Yok, Turklerle Romanyalilarin isi bu diyorlar 😂
-
@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
@FıratD Samimi güzel bilgilendirici bir deneyim yazdınız teşekkürler
Rica ederim, farkındalık olduysa ne mutlu
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@AE123 yeni bir iş kolu Türkler terapi seansları versin. Uçan fiyatlara nasıl alışırsın diye.
Akil edip yapan parayi bulur 🙂
-
Üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünden mezun olduktan sonra Türkiye’de turizm sektöründe, konaklama ve otelcilik alanında; uluslararası zincir ve yerli marka otellerin satış ve pazarlama departmanlarında farklı kademelerde 19 yıl görev yaptım.
Amerika’ya göç ettikten sonra da konaklama ve otelcilik sektöründe, bir zincir markanın otelinde Satış & Pazarlama biriminde çalışmaya devam ediyorum. Göç sonrasında sektör değiştirmeyi tercih etmedim; otelciliği ve satışı sevdiğim için burada guclu olduğum alanda ilerlemek istedim.
Göç sürecimden önce uzaktan ABD’de iş arama sürecine başladım ve online mülakatlara katıldım. Amerika’ya yerleştikten sonra yaklaşık 8. ayımda ve aktif iş arayışımın 4. ayında, halen çalışmakta olduğum otelden iş teklif mektubu aldım. Bu pozisyona, aynı iş yerinde çalışan Türk bir arkadaşımın referansı ile başladım. İlk olarak Yiyecek & İçecek biriminde yönetici pozisyonunda göreve başladım; işe başladıktan sonra ikinci ayda açılan bir fırsat doğrultusunda aynı otelin Satış & Pazarlama birimine yönetici olarak promote aldim.
-
@thehawk01, içinde söyledi: Greencard ile 1 Yıl aradan sonra yeniden amerikaya dönmek
merhaba 2024 kazananıyım ve 2 ay amerikada new york da yaşadım. ailevi nedenlerle dönmek zorunda kaldım. Fakat greencardımı ve ssn numaram bu süreçte elime ulaştı. Bank of amerika da hesabım var ve captial one da kredi kartımda var . Ehliyet başvurusunda da bulunmuştum. Girişte sorun yaşar mıyım? Annemin ameliyatı için türkiyeye dönmüştüm. Şuan amerikaya geri dönmeye hazırım . ama 1 yıl ve uzun süre dışarda kalınca sorun olabileceğine dair şeyler okudum. Nasıl bir yol izlemeliyim
-
Karışık olması çok normal, iyi olacak 🍀🧿🙏🏻 Merak edin ancak endişe etmeyin. İngilizce konusunda kendinize ne kadar çok yatırım yaptıysanız şimdiye kadar ki hayatınızda, maddi olarak ne kadar çok güçlü gelirseniz, mesleğiniz ve tecrübeleriniz ABD’de ne kadar çok kabul ediliyorsa, forumdaki diğer tüm başlıkları & deneyimleri ne kadar çok okursanız o kadar az sancılı geçecek adaptasyon süreciniz.
-
Money Manager (Remove Ads) App - App Store
Money Manager (Remove Ads) App - App Store
Download Money Manager (Remove Ads) by Realbyte Inc. on the App Store. See screenshots, ratings and reviews, user tips, and more apps like Money Manager (Remove…
Ben memnunum başka bir uygulama denemedim bunun kullanımı kolay geldi. -
@ATS16, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak
@Fuat-1, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak
@Peyk74 yer hic farketmez, pahali yerede gitsen ucuz yerede gitsen kazancinda ona gore orantili oluyor, dogal bir denge var yani. Ben Izmirliyim, "bize her yer Izmir" olay bu...:)..
Tavsiye derseniz mutlaka buralarda bir tanidiginiz varsa ilk olarak onun yanina gidin yoksa ilk baslangic baya sancili gecebilir( ev tutma gibi...)
Saygilar.@Peyk74, Sn. @Fuat-1 doğru yönlendirmeler yapmış yakınen bir tanıdığınız var ise ilk aşamada yanına gitmeniz faydanıza olabilecektir ancak buna ilave olarak kazanacağınız para ile yaşam - barınma masraflarını da dikkate alarak belirleyeceğiniz eyalete göç etmeniz faydanıza olacaktır. Her eyaletin kendine göre avantaj ve dezavantajları mevcut (iklim, iş imkanları, yaşam tarzı vb). Aşağıda ufak bir hesaplama yaptım, diğer kalemleri de siz araştırarak fikir edinebilirsiniz.
1/1/26 tarihi itibariyle California’da en düşük asgari ücret $16.90 saatlik. 12/30/25 itibariyle California’da ortalama akaryakıt fiyatı $4.273 galon. 1 saatlik asgari ücret ile 3.95 galon akaryakıt alabiliyorsunuz.
1/1/26 tarihi itibariyle Illinois'de en düşük asgari ücret $15 saatlik. 12/30/25 itibariyle Illinois’de ortalama akaryakıt fiyatı $2.939 galon. 1 saatlik asgari ücret ile 5.10 galon akaryakıt alabiliyorsunuz.
State Gas Price Averages
Minimum Wage Law
Minimum Wage
Size de teşekkür ederim ATS16 araştırma yapıyorum özellikle yapacağım iş ile ilgili hangi eyaletlerde daha kolay iş bulurum, yaşam maliyetleri vergiler toplu taşıma vs vs Yine de orada olan birinden de bilgi almak + olacağını düşünüyorum.
-
O zaman hazir hafif bir enfeksiyon gecirip evde dinlenme firsati bulmusken 2 yil nasil gecti, neler oldu anlatayim.
Oncelikle sunlari belirteyim, Turkce klavyeli bilgisayarim arizalandigi icin bu mesajda alfabemize ozgu karakterleri kullanamayacagim. Bir de bu tecrubeler benim tecrubelerimdir herkes icin gecerli olmayabilir; zira ABD'de bir tane dogru yoktur, dogru yere, kisiye, zamana gore degiskenlik gosterir.
Hala ayni evde ikamet ediyorum, daha once yazdigim uzere 2 odali bir townhouse kiralamistim, O gunden bugune %10 artisla devam ediyoruz. Gecen sene muadil evlerde kiralar 3.300$ seviyesine kadar yukselmisken %10 artisa hayir diyememistim, bu sene ise muadil kiralar 2.700$a dusmusken bu sefer de tasinma isleriyle ugrasmamak icin kontrati oldugu gibi uzattim. Ev sahibinin artis talebine dusus talebiyle karsilik verdim ve aynisindan devam edelim diyerek uzlastik. Boca Raton ve civarinda evler cok eski oldugu icin tum bakim masraflari ev sahibine ait, o sebeple bu civarda ev alirken 3-5 kez dusunmek lazim. O sebeple su aralar ev kiralamak daha ekonomik oldugu icin ev alma dusuncem yok.
2024'te calisma izni aldigim icin o yila ait vergi beyanimi bu sene Mart ayinda verdim ve ABD Vergi dairesine borclandim 🙂 Turkiye'de brut gelirinin %40'ini sgk ve gelir vergisine odeyen ucretli bir calisan olarak brut gelire gore odedigim yaklasik %5'lik gelir vergisi + emeklilik odemesi beni ziyadesiyle memnun etti. Gectigimiz yil calistigim sirket haftalik ucreti W2 olarak; (gelir vergisi ve sigorta giderlerini yerinde keserek) komisyonlari ise 1099 (gelirin ertesi sene beyan edilmesi) olarak odemekteydi. Bu sebeple hatri sayilir bir miktar vergilendirilmemis gelir sahibi olurken araba, internet, cep telefonu gibi odemeleri gider olarak gosterdim. E-2 statusu ile cocuklara SSN alamadigimiz icin cocuktan kaynakli vergi iadesinden faydalanamadim (4.000$). Bu sene daha yuksek vergi odeyecegim gibi gorunuyor.
Cok merak edilen ve burada gig work denilen Uber, Lyft, Doordash gibi islere gelecek olursak; Florida'da ozellikle de bu son donemde bu sektor oldu diyebilirim. Su an benim Uber'de kabul oranim %8 ve iptal oranim %5. Yani her 10000 talepten 80 kisiyi kabul edip bunlarin da 4 tanesini arabaya almamisim. Bazen Miami veya Jupiter gibi uzak yerlere gidecegim zamanlarda uygulamayi acip yol ustu yolcu ariyorum, zaten gidecegim icin ne oderlerse odesinler bana kar kaliyor 🙂 Buna ek olarak ozel gunlerde (yil basi, cadilar bayrami vs) yine uygulamalari acip calisiyorum. Hem eglenceli oluyor hem de para kazanip bazi ekstra giderleri karsilayabiliyorum. Bunun haricinde bu islere guvenerek buraya gelmeyin. Para kazanabileceginiz yalnizca 3 ay var (kasim, aralik, ocak), bunlara ek olarak bahar tatilinde de 1-2 hafta cidden iyi bir donem oluyor. Geri kalan zamanda kazanacaginiz para mil basi 60 cent ve saatlik 18$ olarak kalacaktir. Ozellikle cumartesi geceleri yolcudan cok sofor oluyor, bu sofor bollugunda sirketler sizi istedikleri an gozden cikarabiliyorlar. Bir de XL, Premium SUV gibi diger sofor secenekleri var, ilgilenen olursa ozelden anlatabilirim. Yine de bu tarz isler dunuyorsaniz ya gidin 3-5k degerinde eski bir araba alin ya da 70-80k degerinde bir premium SUV, aksi takdirde para kazanamazsiniz.
Daha onceden belirttigim gibi benim amacim kendi harcadigim fazladan parayi size harcatmamak, o sebeple yaklasik 20k$ degerinde luzumsuz harcama yaptigimi tespit ettim. Artik daha tecrubeli ve bilincliyim, bu sebeple kimsenin luzumsuz para harcamasini istemiyorum. Daha onceki iletide belirttigim gibi, bir emlakci size Florida'da yasa degisti artik alici taraf da komisyon oduyor diyorsa sirtinizi donun. Dogru, Agustos 2024'te emlakcilarla ilgili yasa degisti, artik ev alan da satan da emlakcilara komisyon odemek durumunda kaliyor. Kira icin ise boyle bir sey yok. ABD'ye yeni yerlesen herkesin ilk adresi apartman kompleksleri oluyor ve onlar da kira komisyonu odemiyor (100-500$ arasi referans bonusu oduyorlar). Bu gibi yerlerden para alamadiklari icin bazi emlakcilar degisen yasayi bahane edip kendilerine bir kira tutari istiyorlar. En nihayetinde sizin icin gidip bir ev bakiyorlar, yetkililerle gorusup teklif aliyorlar, ancak bunu herkes yapabilir. Harcadiklari zaman icin mesai ucreti + masraflari isteseler anlarim da herkesin yapabilecegi bir is icin 2.500$ talep etmek mantikli degil.
Bu tarz yerlerin mulkiyeti tamamen bir sirketin elinde oldugu icin her seyde sirket gorevlileri ile muhatap oluyorsunuz. Haliyle, yuksek kira odenen yerlerde sorunlar cozulurken dusuk kira odenen yerlerde biraz sorunlar ve gecikmeler olabiliyor. Sirketler genellikle yeni goc etmis kisilere kapilarini acarken, mevcut kiralama orani, bos ev sayisi gibi faktorlere bagli olarak reddedenler de olabiliyor. Talep ettikleri depozito bedelleri 500-1000$ arasindayken ilk kira ve depozitoyu yatirdiktan 1-2 gun sonra eve gecebiliyorsunuz. Nedense kimileri gelir gelmez kendi evimize gecelim diye bir takintiya sahip olup sonra ilk gecelerini yerde yatarak geciriyorlar. Arkadaslar gelin, bir airbnb ya da otelde 1-2 hafta kalin, evinizi kiralayin, esyalarinizi alin ve yerlesin. ABD'de ev cok, eninde sonunda bir yer bulacaksiniz.
Duzgun gelir getiren ve kalici bir is bulmak son derece zor. Bunun icin once koklu bir sirkette en alt pozisyindan saatlik 15$ ucretle ise baslayip sonra sabirla 3-5 sene calismaniz gerekiyor. Yoksa sizi direkt yonetici yapmiyorlar, en altin tozunu ve pisligini yasatiyorlar. En cok aranan meslekler; klima, cati tamirleri, elektrik ustalari ve tesisatcilar. Eger bu konuda bir yatkinliginiz varsa franchise sirketlerden birine CV gonderirseniz, siz lisans alincaya kadar yardimci olurlar, zira son gocmenlik olaylarindan dolayi dogru duzgun isci bulamiyorlar. Odedikleri ucretler de saatlik 30-40$ arasinda degisiyor.
Bu sene benimle irtibata gecen arkadasimin arkadasi icin saatlik 35$ + masraflar olarak (toplam odedigi para 3.000$ civarinda) is danismanligi yaptim, E-2 icin sirketini hazir hale getirdim. Su ana kadar gayet basarili gidiyor, onumuzdeki sene gelip statu degisikligi yapacak. ABD'de yasamak isteyen ama kuracagi ise fazla para yatirmadan ayda 2000-3000$ gelir getiren bir is isteyen arkadaslar ozelden iletisime gecebilirler. Simdiden soyleyeyim, bu kisiye ozel ve yalnizca benim istedigime verecegim turden dost isi bir hizmettir, amacim size 10-15k danismanlik ucreti verdirtmemektir. Haliyle benim musaitlik durumuma baglidir. Yoksa tanidigim durust is danismanlarina yonlendirebilirim.
Gecinmek ve hayata tutunmak her yerde oldugu gibi burada da zor; ama tutunma iradesi oldugu surece her turlu idare ediliyor. Evet ilk sene ikinci seneye gore daha zor. Ben duzenimi ancak 3. yilimda tutturabildim. Artik duzenli isim, maasim, bos zamanim var. Buna ragmen tabii ki gevsemiyor, derhal E-2 uzatmasi icin gerekli telasi yasamaya basliyoruz. Onumuzdeki Subat sonuna kadar yine alttan alta bir telas saracak bizi.
Florida'ya yerlesmeyi dusunenler icin, ben daha once bazi major eyaletlere is sebebi ile gitmistim. Acikcasi iclerinde favorim havasi, dogasi ve gerceklesen sacma sapan olaylardan (aliskanlik olmus) dolayi Florida'dir. Florida ABD'nin Adana'sidir diyebilirim. Boca Raton ise iyice Turk mahallesine donustu, sabah oglumu okul servisine gotururken konusulan iki dil var, Rusca ve Turkce. Gunden gune sayi olarak buyuyoruz, artik yakinda maddi olarak da iyice buyuyecegiz, zira benimle beraber gelip cok iyi isletmeler kuran arkadaslarimiz var, zamanla vatandaslik alacagiz, cocuklarimiz polis, idareci vs olacak, dernekler kuracagiz ve adaylar gelip bizlerle gorusmek zoruna kalacak. Simdilik Florida'daki Turk varligi, orgutsuz durumda, o sebeple bir baski grubu olusturmaktan cok uzagiz, ancak yakinda Turkce ehliyet sinavi, Turkce dilekce verme gibi imtiyazlar talep edebiliriz.
Son olarak eklemek istedigim husus, 2 kez ICE kontrolune yakalanan birisi olarak diyebilirim ki su an gocmen olmamam avantajima, ice gorevlilerine vatandas da gocmen de degilim yalnizca yasal bir yabanciyim (legal alien) dedigimde benden evrak istiyorlar, ben de USCIS tarafindan bana gonderilen statu belgesinin fotograafini gosteriyorum, vizen var mi diye sorduklarinda var tabii ki zaten vizem olmasa bunu nasil alayim diyorum ve birakiyorlar. Sahsi kanaatim, diliyorlar ki beni istedikleri an kapi disari edebilirler, vatandaslik hakkim vs yok. Gocmen arkadaslari ise vatandas olabilecekleri icin vatandas olmadan once darliyor da darliyorlar. Florida'daki tum polis departmanlari ve serif ofisleri artik ICE operasyonlari katilmakta ve bir yabancinin suca karismasi durumunda aninda ICE gorevlilerine haber veriyorlar. Bu sebeple iltica basvurusu yapanlar, agir trafik ihlali yapan gocmen olmayan vize sahipleri biraz daha tedirgin durumda oluyorlar. Buna ragmen bizim gibi kurallara uyan ve vergisini odeyen kiymetli yabancilar icin ingilizce konusabileceginiz surece sikinti yok.
Kiymetli arkadaslar, cok sukur ki sag salim, tutuklanmadan 2 senemizi tamamladik. Bu surede cok iiymetli insanlarla tanistim, hata yaptim, duzeltildi vs. Su an cok daha eglenceli bir hayatim var. Turkiye'de arkada biraktiklarimla 0'dan baslayip kurdugum bu hayatta cok zorlansam da iyi ki yapmisim diyorum. Tekrar ediyorum, anamdan babamdan uzak, her seyin maddi karsiliginin oldugu bir ulkede bu kadar uzun sure direnebilecek cesaret ve gucunuz yoksa maceraya girmeyin. 2 sene icinde pes edip ulkemize geri donen 3 aile ile tanistim, hem is planlari, hem beklentileri hem de burada yasamak istedikleri hayat son derece hatali ve tutarsizdi. Iyi yapilmamis ve garip gurup insanlarin cektigi tamamen safsata olan youtube videolarindan etkilenerek hayaali bir yasamin pesinde kosmuslardi. Ne yazik ki emeksiz yemek olmuyor.
Buraya kadar yazdigim her icin, ABD'ye yerlesmeye karar verdikten sonra bana yazabilirsiniz. Musait oldugumda muhakkak donerim. Basinizi agrittiysam affola, esenlikler dilerim.
-
Memphis te yaşayan varmı. Nasil bir yer. İş ve yaşam olanaklari nasıl. Bu yakinlarda oraya geleceğim.
-
@WithNaz Merhaba, bu tur durumlarda chatgpt'ten yardim alabilirsiniz. Sizin mesajinizi Chatgpt'ye yazdigimda asagidaki gibi bir cevap verdi. Bir de gorusme esnasinda neler denilebilir onu sormustum. O cevabi da en altta ekledim. Siz biraz daha detay belirtip daha ozellestirilmis bir bilgi alabilirsiniz. Ornegin hangi eyalet/sehir bilgisi oldugu eklenirse belki o kisimla ilgili yasal bilgileri dahil edebilir.
Ornegin 3 yildir oturdugunuzu ve ilk 2 yil hic gurultu ile ilgili sikayet almadiginizi belirtmissiniz, bunu ustune basa basa soylemenizde fayda olabilir. Bir de eger baska bir daireye gecme durumu soz konusu olursa tasinma masraflari, depozito, ve yeni dairenin kira sartlari konusunu mutlaka konusun. Belki de siz 3 yildir oturdugunuz icin, diger komsunun tasinmasi daha dogru olur. Bunu da nasil konusulmasi gerektigini yine chatgpt ile sorulabilir.
Pek caninizi sikmayin. Evlerin bu sekilde ahsap olmasindan dolayi ses problemi cok yasandigini tahmin ediyorum. Leasing ofisi, bu tur bir durumla ilk defa karsilasmiyordur. Bu arada komsunuzun kira yenileme donemi geldi ise sirf pazarlik amaciyla ust katimizdakiler cok gurultulu vs diye sizlanip kira artisini engellemek icin bahane yaratmak istiyor bile olabilirler.
Merhaba, yaşadığınız durum gerçekten oldukça stresli ve zorlayıcı olabilir. Hem kendi huzurunuz hem de kiracılık ilişkisini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek adına, haklarınızı savunmak önemli. Bu tarz sorunlarla karşılaşan birinin nasıl bir yol izleyebileceğini aşağıda özetlemeye çalıştım.
Hakkınızı Savunmak İçin Belgeler:
İlk olarak, alt komşunuzun mangal yaptığına dair kaydınız oldukça önemli. Bu, sizin haklı olduğunuz bir durumu ispat etmek için kullanabileceğiniz güçlü bir delil olabilir.
Ayrıca, komşuların çocuklarının sabaha kadar ağlaması ve gürültülü aktiviteler hakkında da elinizde bir kayıt ya da tanık olabilir. Gerekirse, ses kaydı almak veya videolar çekmek de faydalı olabilir.
Kiracı Olarak Sizin Sorumluluğunuz:Kontratta yer alan kurallara dikkat edin. Eğer sessizliğe dair belirli kurallar varsa, bunları ihlal etmiyor olduğunuzu kanıtlamak, savunmanızı güçlendirecektir. Örneğin, çamaşır bulaşık makinesinin saatine özen göstermeniz, olabildiğince gürültüsüz olmaya çalışmanız, komşularınızın rahatını bozmadığınızı kanıtlar.
Leasing Ofisiyle Görüşme:Görüşmeye giderken, sakin ve olabildiğince yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. Hakkınızı savunmanız gerektiği kadar, komşularla olan ilişkinizi daha fazla gerilmemek adına da ortak bir çözüm bulmaya çalışın.
Leasing ofisine, rahatsızlıklarınızın karşılıklı olduğunu belirtebilir ve her iki tarafın da uyması gereken kuralların olduğu bir çözüm önerisi sunabilirsiniz.
Komşuluk ilişkilerini koruma adına, mümkünse komşularınızla bir araya gelerek konuşmak da çözüm olabilir. Hangi seslerin rahatsızlık yaratabileceğini karşılıklı olarak netleştirip, anlaşmaya varabilirsiniz.
Yasal Haklar:Eğer bu konuda herhangi bir haksız muamele veya ayrımcılığa uğradığınızı hissediyorsanız, bir avukattan profesyonel destek almanız faydalı olabilir. Bazı devletlerde kiracının korunması adına yasalar oldukça güçlüdür. Leasing ofisin size sözleşme feshi gibi bir tehditte bulunması da, sizin yasal haklarınızı göz ardı eden bir davranış olabilir. Bu durumda, yerel kiracı haklarıyla ilgili araştırma yapmak veya avukatla görüşmek önemli olabilir.
Sosyal Medya veya Forumlar:Amerika'da benzer durumlarla karşılaşan kişilerin yaşadığı deneyimlerini ve çözüm önerilerini içeren forumlar ve sosyal medya grupları da size fikir verebilir.
Unutmayın, bu süreçte soğukkanlı ve sakin kalmanız, çözüm odaklı bir yaklaşım benimsemeniz her iki tarafla da daha sağlıklı bir iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır. Umarım bu konuda bir çözüm bulabilir ve rahatsız edici durumdan kurtulabilirsiniz. Başarılar dilerim!leasing ofisiyle görüşmede söylemek isteyebileceğiniz maddeleri aşağıda, sanki konuşuyormuş gibi madde madde İngilizce olarak yazdım:
Introduction & Acknowledging the Situation
"Hello, I want to start by saying that we are very sorry for any inconvenience caused. We have always tried our best to be respectful and considerate to our neighbors and we never intended to disturb anyone."Clarifying Our Efforts to Be Quiet
"We have been doing our best to maintain quiet hours. For example, we do not use the dishwasher or washing machine after a certain hour and we are always cautious when walking around because of the noise from the hardwood floors."Mentioning the Noise from the Neighbor Below
"However, we would like to point out that we have also been affected by noise from the apartment below. For instance, their children cry loudly late into the night, which can be quite disturbing. We've never made a complaint about this, but it has been a continuous issue."Evidence of the Situation
"We also have evidence of some issues from the neighbor below, such as them using a grill on the balcony, which is against the building's rules. I recorded a video of the smoke coming into our apartment because it was disturbing, and we want to make sure we follow all the rules as well."Expressing Willingness to Find a Solution
"We understand the importance of being considerate in a shared living space, and we are open to finding a solution that works for everyone. We would like to make sure that the rules are applied fairly and that both sides can coexist peacefully."Seeking Assistance or a Fair Resolution
"We would appreciate your help in resolving this issue, and we hope that we can all follow the building’s guidelines to avoid any further disturbances. We are also open to moving to a different apartment if that would be a possible solution."Ending on a Positive Note
"Again, we sincerely apologize for any trouble we may have caused. Our goal is to maintain a peaceful environment for everyone and we hope to find a fair and balanced resolution." -
Başlık denk geldi, paylaşayım.
Bir gün garajda tam arabaya bineceğim kapıyı açtım. Garajımın önünde beyaz 2008-2009 Ford Fusion bir araba durdu, sürücü camını yavaş yavaş indirip çıkardı bir iphone 14/15 beni kayda almaya başladı. Ben de bu esnada bakıyorum tabi. Baktım fotoğraf değil, video kaydediliyor. Ne yapıyorsun anlamında elimi işaret ettim. Kaydı durdurup devam etti. 35-38 yaşlarında kilolu beyaz amerikalı bir kadın. Dedim herhalde bu keşif yaptı, soymaya gelecek. Atladım hemen arabaya peşinden tampon tampon takip ediyorum. Bir ara geçeyim diye yana çekip durdu, arkasına geçip bekledim. Bizim evlerin olduğu tarafta bir tur atıp diğer bloklara doğru geçti. Gate kodu girmek için yanaştı ama açamıyor. Sonra birisi uzaktan gate'i açtı ve araba içeri girdi.
Bu durumda ne yapmak gerekir, yasal haklarım vs ne diye biraz araştırdım. Sonunda bunu site yönetimine bildirmenin en makul yol olduğu kanaatine vardım.
Olayı, zamanı, plakayı ve profili anlatan bir eposta atıp geçtim. Eylemi kamusal alanda yaptığı için olay biraz ortada kalıyor, ben kendi garajımda olduğum için hak ihlali var.
Böyle tuhaf bir olaydı, Yer: Kuzey Dallas Zaman: Tem-Agu 2024. -
@zge Wrapping paper ile iyice sarin ve valizinizde getirin. Bir sorun cikmaz sanirim.
-
ABD'de 2024 yilinda ortalama household (3 kisilik aile) para birikimi $65k civarindayken (emeklilik hesaplari haric), ortalama household borc miktari ise $104k dir. Borclarin en buyuk kalemi mortgage (ev) borclaridir. Daha sonra ise ogrenci ve arac kredi borclari gelir. Yani cogu Amerikali "borc yigidin kamcisidir" felsefesi ile yasamaktadirlar. Veya yasamak zorunda birakilmaktalar!
-
Merhaba bu sorunuza cevap alabildinizmi benimde kizim abd vatandasi herhangi bir para yardımı alabiliyormuyuz turkiyeden
-
@jesus-0 Ingilizceniz varmis, onceliginiz kendinizi gelistirmek olmali. Tir soforlugu konusunda hicbir fikrim yok ama bence okula giderek ilerisi icin kendinize iyi bir yatirim yapabilirsiniz.
Bulundugunuz yerdeki bir community college'den baslayabilirsiniz. Ilginizi ceken bir alan secin ve donemde birkac ders almaya baslayin. Ayni zamanda da calisabilirsiniz.
Ornek olarak yaziyorum: Ben 50+ yasindayim, 4 yillik ve MBA mezunuyum, duzenli bir isim var, ve su anda hala community college'de ders aliyorum, haftada 1 aksam okula gidiyorum ve ayrica online dersler aliyorum. Ihtiyacim oldugu icin degil ama kendimi gelistirmek, insanlarla kaynasmak icin. Beyin gelisimi/korunmasi acisindan da yeni seyler ogrenmek her yasta faydali.
-
@knnrn bu nasil mumkun 6 bin tax odemek bizleri de aydinlatma imkaniniz var mi acaba ? 🙂
-
Dünyada kitap diye bir site var. Özellikle amerika'ya gönderim vurgulanmış. Fiyatlar uygun duruyor, Türkiye'deki fiyatların çılgınlığı ve buradaki ortalama kitap fiyatı düşünülünce.
-
@EzgiLera Kesinlikle sokakta hayvan olmamasi güzel. Mesela sokakta daki hayvan ile evde beslediğimiz hayvanın bile pskolojisi farklı.
Bugün sokakta ki hayvanlar malesef sürekli tetikte ler dışarıdan gelecek saldirilara karşı... Fakat evimizdeki hayvanlar sürekli sevgi ile beslediğimiz için kafalarini rahatlıkla yataga koyup uyuyabiliyorlar.
Her ne kadar kötü olaylarda olsa Türkiye de de aslında hayvanlri seven çok insan var. Benim gördüklerim zaten çogu sokaktan sahiplenmiş. Tabi cins denilen kedileri alanlarda bir o kadar çok. Ama sonuçta kedi kedidir tatlı şeyler.
Bizim gibi sokakta hayvan olan ülkelerde 1 yavruya yuva sahibi olmak bence yapılacak en güzel iyiliklerden.
Evin içinde gezmeleri bile insanı mutlu ediyor. Aslında kedi ler gerçekten mutluluk kaynaklari^ -
Bende tarihe not düşmüş olayım. 5 yıl sonra Abd vatandaşlığı için son hazırlıkları yapıyorum. Hem Abd de hem Tr de evimiz ve aracımız var. 5 kişilik aile olmuşuz, mutlu ve sağlıklı bir şekilde ülkemize tatile gelmişiz yıl 2029. Bu mesajı 5 yaşındaki oğlumla beraber okuyup gülümsüyoruz 😊 Gelecekten bir gün filmi gibi oldu biraz 😊
ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
-
@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
Herkese merhabalar,
Bugün amerikaya ilk girişimizden itibaren başımızdan geçenleri anlatacağım. Öncelikle giriş sırasında yaşadıklarımızı daha önce paylaşmıştım zaten havaalanından çıktıktan sonra metroya binerek San Francisco şehir merkezine gittik. Gelmeden önce bulduğumuz Hotel Des Arts’dan 14 gecelik rezervasyon yapmıştık yaklaşık 1300dolar civarı ödedik bu odaya. Oda içerisinde duş ve tuvaleti bireyseldi bu yüzden bir tık daha pahalı oldu otelde ortak duş olan odalarda vardı gecelik 5-10$ daha uygundu sadece bu farkı ödemeyi göze aldık bu yüzden. 4 valizle metrodan otele gitmek biraz yorucu oldu San Francisco yokuşlarınıda düşününce. Otele yorgun bir şekilde geldikten sonra giriş yapabildik oda çok temiz ve güzeldi, sadece amerikada meşhur olan bed bug sorununu yaşadık bir ara ondada hemen odamızı değiştirdiler. Perşembe günü hemen uyuyup saat düzenini bozmamak için çıkıp biraz dolandık ama çok fazla dayanamadan otele geri gelip uyuduk. Sabah tabii ki jetlag etkisiyle 4-5 gibi uyandık tabii ki o saatte yapacak bir şey olmadığından biraz TV izleyerek zaman geçirdik.Cuma günü için daha Türkiyedeyken Bank of Americanın 33 Montgomery şubesinden randevu almıştım saat 11:00 için. Benim zaten SSNim vardı daha önce ki seferimden. Eşimin yoktu ama onuda hiç dert etmedi. Adres proofta sormadı otelde kaldığımızı söyledik oranın adresini girdi sonra güncellersiniz adresi taşınınca diye belirtti. Böylelikle hesap işini halletmiş olduk. Kredi kartı başvurusunu 2-3 hafta sonra yapalım sorunsuz onay alırız dedi. AT&T ye uğradık hat ve telefon fiyatlarını görmek için. 2 adet 14 pro max ve 2 hotspot dahil sınırsız hat bize 220 dolar civarı bir miktar çıkarttı ilk önce sonra bir tanıdığımızın aile planına dahil olduk aile planına dahil olunca miktar 135$ civarına düştü. Bizim için gayet uyguna geldi. Önemli işlerimizi cuma günü halletmiş olduk. Cuma öğleden sonra kalan süremizi ve haftasonumuzu şehri gezerek geçirdik. Pazartesi itibariyle biraz ev turlarına başladık SF tabii ki biraz pahalı bu konuda 1+1 evler 2.2-3K dolar arasında değişiyor yerine ve şartlarına göre. Başvuru için kredi skorumuzun olmadığını söyledik ama işe başlayacağımız yerden offer letter sunabiliriz dedik. Ve bunu genelde kabul ettiler sadece güvenlik için normalde 1 depozit ama 2 depozit istenebilir gibi bilgiler sundular bu tarz yapmaya hazır bir şekilde planlamıştık zaten gelmeden önce. Eşimin SSN bilgilerini öğrenmek için öncelikle otelin yakınında ki SSA ofisine gidip talep ettik fakat buradaki çalışan çok uğraşmak istemedi ve 21 gün beklememiz gerektiğini vs söyledi inat etmeden tamam diyerek ofisden çıktık ve hemen haritadan başka bir SSA ofis bulup oradan bu talebimizi tekrarladık ve sağolsun buradaki çalışan yardımcı olup ilgilendi bizle ve numaramızı öğrenmiş olduk.Çarşamba günü eski çalıştığım yere görüşmeye gittik hem muhabbet ettik hemde iş konusununda anlaşma sağladık 24ünde işe başlıyor olacağız. Şefin bizi restoranda ağırlamasıyla güzel bir akşam yemeğiylede eşimle kutlamış gibi olduk bunu. Bu süreçte başvuru yapabileceğimiz evleri biraz kafamızda oturtmuş olduk , jetlag sorunumuz hala tam gitti diyemem ama yavaş yavaş rayına oturuyor diyebiliriz. Amerikaya geleli bir hafta olmuştu cuma günü beğendiğimiz bir daire için başvuru yaptık,kredi skoru vs olmadığı için kendilerinin devamlı çalıştığı bir garantör firma varmış. Bizim gibi kredi skoru olmayan kişiler bu firmadan görüşüp sigorta yaptırıp o sayede evi tutabiliyormuş, bu firmada bizden 1650$ civarı bir ücret aldı geri ödemesi olmayan bir ücret bu her ne kadar kiranı sorunsuz ödesende geri alamıyorsun. Ama bu sayede eve ayrı bir depozito ödememiz gerekmedi ve evi tutabildik. 18 nisanda sözleşmemiz başlıyor. Ev süreci beklediğimden hızlı gelişti. Ev eşyaları için walmart ve amazon gibi sitelerden eve sipariş verdik bazıları geldi kalanların teslim edilmelerini bekliyoruz, bazı eşyalarıda kendimiz satın aldık Target, Ross gibi yerlerden. Ev internetini bağlatmak kaldı geriye şimdilik ardından konsolosluğa adres bildirimi, State ID, ehliyet vs gibi işlemlerimizi halledeceğiz yavaştan ama pazartesi işe başlayacağımız için bunları halledip detaylarını yazmam biraz zaman alabilir. Olabildiğince detaylı ve toplu bir şekilde yazmaya çalıştım umarım faydalı olmuştur

Deneyimlerini paylaştığın için çok teşekkür ederim. Sizin adınıza mutlu oldum

Umarım eviniz ile iş yeriniz de yakın mesafededir.
Kısmet olursa bende San Francisco'yu istiyorum. Belki bir gün tanışma fırsatımız olur. -
@Darko evet ev ve iş yerimiz oldukça yakın oldu, umarım çok geçmeden gelirsiniz

-
@berke1998
Güzel anlatmışsın, eline sağlık.
Biraz sabır ve azimle burada olmayacak bir şey yok.
Yakında Teksas'da görüşmek dileği ile...
Bende en kısa sürede yacazağım ilk ay deneyimlerimi.
Fırsat ve zaman

-
Yeni hayatınızda başarılar.
Zamanla her şey düzene giriyor.
Sabırımlı olmak lazım burada...
-
@Emre-Kurtulmuş her şey tek tek rayına oturmaya başlamış
bundan sonra ki yaşantınızda her şey gönlünüzce olsun 
-
@Emre-Kurtulmuş Herşeyi halletmişsiniz bir güzel, ilerleyen süreçlerinizin daha sorunsuz geçmesi dileğiyle, Kolaylıklar diliyorum.
-
@tolgasatir @tohma31 teşekkürler şimdilik her şey yolunda neyse ki

-
@Emre-Kurtulmuş sizin adınıza çok sevindim
Umarım mutluluğunuz ve huzurunuz katlanarak gün geçtikçe artar ! -
@Emre-Kurtulmuş eviniz hayırlı olsun. Her ailenin yada bireyin tecrübesinden öğrenilecek çok şey çıkıyor. Siz yazmaktan bıkmayın biz okumadan bıkmayız.
-
https://www.instagram.com/reel/Crk9S6zJyTK/?utm_source=ig_web_copy_link
Bu videodakı kadın herkesin öve övee bitiremediği özlem hanımdan bahsedıyor sanırsam ilginç
-
@umutcetnkaya biri suistimal yapıp kadının canını sıkmış olmalı...
-
@svsucr kadın gayet iddialı ozlem hanımda ızleyıp ceavp verebılır demıs ama bılemıyorum
-
@umutcetnkaya, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
https://www.instagram.com/reel/Crk9S6zJyTK/?utm_source=ig_web_copy_link
Bu videodakı kadın herkesin öve övee bitiremediği özlem hanımdan bahsedıyor sanırsam ilginç
Özlem hanımdan sağlam bir avukatla bu kadına dava açtırıp deport ettirmesini bekliyorum.
-
@umutcetnkaya, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
https://www.instagram.com/reel/Crk9S6zJyTK/?utm_source=ig_web_copy_link
Bu videodakı kadın herkesin öve övee bitiremediği özlem hanımdan bahsedıyor sanırsam ilginç
Evet bende bunu görmüştüm o Özlem hanım mı diye düşünmüştüm demek oymuş

-
Efenim tekrar selamlar. Dedim ki o kadar şey yaşadık artık 2. Parti da anlatıp bu konuyu kapatalım, bu is ilk turda bitsin

ID'ler geldi, ek gelir kaynakları oluşturuldu, sıra geldi Houston'da yasanacak olayları anlatmaya. Bu kisim özellikle yeni gelecek olanlar icin cokomelli. Dikkatle ve sabırla okuyunuz efenim.
Evimizi kiraladıktan sonra Cypress'a yakin olan bir mobilyacidan bir adet 2'li bir adet 3'lu oturma koltuğu, calışma masası + sandalyesi, bir adet king size yatak satin aldık. Totalde hepsi 2700 dolara satin alindi. Bunun 1500 dolarını nakit, 1200 dolarını kredi ile satin aldık. Boyle yapmamızın sebebi kredi gecmisinde düzenli odemeler oluşturmaktı. Ileride çok isinize yarayacak.
Target'tan 2 adet hali satin aldık. Onlar da 100 dolara yakin bir fiyat tuttu. TV, TV ünitesi totalde 450 dolara halloldu. Yani ev esyalarını 3250 dolar gibi bir para ile hallettik. Bu kisiye gore değişebilen bir gider. Amazon'dan satin alirsiniz daha uyguna gelir. Biz görerek almak istedik.
Kullandigimiz aracin yakıtı bizi fena halde bozmaya başladı
Saka gibi geliyor olabilir ama ayda yaklasik 1000 dolar gibi bir ücret oduyorduk yakıta. Dedik ki madem bu rakamı veriyoruz, taksitli bir araç alalım. Toyota ve Honda bayilerine gittik. Toyota'da 2021 Camry icin yaklasik 25 bin dolar bir fiyat cektirler. 5700 down payment + 72 ay 500 dolar taksit istenince acikcasi bu fazla geldi ve Toyota'dan vazgeçtik. Honda'da buna benzer bir ücret cikarinda Honda'yi da eleyerek Yari Fransız yari ispanyol olan bir galerici arkadaşımla irtibata geçtim. 48 ay 525 Dolar taksit ve 3700 down payment ile 2020 Model bir Corolla satin aldık. Önceki araca ödediğimiz yakıt parası ile bu aracin taksiti + sigortası + aylik yakit gideri karsilaninca dusunmedik acikcasi.Buraya kadar olan kısımda düzenimizi kurduğumuzu anlattım, simdi sıra uzak durmanız gereken durumlar silsilesi var.
Arkadaslar, eğer Houston'a geliyor ve burada yasamak istiyorsanız ilk olarak arabaya ihtiyacınız olacak. Sakin ha, 6 ve uzeri silindir bir araç alıp (hele hele delivery yapacaksanız) ocaginizi söndürmeyin. Sakin ha iyice araştırmadan, herhangi bir galeriden araç almayın. Dil bilmemeniz onemli degil. Translate ile de çözersiniz bir sekilde anlasirsiniz ya olmadı beni ararsınız vakit ayiririm ama sakin ha herhangi bir yerden iyice bakmadan araba almayın. Pişman olursunuz bunu size garanti söylüyorum. 10 MPG yakan bir araba ile Delivery yapamazsınız arkadaslar. Premium benzinle calisan bir araç ile delivery yapamazsınız. Sakin ha size ayda 50 dolar fazla yakıt alirsin diyen galericilere itibar etmeyin. Alayi hikaye. 4 Silindir, turbo olmayan, az yakan, sizi yolda bırakmayacak araç almalisiniz. Her bütçede bulursunuz bu araçları yeter ki burun kivirmayin.
Daha once de bahsettim, burada is bulmak dil konusunda yetersizseniz zor. Bu ABD'de tum eyaletler icin geçerli. Indeed, Glassdoor vb. tum uygulamalardan istediğiniz kadar başvuru yapın, genel olarak buradaki işverenler dil seviyenize ve ABD icindeki tecrübenize gore karar veriyorlar. Alternatif olarak Turk sirketlerinden Borusan var. Bunu degerlendirebilirsiniz. Diğer Alternatifiniz Doordash. Eğer iyi bir sekilde calisirsaniz ayda 4k kazanabilirsiniz. Az yakan bir arabayla tabii
Bu sayede dile vakit ayırarak ileride çok daha iyi mesleklere veya pozisyonlara yonelebilirsiniz. Turk restaurantlardan bir şey beklemeyin. Kurumsal olmayan Turk isletmelerden bir şey beklemeyin desek daha doğru. Uzak durmak iyi bir tercihtir diyebilirim.Yeri gelmişken, Özlem hanımla hiç tanismadik. Ama kendisinin yardımsever, cikarsiz birisi oldugunu biliyorum. Buradan ona yapılan saygisizligi da kınıyorum. Sizi kaziklamaya calismayan nadir insanları üzmeyin. Çünkü buradaki ayni kandan kisilerle karsilastikca Özlem hanim gibi insanların degerini daha iyi anlayacaksınız.
Çok daha derin seyler anlatmak isterdim ama yazi çok uzun oldu. Detaylı soru sormak isteyen arkadaslar bana buradan mesaj yoluyla ulaşabilir. Elimden geldiğince yardimci olmaya calisirim.
DV2024 cekilisinde talihli olan arkadaslara bol sans dilerim. Evli çiftler icin adresimizi paylasabiliriz. Yazmanız yeterli.
İyi haftalar efenim.
-
Herkese Merhaba,
Öncelikle mulakat stresini atmış herkese yeni hayatlarını saglık ve mutluluk dolu adımlarla yaşamasını ve atlatmasını diliyorum. Hala bekleyenlerimiz var umarım hepimiz için bu heyecanı yaşamak nasip olur.
Ben bir kaç deneyimimi paylaşmak istiyorum belki bazı kişilere yardımcı olması adına özellikle çocuklu aileler için.
1.Taşınma Süreci:
Öncelikle biz Subat ayın da mulakata girdik 7 yaşında olan oglumuz 1.sınıfını tamamlasın oyle gidelim diye de haziran 17 de ucak biletimizi aldık. Ama uçak bileti almadan önce neler yaptık bu surec icin onları yazmak isterim:
- 2 çocuklu bir anne olarak (7 ve 2 yaş) tabi ki tüm ebevynler de olduğu gibi bizim önceliğimiz öncelikle guvenli bir bölge ve okul oldu.
EV,OKUL,GUVENLIK için bakarken yararlandığımız linkler:
https://www.niche.com/
http://www.criminalwatchdog.com/Site-Maintenance.aspx
https://www.zillow.com/
https://www.apartments.com/
https://www.redfin.com/
https://www.booking.com/Evet bu linkler sayesinde Amerika'ya gitmeden gitmiş kadar oluyorsunuz zaten. Burada önemli olan nokta ise iyi bir şekilde düzenli kontrol ile Amerika'ya gitmeden okulu belirleyebilir ve ona göre kiralık ya da satılık ev bakabilirsiniz.
Ben uzun bir araştırma sonucu Amerika'da 3 tip ev olduğunu ögrendim
-House (single house)
Single house olarak bilinen bu evler mustakil ev olarak bildiğimiz evler.
Biz ilk taşınan aile olarak bu evi tercih etmedik çunkü bu evlerin çim biçme, çöp vs gibi sorumluluğu size ait veya birilerine ekstra para odeyerek yapmanız gereken bir kaç sistem içermektedir.-Townhouse
Townhouselar mustakil gibi ama birbirine bitişik ya da ayrı ama bir comunity içerisinde bulunan çeşitli imkanlar barındıran veya barındırmayan evler ( tenis kortu, havuz, spor salonu, ortak alan, bbq alanı, hayvanlar için özel parklar vs.) çocuklu aileler icin biraz daha mantıklı geldi bize.-Condo/apartments
Bizim en alısık olduğumuz ev türü olarak apartmanlar yine site gibi olan bu evler buarada en çok dikkat edilmesi gereken sey okudugum ve dinlediğim bilgiye göre Amerika'da olan evlerin coğunda ses sorunu oluyor bu sebepten cocuklu ailelerin apartmanda en dikkat etmesi gereken seylerden birinin bu olduğunu dusunuyorum cunku malum herkes çocuk gurultusune karsı herkes anlayıslı olmayabiliyor.2.Okul seçimi
Okulların puan sistemi buluyor bunlar 10 üzerinden her sene bir test vb. sistemler üzerinden etkilenerek yenilenebiliyor. 10/10 olan yerlerde ev bulmak mesela daha zor oluyor hata oralar da kiralık bulmak bile baya zor oluyor ama şans ve duzenli arastırma yaparak olmayacak birsey değil yine.
Burada sistem sececeginiz bölge de okul puanları ne kadar yuksek ve guvenli ise evlerin kiralari da ona göre artış göstermektedir. Devlet okullarında o bölge de bir kaç seceneginiz varsa biri doldu dilelim school disctrict olarak atlandırılan bölgelerin okul kordinatorleriyle görüşüp yan bölgede ki okullara da gönderebiliyorsunuz.( Boyle bir gereksinim olmadı ama yapanlar varmış emın olmamakla birlikte) Okulların bu arada en önem verdiği seylerden biri cocugunuz 2 dilli mi tr/eng yoksa turkce ana dili ingilizce ikinci dili mi olacak ve onun tam olarak yasıtlarıyla okuması.
Kendi deneyemim olarak Zillow dan yaptıgım uzuuunca arastırma sonucu asagıda bulunan contact kısmından mail attıgım emlakcı sayesınde durumumuzu güzelce (greencard vs.) anlattım buradan calısmaya belli bir sure devam edecegımızı dılerlerse ısten bu maası alacagımıza dair kagıt alabileceğimizi belirttik ve sonunda Amerika'ya gitmeden evimizi tuttuk. Tabi bir kişi ile konusmayla olmadı bazıları bir çok sey istedi bazısı olmaz dedi bazısı da iste sans tamam dedi bazı evrakları tarayıp buradan gonderdik ve kabul etti. Yani mulakat almak icin o gösterdiğimiz baska ulkelere atılan maillerin calısmaları burada da devam edıyor onemli olan çabalamak.
Evi okula göre belirlediğimiz için de okul zaten belli olduğundan okula mail attık ve bize neler gerekli olduğunu paylastı ve kayıt işlemlerini yine gitmeden başlatmıs olduk. Nj bolge si icin yazıyorum okullar 21 haziran da kapanıyor dediler ve gelecek sene icin kayıt yaptırmamız gerektıgını belirtiler ilkokul için.
Kişisel olarak edindiğim bilgiler dogrultusunda
E-devlet üzerinden ve diğer elinizde olan begeler:
Çok Dilli Doğum Kayıt Örneği (Formül A) Sorgulama dan cocuklarınız ıcın belge cıkarın
Evlilik cuzdanınıza nufus mudurlugune giderek ekletin
Saglık muanesi sırasında verilen aşı belgerlini çogaltın
Covid aşı belgesi varsa onu cogaltmak
e-nabız üzerinden ası takvimi (ingilizce alınabiliyor) ve eger varsa orjınal elinizde ozel asılarla birlikte hastaneden verilen aşı kartıbildiğim kadarıyla saglık muanesinde belli yaşlarda kan ve idrar testi alınıyor bunları siz greencard saglık kontrolu sırasında verdiğinizi okula belirtebilir ve terkar gerekli olup olmadıgını sorabilirsiniz.
Bu liste dısında okulun istediği belgeler ise: (Nj ilkokul)
• Ayrılırken devam eden notlar
• Transkriptler
• Standart Test Puanları
• Son program (ortaokul)
• Başarı ve zeka testlerinin sonuçları
• Sağlık kayıtları ve A45
• Öğrencinin büyümesiyle ilgili diğer materyaller
• Varsa, herhangi bir Çocuk Çalışması Ekibi bilgisi:
o Eğitimsel Değerlendirme, IEP ve/veya 504
o Psikolojik Değerlendirme
o Sosyal hizmet uzmanı geçmişi
o Ek Değerlendirme/Değerlendirmebunlara ek olarak gittinizde gerekli olarak sorulan saglık sigortası ve bazı testleri oraya gidince tamamlayacagız.
Uzun zamandır Amerika'dan çocukların icin ilac kullanıyorum aslında ilaçtan cok vitaminler vs.
Belki yararlı olur bu yuzden bunları da dıp not olarak buraya yazmak ıstedım.
Ben bu tarz seyler de cok hassas oldugum ıcın ve doktora danısmadan asla hareket etmedıgım ıcın sızden rıcam her ne olursa olsun dogal dahil lutfen doktorunuzun numarasını alabılıyorsanız alın ve ıcerıklerı gosterıp onaylatıp o sekılde kullanın.Hepsinin yaşları ve dozları farklılık göstermektedir, üzerinde bulunan months kısımlarına dıkkat edılmesınde fayda var
month: ay
infant: bebek
kids /children : çocukD vitamini:
Baby Ddrops Daily Vitamin D for Infants ( yeni dogan mevcut)
Mommy’s Bliss Baby Vitamin D Organic Drops ( yeni dogan mevcut)
Zarbee’s Naturals Baby Vitamin D Supplement ( yeni dogan mevcut)Demir:
Novaferrum Pediatric Drops Yummy Liquid Iron Dıetary Supplement ( yeni dogan kabızlık yapmaz)Kolik gaz sancısı:
Mommy's Bliss Night Time Gripe Water ( gece ve gunduz secenekleri de var)( yeni dogan mevcut)Diş cıkarma
Boiron Camilia Teething DropsÖksürük+Bagışıklık+ Grip + Burun akıntısı
Zarbee's, Baby Cough Syrup + Immune, 12-24 ay, Natural Grape
Boiron ColdCalm Baby Single-Use Drops for Relief from Cold Symptoms of Sneezing, Runny Nose, and Nasal Congestion - Sterile and Non-Drowsy Liquid (yeni dogan mevcut)Ateş düşürücü
Children's Advil Fever Reducer/Pain Reliever, 100mg Ibuprofen (2- 11 yaş)
Tylenol Infants Acetaminophen Medicine, Pain & Fever Relief (2-11 yaş) (yeni doğanı bulunuyor)
Little Remedies Infant Fever & Pain Reliever with Acetaminophen, Natural Berry Flavor (yeni doganı bulunuyor)Multivitamin + Probiyotik
Garden of Life Dr. Formulated Probiotics Organic Kids+ Plus Vitamin C & D - Berry Cherry - Gluten, Dairy & Soy Free Immune & Digestive Health Supplement, No Added Sugar, 30 Chewables (+4 yaş için)
Biogaia Probiotic Drops 5ml ( yeni doğan mevcut)Yaralanma & Yanık & Sınek Bocek ıssırıgı
Truid First Aid (Hero stick)
Neosporin First AidBunların geneli organik ve dogal bileşenler içermektedir. Amerika 'da doktorların tavsiyesi ve kendi doktorumuzun tamam demesiyle kullandım lütfen sizde muhakak danısıp bilgili kişilere en azından elinizde bir bilgi olsun ve bazılarına umarım gerek kalmaz ama yazmak istedim. Dilerim birileri için yararlı olur bu yazım. Saglıkla kalın

-
@cerenk mükemmel bir paylaşım eksik olmayın. biz de NJ niyetlisi oldğumuzdan daha da ilgili çekti. mutluluklar başarılar sizlerle olsun.
-
@cerenk mükemmel bir anlatım teşekkürler. Yeni hayatınız ailenize mutluluk getirsin...

-
@cerenk Bilgiler inanılmaz kıymetli, çok teşekkürler. Bu araştırmaları eşimle biz de yapmıştık 3 çocuklu ebeveynler olarak. fakat okul için istenen belgeleri görünce şaşırdım. Bu belgeleri gitmeden nereden temin ettiniz? Okullarda bunlarla ilgili alınabilecek evraklar transkript, devam eden notlardan öteye geçmez sanıyorum.
-
@Yıldıray81 okuldan okula istenen belgeler degismekle birlikte New York eyaleti icin ilkokul kaydinda istenen belgeler: asi karti, doktor muayene, dis doktoru muayene, adresinizi belirten elektrik veya su faturasi, mustakil bir ev ise oturdugunuz ev en son yila ait odenmis tax belgesi, ogrencinin en son karnesi. 3.sinif kaydi icin istenenler bunlardi. Lise icin sanirim transkript de isteniyor.
Benzer Başlıklar
127
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum