@IPEKKELESOGLU, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Merhaba,
Erkek arkadaşıma green card çıktı ve şuan amerika da çalışıyor, hayatını düzenini kurdu ve bir sorun yok. Bende başvuru yapmıştım ama çıkmadı, ben Türkiye'de yim, bundan sonra ki süreç ile ilgili burada bir sürü şey okudum ama daha fazla ayrıntıya ve deneyimli kişilere ihtiyacımız var. Evlilik süreci ve sonrasında ki Amerika'da ki süreç, doldurulması gereken formlar, yapılması gereken başvurular ile ilgili bilgileri de okudum. Benim vizem yok. Bu süreci yaşayan ve ne kadar sürdüğü ile ilgili bilgisi olan var mı? Ayrıca bu sürecin uzun olduğu ile ilgili de çok yorum gördüm. Erkek arkadaşım Türkiye'ye geldiğinde de hemen evlenmeyi düşünüyoruz. Evlilikten hemen sonra başvuru yapılabiliyor mu, bu evlilik için belirtilen bir süre var mı? Süreci en kısa nasıl yönetiriz? Erkek arkadaşım green cardını aldı. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
Teşekkürler....
Oncelikle resmi evlilik yapmaniz gerekiyor, evlilikten sonra F2A kategorisinde basvuru yapacaksiniz, ilgili baslik surada:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari/
ilk gondereceginiz I-130 formunu USCIS'ten online olarak doldurup gondereceksiniz. Diger islemler baslikta zaten belirtiliyor.
Evet, maalesef bekleme suresi uzun olacak, esiniz ne zaman vatandas olacak?