Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de Araba Sigortası

Ehliyet ve Araba
351 103 38.9k 102

• Kisaca, comprehensive ve collision sigorta coverage maddelerini de anlatmak isterim:

Collision coverage: Aracinizdaki kaza sirasindaki carpisma vb sonucu olusan hasarlari cover yapar. Once 2012'de kaza yaptim. Arac yeniydi ve daha 3 ay once almistim. Sigorta aracin yetkili servisinde tamiri yaptirdi, kendileri odediler. Sonra baska bir arac ile 2017'de kaza yaptim ve aracim totaled oldu, yani pert oldu. Arac 5 yasindaydi ve 100k uzerinde mileage vardi. Sigorta o gunku market fiyatindan bana odeme yapti.

Comprehensive coverage: Aracinizda herhangi bir dogal olay sonucu olusan hasarlari kapsar. Ornek: Sel felaketi, hurricane, hail (dolu) yagmasi, yangin vb.. 2019'da aracim evin onunde park halindeydi. Birden bir thunderstorm geldi. Evin onundeki agactan kopan buyuk bir dal aracimin tam ustune dustu. On cam ve ust kaporta hasar gordu. Sigorta $4,200 lik estimate yapti. $500 deductible vardi, onu dustuler ve bana $3,700 odeme yaptilar. Ben tanidigim tamircide $1,200 ile isi hallettim. :)

Neyin ne zaman yasanacagi belli olmaz. O yuzden bu tur sigorta coveragelarin hepsini yaptirmak cok onemli. Herkese kazasiz gunler dilerim :)

• dil eğitimim tamamlanınca benimde öğrenmem gereken konular. bilgiler için teşekkürler

• Sayın @knnrn genel olarak State Farm'dan memnun musunuz?

• @MegaShintai, içinde söyledi: ABD'de Araba Sigortası

Sayın @knnrn genel olarak State Farm'dan memnun musunuz?

Evet, memnunum. Evin ve arabaların sigortası State Farm. Arabalar için ihtiyaç olmadı ama ev için hasar durumunda kısa zamanda ödeme yaptılar.

• Ben GEICO dan yaptirdim sigortayi. Fakat Progressive de yakin fiyat vermisti. Yaklasik 10 tane firmadan da fiyat sorgulamasi yapmistim. Fiyatlar 4 kati olacak sekilde farklilik gosterebiliyor. Bir cok faktore bagli olarak fiyatlar degisiklik gosteriyor. Tavsiyem size uygun olani bulmaniz bunun icin bir cok yerden sorgulama yapmaniz. Zaten internet uzerinden sorgulama yapiliyor cogundan.

• @knnrn teşekkür ederim cevabınız için.

• Araç sigorta fiyatım 250$ dan 70 e düştü. Nasıl oldu derseniz anlatıyorum ama legal mi illegal mi bilemiyorum. Ny merkezde yaşıyorum. Adres olarak yine ny da yaşayan arkadaşımın adresini verdim. Kendisi benden biraz daha uzakta oturuyor ve yaşadığı yer çok sakin bir yer. Evrak gittiğinde oraya gidiyor ve o bana yolluyor. Zaten mesleğimden dolayı araba sürekli kapıda yatıyor. Ayda 100 mil yapmıyorum bile. Bu ileride bana sorun yaşatır mı bilmiyorum. Bu kadar fark etmesi beni çok şaşırttı. Şuan için buna devam ediyorum. Yaptıktan sonra öğrendim ki bir çok kişi zaten böyle yapıyormuş. Ny da sigortalar gerçekten pahalı bana full sigorta ve kasko için 550$ fiyat verdiler en ucuz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@MySea Sigortacım ile görüştüm, PIP için State Farm'da en fazla 10 bin oluyor dedi, o şekilde yükseltecek. Karşı tarafın kusurlu olduğu bir kazada sağlık masraflarını karşı tarafın sigortası karşılamıyor mu? Delaware no-fault eyalet olduğu için böyle oldu sanırım. Texas no-fault değil.

Uninsured/underinsured için alt satırlarda yazan tutarlar geçerli, 30/60 ve 50 bin şeklinde. Property damage için de artış talep edeceğim.

• @knnrn Her eyaletin insurance standardlari farkli. Delaware icin PIP aslinda no-fault kapsaminda kullaniliyor. Normal standard PIP miktari 15/30 bin ama ek bir madde ile bunu yukseltebiliyorsunuz.

Texas no-fault state olmadigi icin durum orada farkli. Tavsiyem eyaletinize gore goreceli yuksek miktarlar iceren bir insurance policy almaniz daha guvenli olacaktir.

Bu arada kisaca aciklamak gerekirse, no-fault olmayan eyaletlerde, bir kaza aninda sizin sucunuz, hataniz yoksa, karsi tarafin insurance masraflari odemesi gerekiyor. Yani hatali tarafin insurance odemeleri yapar. Hata sizde olmadigi surece iyisiniz! Bu durumda polis raporu ve camera goruntuleri, sahitler falan onemli rol oynayabilir.

No-fault eyaletlerde ise, kim suclu, hatali olursa olsun, herkesin kendi insurance sirketi masraflari karsiliyor. PIP burada devreye giriyor, medical masraflar ve is kaybini karsilamak icin. Eger kaza sonrasi agrilariniz, kalici veya uzun sureli saglik sorunlariniz vb olusursa, bu durumda karsi tarafi ve insurance sirketini dava etmeniz gerekiyor.

• Merhaba herkese, Florida eyaletinde yaşamaktayım (20 gün oldu). Türkiye ehliyetim var ve burada daha yeni Learner's License alabildim. Direksiyon sınavı da bir ay sonra. Yeni bir araba aldım ve sigorta yaptırmam gerekli. Learner's License ile yaptırabiliyorum ama sanırım Türk ehliyeti ile daha uyguna yaptırabilirim. Progressive firması Türk ehliyeti ile sigorta yapmamı sağlıyor. Sorum şu, ben plakamı Learner's License'ımı kullanarak alacağım. Sigortamı Türk ehliyeti ile almam sorun yaşatır mı? Her türlü bilgi ve önerileriniz için şimdiden çok teşekkürler.

• @TAMURA Hocam merhaba, Türk ehliyeti ile sigorta yaptırdıktan sonra plakayı da Türk ehliyeti üstüne almak mı gerekiyor? Learner's License var da bende de.

• ⭐⭐⭐

@MySea Henüz mülakat alamadık ama bu tür bilgileri önceden bilerek gitmek çok faydalı olacak. Biz erkekler için araba konusu çok önemli bir konu. :beaming_face_with_smiling_eyes: Sonuçta hiç bilmediğim bir ortam ve yasalar var. Bu tür bilgiler çok ama çok değerli. Teşekkür ederiz sayın @MySea .

• @Programmer Rica ederim! Faydasi olursa, ne mutlu bana 😉 Ben bu forumda paylastigim bilgilerin buyuk bir cogunlugunu yasayarak, tecrube ederek elde ettim, ogrendim. Geriye kalanini da arastirarak ve sorarak..

• ⭐⭐⭐

@MySea Valla daha ne olsun. Zaman kazandırıyorsunuz. Siz tecrübe etmek zorunda kaldınız. Biz ise sizin tecrübelerinizden faydalanıyoruz. Bu anlattıklarınız inşallah olmaz da hani karşılaştığımızda zarar görmekten koruyacak. Çok teşekkür ederim.

• @Ferhat-Pasha Güncel durumu paylaşmak istiyorum aynı durumda olanlar olacaktır illaki. Permit dediğimiz yani learner's license ile sigorta alın ama internetten değil cepten arayıp alın. Türk ehliyetinizin olması fiyatı düşürüyor. 6 aylık için 570 falan ödedim sadece total premium. Heicodan yaptırdım.

• @Ferhat-Pasha Kusura bakmayın hocam geç gördüm. Normalde evet alınması gerekiyor. Ben baya zorlanmıştım, birçok firma yapmıyordu yabancı ehliyete. Bu arada burada yazan fıyatlar gerçekten iyi, bana neredeyse aylık 230-250 dolar fiyat çıkıyor ve en düşük coveragelar ile.

• Premiumu degistirdim, fakat onceki firma kalan bakiyenin odenmesi gerektigine email gonderdi? Bu ucreti odemek zorundamiyiz?

• @portl Normal sigorta suresinin sonunda degistirdiyseniz, kalan miktari odemeniz gerekiyor.

Normal suresi bitmeden degistirdiyseniz, degisiklik tarihine kadar olan miktari odersiniz. Geriye kalan sure iptal olur. Fazla odemisseniz, iade ederler.

• @MySea Sigorta sirketini aradim odemenin alinmadigini soylediler, odemeyi yaptim. Bu durumda yinede onceki firmaya odeme yapilmasi gereklimi?

• @portl Onceki sigortanin suresi dolmusmuydu? Normalde, websitelerinde kendi hesabiniza girip, kalan miktari ve/veya iptal sonrasi islemleri gorebilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• ABD icinde ikamet adresi degisiminin araba sigortasina etkisi

Ehliyet ve Araba
    1
    1 Oy
    1 İleti
    202 Bakış
    hasbelkaderH
    Asagidaki linkte guzel bir tool yapmislar. Bir ayni eyalette ya da farkli eyaletlerde farkli townlar arasindaki farklari gorebilirsiniz. Mevcut sigortanizin ne kadar oldugunu, yeni ve eski adresinizin zip kodlarini giriyorsunuz, ona gore yaklasik sonuc veriyor. Kontrol ettim. Benim ikamet degistirmelerimde dogru sonuc verdi. https://www.carinsurance.com/Articles/will-my-insurance-go-up-if-i-move.aspx Eyalet bazinda ortalama araba sigorta fiyatlari ve istatistikleri de bu linkte. https://www.carinsurance.com/calculators/average-car-insurance-rates.aspx
  • Almanya'dan ABD'ye Araba Getirtmek

Ehliyet ve Araba
    17
    0 Oy
    17 İleti
    875 Bakış
    MySeaM
    @dilmel Trafik isiklarinda camera zaten cogunlukla arka taraftan cekim yapiyor ve cezayi arkadaki plakaya gore gonderiyorlar. Hiz radarlarinda ise, yine cameralari arkadan plakayi cekecek sekilde ayarliyorlar. Eger polis radar uyguluyorsa, zaten siz polisin onunden gecer gecmez arkanizdan gelip durduruyor. Plakayi sizin pesinize takilincaya kadar gormesine gerek yok.
  • Ödenmemiş Trafik Cezasını ABD Dışındayken Ödemek

Taşındı Ehliyet ve Araba
    4
    1 Oy
    4 İleti
    920 Bakış
    Y
    Merhaba, daha önce benzer başlık buldum ama sorumun cevabını orda alamadım özür dilerim. Work And Travel ile bu sene Amerikaya geldim ve NJ ID’isi çıkartmıştım, NJ ID’m ile New Yorkta speeding ticket yedim. Ben Türkiyeye döneceğim ve ceza +200$ bu yüzden ödemek istemiyorum. Bu ceza Türkiyede bana sorun çıkartır mı ? Veya bir gün geri gelmek istersem ne olur ? Court planlamak istediğimde 2023 Ağustosa tarih veriyor, o tarihte zaten burda olamam. Ne gibi bir şey önerirsiniz ? Teşekkür ederim ilginiz için.
  • ABD'de Araç Kiralamak

Ehliyet ve Araba
    129
    0 Oy
    129 İleti
    19k Bakış
    A
    Aslında ilk giriş başlığında bahsetmiştim ancak 1-2 edit yapacaktım, ilgili başlığa taşıyıp ilaveleri buraya yapayım dedim, bir de çokça soran oluyor araç kiralama ile ilgili, en azından deneyimimi de buraya yazıp soranları direk buraya yönlendiririm diye düşündüm. "24 Aralık 2025'te Houston IAH'tan giriş yaptık, gitmeden 1 veya 2 gün önce Alamo'nun us sayfasından, arac kiralama icin rezervasyon yaptık. 11 gün için, Ford Explorer or Similar(yani 7 koltuk SUV), IAH tan alıp oraya return şeklinde ve sigortalar dahil olacak şekilde yaptık rezervasyonu. Havalanında işlemler bitince de, rental car shuttle tabelalarını takip edip alamo ofisine gitmek üzere shuttla alanına gittik. Shuttle otobüsü tam hareket ederken yetistik, durdu aldı bizi, şoför siyahi bir kadındı ama böyle bir güleçlik böyle bir tatlılık yok, kızıma you're gorgeous diye diye binmesine yardım etti, çocukların ellerinden kabin valizlerini aldı kendisi yerleştirdi vs, bizim çocuklar şok tabi 😁😊 neyse birkaç dakika sonra vardık, inerken kız merry christmas şarkıları söylerek bizi ugurladı, ofise ulaştık, yine aşırı güleç bir arkadaş islemlerimizi yaptı, ödeme daha az çiktı rezervasyondan (816 yerine 790 usd odedik), mutlu olduk 😁 herkesle merry christmaslar havada uçuşa uçuşa selamlasarak arabayı teslim almaya çıktık. Ford explorer or similar olarak secmiştik. Araç alternatiflerini gösteren kız önce rubicon gösteri, ki eşim sever ama açık kasa yağmurda sorun olacak diye istemedik, kız saşırdı siz amerikalı değil misiniz dedi güldü 😁 gmc nin iri kıyım bir modelini verdi(2026 model bir gmc Acadia imiş bu arada, öğrendim artık modeli), 3 sıra koltuk, geniş iç hacim diye başlarmışım şimdi 😁 bayıldım arabaya, benim buradaki canım arabam tucson'umu düşününce onun yanında minik kuş gibi kalır heralde dedim, biz de suv a bindigimizi sanıyormuşuz tr'de 🤪😁😁" Gelelim sonraki aşamalara; teslim ederken de yine havaalanına yaklaşırken ilgili tabelaları takip ettik, return için Alamo tabelasını da takip edince bir sıraya dahil olduk otoparkta. Arabadan inmeden dönüş gününüze ve saatinize göre el terminali gibi bir cihazdan hesap kesiliyor. Anahtarı ön tarafa bırakmayı unutmamanız ve eşyalarınızo alıp araçtan orada inmeniz isteniyor. Yine tabelaları takip edip shuttle alanına gidip, kendi terminalinize giden shuttle'a binip havaalanına gidiyorsunuz. Gelelim provisyon kısmına. 72usd lık bir meblağ 1 hafta-10 gün kadar provizyonda kaldı biz döndükten sonra da. Nihayetinde 20-30küsur usd lik bir kısmını çekti Alamo çünkü ilk birkaç gün navigasyonda "Ücretli Yolları Kullanma" seçeneğini işaretlemediğimiz için "Eztag" denen paralı yollardan çatır çutur geçip durduk :))) çok fazla gezdiğimiz için de çok kullandık o yolları. Bir o yolların ücretlerini bir de saat farkı varmış teslim ettiğimizde, ikisi için toplam 20-30 usd civarında bir ücreti daha en sonunda (birkaç gün önce) tahsil etmiş oldu. Bunu da yazmadan geçemeyeceğim, özellikle TX özelinde, evet trafikte çok truck var, herşey kocaman vs diye çok okumuştum zaten ama trafikte biz GMC Acadia ile bile bazen küçücük kaldığımızı hissettik, sedan arabaları falan nasıl kullanıyorlar şaşırdım, özellikle otobanda, 9386583 şeritli yollarda falan ürkütücü olmalı.. Texasta araç kiralayacak olanlar göz önünde bulundursun bence :) Herkese kolaylıklar dilerim :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k