Başlıklar iltica (HR1) ile ilgili. DV ile alakalı bir konu değil
-
Dünya kupasına bilet bulamayan ama milli takımı izlemek isteyen arkadaşlar cumartesi günü 06/06/2026 amerika saatli ile 18.00 ( PM 08.00 ) inter miami cf stadında Fort lauderdale şehrinde Türkiye-Venezuella hazırlık maçı oynanacak.
Dünya kupası öncesi son hazırlık maçımız bölgede olanlar bu fırsatı kaçırmasın.
Biletler ticketmaster.com sitesinden alınabilir.
Burada Türk’ler maç günü konvoy ve buluşmalar yapacak sosyal medyadan bu etkinlikleri takip edip katılabilirsiniz. -
@ArifK34-0 Twitter’dan dv pause sayfaları, hukuk sayfalarıno takip ediyordum. Burada herkesin bildiği red eagle, Curtis, press unpause, britsimon vs. gibi sayfalar.
-
@sciencemil Süreç durmuş durumda 75 ülke yasağı için dava açılıcak araştırma yaparak davalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
-
ABC News / Politics
House passes funding package to end partial government shutdown House passes funding package to end partial government shutdown
The House held votes on Tuesday to reopen the government after it partially shut down over the weekend.
ac kapa oldu iyice.
-
Emeğine sağlık,çok gurur duydum.Başarılarının devamını canı gönülden diliyorum @crazycells
-
-
Başlıklar iltica (HR1) ile ilgili. DV ile alakalı bir konu değil
-
@Hasan-Sevinç teşekkürler. benim 10 yıllık pasaportun süresi doldu bir kaç ay önce. Böyle bir paylaşım görünce yeni yıl zammı gelmeden başvurayım dedim 😅
-
@gucarslan, içinde söyledi: Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)
öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız. -
@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025
10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım...
Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim.
Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde;“10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim.
Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı:
P(10) = \frac{1}{10}
Gelmemesi olasılığı:
P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10}Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı:
P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^nŞimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım:
Atış sayısı (n)
En az 1 kere 10 gelme olasılığı
1
0.1 → %102
1 − (0.9)² = 0.19 → %195
1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.9510
1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13”Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65.
Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65
Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde.
Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95
Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 😄
Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
-
@RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
-
....amerikada bu tur olaylar cok oluyor,bui silahli zorbalarin gucu sadece okul cocuklarinami yetiyor,bunlar zihinsel ozurlu insanlar olmalilar akli yerinde olan boyle bir sey yapmaz.,gercekten uzucu ve aci seyler.
-
ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak
ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek.
ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu.
Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak.
ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı.Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor.
ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
-
Trump yonetiminden bir hamle daha, 55 milyon kisinin vizeleri tekrar gozden gecirilecek ve eger vize ihlalleri, suca karisma gibi durumlar varsa, vizeler iptal edilecek.
ABD 55 milyon vizeyi gözden geçirecek | Video
Your browser does not support HTML5 video.
-
2025 Salgınımız: KIZAMIK
Texas’ta kızamık vakaları artarak devam ediyor. Ocak sonundan bu yana 505 kişide görülen kızamık, 2’si çocuk olmak üzeren 3 kişinin ölümüne sebep oldu. Kızamık vakalarının Texas’ın yanısıra Oklahama, New Mexico ve Kansas eyaletleri ile Meksika’ya yayıldığı söyleniyor.
https://apnews.com/article/measles-outbreak-texas-day-care-lubbock-3d90c3ea9050c12dbc74a8f8142a6355
Vakalar batı Texas’ta hızla yayılsa bile, gün itibariyle Kuzey Texas’ta da ER’lara şüpheli vakaların başvurduğu forumlarda yer alıyor.
-
@redsat2000 ımarım bu tasarıyı unutur ve aklına ekimden sonra gelir biz giriş yapalım da 😀
-
USA Today'in haberine gore Trump yonetimi yeni bir travel ban uzerine calisiyorlar. Bu defa asagidaki kirmizi listedeki ulke vatandaslarina giris yasagi gelmesi bekleniyor:
Sudan
Venezuela
Somali
Suriye
Yemen
Iran
Libya
Kuba
Kuzey Kore
Pakistan
AfganistanEveryone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list' Everyone who could be barred under US travel ban as Donald Trump set to update 'red list'
Donald Trump's controversial travel ban could be coming back now he's back in the White House
-
Montana mRNA asilarini yasaklayan ilk eyalet olma yolunda ilerliyor.
-
USCIS Başvuru Ücretlerinde Güncelleme (1 Nisan 2024)
-
Bugün bazı sayfalarda gördüm buradan da paylaşmak ve sizlerin de bilgisi olsun istedim. USCIS bazı başvuru ücretlerinin yüzde 204 zamlandığını gördüm. Listeye bakabilirsiniz son haline.
https://yesilkartforum.com/forum/assets/uploads/files/1673280902767-2023-00274.pdf
-
@denizci10 evet maalesef buyuk bir artis gelecek gibi gozukuyor ama daha kesinlesmedi diyerek umutlu konusayim
gecen hafta sali gunu teklif edildi bu yeni tablo.https://www.boundless.com/blog/green-card-fees-skyrocket-new-proposal/
umarim biraz insafli sekilde duzenlenir. zam gelip de sureler yine benzer sekilde kalacaksa anlamsiz olur. normalde 2 senede 1 zam geliyordu ama uzun suredir zam gelmemesi ve olusan backlogu azaltmak icin bu zamma mecbur kaldik diye aciklama yaptilar.
USCIS is required to follow a specific process mandated by the Administrative Procedures Act to enact major changes to their services and fee schedule. The first step is the publishing of a proposed final rule, which was released on Jan. 4, 2023. Following the publication of the proposal the agency must conduct a 60-day comment period to collect public feedback on the proposal. Once the comment period ends, the agency can take a variety of actions, including modifying or withdrawing the proposal. After any modifications occur based on feedback, the final rule will be published. This can take place as quickly as 30 days after the end of the public comment period. The final published rule will state the date that the new rule will be implemented, which can be 30 days or more from the publication date.
.
Based on this timeline, Boundless expects that, if the final rule mirrors the recommended fee increases included in the proposal, these new fees could take effect as soon as May 2023yani kabaca su sekilde tercume edilebilir;
oneri olarak sunuldu, yorumlari 60 gun alacak USCIS, sonrasinda da artisi son haline getirip sunacak. 30 gunluk sure sonunda kesinlestirilmis olacak. timeline bu sekilde giderse mayis 2023 itibari ile yeni ucretler gecerli olmus olacak.
-
60 gunluk yorum ve soru suresi 6 Mart 2023'te sonlanacak:
Daha sonra ise USCIS kuralin son halini yayimlayacak.
Biyometrik ucretlerin form ucretine otomatik olarak eklenmesi, artik AOS yaparken, I-131, I-765 gibi formlar icin de ayri ucret alinmasi gibi onemli degisiklikler iceriyor. Ayrica AOS icin gereken I-485 formunun da ucreti artiyor...

-
Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik bölümünden taşındı
crazycells
-
@denizci10 sayin @denizci10 baslikta guncelleme yaptim
bir de sadece gocmenlik sureclerini degil, gocmen olmayan vize sureclerini de ilgilendiren degisiklikler oldugundan "Gündem" bolumune tasidim...gocmen olmayan vizelerde COS ve EOS icin kullanilan I-539'lar 370 dolardan 525 dolara cikmis...
Nisanlilik vizesi icin gonderilen I-129 formu $535'ten $720'ye
Aile sponsorlu gocmen vizeler icin gonderilen I-130 formu $535'ten $710'a
Kosullu Green Card'larin kosulunun kaldirilmasi icin gereken I-751 formu $595'ten $1195'e
EAD (Employment Authorization Document) icin gonderilen I-765 formu $410'dan $555'e
ABD vatandasligi icin gonderilen N-400 formu $640'tan $760'a
Is sponsorlu gocmen vizeler icin gonderilen I-140 formu $700'den $715'e yukselmis...
-
@crazycells estağfurullah hocam. Ben sadece insanların bilgileri olsun diye koymuştum. Neresinin daha uygun olacağını en iyi siz bilirsiniz. Ücret artışları İnşallah bu şekilde olmaz. Daha makul olur. Bakalım. Bekleyip göreceğiz.
-
Bir haber kaynağında çıkmıştı karşıma. Bu zamlara sebep olarak işleri hızlandırmak için gereken kaynak olduğunu belirtmişler.
-
@Programmer umarım dediğiniz gibi olur USCIS’in 2023 hedeflerinde aile içi dosyaları 6 aya düşürme hedefi vardı. Bu dedikleriniz de hedeflerle aynı orantıda
-
@waterman Haber kaynağında süreçleri hızlandırmak ve iş yükünü azaltmak gibi cümleler vardı. İnşallah bu şekilde olur. Forumda da çok bekleyen var çünkü.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
crazycells -
btek14
-
USCIS has proposed raising its filing fees – and the burden of those increased fees will fall primarily on employers large and small. For example, the filing fee for an H-1B visa would be raised by 70% from $460 to $780. The registration fee for Cap H-1Bs would increase from $10 to $215. On top of that, a $600 surcharge will be added to all I-129, Nonimmigrant Worker Petitions, and all I-140, Immigrant Petitions for Alien Workers, to cover costs associated with asylum processing.
The original comment period on the proposed rule was scheduled to run until March 6, 2023. It has been reported that USCIS has received negative commentary about the employment visa increases and has decided to extend the comment period for another week, until March 13, 2023. According to DHS, the comment period is being extended due to technical issues.
haberde denilene gore isyerin sponsorlugu ile alinan gc visa ucretinde olumsuz yorumlar alinmis bu sebeple yorum suresi 13 mart'a uzatilmis ama muhtemelen zaten olumlu olumsuz bir suru yorum alinacakti. artisi eksisi mayis-haziran 2023 son durum kesinlesmis olacak.
-
son durum icin bir guncelleme yapayim. dusunulen yuksek artislar sebebiyle gorunen o ki artislarin yururluge girmesi 2024 basina sarkiyor.
surecleri hizlandirma acisindan olumlu olacaksa artislara kimse itiraz etmeyecektir ama bir anda firlayan fee hakli olarak cogu kesimi isyan ettirdi.
-
Onerilen ucret artislari enflasyon oraninin cok cok ustunde. Biden Reis'e yazin!
-
@MySea acikcasi fahis zamlarin kesinlesmesi ile acilacak davalar ongoruluyor bu sebeple surecin uzayacagi dusunuluyor.
-
maşallah fiyatlara gel,kurla beraber alır yürür
-
btek14
-
Ilk darbe geldi
26 Subat 2024'ten itibaren Premium Processing ucretlerinde yeni tarife gecerli olacak.
-
veee beklenen / kacinilmaz son gerceklesti. Filing Fee son hali ile 01 Nisan 2024 Tarihi itibari ile yururluge giriyor.
https://www.boundless.com/blog/uscis-fees-to-increase/
-
Green card icin ne kadar olacagini anlayamadim. Yardimci olabilir misiniz acaba? Vizemiz onaylanir ve nisandan once odersek eski fiyattan mi odeyecegiz?
-
@eray26 USCIS ucret artisi konusu bu. Konsolosluklar ile ilgili degil.
-
@btek14 green card basimi icin 220$ odeme yapilmasi gerekiyor USCIS e ,bu degismedi mi yani bizim icin?
-
@eray26 yok degismedi. bu bahsetmis oldugum ucretler diger kategorileri ilgilendiren USCIS ucretleri.
-
USCIS'in yeni fiyat tarifesi 1 Nisan 2024'ten itibaren gecerli olacak. Konu basligini bu sekilde guncelledim...
1 Nisan'dan itibaren;
-
Yeni gocmenlerin odemesi gereken "USCIS immigrant fee" 220 dolardan 235 dolara cikacak...
-
Gocmen olmayan vizelerde COS ve EOS icin kullanilan I-539'lar $370'dan $420'a...
-
Nisanlilik vizesi icin gonderilen I-129 formu $535'dan $675'a...
-
Aile sponsorlu gocmen vizeler icin gonderilen I-130 formu $535'dan $625'e (online) ve $675'a(kagit)
-
Kosullu Green Card'larin kosulunun kaldirilmasi icin gereken I-751 formu $595'ten $750'a
-
EAD (Employment Authorization Document) icin gonderilen I-765 formu $410'dan $470'a
-
ABD vatandasligi icin gonderilen N-400 formu $640'dan $710'a
-
Is sponsorlu gocmen vizeler icin gonderilen I-140 formu $700'dan $715'a
-
ABD icinden Green Card alacaklarin (AOS) kullandigi I-485 formu $1140'dan $1440'a yukselecek...
Bunlar, fiyati degisen basvurular listesinin sadece kucuk bir kismi. Tam listeye ve ayrintili bilgilere su sitelerden ulasabilirsiniz:
-
Benzer Başlıklar
153
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k