Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Alper-Bayram Merhaba,
    Yazınızı daha önce okumuştum şimdi tekrar bakınca hatırladım. New York'ta ki durumu çok güzel anlatmışsınız. Aslında sorum birazda sizin yazınızda bahsettiğiniz Türk Topluluklarının dayanışmasının zayıf olduğundan dolayı bunun dışındaki ve başka şehirlerdeki durumun nasıl olduğu. Daha önce öğrenciyken Amerikan fast food dükkanlarında çalışmış olduğumdan oralardaki işleyişi az çok biliyorum. Geçici olarak bu iş yapılabilir ama dediğim gibi elden maaş alma konusunda karşı tarafla anlaşabilmek önemli. 2023'ün ilk çeyreğinde inşallah kendimde bu olanakları yerinde gözlemleme iansım olacak.

  • ⭐⭐⭐

    @tolgasatir, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @ahsenaydgdu, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @bidünya tabi tabii hamgi işimiz düz gittiki 😂 sağlık olsunda bi şekilde halledeceğiz inanıyorum modumu yüksek tutmaya çalışıyorum.

    En önemlisi sağlık aynı zamanda en pahalısı da 😂🤣

    😂😂


  • tekrar merhaba. uscis'ten bugün biometrics randevu tarihimizi bildiren mektuplarımızı aldık. haftaya parmak izi ve biyometrik fotoğraf çekimi için çağrılıyoruz. açıkcası bu kadar erken olacağını düşünmemiştim. bununla birlikte ny'daki yaşam kültürü üzerine 6 ay içinde fark ettiğim bazı ek notlarım daha olacak, onları da sizinle paylaşmak isterim.
    bir önceki yazımda saatlik ücretlerin istanbul ve ny şehirlerindeki alım güçlerini ortaya koymaya çalışmıştım. örnek birkaç ürüne sahip olabilmek için her iki şehirde ne kadar süre çalışmak gerektiğini incelemiştim. işin bir de ürün kalitesi boyutu var tabii, atlanmaması gereken. örneğin burada plastik çatalla eti bile kesebilirsiniz, plastiğin kalitesini öyle anlatayım. Türkiye'de bunu yapmayı denemeyeceğinizi biliyorum. meyve-sebze kalitesine daha ilk yazımda zaten değinmiştim. öte yandan bulaşık ve çamaşır deterjanı formülleri Türkiye'deki kadar güçlü değil. öncesinde reklamcı olduğum için markaların tüketici araştırmalarında çıkan sonuçlara göre formüllerini belirlediğini biliyorum. bizim insanımızın temizlik sözkonusu olduğunda içgörüsü, ''bulaşıklarım gıcır gıcır olsun, çamaşırım kar gibi bembeyaz olsun'' şeklinde gelişirken burada özellikle kimyasal içerik asla istenmiyor. bu durumda Türkiye'de temiz tabaklarda, bardaklarda yiyip içiyoruz da ne kadar sağlıklı orası belirsiz. burada da tabaklar, çatallar pek de o kadar güzel temizlenmiyor ama amaç sağlıktan ödün vermemek. benim gibi temizlik takıntılıysanız aklınızda bulunmasında fayda var.

    diğer bir konu satın alma gücününün iki farklı yönüyle ilgili. metro istasyonunda yerleri süpüren çok yaşlı bir mta görevlisinin kolunda Apple Watch görmek son derece sıradan. bilet gişesinde oturan görevlinin iPhone 13 pro kullanması da öyle. öğle yemeği arasında kaldırımın üzerinde oturup yemeğini yiyen inşaat işçilerinin ayaklarında Timberland bot görmek de. iPhone 14 pro almak isteyen biri kredi skoru yeterliyse, 3 saatlik bir çalışma karşılığında tarife artı cihaz kampanyalarının aylık taksidini ödeyerek sınırsız internet ve sınırsız konuşma ile iPhone 14 pro'ya sahip olabiliyor.
    ya da yeterli kredi skoruna sahip herhangi bir Amerikalı BMW elektrikli 3.30 e xdrive'a 5 bin dolar peşinat ve aylık yaklaşık 750 dolar ödemeyle sahip olabiliyor.
    Bu örnekleri çokça duyduğunuzu ve artık bunun bir haber değeri taşımadığını biliyorum. Ancak ilginçtir ki benim gördüğüm çevrede iPhone 14 pro da, otomobil almak da öyle bize geldiği gibi cazibeli bir iş değil. Hayır, BMW alman arabası olduğu için değil, alınası daha güzel arabalar için de durum aynı.

    Şehir metroyla ulaşımı çok cazip bir hale getirmiş. arabayla bir yere gitmek istediğinizde metrodan çok daha uzun süreler trafikte kalıyorsunuz. Aylık 300 dolarlık ödemeyle alınacak hibrit araçlar olduğu halde aylık 127 dolarlık metro kartları çok daha fazla tercih ediliyor. Bunun en önemli sebeplerinden biri de arabaların yürütme maliyetlerinin çok olması. vergiler, yüksek park ücretleri ve araçların 2.el değer kayıplarının çok fazla olması bunda etkili.
    Hal böyle olunca şehrin her yerinde bisiklet kullanan insanlar görüyorsunuz. Bisikletin avrupa şehirlerinde çok rağbet gören bir araç olduğunu biliyordum ama burada da yaşlısından gencine her yaştan insan gerçek anlamda bisikleti ulaşım aracı olarak kullanıyor. Gecenin bir vakti etekle bisiklet kullanan kadınları görünce
    içinizde çiçekler açıyor. Üzerindeki insanları mutlu etmek için tasarlanmış güzel bir şehirde yaşadığınızı hatırlıyorsunuz.

    Satın alma gücünün yüksekliği beraberinde başka bir şey daha getiriyor. tüketim inanılmaz fazla. o yüzden her apartmandan çıkan çöp miktarı da çok fazla. Google'da basit bir aramayla bulabileceğiniz üzere şehrin ızgara yapısı yüzünden çöpler üst üste yığılıyor, düzenli olarak toplansa da belirli gün ve saatlerde çöp yığınlarını görebiliyorsunuz.

    Oradaki ekonominin artık tamamen serbest düşüşe geçtiği haberlerini alıyoruz. Geçen gün eşimle İstanbul'daki hayatımızda her zaman yaptığımız kayıtlı alışveriş listemizi tekrar sepete ekledik ve çıkan rakamı görünce inanın 'üzüntü' ifadesi yetersiz kaldı. Bunun elbette sorumluları var ama asıl umut kırıcı olanın 40 yıllık hafızamda kaldığı kadarıyla ülkemin sürekli yoksullaştırılma politikalarına maruz bırakılması olduğunu düşünüyorum. Bu ülkede iktidar değişse de kendi zenginini yaratırken geri kalanı yoksullaştırmaktan hiç korkmayan zihniyet hep orada. paradan 6 sıfır atılınca bir anda zenginleştiğimizi sandık, bunun böyle olmadığı apaçık ortada.

    bir terslik çıkmaz da öncesinde dönmezsek 5-6 ay sonra geri geleceğiz istanbul'a. bizi hangi duyguların karşılayacağını bilmiyoruz. aile özlemleri mi, keşke dönmese miydik pişmanlığı mı? inanın her şey satın alma gücü de değil. kendinizi iyi ifade ettiğiniz bir işiniz ve çevreniz varsa buraya geldiğinizde o en güçlü kanatlarınızın artık olmadığını düşünün. insanın kendini iyi ifade edebilmesi inanın hiç azımsanmayacak kadar değerli. maalesef ingilizceniz ne kadar iyi olursa olsun, o ifade gücünü başka bir dilde karşılamanız çok ama çok zor. gelmeyi düşünenlerin aklında bulunması gereken bir başka detay.

    sevgiler,

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Alper-Bayram hocam size tek bir tavsiye verebilirim. Dönmeyin. inanın sonra çok pişman olursunuz. Yazılın bir dil okuluna yapın COS kalın 2 sene daha. sonra başka bir yol daha bulursunuz. 5-6 ay sonra seçim var burada tekrar hatırlatmak isterim.


  • @Alper-Bayram
    süper kalem!!! daha çok yazın, daha uzun yazın!!!

  • ⭐⭐⭐

    Ahh, taktik yok bam bam dedik ama turist vizesinde patladık. Benim için büyük bir yıkım oldu bu red. Ama biliyorum ve inanıyorum ki elbet birgün kavuşacağım hayallerime. Tüm yazılanları okudum. Gidenlere, süreci devam edenlere bizim gibi kalanlara daha güzel günler görmek için dua ediyorum. Artık döndüm ben küssem de Amerika bunu bilmiyor bile kendi kendime de barıştım napalım bizim daha yolumuz var demek ki. İyi ki varsınız forum ailem 🙏

  • ⭐⭐

    @Hyller, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    Ahh, taktik yok bam bam dedik ama turist vizesinde patladık. Benim için büyük bir yıkım oldu bu red. Ama biliyorum ve inanıyorum ki elbet birgün kavuşacağım hayallerime. Tüm yazılanları okudum. Gidenlere, süreci devam edenlere bizim gibi kalanlara daha güzel günler görmek için dua ediyorum. Artık döndüm ben küssem de Amerika bunu bilmiyor bile kendi kendime de barıştım napalım bizim daha yolumuz var demek ki. İyi ki varsınız forum ailem 🙏

    Üzüldüm. Umarım bir gün hayaliniz gerçek olur. Maalesef bu orta doğu cehennemimde yaşamanın getirilerinden biri de gelişmiş bir ülkeye turist vizesi alabilmenin bile hayal durumuna gelmesi oldu.

  • ⭐⭐⭐

    @Chromium sormayın...şok olduk turist olarak gidip dönecektik ilk etapta gerçekten görmek çok istedik ama olmadı önümüze bakacağız 🙏

  • ⭐⭐

    @Hyller Hayda ne oldu öyle profil hakkında verir misin detay buraya yada vize sayfasına ayy olmasın lütfen ya eve bardak almıyorum yazın gideceğiz diye diye randevuyu nisana çektim bir kaç Avrupa gir çık yapalım diye

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Zelene green karta başvuru yapanlara ret veriyorlar. Başvuru yapanlar yine de aldı ancak şu kısa zamanda kim başvuru yaptıysa o kişilere ret veriyorlar senin ne olduğun önemli değil


  • @ayvalik10 GREENCARD başvuru yapanlara RET veriyorlar bilgisi doğru mu? Bu bilgiyi nasıl bu kadar kesin cevaplayabildiniz 🙂

    Ona göre boşuna randevu almayalım madem 😕

    Eğer öyleyse mayısa kadar başvuru yapmış kişilere hep ret verecekler bu da bana biraz saçma geldi. Çünkü, gitmek isteyenler (turist vizesi ile) yine de başvurmuştur.

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 hadi ya sormuşlar mı tüh bizim bu yıl 4 oldu başvuru umarım sormazlar şuan tam başvuru gündemdeyken soruluyor olabilir geçmiş deneyimlerde hiç okumamıştım


  • @ayvalik10 hocam bu F-1 için de geçerli mi acaba ben düşük bir ihtimal de olsa dil eğitimi için gitmek istiyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Rüştü-Gürbüz @Hyller @BerryLisrap özellikle 7 kasımda ki mülakatını okur musun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Zelene @Hyller @BerryLisrap canlı canlı iliklerine kadar bu soruyu hissettiler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yenihayaletadam f1 giripte ret alan mülakat okumadım. Bir araştırayım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yenihayaletadam mülakat giripte daha sonra buraya yazmayanlar var. Ondan mülakat sonuçları ne olmuş yazarlar belki @talhaxes

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/97/f-m-öğrenci-vizeleri/521?_=1668088758920

    1. sayfadan sonrası güncel yazılar var.

  • @Hyller ve @BerryLisrap adınıza üzüldüm. O kadar hazırlanmanıza mı, giderlerinize mi, gidemediğinize mi insan neye üzüleceğini şaşırıyor. Umuyorum en kısa sürede sürecinizi yeniler de gidebilirsiniz.


  • greencard başvurusu yapanlara Red veriyorlarsa mayıstan sonraya çektiğimizde hala o başvuruyu görürler mi sicilde acaba.. çok önemli bir konu. ben etki edeceğini düşünmemiştim.. şimdi martta olan randevumu hazirana çekme düşüncesi sardı beni.


  • @Hyller hayırlısı olsun. Taktik maktik yok bam bam bam mottomuz olmadıysa eğer, her nasip vaktine esirdir mottomuz var. Bir gün mutlaka olacaktır vazgeçmeyin...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum