Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.3k 410 208.9k 452
  • ⭐⭐⭐

@Erkand

Teşekkür ederiz. Umarım bekleyen herkes alır ve geride kimse kalmaz.

• @waterman, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@Erkan-Gürsoy, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@umitaluc

Öncelikle geçmiş olsun. Kayıp bagaj için biraz geçte olsa bir çözüm üreteceklerini düşünüyorum.

Yeni hayatınızda mutluluklar.

Tebrikler sizde mülakat almışsınız daha yeni gördüm. Hayırlısı olsun inşallah 🙏

Ben de şimdi farkettim, çok sevindim @Erkan-Gürsoy @çakıl umarım herşey yolunda gider, güzel haberlerinizi bekliyorum 🙏🏻

• @dytmelek, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@waterman, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@Erkan-Gürsoy, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@umitaluc

Öncelikle geçmiş olsun. Kayıp bagaj için biraz geçte olsa bir çözüm üreteceklerini düşünüyorum.

Yeni hayatınızda mutluluklar.

Tebrikler sizde mülakat almışsınız daha yeni gördüm. Hayırlısı olsun inşallah 🙏

Ben de şimdi farkettim, çok sevindim @Erkan-Gürsoy @çakıl umarım herşey yolunda gider, güzel haberlerinizi bekliyorum 🙏🏻

İyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Umarım bizde en kısa sürede sizden güzel haberler alırız.

• @dytmelek çok teşekkür ederim bizde sizden güzel haberler bekliyoruz

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@zumrut yazmak yerine video ile anlatmış

https://www.youtube.com/watch?v=N3_bp2Gfb_Y

• @unborn bu bilgi kendi açımdan ilaç gibi oldu.

• ⭐⭐

@kolezyum, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

| sezon - 1 | bölüm - 10 | sezon finali

Ben bu müthiş deneyim serisini nasıl kaçırmışım😡 ellerinize sağlık film izler gibi okudun yazınızı👏 2. sezon ne zaman gelir acaba

• @Erkand netflix - apple tv ile görüşmeler halinde ondan yazamıyor 🙂

• ⭐⭐

@ayvalik10 😂😂 süper olur üyeliğimi yeniden başlatırım vallahi

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Erkand foruma yetiştirme payı adı altında @kolezyum para istesin dimi o kadar forumda bilgiler sayesinde başvuruyu yaptı ds260 doldurdu sağlık raporu - mülakat için hazırladık.

• @JackFoxy Allah hayırlı eylesin evladınızı ailenize. İnanılmaz stresli bir serüven geldi bana iyi başa çıkmışsınız bravo👏

• @28Bjk1903 Merhaba genel itibariyle ilk gelenler biraz değil baya baya tırmalama evresi geçiriyor ve bu kaçınılmaz mutlaka.

• @kolezyum sizin en önemli ayrıntınız biraz fazla şanslı olmanız artık.😁

• @isa-cansız Ilk gelis sonrasi sisteme alismak bir surec aliyor ve bu gayet normal. Benim gordugum, 2-3 aylik surecte onemli bircok sey cozulmus oluyor.

• @kolezyum kafa yapısı olarak kendime bu kadar benzeyen birini görmek beni aşırı mutlu etti hayatında başarılar knks

• @vikki_yaan Umarım en kısa sürede hayallerinizin ötesinde güzel bir yaşama kavuşursunuz 🙏🏻

• @boraozc Kızınız için çok geçmiş olsun umarım tekrar yasamazsınız. Gerçekten çok zor ilk zamanlar hepimiz aynı şeyi yaşıyoruz ve bu gerçekten çok zor. Umarım e kısa sürede herşey yoluna girer 🙏🏻

• Geleli 1,5 ay oldu ve bir güncelleme paylaşalım dedik;

Eşimle 8 Ekim günü SFO dan ABD ye sorunsuz bir şekilde giriş yaptık.17 Ekim de SSN lerimiz, 5 Kasım da Green Card larımız belirttiğimiz adrese tek seferde geldi. Biz North California da yakın  arkadaşlarımızın olduğu yere taşınmaya karar vermiştik ve doğruca buraya geldik. Burası neredeyse hiç göçmenin olmadığı bir yer olduğu için sürecimiz biraz yavaş ilerledi. Hâlâ da eksik çok şeyimiz var. Henüz ev tutamadık arkadaşlarımız sağolsun bizi hâlâ misafir ediyorlar. Henüz işe başlayamadık çünkü ehliyetlerimizi yeni aldık.  Eşimle ortak banka hesabı açtık Chase banktan. Hem save hem de günlük harcamalarımızın olduğu 2 farklı hesap. Herhangi bir kredi kartı başvurusu yapmadık. Ama bizden daha önce green card ile gelen bir başka arkadaşımız (onlar NJ de yaşıyor) Bank Of America dan ayrı ayrı Secured Credit Card şimdiden çıkarın kredi puanınız oluşmaya başlasın 7 ay sonra kredi kartı başvurusu yaparsınız her kart başvurusu arası 6-7 ay olsun  dedi. Bu hafta ona bakabiliriz. Dil konusunda ben sanıyordum ki benim ingilizcem derdimi anlatacak kadar var ama yokmuş. Şimdi ücretsiz kurslara bakıyoruz gidebileceğimiz ne varsa. En azından dil iyi olursa işi de daha rahat buluruz gibi geliyor. Ev fiyatları ise şöyle; 1500 $ dan aşağı düzgün bir ev bulmak çok zor. Ve emlak piyasası yükselmiş durumda TR deyken ev fiyatlarına bakardık ve oldukça uygundu ama şimdi baya yüksek. Evlerin en büyük eksikliği çamaşır ve kurutma makinesi nın çoğu evde olmaması. Genelde ortak yıkama alanları oluyor o da bizim için büyük sıkıntı bu sebeplede düzgün bir ev bulmak zor. Aynı şekilde araç fiyatlarıda aşırı saçma fiyatlara gelmiş durumda. Onun dışında; her gün herhangi bir konu hakkında şaşırmaya devam ediyoruz. Restorana gittimizde içeceklerin sınırsız olması, yemek porsiyonlarının normal şartlarda 2 günlük yemeğe eş değer olması, ben asla bitiremiyorum ve paketleyip eve getiriyoruz. Sınırsız açık büfe restoranlarda yok yok resmen.  Herkesin aşırı güler yüzlü, kibar ve yardım sever olması. Bomboş yolda hız sınırına herkesin uyması. Ormanlık doğal parkların aşırı temiz olması ve çevrede bir temizlik görevlisi görmemiş olmamıza rağmen umumi tuvaletlerin bile tertemiz, peçeteli ve sıvı sabunlu olması. Market fiyatlarından bahsetmiyorum bile. Herşeyin çalışmaya başlayınca ulaşılabilir makul fiyatlarda olması vs vs.  Dürüst olmak gerekirse biz gerçekten çok zorlanıyoruz 40 yaşından sonra pek kolay değilmiş. Maddi ve manevi anlamda belli standartları olan konfor alanından hiç dışarı çıkmamış ve çıkmaktan hoşlanmayan bir çift olarak defalarca TR ye geri dönelim mi konuşması yaptık şu 1,5 Ay içinde. Gerçekten sudan cıkmış balık modundayız. Artıları eksileri düşünüp artık dönüş yok diyoruz orası net. Ama bu kadar zor olacağını bilseydik tüm hayatımızı yaşamımızı değiştirmek istermiydik cevabı çok zor. Keşke deneme sürüşü yapabilseydik. Keşke maddi açıdan daha iyi durumda olsaydık o zaman daha farklı olabilirdi. Kültürel farklılıklar, aile, arkadaş sevdiklerinin özlemi gerçekten çok zor. Herşeyi özlüyorsun saçma sapan şeyleri bile. Benim Falım sakız özlemişliğim var meselâ. Ya da neden yorganlara çarşaf takmıyor bu insanlar diye söyleniyorum. Geri dönsen bi türlü kalsan bi türlü gerçekten çelik gibi sağlam sinirlere ve sabra ihtiyaç var. He böyle olmak zorunda da değil. Belki 20 yaşlarda gelseydik çok daha farklı olabilirdi. Bu çocuksuz evli bir çiftin 40 yaşından sonra hisleriyle ilgili. Hatta çocuğu olan dostları düşününce allah yardımcınız olsun diyoruz. Bizim gibi aynı duyguları yaşayanlar var mı bilmiyorum ama varsa alırız tavsiyenizi. Nasıl üstesinden geldiniz neler yaptınız ilk aylarda gerçekten merak ediyoruz. Umarım üstesinden gelir ve başarırız. Uzun oldu biliyorum ama umarım birilerinin işine yarar. Sevgiler.

• ⭐⭐⭐

@icf, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Geleli 1,5 ay oldu ve bir güncelleme paylaşalım dedik;

Eşimle 8 Ekim günü SFO dan ABD ye sorunsuz bir şekilde giriş yaptık.17 Ekim de SSN lerimiz, 5 Kasım da Green Card larımız belirttiğimiz adrese tek seferde geldi. Biz North California da yakın  arkadaşlarımızın olduğu yere taşınmaya karar vermiştik ve doğruca buraya geldik. Burası neredeyse hiç göçmenin olmadığı bir yer olduğu için sürecimiz biraz yavaş ilerledi. Hâlâ da eksik çok şeyimiz var. Henüz ev tutamadık arkadaşlarımız sağolsun bizi hâlâ misafir ediyorlar. Henüz işe başlayamadık çünkü ehliyetlerimizi yeni aldık.  Eşimle ortak banka hesabı açtık Chase banktan. Hem save hem de günlük harcamalarımızın olduğu 2 farklı hesap. Herhangi bir kredi kartı başvurusu yapmadık. Ama bizden daha önce green card ile gelen bir başka arkadaşımız (onlar NJ de yaşıyor) Bank Of America dan ayrı ayrı Secured Credit Card şimdiden çıkarın kredi puanınız oluşmaya başlasın 7 ay sonra kredi kartı başvurusu yaparsınız her kart başvurusu arası 6-7 ay olsun  dedi. Bu hafta ona bakabiliriz. Dil konusunda ben sanıyordum ki benim ingilizcem derdimi anlatacak kadar var ama yokmuş. Şimdi ücretsiz kurslara bakıyoruz gidebileceğimiz ne varsa. En azından dil iyi olursa işi de daha rahat buluruz gibi geliyor. Ev fiyatları ise şöyle; 1500 $ dan aşağı düzgün bir ev bulmak çok zor. Ve emlak piyasası yükselmiş durumda TR deyken ev fiyatlarına bakardık ve oldukça uygundu ama şimdi baya yüksek. Evlerin en büyük eksikliği çamaşır ve kurutma makinesi nın çoğu evde olmaması. Genelde ortak yıkama alanları oluyor o da bizim için büyük sıkıntı bu sebeplede düzgün bir ev bulmak zor. Aynı şekilde araç fiyatlarıda aşırı saçma fiyatlara gelmiş durumda. Onun dışında; her gün herhangi bir konu hakkında şaşırmaya devam ediyoruz. Restorana gittimizde içeceklerin sınırsız olması, yemek porsiyonlarının normal şartlarda 2 günlük yemeğe eş değer olması, ben asla bitiremiyorum ve paketleyip eve getiriyoruz. Sınırsız açık büfe restoranlarda yok yok resmen.  Herkesin aşırı güler yüzlü, kibar ve yardım sever olması. Bomboş yolda hız sınırına herkesin uyması. Ormanlık doğal parkların aşırı temiz olması ve çevrede bir temizlik görevlisi görmemiş olmamıza rağmen umumi tuvaletlerin bile tertemiz, peçeteli ve sıvı sabunlu olması. Market fiyatlarından bahsetmiyorum bile. Herşeyin çalışmaya başlayınca ulaşılabilir makul fiyatlarda olması vs vs.  Dürüst olmak gerekirse biz gerçekten çok zorlanıyoruz 40 yaşından sonra pek kolay değilmiş. Maddi ve manevi anlamda belli standartları olan konfor alanından hiç dışarı çıkmamış ve çıkmaktan hoşlanmayan bir çift olarak defalarca TR ye geri dönelim mi konuşması yaptık şu 1,5 Ay içinde. Gerçekten sudan cıkmış balık modundayız. Artıları eksileri düşünüp artık dönüş yok diyoruz orası net. Ama bu kadar zor olacağını bilseydik tüm hayatımızı yaşamımızı değiştirmek istermiydik cevabı çok zor. Keşke deneme sürüşü yapabilseydik. Keşke maddi açıdan daha iyi durumda olsaydık o zaman daha farklı olabilirdi. Kültürel farklılıklar, aile, arkadaş sevdiklerinin özlemi gerçekten çok zor. Herşeyi özlüyorsun saçma sapan şeyleri bile. Benim Falım sakız özlemişliğim var meselâ. Ya da neden yorganlara çarşaf takmıyor bu insanlar diye söyleniyorum. Geri dönsen bi türlü kalsan bi türlü gerçekten çelik gibi sağlam sinirlere ve sabra ihtiyaç var. He böyle olmak zorunda da değil. Belki 20 yaşlarda gelseydik çok daha farklı olabilirdi. Bu çocuksuz evli bir çiftin 40 yaşından sonra hisleriyle ilgili. Hatta çocuğu olan dostları düşününce allah yardımcınız olsun diyoruz. Bizim gibi aynı duyguları yaşayanlar var mı bilmiyorum ama varsa alırız tavsiyenizi. Nasıl üstesinden geldiniz neler yaptınız ilk aylarda gerçekten merak ediyoruz. Umarım üstesinden gelir ve başarırız. Uzun oldu biliyorum ama umarım birilerinin işine yarar. Sevgiler.

Gördüğümüz kadarıyla ilk aylar işte hep zor gelir sonrasında dönüşte bunlara mı üzüldüm ben yaa diyip hayatınıza devam edersiniz. Merak etmeyin en fazla 2-3 aya herşey oturduktan sonra hiç Özlem çekmemeye başlayacaksınız bence. Tabi 40 yaşında olmanında vermiş olduğu bi durum bu. Umarım hayatınız istediğiniz yönde şekillenir. Sizin için söylemiyorum tabi ama gerçekten anlık hevesle green carda başvuranlar kazanıp gidenlerin bazı gerçekleri gördükten sonra ki durumu tam olarak sizin yaşamış oldugunuz şeyleri gösteriyor. Hakkınızda hayırlısı olsun

• @icf Öncelikle yaşadıklarınızı aktardığınız için teşekkür ederiz. Belli bir yaştan sonra düzen değiştirmek herkes için zor hele ki bunu başka bir ülkede deneyimlenmek en zoru olsa gerek. Okuduğumuz diğer tecrübelerden yola çıkarak biraz daha sabretmek gerek sanırım kendi eviniz olduğunda ve işlerinizi yoluna koyduğunuzda eminim düşünceleriniz değişecektir. Bol şans diliyorum

Benzer Başlıklar

• 2 Oy
    7 İleti
    436 Bakış
    SharmS
    @bilge https://www.uscis.gov/citizenship/civic-integration/settling-in-the-us
  • COVID19 surecinden sonra nasil bir ABD bekliyorsunuz?

16
    0 Oy
    16 İleti
    669 Bakış
    redsat2000R
    @MuratUsa small business dediğimiz devlet destekli bizdeki karşılığı Kobi olan alanlar . Yeteneginize göre yapabileceginiz işler veya Mavi yakalılarin başka işveren altında yaptıkları işler. Sanırım bu krizi en büyük beyaz yakalilar yaşayacak. Etkisi büyük olacak . Harcamalari konusunda küçülmeye gitmezlerse sancılı dönem onları bekliyor. Küçük adımlar atan bizler ise ayağımızı yorganimiza uzattmamiz daha kolay. Büyük denizde bir gemi batar ceviz kabuğu asla batmaz.
  • ABD'deki sinekler, böcekler ve diğer haşereler

97
    1
    0 Oy
    97 İleti
    5k Bakış
    goodluckG
    4 civciv aldik artik bogazlattirma simdi bana kaderimizde varmis napalim
  • ABD’ye Kaç dolar ile gittiniz

132
    2 Oy
    132 İleti
    16k Bakış
    Henry bloorH
    @valour rendering ,cad ,auto desk vs iyiyseniz is cok hele birde burda okursaniz 5 sene icinde iyi bir planlama ile guzel yerlere gelirsiniz.Dedigim gibi land of opportunity. AMA sunuda unutmamak lazim amerikada sozlesmeler at will yani isverende sizde istediniz zaman çıkabilirsiniz. Adam durduk yere atabilir .Bunuda goz onunde bulundurun.Ben sizin yeriniz olsam mock bir resume hazirlayip hatta linkedn bile indeed uzerinden islere basvurup mulakatalara girerdim.Bir hafta sirf ny bolgesi oteki hafta Texas boyle boyle kafamda bir plan yapardim.Su anda buyuk kriz var ama amerika en az etkilenen bir ulke.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k