Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.2k 202 175.8k 244

  • Üniversiteden Sevis numaram ve Program ID numaram geldi bugün 🙃
    Yarin DS-2019'un elime geçmesi icin Eshipglobal'e giriş yapacağım ve DS-160 formunu doldurmaya başlayacağim.
    Önceki yazdiklarima ek olarak süreçle ilgili merak eden arkadaşlar var ise:
    Sürece geçen Mart ayında başladım. İlk önce birkaç hoca belirledim ve cv'im ile birlikte hazırlamış olduğum research proposal'i yolladim.
    Ilk kabul eden okul University of California oldu.
    Bu arada Kaliforniya'da ücretsiz kalacak yerim olduğu için sadece buradaki okullara başvurdum.
    UoC'de bürokratik işlemlere takildim ve biraz gergin bir surecin ardindan cevap atmayi kestiler. Aslında bu olay yaşanmasaydi Ekim ayinda ABD'ye girmiş olacaktim. Yarın oradaki hocaya da mail atip bilgilendireceğim.
    Bu arada University of Southern California'dan da davet aldim. Neyse ki burada sureç olumlu ilerledi. Simdi vize surecinde de bir aksilik yaşamazsam Ocak ayinda ABD'de olacağim.
    Şu ana kadarki süreçte en büyük sıkintı maddi yeterliliği ispatlama konusu oldu. Çünkü bir bursla gitmiyorum.
    Buradaki okulum sureç boyunca maaşimi yatirmaya devam edecek (aylık yaklaşık 750dolar) kalacak yere kira ödemeyeceğim. Ayrıca bankada 6000 dolar gösterdim. Bunların hepsini de kanıtlayabiliyorum.
    Okul tutturdu maaşın, kalacak yerin bizi bağlamaz, Abd'de kalacağın her ay için hesabında en az 2000 dolar olmasi gerekiyor diye... o parayı denkleştirdim ama canim çıktı bu arada...
    Simdi dedigim gibi vize sureci, ayrıca ojuldan görevlendirme alma...
    ABD'ye girince, hem suremi uzatmaya hem de oturma izni almaya çalışacağim.
    Bu arada iletisim tasarim+teknolojileri alanında çalısıyorum. Adobe programlarının çoğuna hakimim ayrica e-ticaret konusunda tecrubeliyim... ilk gittigimde, bankadaki para ve maaşım dışında freelance olarak gelir elde etmeye çalişacağim. Çünkü alti ayin sonunda maaşım kesilecek ve kendi başıma ayakta kalmam gerekecek. O nedenle bu altı ay içerisinde herhangi bir okulda daha kalıcı bir pozisyon ararken bir yandan da kendime piyasa oluşturma sureci de olacak benim için.
    Not: yazım hatalari icin kusura bakmayın. Telefondan yazıyorum. Pc'ye geçince duzenlerim.


  • Bu arada şunu da söyleyeyim. Esasen okullardan kolay cevap almamda cv'min ve araştırma önerimi
    yanı sıra dijital kimliğimin de çok etkisi var. Daha önce Kanada'da araştırma yaptıgim okul bana kendi uzantısi ile mail adresi vermişti. Okullara ve hocalara bu mail üzerinden ulaştım hep. O yuzden attığım her maile olumlu ya da olumsuz bir cevap alıyorum.
    Kanada'ya gidişimi hatırlıyorum da sadece cevap almak için bile yaklaşık 100 kadarmail atmam gerekmişti...


  • @academicus çok sevindim hocam adınıza. Ocak ta beraber aynı uçakta olabiliriz o zaman😉😎


  • @denizci10 çok çok teşekkur ederim. Ama inanılmaz gerginim doldurulacak formlarla ilgili😅 profesyonel yardim mi alsam diye düsunuyorum.
    Neden olmasın her sey iyi ilerlerse haberleşerek dahi gidebikiriz😁


  • @academicus hocam siz bilirsiniz tabii ki ama yüzdünüz yüzdünüz kuyruğuna gelmişsiniz yanlış yapmayın bu aşamada.


  • @denizci10 o nedenle işte yarın biraz kendim bakacağim, yapamayacak gibi hissedersem destek alacagim😅


  • @academicus kolay gelsin hocam. yolunuz açık olsun şimdiden


  • @denizci10 hepimizin işallah...


  • Herkese merhabalar,

    Benimde birşeyler karalama vaktim geldi sonunda 😊

    23 Eylul Cuma gunu Istanbul Havalimani Chicago ucusumuz vardi(Varis yerimiz Milwaukee, WI), valizlerin kilosu ile ilgili herhangi bir problem yasamadik 4 parca 23Kg teslim ettik. 150 tl’lik hayatimda harcamaktan en keyif aldigim parayi da odedim ve esimle birlikte ucagimiza gectik. 12 saat yolculuk epey yorucu oluyor.

    Chicago O’hare de indikten sonra gumruk memuruna evraklarimizi verdik ve “Welcome to America” dedikten sonra Chicago-Wisconsin otobusune bindik. Sirket bu otobus icin bize bilet ayarlamisti ancak Turkcellden aldigim uluslararasi paket calismadigi icin QR kodu acamadim ve tekrar bilet satin almak zorunda kaldim, neyse ki sirkete soyledim ve parami tekrar bana odediler. Otobus ile sirketin arabayi biraktigi yere gittik ve aracimizi teslim aldik ancak Turkcell hatti calismadigi icin GPS olmadan ilerlemek zorunda kaldik, sirket eve nasil ulasacagimiza dair google mapsten cikti alarak arabaya birakmisti ancak biz bir yerden yanlis saparak yolu karistirdik, durdugumuz bir barin onunde rica ettigim bir kisi sirketten arkadasimi aradi ve kendisi gelip bizi alarak eve kadar goturdu sagolsun, toplamda 17 saatlik yolculuk sonrasi evimize ulasmistik.

    Burdan ozellikle soyluyorum arkadaslar Turkcell‘in yurt disi paketleri kesinlikle pismanliktir, geldigimde sadece 1 dis cekim gucu vardi buda kesinlikle yetersiz, Turkcell pakete guvenerek buralara geldik ama internet olmadigi icin problem yasadik ayni seyleri yasamayin.

    Eve yerlestikten sonra ertesi gun market alisverisine ciktik, henuz gpsimiz olmadigi icin eve en yakin Target’a gittik ve neredeyse 2 araba market alisverisini 338 dolar odeyerek yaprik buna esimin sac duzeltme makinesi de dahil 😊 . Target’ta satilan AT&T prepaid hatlardan satin alarak telefonumuza taktik ancak Huawei Amerikan hatlarini calistirmiyormus arkadaslar bunu da aci bir tecrubeyle ogrenmis olduk. Kesin bir bilgim yok ancak Huawei Mate 10lite modelleri calismiyor bu yuzden 300 dolara 2 telefon satin almak zorunda kaldik. Faturaya ekleterek iPhone 14 almak istedik ancak henuz kredi skorumuz da olmadigi icin 800 dolar downpayment istediler dolayisi ile almaktan vazgectik, gorevli arkadas 3 ay sonra faturaya ekletebilecegimi soyledi.

    SSN icin 26 Eylul’de basvuru yaptik ancak bugun itibari ile gelen giden yok, SSN olmadigi icin banka hesabi da acamiyoruz ve banka hesabi olmadan spora dahi yazilamiyoruz, nakit odeme para etmiyor 😊 sabirla bekliyoruz…

    Saglik sigortasi vs. Sirketin insan kaynaklari tarafindan yardimci olundu ve aylik 324 dolar gibi bir miktar odeyebilecegimiz 1500 dolar deductible olan bir saglik sigortasi yaptik.

    Suan sirketin 2 ayligina tahsis ettigi evde kaliyoruz bir yandan da ev bakiyoruz, Milwaukee’de ortalama 2+1 kiralari 1300USD ancak iyi bir yerde oturmak icin 1500USD gozden cikarilmasi gerekiyor, anlayacaginiz kiralar epey yuksek arkadaslar. Kotu bir yerde oturmakta istemedigimiz icin sanirim bu paralari odeyecegiz..

    Durumlar simdilik boyle, bircok sey yasadik tabiki ama genelde yeni gelecek arkadaslarin isine yarayabilecek olan detaylari vermek istedim, herkese bol sanlar dileriz 😊


  • @Zelene ahahaha aynı ben, o kadar çok kişinin aklına girdim ki en yakın dostumu da ikna ettim sayılır, biz gidelim o da peşimizden gelecek inşallah 🙏🏻🙏🏻


  • @vartorian deneyiminizi detaylı olarak paylaştığınız için teşekkürler, bir arkadaşımızın daha ABD’ye ayak bastığını okumak gerçekten harika, devamını da merakla bekliyorum🙏🏻

  • ⭐⭐⭐

    @vartorian hayatımda verdiğiniz en iyi 150 TL olduğuna hemfikiriz yeni hayatınız da başarılar..


  • @academicus hayırlı uğurlu olsun. akademik kariyerle california'yaya gelmek neresinden baksanız çok büyük başarı. tebrik ederim sizi. formların nasıl doldurulacağıyla ilgili çok aydınlatıcı videolar var youTube'da, bir bakın isterseniz.

    gelir gelmez ekstra para kazanmam baskısı altına sokmamaya gayret edin naçizane. California size çok iyi gelecek. oradaki özgür düşüncenin çalışmanızı nasıl etkileyeceğini kısa zamanda göreceksiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @bidünya hele bi gelinn senden cok amerikalı olur 😂


  • @vartorian öncelikler yeni hayatınız hayırlı olsun 🙏🏼 Mutlaka bir costco card alıp costcodan alışveriş yapın bizde ilk baş ralphs ve targete gidiyoduk çok ödüyomuşuz costcoya gidince anladık 😂
    Ev kiranız içinde çok üzülmeyin bence makul yani bizm 1+1 2400$ yanında gerçekten harika bir rakam..

    L1 ile geldiniz sanırım o sürecinizi yazdığınız başlığıda imzanıza eklerseniz iyi olacağını düşünüyorum şahsen bildiğim @tolgasatir ilgileniyordu onun içinde iyi olur 🙏🏼

    Tekrardan hoşgeldiniz diyelim yolunuz açık olsun 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @ahsenaydgdu bu konuda şüphelerim var ama içim rahat ekip sağlam 😁

  • ⭐⭐⭐

    @vartorian Hayırlı olsun. L1 ile gittiniz sanırım. Bu çok iyi olmuş. Başarılar dlierim.

  • ⭐⭐⭐

    @dytmelek nasıl ikna ettiniz ya 😂 yakın arkadaşım sağlık sisteminden korktuğu icin asla ama asla gitmek istemiyor green carda bile başvurmadı sırf bu yüzden 😅


  • @vartorian tebrikler hikayenizi yaşayarak okudum 🙂


  • @waterman zaten ülkenin halinden o da şikayetçiydi, oradaki yaşamla ilgili bildiklerimi aktardım, bulduğum kısa videoları gönderdim, yeni evliler, çocuğu orada yaparsınız abd vatandaşı olur dedim. Zaten yanında sürekli araştırma yapınca onun da aklına daha çok yattı. Bir de biz önden gidince onların daha kolay olur diye anlattım, şimdi o da planlar yapıyor yakında vizeye başvuracaklar :folded_hands_light_skin_tone:


Benzer Başlıklar

  • ABD'de Borç ve Yönetimi

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    4
    4 Oy
    4 İleti
    438 Bakış
    MySeaM
    ABD'de 2024 yilinda ortalama household (3 kisilik aile) para birikimi $65k civarindayken (emeklilik hesaplari haric), ortalama household borc miktari ise $104k dir. Borclarin en buyuk kalemi mortgage (ev) borclaridir. Daha sonra ise ogrenci ve arac kredi borclari gelir. Yani cogu Amerikali "borc yigidin kamcisidir" felsefesi ile yasamaktadirlar. Veya yasamak zorunda birakilmaktalar!
  • ABD'deki Türk Telegram Grupları

    Taşındı Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    3
    0 Oy
    3 İleti
    10k Bakış
    P
    @Programmer Cok tesekkurler
  • COVID19 surecinden sonra nasil bir ABD bekliyorsunuz?

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    16
    0 Oy
    16 İleti
    669 Bakış
    redsat2000R
    @MuratUsa small business dediğimiz devlet destekli bizdeki karşılığı Kobi olan alanlar . Yeteneginize göre yapabileceginiz işler veya Mavi yakalılarin başka işveren altında yaptıkları işler. Sanırım bu krizi en büyük beyaz yakalilar yaşayacak. Etkisi büyük olacak . Harcamalari konusunda küçülmeye gitmezlerse sancılı dönem onları bekliyor. Küçük adımlar atan bizler ise ayağımızı yorganimiza uzattmamiz daha kolay. Büyük denizde bir gemi batar ceviz kabuğu asla batmaz.
  • ABD'deki sinekler, böcekler ve diğer haşereler

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    97
    1
    0 Oy
    97 İleti
    5k Bakış
    goodluckG
    4 civciv aldik artik bogazlattirma simdi bana 😀 kaderimizde varmis napalim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum