ABD'de Araba Sigortası
-
Araç sigorta fiyatım 250$ dan 70 e düştü. Nasıl oldu derseniz anlatıyorum ama legal mi illegal mi bilemiyorum. Ny merkezde yaşıyorum. Adres olarak yine ny da yaşayan arkadaşımın adresini verdim. Kendisi benden biraz daha uzakta oturuyor ve yaşadığı yer çok sakin bir yer. Evrak gittiğinde oraya gidiyor ve o bana yolluyor. Zaten mesleğimden dolayı araba sürekli kapıda yatıyor. Ayda 100 mil yapmıyorum bile. Bu ileride bana sorun yaşatır mı bilmiyorum. Bu kadar fark etmesi beni çok şaşırttı. Şuan için buna devam ediyorum. Yaptıktan sonra öğrendim ki bir çok kişi zaten böyle yapıyormuş. Ny da sigortalar gerçekten pahalı bana full sigorta ve kasko için 550$ fiyat verdiler en ucuz.
-
@MySea Sigortacım ile görüştüm, PIP için State Farm'da en fazla 10 bin oluyor dedi, o şekilde yükseltecek. Karşı tarafın kusurlu olduğu bir kazada sağlık masraflarını karşı tarafın sigortası karşılamıyor mu? Delaware no-fault eyalet olduğu için böyle oldu sanırım. Texas no-fault değil.
Uninsured/underinsured için alt satırlarda yazan tutarlar geçerli, 30/60 ve 50 bin şeklinde. Property damage için de artış talep edeceğim.
-
@knnrn Her eyaletin insurance standardlari farkli. Delaware icin PIP aslinda no-fault kapsaminda kullaniliyor. Normal standard PIP miktari 15/30 bin ama ek bir madde ile bunu yukseltebiliyorsunuz.
Texas no-fault state olmadigi icin durum orada farkli. Tavsiyem eyaletinize gore goreceli yuksek miktarlar iceren bir insurance policy almaniz daha guvenli olacaktir.
Bu arada kisaca aciklamak gerekirse, no-fault olmayan eyaletlerde, bir kaza aninda sizin sucunuz, hataniz yoksa, karsi tarafin insurance masraflari odemesi gerekiyor. Yani hatali tarafin insurance odemeleri yapar. Hata sizde olmadigi surece iyisiniz! Bu durumda polis raporu ve camera goruntuleri, sahitler falan onemli rol oynayabilir.
No-fault eyaletlerde ise, kim suclu, hatali olursa olsun, herkesin kendi insurance sirketi masraflari karsiliyor. PIP burada devreye giriyor, medical masraflar ve is kaybini karsilamak icin. Eger kaza sonrasi agrilariniz, kalici veya uzun sureli saglik sorunlariniz vb olusursa, bu durumda karsi tarafi ve insurance sirketini dava etmeniz gerekiyor.
-
Merhaba herkese, Florida eyaletinde yaşamaktayım (20 gün oldu). Türkiye ehliyetim var ve burada daha yeni Learner's License alabildim. Direksiyon sınavı da bir ay sonra. Yeni bir araba aldım ve sigorta yaptırmam gerekli. Learner's License ile yaptırabiliyorum ama sanırım Türk ehliyeti ile daha uyguna yaptırabilirim. Progressive firması Türk ehliyeti ile sigorta yapmamı sağlıyor. Sorum şu, ben plakamı Learner's License'ımı kullanarak alacağım. Sigortamı Türk ehliyeti ile almam sorun yaşatır mı? Her türlü bilgi ve önerileriniz için şimdiden çok teşekkürler.
-
@TAMURA Hocam merhaba, Türk ehliyeti ile sigorta yaptırdıktan sonra plakayı da Türk ehliyeti üstüne almak mı gerekiyor? Learner's License var da bende de.
-
-
@Programmer Rica ederim! Faydasi olursa, ne mutlu bana 😉 Ben bu forumda paylastigim bilgilerin buyuk bir cogunlugunu yasayarak, tecrube ederek elde ettim, ogrendim. Geriye kalanini da arastirarak ve sorarak..
-
@MySea Valla daha ne olsun. Zaman kazandırıyorsunuz. Siz tecrübe etmek zorunda kaldınız. Biz ise sizin tecrübelerinizden faydalanıyoruz. Bu anlattıklarınız inşallah olmaz da hani karşılaştığımızda zarar görmekten koruyacak. Çok teşekkür ederim.
-
@Ferhat-Pasha Güncel durumu paylaşmak istiyorum aynı durumda olanlar olacaktır illaki. Permit dediğimiz yani learner's license ile sigorta alın ama internetten değil cepten arayıp alın. Türk ehliyetinizin olması fiyatı düşürüyor. 6 aylık için 570 falan ödedim sadece total premium. Heicodan yaptırdım.
-
@Ferhat-Pasha Kusura bakmayın hocam geç gördüm. Normalde evet alınması gerekiyor. Ben baya zorlanmıştım, birçok firma yapmıyordu yabancı ehliyete. Bu arada burada yazan fıyatlar gerçekten iyi, bana neredeyse aylık 230-250 dolar fiyat çıkıyor ve en düşük coveragelar ile.
-
Premiumu degistirdim, fakat onceki firma kalan bakiyenin odenmesi gerektigine email gonderdi? Bu ucreti odemek zorundamiyiz?
-
@portl Normal sigorta suresinin sonunda degistirdiyseniz, kalan miktari odemeniz gerekiyor.
Normal suresi bitmeden degistirdiyseniz, degisiklik tarihine kadar olan miktari odersiniz. Geriye kalan sure iptal olur. Fazla odemisseniz, iade ederler.
-
@MySea Sigorta sirketini aradim odemenin alinmadigini soylediler, odemeyi yaptim. Bu durumda yinede onceki firmaya odeme yapilmasi gereklimi?
-
@portl Onceki sigortanin suresi dolmusmuydu? Normalde, websitelerinde kendi hesabiniza girip, kalan miktari ve/veya iptal sonrasi islemleri gorebilirsiniz.
-
Merhabalar, turist olarak araç aldigimizda min.odeyecegimiz sigorta masrafı ne kadar olur? Herhangi bir şeye göre değişiklik gösterir mi?
-
-
-
merhabalar, yaklasik 9 aydir Brooklyn, NY'da yasiyorum. Ilk arabamizi almayi dusunuyoruz, bulundugumuz bolge nufusu fazla ve kaza orani yuksek bir bolge bu yuzden on arastirmalarima gore ortalama $30.000 dolarlik bir araca icin yaklasik $700-$900 arasi aylik sigorta odemesi cikiyor. Bu rakamlar sizce normal midir, bu bolge icin sigorta sirketi onerisi olan var midir, tesekkurler simdiden.
-
@ipeke, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası
merhabalar, yaklasik 9 aydir Brooklyn, NY'da yasiyorum. Ilk arabamizi almayi dusunuyoruz, bulundugumuz bolge nufusu fazla ve kaza orani yuksek bir bolge bu yuzden on arastirmalarima gore ortalama $30.000 dolarlik bir araca icin yaklasik $700-$900 arasi aylik sigorta odemesi cikiyor. Bu rakamlar sizce normal midir, bu bolge icin sigorta sirketi onerisi olan var midir, tesekkurler simdiden.
6 aylik olmasi lazim o rakamlarin. Tekrar kontrol edin. State Farm'i tavsiye ederim.
-
Yeni geldik 0 geçmiş sadece TR ehliyeti ile 0 km aldığımız/kullandığımız :) arabaya (araç lease)
- Progressive den 6 aylık 1100 dolar vereceğiz. Yerimiz Houston
- 2 sürücü kayıtlı.
- Aracın MSRP si 52K
- Kapsamda aşağıdaki gibi.

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum