Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.3k 410 209.0k 452

• Herkese merhabalar. Öncelikle uçuş tecrübemi paylaşacağım. Ekim ortalarında THY ile Kasım ortalarındaki uçuşlar için baktığım bilet fiyatları 12-13K dolaylarında idi. Ben de hem rehavetten hem de ilk iki üç aylık sürecimi tam planlayamadığımdan dolayı bilet alımını geciktirdim. Kasım ayına girdiğimde aynı bilet fiyatlarının birden 20K ve üstü rakamlara fırladığını görünce "eyvahh napıcaz şimdi" duygusuna kapıldım. Maalesef bir arkadaşımın tavsiyesyle Amsterdam aktarmalı olarak KLM havayolundan biletimi 15 KASIM tarihine aldım 14K bedelle. SAW dan Schipol e Pegasusla uçtuk. Elimde bir el bagajı ve sırt çantam vardı. Diğer valizleri önceden teslim etmiştim. Kabin sorumlusu elimdeki valizi yeterli alan olmadığı gerekçesiyle elimden aldı ve biz bunu alta koyalım dedi. Bu arada elimdeki yarım bilet parçasını da aldı. Schipol de indikten sonra transfer noktasına gitmek benim için zor oldu. Çünkü çok karmaşık bir havaalanı.Bir güvenlik görevlisinin yardımıyla transfer noktasına ulaştım. Bu arada havalimanında görüştüğüm tüm görevlilere el bagajımı nasıl alacağımı sordum. Uçakla birlikte gelir merak etmeyin dediler ama içime kaybolacağına dair kuşku düşmüştü. Havalimanındaki KLM yetkilileri maalesef konuyla ilgili Pegasus ile görüşün dediler. Uçağa binip JFK havalimanına indim. Orada pass kontrolü yapan polis memuru çok yardımcı oldu bana ve immigrant visa olduğu için bizatihi kabinden çıkıp beni ilgili bölüme götürdü. Benden aldığı sarı zarfı bir hanımefendiye verdi ve yaklaşık iki dakika sonra sizin işleminiz tamam diyerek valizlerin olduğu bölüme yönlendirdi. Ve maalesef el bagajımı bulamadım. Beni bir arkadaşım havalimanından aldı ve ertesi gün KLM ye ve Pegasus a durumu bildirdik. Henüz hiç bir olumlu dönüş olmadı maalesef. Bu sebeple belirtmek isterim ki mümkün oldukça KLM den uzak durun ve aktarma yapmayın. Bu arada 13 kasımda aklıma "ya şu bilet fiyatları hala yüksek mi acaba?" sorusu geldi ve THY nin 16 kasım (sadece 3 gün sonrası uçuşu) uçuşlarına baktım. 2 hafta evvel 20K üstü olan biletler 14K ya düşmüştü ve şok yaşadım açıkçası. Neyse 16 Kasımda SSN ofise gittim. Henüz dün gelmişsiniz bu yüzden hiç bir gelişme görünmüyor ekranda dedi. BofA ile görüştük ve hesap açılışı için 18 Kasım a randevu verdiler. Diğer bir şube adres talep ederken randevu aldığımız şube pasaport ve arkadaşımın ehliyetini yeterli gördü. Telefon hattı için de SSN talep ediyorlar ve bu yüzden onu biraz öteleyeceğim. Şimdilik kaybolan el bagajımın dışında bir sorunum yok. Bilgileri zamanla güncelleyeceğim. Herkese sevgiler.

• @umitaluc Öncelikle geçmiş olsun. Kayıp valizinizi bulursunuz inşallah. Sizin için karışık bir başlangıç olmuş.Umarım devamında sıkıntı yaşamadan düzeninizi kurar ve bizlere de yazarsınız.

• @cemyaman yapamaz.

• @Ckfamily çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐

@umitaluc, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Herkese merhabalar. Öncelikle uçuş tecrübemi paylaşacağım. Ekim ortalarında THY ile Kasım ortalarındaki uçuşlar için baktığım bilet fiyatları 12-13K dolaylarında idi. Ben de hem rehavetten hem de ilk iki üç aylık sürecimi tam planlayamadığımdan dolayı bilet alımını geciktirdim. Kasım ayına girdiğimde aynı bilet fiyatlarının birden 20K ve üstü rakamlara fırladığını görünce "eyvahh napıcaz şimdi" duygusuna kapıldım. Maalesef bir arkadaşımın tavsiyesyle Amsterdam aktarmalı olarak KLM havayolundan biletimi 15 KASIM tarihine aldım 14K bedelle. SAW dan Schipol e Pegasusla uçtuk. Elimde bir el bagajı ve sırt çantam vardı. Diğer valizleri önceden teslim etmiştim. Kabin sorumlusu elimdeki valizi yeterli alan olmadığı gerekçesiyle elimden aldı ve biz bunu alta koyalım dedi. Bu arada elimdeki yarım bilet parçasını da aldı. Schipol de indikten sonra transfer noktasına gitmek benim için zor oldu. Çünkü çok karmaşık bir havaalanı.Bir güvenlik görevlisinin yardımıyla transfer noktasına ulaştım. Bu arada havalimanında görüştüğüm tüm görevlilere el bagajımı nasıl alacağımı sordum. Uçakla birlikte gelir merak etmeyin dediler ama içime kaybolacağına dair kuşku düşmüştü. Havalimanındaki KLM yetkilileri maalesef konuyla ilgili Pegasus ile görüşün dediler. Uçağa binip JFK havalimanına indim. Orada pass kontrolü yapan polis memuru çok yardımcı oldu bana ve immigrant visa olduğu için bizatihi kabinden çıkıp beni ilgili bölüme götürdü. Benden aldığı sarı zarfı bir hanımefendiye verdi ve yaklaşık iki dakika sonra sizin işleminiz tamam diyerek valizlerin olduğu bölüme yönlendirdi. Ve maalesef el bagajımı bulamadım. Beni bir arkadaşım havalimanından aldı ve ertesi gün KLM ye ve Pegasus a durumu bildirdik. Henüz hiç bir olumlu dönüş olmadı maalesef. Bu sebeple belirtmek isterim ki mümkün oldukça KLM den uzak durun ve aktarma yapmayın. Bu arada 13 kasımda aklıma "ya şu bilet fiyatları hala yüksek mi acaba?" sorusu geldi ve THY nin 16 kasım (sadece 3 gün sonrası uçuşu) uçuşlarına baktım. 2 hafta evvel 20K üstü olan biletler 14K ya düşmüştü ve şok yaşadım açıkçası. Neyse 16 Kasımda SSN ofise gittim. Henüz dün gelmişsiniz bu yüzden hiç bir gelişme görünmüyor ekranda dedi. BofA ile görüştük ve hesap açılışı için 18 Kasım a randevu verdiler. Diğer bir şube adres talep ederken randevu aldığımız şube pasaport ve arkadaşımın ehliyetini yeterli gördü. Telefon hattı için de SSN talep ediyorlar ve bu yüzden onu biraz öteleyeceğim. Şimdilik kaybolan el bagajımın dışında bir sorunum yok. Bilgileri zamanla güncelleyeceğim. Herkese sevgiler.

öncelikle tebrik eder ve bundan sonra ki yaşantınızda mutluluklar dilerim, sırt çantanız için şimdiden üzgünüm ancak bulunması çok zor bir ihtimal, umarım içinde önemli birşey yoktu. Biletleri de gidiş dönüş alıp dönüşleri açığa aldırırsanız genedle daha ucuza geliyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@cemyaman cebinde 10k üstünde para yoksa sana cebinde 10 cent var mı diye bile soramaz. Sadece 10k üstü paralarda bildirim yapıyorsun ki vergi yada inceleme işlemleri olabilme açısından

• @umitaluc umarım bagajınız bulunur. Devamındaki tecrübelerinizi bekliyoruz bol şans ve mutluluklar dilerim.

• ⭐⭐⭐

@umitaluc Çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda hem SSN hem de el bagajına kavuşursunuz. Hayırlı olsun bu arada.

• @umitaluc

Öncelikle geçmiş olsun. Kayıp bagaj için biraz geçte olsa bir çözüm üreteceklerini düşünüyorum.

Yeni hayatınızda mutluluklar.

• @Erkan-Gürsoy, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@umitaluc

Öncelikle geçmiş olsun. Kayıp bagaj için biraz geçte olsa bir çözüm üreteceklerini düşünüyorum.

Tebrikler sizde mülakat almışsınız daha yeni gördüm. Hayırlısı olsun inşallah 🙏

• ⭐⭐

@umitaluc Umarım hemen elinize geçer valiziniz, bundan sonra ki sureci de sorunsuz atlatirisiniz insallah yeni hayatinizda bol sans dilerim 🙏

• ⭐⭐

@waterman, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@Erkan-Gürsoy, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@umitaluc

Hemen fark etmişsiniz süper dikkat 😄🧿 Hayirli olsun bu arada Erkan abi umarim sorunsuz bir sekilde atlatirsiniz @Erkan-Gürsoy

• @waterman

Teşekkür ederiz. Umarım bekleyen herkes alır ve geride kimse kalmaz.

• ⭐⭐⭐

@Erkand

Teşekkür ederiz. Umarım bekleyen herkes alır ve geride kimse kalmaz.

• @waterman, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@Erkan-Gürsoy, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@umitaluc

Ben de şimdi farkettim, çok sevindim @Erkan-Gürsoy @çakıl umarım herşey yolunda gider, güzel haberlerinizi bekliyorum 🙏🏻

• @dytmelek, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@waterman, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@umitaluc

Ben de şimdi farkettim, çok sevindim @Erkan-Gürsoy @çakıl umarım herşey yolunda gider, güzel haberlerinizi bekliyorum 🙏🏻

İyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Umarım bizde en kısa sürede sizden güzel haberler alırız.

• @dytmelek çok teşekkür ederim bizde sizden güzel haberler bekliyoruz

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@zumrut yazmak yerine video ile anlatmış

https://www.youtube.com/watch?v=N3_bp2Gfb_Y

• @unborn bu bilgi kendi açımdan ilaç gibi oldu.

• ⭐⭐

@kolezyum, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

| sezon - 1 | bölüm - 10 | sezon finali

Ben bu müthiş deneyim serisini nasıl kaçırmışım😡 ellerinize sağlık film izler gibi okudun yazınızı👏 2. sezon ne zaman gelir acaba

Benzer Başlıklar

• ABD'de Borç ve Yönetimi

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    4
    4 Oy
    4 İleti
    438 Bakış
    MySeaM
    ABD'de 2024 yilinda ortalama household (3 kisilik aile) para birikimi $65k civarindayken (emeklilik hesaplari haric), ortalama household borc miktari ise $104k dir. Borclarin en buyuk kalemi mortgage (ev) borclaridir. Daha sonra ise ogrenci ve arac kredi borclari gelir. Yani cogu Amerikali "borc yigidin kamcisidir" felsefesi ile yasamaktadirlar. Veya yasamak zorunda birakilmaktalar!
  • ABD'deki Türk Telegram Grupları

Taşındı Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    3
    0 Oy
    3 İleti
    10k Bakış
    P
    @Programmer Cok tesekkurler
  • ABD DE TASARIMCI OLMAK

Kilitli Taşındı Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    2
    0 Oy
    2 İleti
    326 Bakış
    crazycellsC
    Sorularinizi uygun bolumlerde sormalisiniz, ayrica buyuk harf kullanmadan yazmaniz daha uygun olur. Maalesef bu sekilde toplama basliklara izin vermiyoruz, sorunuz hangi konu ile ilgiliyse o bolumdeki uygun basliklara sorularinizi sorabilirsiniz. Mesleklerle ilgili sorulariniz icin su bolumu inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/6/i̇ş-alanları-ve-meslekler Lise ve diger kademelerdeki egitimler icin su bolumu: https://yesilkartforum.com/forum/category/15/eğitim New York ve ABD'de yasam maliyetleri ile ilgili olarak da su basliklari: https://yesilkartforum.com/forum/category/17/new-york https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri
  • GC kazandık diyelim ABD ye gitmeden iş nasıl bulunur

Kilitli Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    4
    0 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    https://yesilkartforum.com/forum/category/6/amerika-birleşik-devletleri-nde-meslekler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k