Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.3k 409 208.6k 451

• @frodo_2023 Elimdeki iphone XS ile trade-in yapmistim ve iphone 14 alirken ucret vermedim. 24 ay kontrat ile faturali hat almistim ve operator T-Mobile'di

• merhabalar, oncelikle tebrik ederim. her seyin yolunda gidiyor olmasına cok sevindimi darısı isteyen herkesin basına diyeyim:) benim sorum da amazon depo is gorusmeniz ile ilgili olacak. surec nasıl ilerledi acaba bilgi verebilir misiniz? ingilizce seviyeniz onemli bir kriter miydi mesela. bir de goreviniz nedir amazon depoda? simdiden tesekkurler cevabınız icin, her seyin yolunda gitmesi dileklerimle

• merhabalar, oncelikle hayırlı olsun. deneyiminizde dikkatimi ceken kısım garantor firması kısmı oldu. bu ev bakmaya gittiginiz emlakcının anlasmalı oldugu bir yer miydi? varsa ismini iletebilir misiniz rica etsem. konu hakkında farklı ileteceginiz bilgiler varsa da dinlemeyi cok isterim. simdiden tesekkurler:)

• @onrslnyrk çok yararlı çok detaylı bir deneyim paylaşımı olmuş elinize emeğinize sağlık.

• @janedns deneyim paylaşımı için teşekkürler, abd'deki hayatınızda boş şans ve başarılar.

• @melikeugur Tebrikler

• @ugurp tebrikler

• @smk tebrikler

• @sfklkn34 deneyiminiz çok değerli, yeni hayatınızda mutluluklar, her şey gönlünüzce olsun :)

• @ugurp Çok rahatlatıcı bir yazı olmuş. Elinize sağlık. Biz de bugünlerde ev bakıyoruz. İşin içinden çıkamadıkça acaba emlakçılarla mı görüşsek diye düşünürken yazınıza denk geldim. Pes etmeden, umutsuzluğa kapılmadan aramaya ve mail atmaya devam etmek gerekiyor sanıyorum. Mutluluklar dilerim yeni evinizde :)

• Merhaba Arkadaşlar

Bende bugün Amerika’da 21. günüm sizinle hem deneyimlerimi hemde duygularımı paylaşmak istedim. 5 Temmuz’da Chicago’dan Amerika’ya giriş yaptım eşim ve kızımı ev işini halledince almak mantıklı olur diye düşündüm , Amerika’ya gelmeden önce ilk önceliğim olan yaşam maliyetlerinin çok yüksek olmadığı , okul puanlarının yüksek olduğu ve güvenli olacak bir yer araştırmaları yapıyordum benim önceliklerim bunlardı bu yüzden Chicago’nu. Naperville şehrini seçmiştim sağolsun gelmeden burada yaşayan @kmryldz ile de konuştuk o da benim önceliklerim özelinde güzel bir yer olduğunu bana aktardı.
    İlk geldiğim gün banka hesabımı açtım ve telefon hattı aldım sonrasında ev için gelmeden baktığım alternatifler vardı Kamer beyin de yardımıyla biraz zorlu olsa dahi onunla aynı sitede evi tutabildim çok destek oldu sağolsun , ev Ağustos ortasında teslim edilecek bana bu zamana kadar otelde konaklamaya devam edeceğim.
    İş konusunda ise Amazon’a başvurdum Türkiye’de finans uzmanı olarak özel bir firmada 13 yıldır çalışıyordum ama göçmen olarak gelince bende ilk iş olarak Amazon’a baktım. Ogün Bey’in dediği gibi işe alım süreçleri gayet hızlı ve kolay ilerliyor yarın işe başlıyorum bende . Araba işini henüz halledemedim çünkü burada araba almak gerçekten zor çok araba var , seçenek bol ama alıp elinde kalmasını da istemiyorsunuz çok kafam karıştı ama mutlaka halletmem gerekiyor çünkü yürümek çok zor otelden merkeze yürüyerek 1 saat neredeyse ve toplu taşıma çok kısıtlı SSN kartım henüz gelmedi o yüzden ehliyeti alamadım numarayı biliyorum ama görevli gerçek kartı görmem gerekiyor dedi.
    Gelelim işin psikolojik boyutuna eşim , kızım ve ailemi özlemi ara ara özellikle ilk günler çok bastırabiliyor ki halen yaşıyorum bu anlarda güçlü kalıp buraya geliş motivasyonunuzu kendinize hatırlatmanız gerekiyor . Kızıma daha iyi hayat sunabilmek için buraya geldim ve en azından vatandaşlık almak onu dünya vatandaşı yapabilmek ve iyi okullarda eğitim almasını sağlamak gibi hedeflerimi kendime hatırlatıyorum onlarda eve geçince hemen gelecekler şimdilik ilk duygularım bunlar herkese Amerika’ya yerleşme sürecinde başarılar diliyorum

• @Djordan023 tecrübelerinizi ve duygularınızı paylaştığınız için teşekkür ederim. en zor işleri halletmişsiniz bile. ev tutmak ve iş bulmak bana göre en önemli konular. o yüzden sizi tebrik ederim. bundan sonrası çorap söküğü gibi ilerleyecektir. kısa zamanda umarım hem aracınızı alırsınız hem de ailenizle kavuşursunuz. ilerleyen zamanlarda bugünlerinizi hatırladığınızda tatlı tebessümler olacaktır :)
    ayrıca şu ana kadar çok büyük işler başardığınızı asla unutmayın:clapping_hands:

• @feuerx çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz ve iyi dilekleriniz için harika hissettirdi gerçekten, umarım öyle olur ve buraya alışma sürecini halledebilirim ve tatlı bir tebessüm olur hepimizin yüzünde 😊 başlangıçlar her zaman zor bunun bilerek gelsem bile psikolojik boyutunda kendimi daha güçlü sanıyordum değilmişim ama pes etmek yok tabi tekrar teşekkür ederim

• @Djordan023 çok haklısınız. söz konusu aile olunca hiç bir plan, öngörü vs işlemiyor genelde bu durumlarda. forum genelinde bu konuda yazılan tecrübeleri okuduğum için ben direk ailemle aynı zamanda gitme planı yaptım. ama herkesin şartları farklı tabii. umarım hepimiz en kısa surede ailelerimizle duzenimizi kurarız :folded_hands:

• @Djordan023 Tecrübeleriniz sizden sornakilere fikir verecektir. Deneyimleriniz için teşekkürler. Zorlukların çoğunu atlatmışsınız. Eşiniz ve kızınızında bir an önce yanınıza gelmesi dileğiyle.

• @Djordan023 20 günde bence çok iş yapmışsınız. Her şeyiyle yeni bir hayat kurmak zor. 2006 yılında Rusya'ya ilk gittiğimde ve kıştı o dönem ,ne kadar zorlandığım aklıma geldi. Şans sizinle olsun. Kolaylıklar dilerim.

• @feuerx Tam dediğiniz gibi öngörülemiyor bazı şeyler ben son iki haftaya kadar hep ailecek giderim diye düşündüm sonradan kararımı değiştirdim. Oteli çünkü ben ekonomik bir otel tuttum aile olarak gelsem kızım 7 yaşında çok sıkılıp moral olarak ev - iş süreçlerinde yorucu olabilirdi örneğin çıkıp kütüphaneye gidip 5 -6 saat zaman geçirip dönüyorum bazen aile olsam zor olabilirdi evi hemen çözseydim de tam tersi ev düzeni için avantaj olabilirdi tabi size de başarılar umarım kolaylıkla hepimiz düzenimizi kurabiliriz

@bozyuruk çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için 🙏🏻

@selamibasaran çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için çok sağolun 🙏🏻

• @melikeugur Tecrübelerinizi detaylı bir şekilde aktardığınız için çok teşekkür ederim. Yeni hayatınızda başarılar :)

• Bu ileti silindi!

• @bevicells yanlış yerde, yanlış soruları soruyorsun kardeşim. akıl vermek gibi olmasın ama yolda yanlış...

Benzer Başlıklar

• 33 yaşından sonra ABD'de yeni sayfa açmak

19
    0 Oy
    19 İleti
    2k Bakış
    denizci10D
    @yalta hayırdır üstad... tüm iletileri değiştirmişsin???
  • COVID19 surecinden sonra nasil bir ABD bekliyorsunuz?

16
    0 Oy
    16 İleti
    669 Bakış
    redsat2000R
    @MuratUsa small business dediğimiz devlet destekli bizdeki karşılığı Kobi olan alanlar . Yeteneginize göre yapabileceginiz işler veya Mavi yakalılarin başka işveren altında yaptıkları işler. Sanırım bu krizi en büyük beyaz yakalilar yaşayacak. Etkisi büyük olacak . Harcamalari konusunda küçülmeye gitmezlerse sancılı dönem onları bekliyor. Küçük adımlar atan bizler ise ayağımızı yorganimiza uzattmamiz daha kolay. Büyük denizde bir gemi batar ceviz kabuğu asla batmaz.
  • Turist vizesiyle ABD'ye girip kaçak yaşamak

Kilitli Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    28
    1 Oy
    28 İleti
    19k Bakış
    crazycellsC
    Ercan Bey zaten ettigi kufurlerle amacini belli etti sanirim. Forumda sinkafli kufur kesinlikle kabul edilebilir degil, o nedenle kendisi forumdan cikarilmistir. Bu konuyu sanirim her acidan kapatabiliriz. Zaten ABD'de yasal statuye sahip olmadan yasamak hic kimseye tavsiye ettigimiz ya da destekledigimiz bir fikir degil. Ozellikle Turkiye'de yasayan kisilere verilebilecek en iyi ornek su an Turkiye'de bulunan Suriyelilerdir sanirim, yasal olarak hukumet tarafindan alinmalarina ragmen cektikleri ve yasadiklari ortada... Bir de bunun hukumet tarafindan desteklenmeyen seklini dusunun. ABD hukuk ulkesi oldugundan, kacak olsaniz da bazi haklariniz kesinlikle oluyor, ama bu sizi yaniltmasin. Benim gorebildigim kadariyla insanlar kacak olarak ABD'de yasamis fakat daha sonra cok sansli bir sekilde ABD vatandasi ile evlilik yapip yasal statu kazanan kisilerden oldukca etkilenip, kacak yasamanin rahat oldugu fikrine kapiliyor. Oysa sizin gordugunuz, artik illegal statuye sahip olmayan ve cok sansli olan birisi.
  • ABD'de Yaşadığımız Talihsizlikler ve Zorlu Bir Başlangıç

85
    50 Oy
    85 İleti
    23k Bakış
    MySeaM
    @2xscorpion Kesinlikle katiliyorum yazdiklariniza 👍
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k