Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Teşekkür ederim denizci10. Evi ilk yazımda belirttiğim gibi airbnb’den bulduk. Manhattan’da yaşanabilir nitelikte odalar haziran temmuz Ağustos için 6 bin dolardan başlıyor. Bushwick l trenine yakın ve istediğinizde 15-20 dkda manhattana ulaşım kolaylığı sunuyor, aynı zamanda sadece iki durakla williamsburg’e ulaşabiliyorsunuz. Aslında williamsburg ilk tercihimizdi ama 5-10 yıl önce fabrikaların olduğu bu alan dönüştürüldü ve şu anda kiralar manhattanla yarışır vaziyette.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Alper-Bayram airbnb den bulup sonra ev sahibi ile anlaşıp aylığa mı döndünüz? Çünkü benim de aklıma o var ilk etapta. Bir de house değil sanırım apartman dairesi oturduğunuz yer.


  • @Alper-Bayram, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    Teşekkür ederim denizci10. Evi ilk yazımda belirttiğim gibi airbnb’den bulduk. Manhattan’da yaşanabilir nitelikte odalar haziran temmuz Ağustos için 6 bin dolardan başlıyor. Bushwick l trenine yakın ve istediğinizde 15-20 dkda manhattana ulaşım kolaylığı sunuyor, aynı zamanda sadece iki durakla williamsburg’e ulaşabiliyorsunuz. Aslında williamsburg ilk tercihimizdi ama 5-10 yıl önce fabrikaların olduğu bu alan dönüştürüldü ve şu anda kiralar manhattanla yarışır vaziyette.

    @Alper-Bayram, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    Teşekkür ederim denizci10. Evi ilk yazımda belirttiğim gibi airbnb’den bulduk. Manhattan’da yaşanabilir nitelikte odalar haziran temmuz Ağustos için 6 bin dolardan başlıyor. Bushwick l trenine yakın ve istediğinizde 15-20 dkda manhattana ulaşım kolaylığı sunuyor, aynı zamanda sadece iki durakla williamsburg’e ulaşabiliyorsunuz. Aslında williamsburg ilk tercihimizdi ama 5-10 yıl önce fabrikaların olduğu bu alan dönüştürüldü ve şu anda kiralar manhattanla yarışır vaziyette.

    williamsburg güzel yerdir daha önce bulundum gezdim. Gençlerin yoğunlukta olduğu bir yer. Moda sanat sokaklarda çok fazla ve hippiler her yerde 🙂 keyifli.


  • @denizci10
    evet apartman dairesi. zaten ny'ta müstakil ev bulmak birkaç nokta dışında mümkün değil. böyle bir tercih varsa New Jersey ya da long island daha doğru olur. bu iki noktada da aslında evlerin genişliği, temizliği ve yaşanabilirliği açısından daha cazip. ancak hep büyük şehirlerde yaşamışsanız ve şehir hayatının canlılığı, dinamizmi hoşunuza gidiyorsa o bölgelerde bu ihtiyacı bulamıyorsunuz. long Island'da markete gidecek olsanız arabaya atlayıp 5-10 dk araç kullanmanız gerek. bu da sosyalleşmeyi azaltan bir etken.

    diğer sorunuzun cevabı da evet aylık olarak anlaşıp sonra airbnb'yi ortadan kaldırdık. airbnb yapanların en yüksek zamanlarda bile aylık doluluk oranları %70'i geçmiyor. bir ayın en fazla 18-20 günü doluluk alabiliyorlar. bir de airbnb'ye ödedikleri hizmet bedeli de kesilince gelirleri azalıyor. zaten para yapabilecekleri takvimde toplamda 5 ay var. haziran temmuz ağustos eylül ve ekim. dolayısıyla içinize sinen bir ev bulursanız teklifinizi direkt mesaj atarak belirtin. hem aylık anlaşmayla özel teklif alırsınız hem ev sahibi bütün bir ayı doldurabilecek miyim endişesi yaşamaz. bir ay kalınca bir mekanda, ulaşımı, evin temizliğini, sorunlarını, evde yaşayan insanların alışkanlıklarını daha iyi görüyor. böylece kendinizi tek bir yere bağlamamış olursunuz. çok gevezelik ettim, tekrar görüşmek üzere...

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Alper-Bayram çok sağolun bilgiler için. Gevezelik ne demek bilgi alıyoruz. Elinize sağlık tekrar. Hayatınızda başarılar dilerim.


  • Evt bizde ilk airbnb de kaldigimizfa 1 haftalik kalmistik sonra 1hafta daha kalabilir miyiz demistim ne kadar a kalirim demistim normalde 500du fakat 300e kalabilirsin demislerdi aradan airbnb cikardik. Fakat o ara baska yer tutmustum. Hatta ev sahibinin bile musterisi gelicekti fakat cash parayi gorunce iptal edeyim siz oturun devam edin dedi. Bende baska yer ile anlastim dedim:)Yani airbnb deki evler sisirme ev sahibi okadar almiyor.


  • @denizci10 sanki ssn den ziyade çalışma izni lazım galiba opt gibi.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @lfcali evet o da var. Zaten bizim gibi insanlar için çalışma izni almadan ssn de alınamıyor

  • ⭐⭐⭐

    @vmature orçun abinin dediklerine ek olarak. Okul bittikten sonraki verilen opt hakkı staj imkanı veriyor. 3 ay içerisinde staj yapılacak bir yer bulunması gerekiyor. Eğer bulunamazsa bu hak yanıyor diye biliyorum 🙏🏼

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ahsenaydgdu aynen öyle. ama genelde zaten okul bitmeden staj ayarlanıyor. okullar da bu konuda yardımcı oluyor ki zaten iş açığı olduğu için hemen bulunuyor iş. LinkedIn veya Indeed gibi sitelere düzgün bilgileri girip güzel bir resume hazırladıktan sonra olmaması imksansız gibi bir durum. Ama önemli olan büyük bir şirkete daha doğrusu kurumsal bir şirkete girmek. Çünkü o zaman size sponsorluk teklifi yapıyorlar. Yoksa opt sonrası ülkeden çıkmak durumunda kalabilirsiniz. Ya da staj esnasında diğer şirketlerle görüşmeniz lazım. Sizi işe almaları için.


  • Selam herkese. bu yazımda Nyc'deki iş fırsatlarından ve genel birtakım gözlemlerimden bahsetmek istiyorum. Buraya dv çekilişiyle green card kazanarak gelen Türkler olduğu gibi farklı vize türleriyle gelip şansını denemek isteyen pek çok kişi olduğunu Youtube'dan, Facebook gruplarından ve buradan zaten biliyorsunuz. Daha önce de değindiğim gibi maalesef Türkler birbirine destek olmamayı tercih ediyor diye genellersem çok da yanlış bir sonuca ulaşmamış olurum. Bunu söylerken bireysel destek örneklerinden bahsetmiyorum aslında. Bunu biraz açayım.

    Mesela Brooklyn'de ve Manhattan'da Güney Amerikalı nüfusu birbirini ciddi anlamda tutuyor. Doordash, Grubhub gibi online delivery işlerini genelde bu insanlar yapıyor. Burada Meksikalılara özel bir bölüm açmak lazım, inanılmaz çalışkanlar ve bana sorarsanız sadece bu açıdan bile saygıyı hak ediyorlar. Girmedikleri sektör, el atmadıkları giriş seviyesi iş yok. Çinliler, Araplar, İrlandalılar, Ruslar, İtalyanlar ve Güney Amerikalılar kendi içlerinde kenetlenerek belirli alanları domine etmeyi başarmışlar. Reklam sektöründe 20 yıllık bir mesaim olduğu için diyebilirim ki yukarıda saydığım her millet hafıza payında ciddi bir yere sahip. Ruslar denince inşaat işlerini, Yemenliler deyince Deli işlerini, (deliveryden bahsetmiyorum), bu insanların yürüttüklerini genelde görüyorsunuz. Biz Türklerse bu konuda karışık bir kafaya sahibiz. Eskiden buraya gelen Türkler nakit neredeyse o işe yönelmiş, nakit denince ilk akla gelen yer istasyonlar olduğu için benzin istasyonlarında pompa tutulmuş. Sonra daha çok kazanmak söz konusu olunca istasyona yakıtı getiren tırı kullanmaya başlamışlar. Youtube'un etkisiyle de son iki yıldır özellikle tır şoförlüğü ve Uber şoförlüğünden başka bir şey konuşmuyoruz. Ama burada yardımlaşma, dayanışma gibi kavramlar olmadığı için bilgi ve tecrübe kümülatif bir şekilde yeni gelenlere aktarılamıyor. Girdiğiniz dükkanda Türkçe konuşulduğunu duyan bir başka Türk'ün bir anda sessiz kalarak kendini deşifre etmeme çabasını kaç kez gördüm. Ama biz Türkler birbirimizi gözümüzden tanırız:)
    Bu konuyu çok uzattım aslında şuraya geleceğim: Yardımlaşma olmayınca dağılma gerçekleşmiş, dağılma olunca bir arada olamama fırsatını kaçırmış bizimkiler. O yüzden food bazaar diye envai çeşit milletin mutfağının ürünlerinin satıldığı (coğrafi işaretli ürünler pazarı)devasa bir markete girdiğinizde yoğurt yunan yoğurdu, baklava yunan baklavası diye satılıyor. çünkü onlar ortak bir amaçla hareket etmeyi bizden daha iyi başarıyorlar. bizse sosyal medyada kendi kendimize yaptığımız atarla kalıyoruz. maalesef NYC'de Yunan kültürü çok daha iyi tanınıyor ve Yunanlılar bize göre kendi alanlarını çok daha iyi tanıttığı gibi bizim alana da sarkıp, çünkü nasıl olsa sahipsiz bizim ürünleri sahiplenme konusunda rahat davranıyor.
    Deli dedik, en çok bac&egg&cheese adı verilen sandviçlerin özellikle sabah saatlerinde satıldığını söyleyebilirim. buradaki baconın normalde domuz ürünü olması lazım, ama çoğu delinin sahibi Yemenli olduğu için beef bacon kullanıyorlar ve bu tercihlerini birçok Amerikalıya kabul ettirmiş adamlar. Yemen haritada nerede bilmem ama bizim dağınık duruşumuz yüzünden kaçırdığımız bir başka iş alanı bence.

    Bu konuda hiç fikir sahibi olmayan biri kaldıysa, bir ara facebook'taki herhangi bir Nyc türk grubundaki yardım talebinde bulunan birine yazılan yorumlara kısaca bir göz atmasını öneririm.
    ''Hay beybi'' diye birbirine seslenen bir millet değiliz, ''habibi'' diye birbirine seslenen millet de değiliz. Kafamızı batıya ve doğuya çevirip hangi tarafa ait olduğumuzu çözemediğimiz için oldukça karışığız. Eğitimin de özellikle son 20 yıldır içi boşaltıldığı için ''kendi işinin patronu ol'' konforuna teslim olmuş ama el becerisi zayıf, gerçek hayattan uzak insanlara dönüştürüldük. Yukarıda bahsettiğim grupta yakın zamanda gördüğüm bir paylaşımdan örnek vereyim.
    ''Bugün itibarıyla new york'a gelmiş bulunuyorum, oldukça organize, düzenli biriyimdir, ev arayışım bulunmaktadır.''
    Yazının sahibi o kadar organize ki, ev konusunu şehre geldiği gün bırakmaya karar vermiş.

    Buraya gelme fikri bir gecede alınmıyor. O, zamana yayılan süreçte nihai kararı aldıysanız kendinize bir iyilik yapın. Bir el becerisi geliştirin. Gerekirse baristalık öğrenin, gerekirse barback nasıl olunur araştırın, birkaç kokteyl yapın. bıçakla ateşle olan ilişkinizi geliştirin. bir deli dükkanında nasıl sandviç yapılır onu öğrenin ya da. trendleri takip etmeye çalışın, acai bowl'u neyle süslerseniz daha çok satarsınız gibi konulara vakit ayırın. günün sonunda göreceksiniz amerikalılar da her milletten insanlar gibi acıkıp susuyorlar ve alım güçleri acıkan susayan diğer insanlara göre daha fazla. yapabilirsiniz.


  • @Alper-Bayram dolu dolu bir yorum olmuş, çok teşekkürler. Türklerin destek olmadığını, olmayacağını düşünmüyordum. Bu konuda iyi niyetliydim. Ama daha gelmeden uzak durmamız gerektiğini anladım. Maalesef kendi çıkarları söz konusu olduğunda sadece kendini düşünen, insanları kandırmayı göze alan, bunu yaparken yaşına başına bakmayan ve utanmayan insanlar var.

    Yine de iyi insanlar elbette var. Yorumunuzdan bile iyi niyetli bir insan olduğunuz anlaşılıyor. Keza DV2022 grubunda çok iyi niyetli arkadaşlarım var. Siz şanslısınız. Türklerin yardımcı ve destekleyici olmadığını orada anlamışsınız. Ben oraya gelemeden anlamış bulundum.


  • @Stiff iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. ancak ''uzak durmak'' şeklinde bir davranış geliştirerek yukarıdaki yazımda bahsettiğim bir arada olamama durumunu biz de pekiştirmiş oluyoruz.

    ben gelmeden önce mümkün olduğunda türk topluluğunun içine girmeyeceğim demiştim. ama öyle insanlar tanıdım ki, daha ilk konuşmamızda kredi kartı bilgilerini verip ''bir de benim kartımla denesene'' diye teklifte bulunan insanlardı.

    söylemeye çalıştığım, bireysel örneklerden ziyade genele bakmak resmi daha anlamlı görmemizi sağlayacak. resim bozuk ama bazı pikseller hala çok anlamlı.


  • @Alper-Bayram elbette, ben böyle şeyleri asla genellemem. Zaten biraz hayat tecrübesinden kimin ne olduğunu anlayabiliyorsunuz. Bu konuda insanlardan beklentiyi de doğru ayarlamakta fayda var. Ne anlatmak istediğinizi çok net anladım bu yüzden. Selamlar, sevgiler.

  • ⭐⭐⭐

    @Stiff kötüler kendini belli ediyor mutlaka, bende los angeles için arayıştayım ev araba vs önden para isteyende denk geldi.. ama tabi vermedim daha sonra bekledim kervan yolda düzülür gerekirse gider orda buluruz dedik ama gerek kalmadan evimizi türk bir beyden tuttuk. Kendisi santa barbaraya taşınıyomuş direk sözleştik ilanı kaldırdı bizi alandan almayı teklif etti 50$ boşuna ubere vermeyin dedi.. sağolun iyiler hala var umudumuzu yeşerttiniz dedim çok sevindi 🙂


  • @ahsenaydgdu Yeni eviniz hayirli olsun 🙂 Yolculuk ne zaman?

  • ⭐⭐⭐

    @MySea teşekkür ederim abi sağolasın iyi dilekler çok mutlu ediyor beni:) yolculuk 7 eylül sabah 8:00 de 🙂


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    sayi abilerim, ablalarim. oradaki starbuckslarda bizdekilerdeki tavsan kani cay var mi???

  • ⭐⭐⭐⭐

    @celica tabii ki de hayır 😂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

54
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum