Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @MrtGnr malum adam veri bazlı mantık temelli konuşmaz.
    bilim ve mantık temelli konuşurum(ki bizim tartışmamızda tarihsel olarakta konuştum). Üslubumda ağırdır. Elinizde hiçbir bilimsel veri yok, mantıklı bir temel yok, bulduğunuz arguman sizin gibiler yüzünden insanlar vatanını terkediyor?
    ciddi misiniz? Sizinle aynı düşüncede olmayan insanlarla tartışma şekliniz bu ise üzücü.


  • @charon Hocam başta da söylediğim gibi haklı ya da haksız olabilirsiniz, bu benim için bir şey ifade etmiyor. Tartıştığınız konunun herhangi bir tarafını temsil etmiyorum.

    üslubunuzun ağır olmasına katlanmak durumunda değiliz, zira eşiniz, dostunuz ya da akrabanız değiliz. Nazınızın geçeceği kimseler değiliz yani 🙂

    ben sizi insanlar sizin gibiler yüzünden vatanını terkediyor diye suçlamadım. Zira sizi bunu söyleyecek kadar tanımadığım gibi, bunu söylemek haddim de değil zaten. Yalnızca fikirlerinizi ifade ederken kullandığınız dilin, buna sebep olan kişiyle benzerliğini ve bunun rahatsız edici olduğunu söyledim.

    Ben sizinle tartışmıyorum. Dediğim gibi üslubunuz oldukça agresif ve karşıt görüşteki diğer insanlar için kırıcı olduğu kadar, tartışmanın tarafı olmayan insanlar için de rahatsız edici. Yalnızca bunu dile getirdim.


  • @MrtGnr

    Sizinde ne düşündüğünüzün önemi yok çünkü burada modaretöre göre fikirler doğru/yanlış olarak belirleniyor.

    Daha önce başıma geldi ondan biliyorum 🙂 o yüzden bence konuyu uzatıp kendinizi üzmeyin derim


  • @MrtGnr uslubum böyledir. Eğer birisini bununla alakalı bir sıkıntısı var ise sorun ben değil, o kişidir. Cindirella dünyasında yaşamıyoruz çünkü 🙂

    ayrica gayet yumuşaktım bu tartışmada.

  • ⭐⭐

    @MrtGnr sakin ve rahat olun Bunlar tatli sorunlar uzmeyin birbirinizi

  • ⭐⭐

    Türkiye'de amir müdür memur olup da Aerika'da doordash yapmak vs zor olabilir, nasıl bir şey olurdu acaba hiç düşünmedim. Göçmen olmak için kesinlikle egodan arınmak gerek


  • Şu silah meselesi asla bir sonuca çıkamıyor. Ayrıca derdini medenice anlatamayıp benim tarzım böyle demek de medeniyetsizliğin başka bir bahanesi olmuş.

    Öncelikle şunu belirteyim ki bireysel silahlanma başka, otomatik silahlara kolayca ulaşmak başka bir şey. Second amendment yazıldığı 1791'de bir tuşa basıp 100 kişiyi öldüremiyordun.

    Bir de "yapacak kişi nasıl olsa bir şekilde bulur" diye savunuluyor.

    Bu adam bulabilseydi, silahla giderdi. Hemen bulamadığı için bıçakla gitti. Ne olacak bıçakla da öldürebiliyor işte deniliyorsa bir şey demiyorum. Bıçakla otomatik silah arasındaki farkı açıklayacak değilim.

    Liseyi ticaret meslekte okudum. Karşımızda endüstri meslek vardı. Hergün kavga olurdu. Bir gün yanımdaki arkadaşım boğazından neşterlendi. Bir de bunların intikamı olurdu hep. Bulabildikleri en fazla bıçak oluyordu. Kolayca silah bulunabilseydi, birisi, diğerinin takıldığı mekanı tarardı. Olayla hiç ilgisi olmayan bir sürü insan ölürdü.

    Abd, Avrupa gibi güllük gülistanlık bir yer olsa da bu tartışmalar yapılsa. Yılda 500-600 mass shooting oluyor. Bu günde 2 saldırı demek. 4-5 yaşında çocuklar kurşunlardan tanınmayacak hale geleli daha 1 yıl olmadı. Ve bunlar sürekli tekrar ediyor.

    Kendimi koruycam diye aldığın cebindeki tabanca, okuldaki çocuklarını mass shooting'ten nasıl koruyacak acaba?

    Bütün bunlar olurken elbette bir şeyler yapılmak zorunda.


  • @ahmet_ bunun cevabi silahlari yasaklamak degildir.
    Silahlari devlete verenler, daha sonra hicbir sekilde devlet politikalarina karsi cikamazlar. Tarihten ogrenmek lazim.


  • GC sahiplerinin 65+ yaş ile elde ettikleri herhangi, Sosyal veya ekonomik avantaj veya kolaylık oluyor mu?

  • ⭐⭐

    abd'de bu sacmaliklar o kadar abartılı hale geldi ki, insanlar normal bir yasam yasayabilmek icin cumhuriyetcilerin kazandigi eyaletlere göç ediyor.

    Bu konunun doğruluk payı var mıdır?


  • @celica, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    abd'de bu sacmaliklar o kadar abartılı hale geldi ki, insanlar normal bir yasam yasayabilmek icin cumhuriyetcilerin kazandigi eyaletlere göç ediyor.

    Bu konunun doğruluk payı var mıdır?

    2slgbtqi+ terimini ilk defa duyuyorum ama ABD'de genelde politik doğruculuğun git gide popülerleştiği ve bu duruma uyum sağlamayanların dışlandığı doğru.


  • @Platon59 Kısaca, sadece başlık olarak olsa bile, bilgilendirebilen olursa memnun olurum.

    GC sahiplerinin 65+ yaş ile elde ettikleri herhangi, Sosyal veya ekonomik avantaj veya kolaylık oluyor mu?


  • @isik dislandigini dusunmuyorum. Sadece destekleyen azinligin sesi fazla cikiyor.
    Budlight Ve target lgbtli olmaya kalkti,sonuclar belli.


  • @diclemre Merhaba, Bu paylasim cok nostaljik oldu benim icin. 10 -15 sene once bir sene boyunca her gun gecerdim o asma yapinin altindan.


  • Merhaba YK forum ailesi! Forum'dan o kadar faydalandıktan sonra her zaman gelip bir şeyler karalamak istiyordum, kısmet bugüneymiş. DV22 ve DV23 kazananı olarak heyecanla interview beklediğimiz günlerden geçip DV22 ile vizesini almış, bugün artık Naples, FL'da yaşayan bir aile olarak umarım birilerine faydalı olacak bir şeyler yazabilirim.

    Kasım 22'de Miami'den giriş yapmıştık USA'ya. Bir aylık kısa Jacksonville, FL ikametinden sonra bugüne kadar toplam 6 aydır Miami'ye iki saat mesafede Naples, FL'da eşim ve 6 yaşındaki kızımla ikamet etmekteyiz. Naples'dan "God's waiting room" diye bahsedildiğini de belirteyim. Kıtanın kuzey taraflarında kara kışın hâkim olduğu zaman diliminde, oradan buraya deniz, kum, güneşe kaçan genellikle zengin diyebileceğimiz insanların kışlık olarak kullandığı bir bölge ayrıca Naples. Kışlık derken uzun bir sahil şehri olduğunu belirtmeliyim. Yani tam bir emekli şehri. Ben Ocak-Mayıs sonu arası anlayamadığım şekilde her yerde sadece oldukça yaşlı insanları görüyordum, gençleri sanki toplayıp bir yere kapatmışlar gibiydi. İnanın bir noktadan sonra biraz moral bozuyor. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte herhalde biraz gelenlerin geri dönmesi, biraz okulların tatil olmasıyla gençleri de görmeye başladık.

    Naples şehir olarak çok temiz, çok düzenli, her yerin peyzaj olarak piril piril olduğu bir yer. Abartmıyorum, 6 ay boyunca 2-3 u geçmez duyduğum korna sesi sayısı. Birini gerektiği için benim bastığımı söylememde sakınca yoktur sanırım. 🙂 Burada sahile gidip güneşin okyanusun üzerinden batışını izlemek yapılabilecek güzel aktivitelerden biri. Daha önce bunu yapmamış birisi için oldukça güzel bir deneyim olacağını garanti ederim. Güneş battıktan sonra alkış sesleri duyarsanız şaşırmayın :).

    Bizim Naples'a ilk geldiğimiz zamanlarda o güzelim sahil, birbirinden güzel evlere tezat "Red Tide" diye bir olay vardı. Denizdeki bir alg benzeri yaşam türünün ürettiği gazdan dolayı nefes almak ciddi olarak zorlaşıyordu. Öksürükler, deride kızarıklıklar, sahilde yüzlerce ölü balık vb. tam apokaliptik film seti sahnesi. Bunlar için devletin duyuru yaptığı uygulamalar, kurumlar, kanallar var. Tabii biz yeni gelmiş olmanın verdiği acemilikle bu olayın sebebini öğrenene kadar bir iki kez tatsız deneyimimiz oldu. Bazı seneler yoğun olurmuş bu durum.

    Çok olmasa da duyduğum kadarıyla son yıllarda Türk nüfusu artıyormuş burada da. Daha çok Yunanlılar, İtalyanlar var. Ama şehir çoğunlukla beyaz Amerikalılardan oluşuyor. Burada sıkılan bir arkadaşım iki haftalığına Teksas'a gitti. Çok karışık olduğundan, insanlarının çok kaba, yolların çukur dolu olduğundan bahsetti. Bir de okuldan bahsedeyim. Biz kızımızı puanı 9 olan bir okula gönderdik, 2. yarı dönem gitmiş oldu sadece. Okul ve öğretmeni çok iyi. Bu kısa sürede İngilizcesi benden iyi oldu ki benim de İngilizcem fena değildir. Özellikle aksan konusunda kıskanmıyor değilim. Okulu 8:20 civarı başlayıp 15:00'ta bitiyordu. Tatile 2 ay kala okul sonrası "sports club" diye haftalığı 50 dolara okulun sunduğu bir programa kayıt ettirdik. O da akşam beş buçuk, altı gibi bitiyor. İstersen daha erken alabiliyorsun. Çok faydalı oldu dilinin gelişmesine. Her okulda bu benzeri bir program var sanıyorum, özellikle çalışan anne-babalar için çok yardımcı oluyor.

    Toparlamaya çalışırsam, Naples'ta yaşamayı gençlere çok tavsiye etmem çünkü canlarının sıkılma ihtimali epey yüksek, ama çocuklu ailelere tavsiye ederim. Çocuk yetiştirmek için güzel bir şehir Naples. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sehirle ilgili sorusu olan olursa bildiğim kadarıyla elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Okuyan herkese teşekkür eder, neşe dolu günler dilerim.


  • 10 aydir USA de yasayan biri olarak bende elimde geldigince arkadaslara yardimci olmak icin bu postu yaziyorum.

    Amerikaya Chicago sehrinden Eylul ayinda giris yaparak evlilik aile vizesi ile USA macerasina basladim. USA’ye girmeden once odenmesi gereken green card fee yi odedigimizi dusunup es gectigimiz icin, normalde 90 gunde gelmesi gereken yesil kartim 120 gunde elime ulasti ve bu surecte 2 defa notification gonderildi Chicago’da ki adresimize. İlki fee’nin odemesini beklediklerine dairdi ve onu online odeme ile odedikten 2 ay sonra 2. notification ulasti ve yeniden benden parmak izi biyometrik test istediler. Bu testi vermek icin Chicagonun guneyinde bulunan cok tehlikeli buldugum bi suburba dogru randevu saatimize uygun sekilde gittik. İceri girdigimde hizlica belgelerimi aldilar ve 5 dakika gibi kisa bi surede parmak izimi alip belge verip gonderdiler. Surec cok hizliydi. Biyometrik ornegi verdikten sonra ise nihayet green card adresime ulasti yaklasik 1 ay icinde.

    Green cardi aldiktan sonra tabiki is arama yolculuguma devam ettim. Daha once Amazon.com da dahi yonetici olarak calismama ragmen Chicago ve cevresinde cok fazla competition vardi ve amerikaya ilk gun gelmemden pozisyonuma uygun manager title a sahip is bulmam tami tamina 6 ay surdu. Bu surecte yuzlerce basvuru onlarca gorusme yaptim. Surec cok zorluydu fakat yilmadan devam etmeyi herkese oneririm. Ozellikle nitelikli bir is gecmisiniz varsa kendinizi pazarlamaya ve ise alim surecinde farkinizi ortaya koymaya calismalisiniz.
    Chicago hayati hakkinda konusmam gerekirse sehrin verdigi guvensizlik ve stres sehrin sundugu eglence ve firsatlara gore agir basiyor. Sehir hayatini zaten hic sevmeyen biri olarak Chicago inanilmaz ve sert gecen kisa sahip, kendisini sevmekte cok zorlandigim bir sehir.
    İyi yonlerinden bahsetmem gerekirse kesinlikle yapilacak ve katilacak etkinliklerin sayisi ve kalitesi cok fazla. Nispeten diger tum meshur sehirlerden daha ucuz ve amerikanin en iyi toplu tasima sistemine sahip sehri. Arabaniz olmadan Chicagoda rahatlikla yasayabilirsiniz.Araba sahibi olmayi Chicago’da onermiyorum cunku park cok ciddi sorun. Aylik 300 dolarlari bulan masraflar mevcut sadece park icin. Araba hirsizligi gibi konular da cabasi. Ev kiralari nispeten daha ucuz ve fiyata gore diger sehirlere oranla daha iyi kalitede evlerde oturabiliyorsunuz. Festivaller ve etkinlikler cok fazla, diger sehirlere oranla daha temiz ve sehrin mimari yapisi cok orjinal.

    Kotu yanlari ise ; icme suyu kalitesi iyi degil musluklardan su icmenizi onermiyorum.Havasi ve mevsim gecisleri herkese gore degil eksi 27 dereceleri goren kis mevsimi gecirebiliyorsunuz. Sehir tehlikeli fakat suan her buyuk USA sehri bence ayni oranda tehlikeli. Chicago’da oturdugunuz semt cok onemli,guney bolgelerden mumkun oldukca uzaklasin, michigan golune ve kuzeye yakin oldukca daha rahat edersiniz. Aileler icin kesinlikle uygun bir sehir degil, bekar veya genc bi ciftseniz ve profesyonel is hayatiniz varsa rahatlikla yasabilirsiniz fakat cocuklariniz varsa, dogaya ve sessizlige ihtiyaciniz var ise Chicago kesinlikle uygun bir sehir degil. Etkinliklerin fazlaliligi ve Chicago’lularin eglenceye duskunlugu cok fazla ses kirliligi yaratiyor. Gece 12lere kadar korna sesleri, drift yapan arabalar, bagiran insanlar sehrin siradan bir parcasi. Vergilendirme konusunda da sehir vergisine sahip oldugu icin maasinizdan daha cok para kesilmesi de cabasi.
    Chicagoda 10 ay yasadiktan sonra tasinma karari aldim ve amerikanin en guvenli ve sessiz ve doga ile ic ice olan sehirlerinden biri Naperville e tasindim.
    Naperville benim gibi eger dogayi, sessizligi ve guvenli ortamlari onemseyen biriyseniz harika sehirlerden bir tanesi. Diger suburb sehirlere gore daha pahali fakat karsiligini veren bi sehir. Arabanizin olmasi ise sart arabasiz hicbir yere gitme sansiniz yok.

    İs bulma surecinde ise amerikan firmalarinda kendinizi kanitlamak ve karsi tarafi ikna etmek icin farkinizi ortaya koymaniz sart. Ozellikle uzak olan isyerlerinden pozitif cevap alma ihtimaliniz daha yuksek.

    İllinois eyaleti genel olarak her konuda ortalama bir eyalet. Ne cok iyi ne cok kotu. Yakin zamanda Floridaya veya Washington eyaletine dogru tasinma planlarim var fakat suan İllinois eyaletinde USA’de ki hayatima devam ediyorum.

    Umarim yazdiklarim bazi arkadaslara yardimci olmustur. Sorulariniz oldukca cevaplamaya calisacagim.


  • @fenercag Merhaba, postunuzu okudum. Guzel ve bilgilendirici olmus. Eger sakinlik ve guvenlikli bir yer ariyorsaniz Naples'i oneririm. Cok guvenlikli ve duzenli bir sehir. Arabanin, evin kapisini kilitlemeden yasanacak derecede guvenli diyebilirim. Tek eksik yani buyuk sehirlerde olan aktivite sayisinin azligi. Selamlar.


  • @fenercag blues dan uzaga gitmisiniz : ) kisi cok sert olsada guzel sehirdir Windy City.


  • Herkese merhabalar, benim bir sorum olacakti konu ile ilgili deneyiminizi paylasirsaniz cok sevinirim. Amerika'ya ilk giris yaptiktan sonra greencardlarinizin verdiginiz adrese ulasmasi ne kadar surdu acaba? Internette 90 gun icerisinde gonderilecegi bilgisini aldim ama bireysel deneyimlerinizden yola cikarak bilgi edinmek isterim.
    Simdiden tesekkur ederim.


  • @Erdoğan-0 Bizimkiler 1 ay içerisinde geldi. Zaten durumunu uscis sitesinden takip edebiliyorsunuz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum