@ATS16 Gozlemlerime gore, ozellikle Hintliler birbirlerini destekleme konusunda cok iyiler. Hint marketleri ve restaurantlari var ve cogunlukla oralari kullaniyorlar. Hintlilerin sahibi oldugu isyerlerini, birbirlerini desteklemek adina cok kullaniyorlar. Bir de bu durum Yunanlilar ve Yahudilerde cok var. Diger milletlerde cok fazla bu kadar iyi bir destek yok.
Eski isyerindeyken ofisde Hintli bir kadin vardi. Kocasiyla birlikte, kendi kasabalarindan gelen bircok Hintliye yardim etmisler. Ilk defa gelenleri evlerinde birkac ay misafir etmisler, ev kiralamalarina, araba almalarina, ilk ise girmelerine falan hep yardim etmisler. Hatta ceplerine harclik bile koyardik derdi. Hintlilere ait olmayan yerlerden mecbur kalmadikca alisveris yapmayiz derdi.
Bir defasinda Miami ucusunda yanimda Israilli bir genc oturuyordu. Ilk defa Amerika'ya gidiyormus. Ne is yapacaksin, kalacak yerin var mi, tanidigin var mi diye sordum. Tanidigim yok ama hepsi ayarlandi, beni varinca karsilayacaklar dedi. Kimler diye sordum, oradaki Yahudi toplulugundan birileri diye cevaplamisti.






beyaz eşya tv vs satarım muhtemelen
hayır daha komiği bu kadın 2-3 ay öncesine kadar gitmem diyordu
benim hobilerim arasında bu 3 harfli marketlerin aktüel ürünlerini almaktı ıvır zıvır alırdım şimdi güzel oldu girip hemen çıkıyorum yoğurt almaya gidip dikiş makinası almışlığız var 
kızım ilk doğduğunda halama sormuştum. Kendisi ben küçükken Amerika ' ya green card kazanıp gitmişti. Nasıl oluyor nerden başvurmak lazım vs diye. Aracı kurumlara çok yüksek ödemeler yapıyorsun onlar başvuruyor senin adına vs dedi. (standart işe yaramayan akraba modeli işte) (7 kat el daha iyidir her zaman
) eşimde kabul etmez yani istemez diye hiç sormadım konusunu bile açamadım. Taki 2022 greencard çekiliş sonuçlarından sonra youtube dan Ecem le Ömürün videosuna tesadüfen denk gelene kadar. Eşime dedim ya başvursak mı ücretsizmiş ama pasaport lazım başvuru için. Olur deneyelim dedi. Pasaport çıkardık 10 yıllık gerçi pasaport şansı kalktı (bence kötü oldu.) Şimdi ise çok pişmanım keşke o zaman konusunu açsaymışım belki şimdiye kadar çoktan gitmiştik. Kızım da orada büyürdü.

hayatımd bı kez denedim sonu çok kötü bitti 

Rota USA on Instagram




