Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Yolunda Evlilik

• Merhaba,
    Erkek arkadaşıma green card çıktı ve şuan amerika da çalışıyor, hayatını düzenini kurdu ve bir sorun yok. Bende başvuru yapmıştım ama çıkmadı, ben Türkiye'de yim, bundan sonra ki süreç ile ilgili burada bir sürü şey okudum ama daha fazla ayrıntıya ve deneyimli kişilere ihtiyacımız var. Evlilik süreci ve sonrasında ki Amerika'da ki süreç, doldurulması gereken formlar, yapılması gereken başvurular ile ilgili bilgileri de okudum. Benim vizem yok. Bu süreci yaşayan ve ne kadar sürdüğü ile ilgili bilgisi olan var mı? Ayrıca bu sürecin uzun olduğu ile ilgili de çok yorum gördüm. Erkek arkadaşım Türkiye'ye geldiğinde de hemen evlenmeyi düşünüyoruz. Evlilikten hemen sonra başvuru yapılabiliyor mu, bu evlilik için belirtilen bir süre var mı? Süreci en kısa nasıl yönetiriz? Erkek arkadaşım green cardını aldı. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
    Teşekkürler....

• ⭐⭐⭐

@IPEKKELESOGLU, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Merhaba,
    Erkek arkadaşıma green card çıktı ve şuan amerika da çalışıyor, hayatını düzenini kurdu ve bir sorun yok. Bende başvuru yapmıştım ama çıkmadı, ben Türkiye'de yim, bundan sonra ki süreç ile ilgili burada bir sürü şey okudum ama daha fazla ayrıntıya ve deneyimli kişilere ihtiyacımız var. Evlilik süreci ve sonrasında ki Amerika'da ki süreç, doldurulması gereken formlar, yapılması gereken başvurular ile ilgili bilgileri de okudum. Benim vizem yok. Bu süreci yaşayan ve ne kadar sürdüğü ile ilgili bilgisi olan var mı? Ayrıca bu sürecin uzun olduğu ile ilgili de çok yorum gördüm. Erkek arkadaşım Türkiye'ye geldiğinde de hemen evlenmeyi düşünüyoruz. Evlilikten hemen sonra başvuru yapılabiliyor mu, bu evlilik için belirtilen bir süre var mı? Süreci en kısa nasıl yönetiriz? Erkek arkadaşım green cardını aldı. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
    Teşekkürler....

Eğer Türkiye’ye girip geri gidebilme gibi bir imkanı varsa Türkiye’de evlenip kendi sürecini aos sizin sürecinizi konsolosluk olarak devam ettirebilmesi en makul olanı gozukuyor

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@IPEKKELESOGLU, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Merhaba,
    Teşekkürler....

Oncelikle resmi evlilik yapmaniz gerekiyor, evlilikten sonra F2A kategorisinde basvuru yapacaksiniz, ilgili baslik surada:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari/

ilk gondereceginiz I-130 formunu USCIS'ten online olarak doldurup gondereceksiniz. Diger islemler baslikta zaten belirtiliyor.

Evet, maalesef bekleme suresi uzun olacak, esiniz ne zaman vatandas olacak?

• @crazycells benim erkek arkadaşım ABD vatandaşı .Haziranda gelecek ve nişan yapacağız .Size sorum şu ; nişanlı vizesiyle mi yoksa evlilik vizesiyle mi gitmem daha kısa sürer ? Biz nişanlı vizesi daha kısa sürede çıkıyor diye ona başvurmayı düşünüyoruz .Ortalama ne kadar sürede çıkıyor vize ? Teşekkür ederim şimdiden cevabınız için

• @clem herhangi bir avukatla mı süreci yürüttünüz acaba avukatla yürüttüyseniz hangi avukat.

• @canaykarahan32, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

@crazycells benim erkek arkadaşım ABD vatandaşı .Haziranda gelecek ve nişan yapacağız .Size sorum şu ; nişanlı vizesiyle mi yoksa evlilik vizesiyle mi gitmem daha kısa sürer ? Biz nişanlı vizesi daha kısa sürede çıkıyor diye ona başvurmayı düşünüyoruz .Ortalama ne kadar sürede çıkıyor vize ? Teşekkür ederim şimdiden cevabınız için

Eğer K1 vizesi alırsanız ortalama süre 16-18 ay sürüyor ve ABD’de aos yapma süreleri çalışma izninin gelmesi vs gibi sürelerinde eklersek ortalama 24 aya koşullu green card alacaksınız..

CR1 vizesi şuanki süreye göre ortalama konsolosluk ile 24 ay sürüyor green cardınız pasaporta basılıcak aos derdi ile uğraşmayacaksınız ve muhtemelen 2 yılı geçen evlilik sebebi ile IR1 vizesine dönecek.

Seçim sizin gidip önden göreyim derseniz K1 ile devam edin, şahsen ben böyle bir yola girsem burdan evlenip işlemleri yapardım her türlü ortalama 2 yıl bekliyorsunuz..

• Bu ileti silindi!

• @waterman k1 vizesinde koşullu greencard diye bir şey yok ayrıca .nişsnlı vizesi var.bu konulara pek vakıf olmadığınız belli.lütfen bilen ve deneyimi olan arkadaşlar yazsın

• ⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

@canaykarahan32, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

@waterman k1 vizesinde koşullu greencard diye bir şey yok ayrıca .nişsnlı vizesi var.bu konulara pek vakıf olmadığınız belli.lütfen bilen ve deneyimi olan arkadaşlar yazsın

öyle mi dersiniz..
    buyrun o zaman konuyu inceleyin;

https://yesilkartforum.com/forum/topic/307/green-card-yenileme-ya-da-degistirme-i-90-kaybolma-calinma-veya-i-751-i-829-kosul-kaldirma

Eğer cok net bilgiye ulaşmak istiyorsanız cebinizden yüzlerce dolar cıkarıp avukat tutun zaten bilgim olmasaydı sorunuza cevap verme nezaketinde bulunmazdım keşke de bulunmasaymışım :) göçmenlik sürecinizde bol şans dilerim, ihtiyacınız olacak…

• @waterman zaten avukatımız olacak.ben benim gibi aynı süreçten geçen kişilere sordum bu soruyu.abd e hiç giriş bile yapmamışsınız

• @canaykarahan32, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

@waterman zaten avukatımız olacak.ben benim gibi aynı süreçten geçen kişilere sordum bu soruyu.abd e hiç giriş bile yapmamışsınız

ABD’ye hiç giriş yapmadığım icin ABD göçmenlik hukukunu bilmiyorum diye düşünmeniz cok ilginç.

2023 yılında yasıyoruz teknolojinin ve internetin olduğu yıllar kullanmanızı şiddetle öneriyorum.

ABD’de size musmutlu bi hayat diliyorum yeni evliliğiniz şimdiden hayırlı olsun.

• @waterman haha peki :)

• @cemguneri, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

@crazycells
    Kız arkadaşım Türkiye de yaşıyor. Şimdi ben de Türkiyedeyim. Evlenmeyi düşünüyoruz zaten. Ama konuyla ilgili hiç bir bilgim yok malesef. Eğer adım adım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Su sayfadaki bilgiler yardimci olacaktir:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari/

• @asligokceer, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Öncelikle herkese merhaba, herkese sürecinde kolaylıklar dilerim.
    Erkek arkadaşım bu yıl Greencard kazandı, sıralaması 6000’lerde. 2,5 yıldır birlikteyiz ve orada evlenip süreci orada devam ettirmek niyetiyle benim için F1 vizesine başvurduk. Kaplan Dil Okullarına kaydolmuştum fakat red aldım.
    Şimdi burada mülakattan önce evlenmeyi değerlendiriyoruz fakat milyonda bir gelen bu greencard şansımızı da tehlikeye atmak istemiyoruz. Mülakattan önce evlenip mülakata beraber girdiğimizde benim F1 reddim bizim Greencard sürecimizin de red ile sonuçlanmasına neden olur mu ? Mülakat sırasında ‘’Yakın zamanda F1 vizesinden red yemişsin bunu amaç dışında kullanmak için mi başvurmuştun’’ tarzı bir soruyla karşılaşır mıyız ?
    Eğer bu sebeplerden risk varsa uzun ve zor da olsa Mülakat sonrası evlenip F2A sürecine girmeyi düşünüyoruz. Fakat risk yoksa da böyle uzun bir süreyi ayrı geçirmek istemiyoruz.
    Şimdiden değerli yanıtlarınız için teşekkürler.[bağlantı metni](link url)

gocmenlik surecinde herhangi bir risk yok, evlenip sizi kendi dosyasina ekleyebilir. Bu sekilde en hizli ve beraber Green Card alabilirsiniz.

• @Madazimova-Mohinur, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Merhaba ben Özbekistan vatandaşiyim ve 6 senedir burda yaşiyorum 2023 green card formu doldurdum
    Ve 12 sinif açik liseden okuyorum temmuz sonresi mezun olacam inşallah
    Sorum eğer green card talihlisi olursem lise bitirmeden ds 260 form doldurmam doğrumu yada diplomayi alinça doldurmam gerekiyormu
    2 sorum şuan 2 inçi evliliğimi yapma gibi durumundeyim ve ds 260 formu evlendikten sonremi doldurmam gerekiyor yada onçemi
    Araştirdiğim kadariyle hemen doldurmamizi doğru olduğunu söylüyor konsolosden randevu günü beli olunçe ds 260 formu gunçelemeyi öneriyorlar sizce hangisi daha doğru
    Ve sicil kaydimi Özbekistan’da da getirmem gerekiyormu çünkü 6 sene içinde Özbekistan’a 3 4 kez gittim ve hepsinde 1 yada 2 ay kaldim
    Eski eşimi bilgilerinizde girmek zorundamiyiz ds formuna ve kizim var ilk evliliğimden babasiyle yaşiyor goturmiçam ama bilgilerini istiçaklar diyorlar
    Biraz uzun yazdim afiniza çevabiniz için şimdiden teşekkür ederim 🙏🏽

DV talihlisi misiniz? Yoksa farazi sorular mi soruyorsunuz? Basvuru surecinizi imzaniza tasimanizi tavsiye ederim.

• @Refiks, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Herkese merhabalar bir kaç soru üzerinden yardıma ihtiyacımız var...

Kız arkadaşımla evlenmeye karar verdik.
    Kız arkadaşım 5 yıldır Türkiyede yaşıyor.
    Bildiğiniz üzere evlilik yapacağımız için bana sponsor olması gerekiyor.
    Kendisi İstanbulda çalıştığı şirkette Türkiye standartlarının çok çok üzerinde maaş alıyor, ancak şirket onu asgari ücretten gösterip paranın %80ini her ay elden nakit olarak veriyor.
    Resmiyette görünen maaş 8.500TL olduğu için bana sponsor olmaya yetmeyecek.( Türkiye'den aldığı maaş ile zaten sponsor olabiliyor mu onuda bilmiyoruz )
    böyle durumlarda ikinci alternatif kız arkadaşımın anne ya da babasının sponsor olabileceği ancak ailesinin bunu kabul etmeyeceğini söylüyor.

Aslında Amerikalı birisiyle evlilik yapma konusunda ki prosedürlerin çoğunu biliyoruz ama şu anda tıkandık kaldık.
    Yardım olacaklara şimdiden teşekkür ederiz.

Sponsor olacak kisi ABD'de yasayan GC sahibi veya ABD vatandasi biri olmali, bilginize.

Turkiye'de yasayip kazanan biri size mali sponsor olamaz.

• @hope123, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Herkese merhaba,
    9 Haziran'da gireceğim mülakat öncesi kız arkadaşımla evlenmeye karar verdik ve 7 Mayıs Pazar günü nikahımız var.
    Müstakbel eşime soyadı değişeceği için 9 Mayıs'a kimlik randevusu, 10 Mayıs gününe de Pasaport randevusu bulabildik.
    Eşimin yeni pasaportu ve kimliği gelmeden (malum yoğunluklardan ne zaman geleceğini kestiremiyoruz), yalnızca evlilik cüzdanı ile Ankara'dan DS-260 formumu unlock etmelerini ve eşim için yeni bir form açmalarını talep edebilir miyim ? Yoksa yeni kimlik ve pasaportun gelmesini mi beklemeliyim ?

Ek olarak sormak istediğim bir konu daha vardı,

• Şuanda beraber aynı evde yaşamıyoruz ve mülakata da 1 ay kala yeni bir ev açmak saçma olacağı için ayrı yaşamaya devam edeceğiz. Bu yüzden mülakata giderken götüreceğimiz ikametgah belgesinde de DS260 formunda present address bölümünde de farklı yerlerde yaşayadığımız gözükecek. Bu konu hakkında bir problem yaşar mıyız ?

Simdiden tebrikler. Evet, form eklenmesini bu sekilde talep edebilirsiniz, mulakattan once pasaport geldiginde formlari gondermeniz yeterli, formlari hizli sekilde gondermenize gerek yok.

Mulakatta ikametgah belgesi istenmiyor.

• @hope123, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

@Muhtaradana Teşekkür ederim :) O zaman evlilik cüzdanını alır almaz taratıp formumun açılmasını talep edeceğim.

Yalnız 2. soruma cevabınızı anlamlandıramadım. Yarın nişanımız var şuan aşırı stresten ve heyecandan algılarım kısıtlanmış gibi kusura bakmayın :D Mülakatta siz evlenmişsiniz ama farklı evlerde yaşıyorsunuz adresleriniz farklı gibi bir soruyla karşılaştığımızda ''1 ay için yeni ev düzeni kurmadık'' mı demeliyiz ? Yoksa nişanlım için ds260'ı doldururken 07 Mayıs-09 Haziran arasında yaşadığı present address bölümünü benimle aynı ev olarak girip, ''son 1 aydır beraber yaşıyoruz fakat ikametgahı aldırmak'' mı demeliyiz?

boyle bir soru sormazlar, merak etmeyin :) gercekteki durumunuz neyse, gercekte hangi adreslerde yasiyorsaniz bu bilgilere gore formu doldurun ve sorulari bu sekilde cevaplayin.

• @gizemtuna, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

Merhabalar @crazycells @Muhtaradana @lumos , öncelikle emekleriniz için şimdiden teşekkürler.
    Erkek arkadaşımla beraber Curaçao adasında yaşıyoruz, green card çekilişi sonucumuzu bekliyoruz herkes gibi, ancak ikimizden birine çıkması halinde hemen evlenmemiz gerekecek ancak bulunduğumuz yerden türkiyeye gitmemiz biraz zor. Curaçao'da da Türk konsolosluğu yok. Yakınlarda konsolosluk olan bir ülkede evlenip başvuru formunu o şekilde doldursak, bu uygun mudur? Yoksa pasaportlarımızı vs değiştirmek zorunda mıyız? Yurtdışında evlenilmesi sorun teşkil eder mi? DS 260ı doldurduktan sonra dosyayı tekrar açtırmanın mülakat tarihimizi ileri atmasından endişeliyiz. Tabiki bütün bunlar lotonun bize de çıkması dahilinde :) Şimdiden çok teşekkür ederim.

Hayir, sorun olmaz. Ama konsoloslukta degil, o ulkenin kendi resmi kurumlarinda evlenmenizi tavsiye ederim.

Resmi olarak evlendiginiz surece bir problem yasamazsiniz, Turkiye'de evlenmek zorunda degilsiniz.

Benzer Başlıklar

• DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 43 Oy
    7k İleti
    558k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k