Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Geldim bende bu sene bende deneyeceğim

  • ⭐⭐⭐

    @Muhtaradana Son cümle semaya açılan ellerin beklentisi, bir şiirin son mısrası gibi. İnşallah öyle olur, dileğin kabul olur. Yine dilerim ki bundan sonraki yıllar 2022 gibi olmaz.


  • @Muhtaradana geçen ay kimlik yenileme için çektirmiştim vesikalık bastırdım aldım, sonra okul sisteminde kullanmak için güzel bir fotoğraf gerekti, fotoğrafçıdan göndermesini istedim 3 gün uğraştırdı, önce sizinki gibi düşük çözünürlükte attı ben tekrar isteyince orjinalini attı.

    Benim fotoğraf makinem de var sırf ışık güzel saç sakal iyi diye istedim 3 gün uğraştırdılar😕

  • ⭐⭐

    @Mücahit-Ahmet elbette; çıkma ihtimali 63% artar. 55K'da çıkma ihtimali 1% civarlarındayken, 80K'da 1,63% gibi olur.


  • @SUAT-GUNAY teşekkürler dostum 🙏


  • Bilmem kaçıncı başvuru, ilk heyecanı da kalmadı zaten. Deli gibi takip ederken, gün saydığım günlerde çıkmadı.. Bu sefer sallamadan bekledim belki bu sefer çıkar mı çıkar.. Hadi hayırlısı..


  • @piriyatel Hoşgeldin. Bol şanslar.


  • @Erdemizmir Hayırlısı olsun. Umarım bu sene çıkar ve o heyecanı geri kazanırsınız.


  • @waterman Kıyamet kopar. 😃

  • ⭐⭐

    @diablo_ercan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @this-time89 aslında merak ediyoruz totem olabilir başka bir çıkartma inancı olabilir en ince ayrıntıyı denemek istiyor insan. 😃

    Rahmetli Kemal Sunal’in atla gel şaban filminde Niyazi karakteri at yarisi tahminlerini kulustur bi minubuste kokulu amca dedikoducu teyzenin arasinda son derece gurultulu ve rahatsiz bir ortamda yapiyordu. Ben kazandigim green card cekilisine basvurdugum sirada esim bir turlu rahat vermemisti. Gel camasira yardim et, markete git cok isimiz var gibi surekli darlamisti. Basvurumu iki arada bi derede anca tamamlamistim. Zorla fotografini cekmistim.

    Degisik bir totem deneyebilirsiniz 😁


  • @ömerek dostum sana tek bir tavsiyem var. pasaport cıkartman 15 gununu alır. pasaport 3k tl green card 100k tl bunu unutma. pasaporttan kaçsan bile gc masrafından kaçamazsın. yani hiç bir şey bedava değil biraz araştırdıysan öğrenmişsindir. eğer gerçekten istekliysen 10yıllık pasaport almanda fayda var. sadece amerika olarak dusunme 2 3 sene boşa gider ama bi bakmıssın yurtdışı tatili planlamıssın 3 sene sonra pasaport olur sana 7 8 k tl. bu ulkede herşey zamlanır. erkenden almakta fayda var gc başvurusu olarak dusunme bir dost tavsiyesi..
    ayrıca pasaport şartı kaltı derler pasaportu olmayana randevu vermezler. ki gc kazananların sıra numarasına gore bıle randevu gelmıyor onuda sen dusun. bir an once cıkart..


  • @ethsea gc 100k tl derken açar mısın masrafları?


  • @ethsea Hocam 100K fiyatı neye göre hesapladınız?

  • ⭐⭐

    @goodluck hahahahah güzel örnek 😃

  • ⭐⭐

    @baran-bozdogan Olurda green card kazanılırsa ortalama harcanacak rakamlar

    Ankara da oturmuyorsanız şuan ki güncel rakam Hızlı Tren istanbul-ankara gidiş geliş toplam 430 tl
    uçakla gidip geldiğimizi var sayalım gidiş geliş ortalama 1000-1200 tl
    pasaportu olmayanlar pasaport alacak yeni güncel fiyatı artacağı söylentisi var o yüzden gerek duymadım 2-3-4 bin kaç olur bilemem.

    Konsolosluğun belirlediği hastane için 500 dolar anlık 9 bin 143 tl
    buradaki 500 rakamı aşağı veya yukarı yönlü değişebilir kaç aşı gerekir, gerekmez o kadar bilgim yok.

    rakamı yanlış değilse konsolosluk ücreti 330 dolar anlık 6 bin 34 tl.
    mülakat sırasında amerikaya yük olmayacağınızı kanıtlamak için bir süre idare edeceğiniz para tek kişi için 10 bin $ bu başkalarına göre değişir ama istersen 500 dolar ile git ama mülakata katılan görevliyi ikna edebilmek gerek. mülakattan geçemezsen konsolosluğa kadar yaptığın harcamalar için 1 bardak su.


  • Ülkeden çıkmak için tek kişi konsolosluk, hastane, uçak bileti dahil yaklaşık 30.000tl masrafı var + eş ve çocuk var ise kişi sayısı ile çarp. Arkadaşların dediği gibi amerikaya giderken cepte bir sermayede gerekecek, forumda genel gördüğün kadarıyla tek kişi 10k$, 3-4 kişilik aile içinde 25-30k$ kadar bir meblağ gerekiyor gibi görünüyor. Daha az meblağlardada tutunanlar vardır illaki ama eminim bir çok zorlukla karşılaşmışlardır ve işlerin her zaman yolunda gitmeyebileceğinide düşünmemiz lazım.


  • Herkese Günaydın...
    DV-2023 maratonunun hüzünle sonuçlanmasının ardından, önce sonucu kabullenme, ardından yeniden umutları yeşertme sürecini az çok tamamladık. DV-2024 başvuru sürecinin başlamasına yakın tekrardan hayaller kurmaya başladık 🙂 Umarım pasaport şartı kalkmaz ama anlaşılan o ki bu yıl pasaport şartı olmadan başvurular alınacak. Yine de başvuru kılavuzunu beklemekte fayda var. DV-2023 ilk başvurum olduğu için, çekiliş sonucunda ki yaşadığım hayal kırıklığı çok fazla oldu. Bu yıl kendimi çok kaptırmamaya daha fazla dikkat edeceğim. Herkese bol şans...

  • ⭐⭐⭐

    Bol şans dilerim isteyen herkese nasip olur inşallah 🙏🏻 @micmeha


  • @HitMachine Tutarları USD üzerinden yazıyorsunuz, adamlar okurken Green Card çekilişi sonrası ABD'ye gidenleri seyretmekten 1 Dolar karşılığını 1 TL gibi anlıyor 🙂

    Çekilişi kazanırsak karşımıza çıkacak gerçekler;

    Konsolosluk ücreti kişi başı 330 dolar anlık 6.043 TL.

    Konsolosluğun belirlediği hastane için kişi başı 220 dolar diye hatırlıyorum anlık 4.028,86 TL

    1 kişi uçak bileti 1.000.-USD anlık 18.313 TL

    Konsolosluğa gösterilecek banka bakiyesi; Asıl talihli için 10.000.-USD anlık 183.130.-TL, Ek herbir aile üyesi için ilave 5.000.-USD anlık 51.565.-TL... 4 kişilik aile için yaklaşık 25.000.-USD anlık 457.827,50.-TL (Daha azı da olabilir konsolosluk görevlisinin insafına kalmıştır. Ancak bu koşuldan elenmemek için bu miktarların genel kabul gördüğü belirtilmektedir.)

    USD kurunu 18,3130 TL olarak aldım, seneye bu zamanlar görüşmeye gidildiğinde Allah bilir kaç olur.....

    Sonra Green Card başvurularında pasaport şartı kalktı oley demiyorlar mı !!!!
    Daha 10 senelik pasaport için 1.700.-TL yi vermeye laf edenleri görünce kan beynime fırlıyor.

    Hakkımızda hayırlısı.


  • @uzaysan Eşim istemiyor


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

70
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum