklerimizi gidip gezerek bize videolar gönderdi. Hatta, cuma günü gönderdiği listeye haftasonu kendisini yormamak adına yorum yapmamıştık, bir pazar sabahı bizi arayarak daha ne bekliyorsunuz diyerek serzenişte bulundu. Yola çıkmadan 1 hafta önce teklif verdiğimiz bir ev, biz uçağa binmeden önceki gece bizi istemediğini bildirdi. Her ihtimale karşın airbnb üzerinden 1 haftalık ev kiralamıştık; ama yeterli olmayacağı aşikar olmuştu. Burada, town house ve condo denen yapılara yerleşebilmeniz için yalnızca ev sahibinin değil bir de site yönetiminin onay vermesi gereklidir. Bu da yaklaşık 2 hafta gibi bir zaman almaktadır. Buraya geldiğimden beri 40 günde ev bulabilen de duydum 1 hafta içinde ev tutabileni de ama yine de kendinizi teklif verdikten 2 hafta sonrasına hazırlamak gereklidir.

    Şu an teklif verdiğimiz 3 evden 2si bizi kabul etti ama ben birinde evden diğerinde de sahibinden hoşnut kalmadığım için onay sürecini başlatmadım. Hoşnut kalmadığım ev sahibi, 80 günde kiralayamadığını evini (bakımları yapılan evlerin ortalama kiralanma süresi 16 gün) esasında bizim teklifimizin %20 daha fazlasına kiralayacağını, bizim zaten yabancı olduğumuz için ev kiralayamayacağımızı o yüzden 1 kira fazladan ödeme yapmamızı ve 1 kira da fazladan depozito yatırmamız gerektiğini söyleyince ana dilimde bazı karşılıklar vererek kendisine saygılarımı ilettim. Diğer başka şartları da vardı, ufak tefek olanları kabul etmiştim; ama küçümseyici tavır takınması hoşuma gitmedi. Şimdi de fazla ödeme istemediğini ve onay sürecini başlatmak istediğini emlakçımıza 2 kez iletmiş. Şu anda bulunduğum yerdeki kiraların fiyatları yüksek olduğu için airbnb daha hesaplı oluyor. Kiradan çok daha düşük ödeme yapıyorum ve eşya fatura olaylarına karışmıyorum. Esasında kardayım; ama adres kaydı olmadan hiçbir şey yapamıyorum. Dolayısıyla buraya gelecekseniz kendinizi 1 ay boyunca otel/airbnb kalacakmış gibi hazırlamanız gerekli, zira biz 3 hafta kalacağız gibi duruyor.

    Gelelim araba mevzusuna, hemen kredi skoru oluşturmak için almak istediğimiz arabayı kredi çekerek almak istedik. Havalimanında 7 kişilik Nissan Pathfinder kiralamış ve fazlasıyla memnun kalmıştım. Bu sebeple hemen Nissan bayisine giderek bir Pathfinder almak istediğimi söyledim, ellerindeki kullanılmış araçlara baktım; ama çoğu fazla yıpranmıştı, o yüzden vaz geçtim. Başka yerlere bakarım diye düşünürken bayinin ikinci el müdürü elinde bir kağıtla yanıma gelerek, liste fiyatı 16.000 olan arabayı vergiler ve diğer giderler dahil (ek koruma paketleri de vardı ama detaylarına bakmadım) 21.200$ toplam fiyat, 8,500$ ön ödeme ile alabileceğimizi söyeldi. Aylık kredi ödemesi yaklaşık 400$ civarındaydı. Biz araçlar hoşumuza gitmedi dedikçe farklı arabalar gösterdiler, bildiğiniz üzerimize araba attılar. Ben kurtulmak için daha geleli 3 gün oldu, ev adresim yok (telefon numaram bile yoktu) dedikçe, sıkıntı yok biz hallederiz dediler. Neredeyse kredime kefil olmayı bile kabul edeceklerdi.

    Ben de madem bir arabaya o kadar para veriyorum bari gideyim de daha kaliteli bir araba alayım diye düşünerek premium markalardan birinin yolunu tuttum. Beğendiğim 2018 model SUV aracın maliyeti 22.900$ olacaktı. Yalnız ben araca bakarken satış temsilcisinin sayfasında arabada bekleyen bir teklif olduğunu görmüştüm. Arabayı çok beğendim, kredi talep ettim, daha önce de turistlere araç sattıklarını dile getirdiler, ama arabayı başkasına satıp bana da kredi talebin reddedildi dediler. Belki de reddedildi bilemiyorum; ama ben kredi başvurusu yaptıkları finans kuruluşunda kendi bilgilerime erişemedim. O zamana kadar beğendiğimiz arabalar bütçemize uymuyor, bütçemize uyanları da beğenmiyorduk. Alabileceğimiz 0 araçlar ise ihtiyaç duyacağımızdan daha küçüktü. Tam umudu kestik derken Florida'da faaliyet gösteren ve 4 şubesi olan bir firmanın bayisine gittik. Resepsiyonda bizi İran asıllı birisi karşıladı ve ilk gelen satış sorumlusuna sen başkasıyla ilgilen diyerek bizi orada çalışan ve tamamen tesadüf eseri karşılaştığımız Türk temsilciye yönlendirdi. O saatten sonra hem iletişim kurmak hem de derdimizi anlatmak daha kolay hale geldi. Pazar günü arabamızı bulduk, anlaşmalı banka sistemi üzerinden kredi başvurumuzu yaptık. Bizi pazartesi sabah 11'de çağırdılar, ve hemen elimize plakamızı tutuşturdular. 2 yıl 24.000 mil garantili, ufak hasarları ücretsiz yapan ve olası hırsızlık durumlarında yaptığımız ön ödeme kadar iade eden bir koruma programı ile beraber toplam yaklaşık 25.000$ gelen alışverişimizi 8.200$ ön ödeme, geri kalan ise %22,5 faizle 66 ay vade ile satın aldık. İşler yoluna girince yapılandırma yapabileceğimiz bu program kredi skoru için karşılaşacağımız zorluklardan biriydi. Sigorta için ise ABD'lilere yakın bir teklif aldık ve hemen kabul ettik. Bu size saydıklarımı Florida'da yaşayan bazı kişiler (birisi ünlü bir sanatçı) en az 2.000$ karşılığında yapıyorlar. Hatta yapanlardan bazısının İngilizce konuşamadıklarını söyleyebilirim. Forumun amacı bildiklerimizi aktararak başkalarının sorunlarını en aza indirmek olduğu için, Güney Florida'ya gelecek kişiler benimle irtibata geçerlerse emlak ve araç satış danışmanlarımızın irtibat bilgilerini paylaşırım.

    Banka hesabı için şimdilik yaptığım girişimler başarısızlıkla sonuçlandı, yarın bir girişimde daha bulunacağım; bu sefer halledebileceğimi düşünüyorum. Okuduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim.


  • @EasternStar Deneyimlerini paylaştığınız için teşekkürler. Aracınız hayırlı olsun. Ev sahibi anınızı dişlerimi sıkarak okudum resmen, iyi ki tutmamışsınız o kişiden. Umarım yakın zamanda ev ve banka konularını da hallettiğinizi okuruz. Bol Şans


  • @EasternStar 25.000$ lık araç hangisi acaba 😀


  • @pigaro İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, ne yazık ki aç gözlü ev sahipleri dünyanın her yerinde var. @NightShadow araç aslında vergi, plaka vs her şey dahil 20.700$ ama ben 3.300$ değerinde 2 yıllık garanti ve 700$ değerinde mini onarım da satın aldım. Neticede bilmediğim bir ülkede bilmediğim bir marka araba almıştım. Marka GMC, model Acadia. 7 kişilik büyük bir SUV. Daha ilk günden 100 mil civarı yol yaptık, benzin masrafı 15$ seviyesinde kaldı.

    Bugün BofA üzerinden hesabımı da açabildim. Olay şöyle gelişti, araba alırken benden "proof of residence" istediler. Bunun için de banka hesabı, telefon faturası, kira kontratı gibi bir belge gerekliydi. En kolay yöntem hesap açmaktı; ama bir türlü gerçekleştirememiştik, zira onlar da ikameti belgeyebilecek herhangi bir belge istemişlerdi. Ben de önce yalnızca çevrimiçi çalışan bir bankadan hesap açıp içine 20$ attım. Benden alınan ücret yalnızca 0,31$ oldu. Çevrimiçi bankadaki hesap bilgilerimi araç ruhsatı ve sigortada kullandım, böylelikle hem sigortada hem de ruhsatta beyan ettiğimiz adres yazıldı. Bugün de Bank of America şubelerinden birisine giderek adresimin yazılı olduğu belgeyi gösterdim ve hesabımı açtım. Şimdi geriye yalnızca gerçek bir adres sahibi olmak kaldı 🙂

    BofA'daki banka görevlisine araba için çektiğim kredinin faizini söyleyince adam benden daha çok üzüldü, merak etme en fazla 6 ay içinde yeniden yapılandıracağız dedi. Beni hemen, ben talep etmeme rağmen, kredi bölümüne sevk etmiş. Aynı şubenin bireysel krediler bölümünden bir kişi hemen e-posta atarak önce kredi kartı, bir süre sonra da kredi yapılandırması için yardım etmeye hazır olduğunu dile getirmiş.

    Florida'da özellikle Coral Springs ve Boca Raton'da çok fazla Türk ile karşılaşıyorum. GC sahibi olmayanların hemen hepsi E-2 ya da iltica peşinde koşan insanlar. E-2 yapacak arkadaşlar burada sözüm ona danışmanlarla çalışıp ciddi para kaptırıyorlar. Gelmeyi düşünen arkadaşlar; eğer kuracağınız iş için danışmanlık hizmeti alıyor ve bunu faturalandırabiliyorsanız bir şey diyemem, ben de iş için bu sektörde faaliyet göstermiş birinin kurduğu şirketten profesyonel danışmanlık hizmeti alıyorum; ama ev tutma, araba alma gibi şeylerde danışmana ihtiyacınız yoktur. Bunlar için forum var ve ben de her şeyi buradan öğrendim.Forum yöneticilerimiz ve diğer kıdemli yazarlarımız her sorumuza yanıt veriyorlar.

    Ben kendim zahmete girmek istemiyorum diyorsanız, anlaşacağınız danışmanın bunu meslek edinmiş ve firma sahibi olmasına dikkat edin. Mümkünse her hizmet alımınızın kalem kalem faturalandırılmasını talep edin. Geldim geleli sürekli dolandırılma hikayeleri duyuyorum, gerçekten dolandırılmış biriyle karşılaşmadım; ama açılan davaları görebildim. Daha iyi koşullarda yeni bir hayat kurma planlarımızın daha işin başında bozulmasını istemeyiz.

    Hepiniz sağlıcakla kalın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • @EasternStar deneyimlerinizi aktardığınız için çok teşekkürler siz ve sizin gibi insanlar sayesinde bahsettiğiniz dolandırıcılara denk gelmeden bir çok sorunu çözebilicez. Bence forumdaki en yararlı başlıklardan biri bu başlık...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum