Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @denizci10 geçen de Ver Elini Amerika youtube kanalı aynı şekilde arkadaşlar biraz kafamız dagılsın diye video çekmiş atmış ki video da da diyor biraz kafamızı dagıtmak iyi gelir falan gibisinden, gene de linçlemişler adam video çekmeyi bıraktığını açıkladı

  • ⭐⭐⭐⭐

    @tolgasatir ne diyeyim ki... evde sabahtan tv yi açıyoruz akşama kadar haberler açık. Ben iş yapıyorum kulağım tv de. Eşim iş yapıyor kulağı tv de. Biri çıkarılıyor dediklerinde hemen tv karşısına geçiyoruz... boş zamanda da Twitter dan takip ediyoruz... psikolojimiz allak bullak olduk vallahi...


  • @denizci10 hayallerimiz bizi ayakta tutuyordu ,o bile kursağımızda kaldı.Gün geçmiyor ki ülkede yeni bi felakete uyanmayalım.Depremden birkaç gün önce yazmıştım,neolur 2023 güzel geçsin diye.Her sabah bugün kötü bişey oldu mu diye haberlere bakmak beni çok yordu.Artık hayalde kuramıyorum,gc çıkarsa şunu yaparım bunu yaparım diyordum,notlar alıyordum.Tüm enerjimi kaybettim😔😔


  • @ferhat0100 Bu deprem herşeyi tekrar gözden geçirmemize sebep oldu .

    Herşeyin hayırlısını diliyorum Allah' tan. İstanbulda yaşıyorum, dün twitterda İstanbulun kalabalık ilçelerine ait uydu görüntülerini paylaştılar.

    Yani diyecek bir söz yok, fotoğraflar herşeyi anlatıyor. İstanbulun üzerine havadan kireç atmak zorunda kalacaklar !!!

    Crowded.jpeg


  • Merhabalar, 13 subat itibariyle LA e giris yaptim. Passport kontrolu 2-3 saat kadar surdu. Bu surec de izledigim kadariyla cok fazla kisiye sorular sordular. Siyahi memurlar biraz daha ilimli ve guler yuzlu idi diyebilirim. Beyazlar malesef cok sert ve asik suratliydi. Siyahi gelsin diye dua ederken beyaz amerikalilara denk geldim. Benden once kucuk cocuklari ile gelmis olan bayanlara sert keskin sorular sorup pasaportlari alip kontrol edip tekrar geldiler bir cocuklu bayan ukrayna yada rus digeri ise arap idi. Sira bana geldiginde, ozellikle guler yuzlu davranip hal hatir sormama ragmen karsimdaki duvar gibiydi. Sert bir sekilde ne icin geldin, ne kadar kalacaksin, calisiyormusun ne is yapiyorsun,nerede kalacaksin, ne yapaksin burda arac kiraladigimi ve road trip yapacagimi gidecegim yerleri daha oncede 2kez gelip NY vs gezdigimi soyledim. Arac kimin kimden kiraladin akraban arkadasindan mi dive sordu hayir , burda hic tanidigimin olmadigini soyledim. Israrla tekrar sordu araci kiralama sirketinden kiraladigimi soyledim. Donus biletin var mi ne zaman hangi tarih de donecegimi sordu. Tamam dedi ve birakti sonunda. Muhtelemelen cok fazla turk iltica ettigi icin Turkleri cok fazla daraltiyorlar.
    Meksikaya ve uzak doguya gelmis gibi hissettim passport kuyrugunda.

    Ilk gun yol yorgunu ve uykusuzlukla gecen gunde ilk etap da tr deyken kiraladigim araci aldim ve t-mobile e gidip Samsung bir tel ve hat aldim. Tel 200$ ve hat 60$ unlimited.
    Traffic kurallari biraz farkli daha alisamadim. Araclar bam gum gidiyor. Cok fazla kaza oldugunu soyluyorlar burda.

    Bugun ikinci gun bank of dan hesap actim. Kredi karti da veriyorlar.
    Market alisveri ve etrafi geziyorum suanlik.
    Fiyatlar yerlerde. Tr ile kiyaslama yapmak bile olmaz. Daha once 2 kez abd bulunmama ragmen 10yil ve 3-4yil once fiyatlarda cok bir degisiklik yok gibi.
    Tax biraz cok geldi. Tel kilif sarj aleti hat bunlara 30$ tax odedim :))
    Sicak bir hava karsiladi.
    Etrafta homeless olmazsa olmaz :))

    Genel itibariyle alim gucu olsun herseye cok rahat erisilmesi sunu da alsam mi diye dusunce bitiyor. Yasadigini bu nedenlerden dolayi anlayabiliyorsun.
    Simdilik bu kadar. Herkesin hayallerine kavusmasi dilegiyle.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mexido tekrar hoşgeldin aramıza. Yeni hayatın hayırlı uğurlu olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @mexido hayırlı olsun bakalım 🙂


  • @denizci10
    @tolgasatir
    Tesekkurler cok sagolun.


  • @mexido Hayırlı olsun. Daha çok ayrıntı bekliyoruz zamanla 🙂


  • @emrsvt maalesef acı gerçekler 😞


  • @mexido
    Hayırlı olsun.
    Boa’da hesabı nasıl açtırabildiğinizi sorabilir miyim?
    Malum adınıza fatura ve adres göstermeden hesap açmıyorlar.


  • @mexido aaa gittiniz demek çok sevindim adınıza yeni hayatınızda bol şanslar diliyorum. Yeni yazılarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @mexido hadi bakalım hayırlı uğurlu olsun 👍 inşallah en kısa sürede göçmenlik sürecinize de baslarsınız


  • @denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    Arkadaşlar biliyorum hiç sırası değil belki de ama hem biraz kafamız dağılsın istiyorum hem de yakın zamanda gelecek arkadaşlara yol göstermek açısından da fazla geç kalmak istemediğimden dolayı 2 haftalık tecrübelerimi siz değerli dostlarıma aktarmak istedim. Pazar günü için sizlere ufak bir yazı kaleme aldım. Ama öncesinde yani buraya kadar eşim ve ben neler yaptık önce onlardan bahsetmek isterim.

    ABD’ye taşınmaya karar verdiğimizden bu yana yani yaklaşık 1.5 seneden fazladır bu konu üzerine konuşuyoruz eşimle. Hem videolar seyrediyoruz hem de ben forumdan eşim de facebooktaki gruplardan insanların yazdıklarını okuyoruz. Bunda göre de kendimize bir yol haritası çizdik. Öncelikle sağlıktan başlamak isterim. Çünkü ABD’deki en büyük problem bu maalesef. Ben ve eşim İstanbul’da benim 21 yıllık arkadaşımın kliniğinde diş tedavisi gördük. Ağzımızdaki tüm sorunlu dişleri yaptırdık. Çok şükür de bir sorun olmadan aylardır kullanıyoruz. Sonra eşim gözlerini çizdirdi. Kendisi yıllardır Lens kullanıyordu ve ABD’de hem yazdırması hem de kullanması sorun olacağı için bunu yaptırdık. İyi ki de yaptırmışız. Sonra son birkaç aya kala tamamlayıcı sağlık sigortamızdaki kalan ayakta tedavi haklarımızı önemli olan bölümlere giderek neredeyse ücretsiz bir detaylı check-up tan geçtik. Ve doktorların bize raporlar vermesini istedik ve bunları da yanımıza buraya getirdik. Böylece sağlık konusunu tamamlamış olduk.

    Şimdi gelelim evrak işlerine. Burada ne ile karşılaşacağımızı bilmediğimiz için tüm diploma, sertifika ve diğer önemli belgelerimizi İngilizce ye çeviri yaptırdık ve sonrasında da apostil ettirdik. Apostil için size tavsiyem önce diplomalarınızı noterden tasdik edin, sonra apostil yaptırın en son çeviriye verin. Biraz tuzlu oluyor ama yapacak bişey yok. Eğer noterden tasdik yapmadan apostil yaparsanız diplomanıza yazık olur. Ben yaptım ondan siz yapmayın.

    Bir diğer konuda telefon hatları. Ben ve eşim hazır karta geçtik. Fakat son günlerde öğrendiğim bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben sim kart değişikliği yaptım. Neden yaptım derseniz Mobil İmza almak için 128 KB lik yeni sim kartınız olması lazımmış. Ama iyi ki de yapmışım çünkü telefonum uçak modunda iken wi-fi ye bağlanınca Wi-Fi Calling özelliği devre giriyor. Bunun için sim kartınızın 128 KB lik yeni simlerden olmalı ve telefonunu Wi-Fi Calling özelliğini desteklemeli. Wi-Fi Calling ne işe yarıyor? Şu an ben mesela Türkiye’deki gibi mesajları alabiliyorum. Ben birini aradığım zaman Türkiye’deki paketimden arıyormuşum gibi konuşuyorum. Ama beni birisi aradığı zaman maalesef hem ona hem de bana acı bir fatura oluyor. Bunun için Türkiye’den arayan kişinin yurtdışını aramalara açması yeterli. Ama ben ararken buna gerek yok. Telefonum çalınca kapatıp ben arıyorum veya WhatsApp üzerinden konuşuyoruz. Herkese tavsiye ederim. Ben Turkcell’den yaptım, eşim de Türk Telekom’dan yaptı sorunsuz bir şekilde kullanıyoruz. Ayrıca Mobil İmza yaptırmanızı da tavsiye ederim. Mobil İmza ile e-devletten birçok işlemi uzaktan yapabilirsiniz. Detayları incelemenizi tavsiye ederim.

    Banka hesabı açtırma konusunda herkesin bilgisi vardır belki ama ben yine de hatırlatmak isterim. Ben ve eşim geçen sene ABD’ye gelmeden önce TEB’den dolar hesabı açtırmıştık. Bunu komisyonsuz olarak ABD’de Bank of America’dan para çekmek için yapmıştık. Bazı arkadaşlar önemli bir hususu atlamışlar ben hemen hatırlatmak isterim. Sadece dolar hesabı açtırmak ve banka kartı almak yeterli değil. TEB müşteri temsilcisini arayıp Muafiyet vermeniz lazım. Bu muafiyet en fazla 1 yıllık olabiliyor. Sonrasında bir daha arayıp uzatabilirsiniz. Ama muafiyet vermeden burada komisyonsuz para çekmeniz imkansız arkadaşlar.

    Son olarak da ABD’de işinize yaracağını düşündüğünüz eğitimleri almanızı tavsiye ederim. Bu eğitimlerin sertifikalarını mutlaka çevirip ABD’de elinizde bulunmasını sağlayın. Ben ve eşimin birçok eğitim aldık ve bunların sertifikalarını da buraya getirdik. Nasıl getireceğinizi ileride anlatacağım ama bu benim işime yaramaz dememenizi tavsiye ederim. Şimdilik aklıma gelenler bunlar ileride yine gelirse onları da yazarım. Şimdi maceranın başlangıcına gelelim o zaman…

    Telefon ile ilgili bir ekleme/düzeltme yapayım.
    Wifi-calling için evet yeni sime geçmek gerek. Bunun atlanmaması gerekiyor. Ama wifi-calling sırasında (yani herhangi bir wifi ağına bağlı iseniz) iki tarafada yazmaz. 2 tarafta kendi paketinden/tarifesinden kullanır. Ama dikkat etmek gerek her wifi a bağlandığında bu aktif olmayabiliyor. Zaten telefonun tepesinde yazar dikkat etmek gerek. Normal şebekeye bağlıyken açarsanız da sadece size yazması gerek, karşı taraf kendi tarifesinden ücretlendirilir.

    Bende gelirken faturalı hattı rahat pakete geçirmiştim. Düşüncem normal paket almam aylık 10 liraya istediğin gibi kullan paketi var onu alır wifi calling ile idare ederim diyordum. Yapmayın 🙂 Normal paket almadan onu aldırmıyor. Şu an telefon lazım oldu yurtdışı için 250tl ye 1 aylık 100dakika 1gblik bir paket aldım. Uğraşmamak için Tr ye gidince tekrar faturalı hatta geçip konuştuğun kadar öde tarifesine geçmeyi düşünüyorum.

    Hazır kartı nasıl kullanıyorsunuz detay verebilirmisiniz. Bende belki ona çeviririm.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @wanti hazır kart a şöyle geçtim. Normal hazır kart tarifelerinden birine geçmedim. İçine para yükledim kullandıkça içinden düşüyor. Ama kullanmamaya dikkat ediyorum tabi. Benim tek dileğim telefonuma gelen arama ve mesajları görmek. Ondan bir tarife seçmedim.


  • Benim durumda mesajlar geliyor ama aramalar gelmiyor. Bende bir hazır kartı deneyeyim o zaman.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @wanti aramalar gelmiyorsa sizi aramak isteyen kişilerin yurtdışına ara özellikleri kapalı olduğu için gelmiyordur. Annemin açıkmış ablamın kapalıymış bunu o zaman anlamıştım.


  • @bdiler61
    @waterman
    @Alper-Bayram
    @yenihayaletadam

    Iyi dilekleriniz icin tesekkurler. 🤲


  • @Alper-Bayram, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @mexido
    Hayırlı olsun.
    Boa’da hesabı nasıl açtırabildiğinizi sorabilir miyim?
    Malum adınıza fatura ve adres göstermeden hesap açmıyorlar.

    Pasaport istedi,bende kimlik ve ehliyeti de verdim ekstradan. Tel no ve kaldigim yerin adresini verdim. Bende acmayabilirler diye dusundum. Birkac yil once acmamislardi baska bankadan actirmistim.
    Bu defa sans benden yanaydi sanirim. Ektradan kredi karti da alabilir miyim dedim tabi dedi ama sonra ben vazgectim dusuneyim sonra gelirim dedim. Yarin gidip alacagim :))
    Bircok bankadan hesap aciyorlar acmayan banka varsa baska subesine gittiginizde acabilme ihtimalleri de mevcut.


  • @mexido Size buyuk ihtimalle secured kart onerecektir. BofA disindaki bankalarin bircogu hesap acarken SSN istiyor


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum