Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da ikinci el araba almak

Taşındı Ehliyet ve Araba
3.2k 387 720.3k 333

• @eire ister inan ister inanma Amerikada isini bilen gercek usta bulmak dunyanin en zor islerinden birisidir....buna o 5 yildizli yaldizli toyota honda servisleri de dahil....servis dedigin yer araba yagi degistirip oteku orta veya agir bakim konusunda gozune isik tutulmus tavsan gibi oluyor...genelde cok abuk paralar soyleyip misal 150$/saat iscilik vs...musteriyi ekonomik olarak tamirden caydirirlar...

• Peki nasıl çözülecek bu tamir işleri Amerikada :) Premium markalar Bmw - Mercedes - Porsche vs alınca da servisler bu kadar kötü müdür ? Pahalı olacakları aşikar ama servis - hizmet kalitesi nasıldır?

• @AE123 Amerikada avrupa menseili arac sahibi olmak bir sorun aslinda. Hele ki yaygin kullanimi ve servisi olmayan. Iyi ve durust bir usta bulmak cok buyuk sans gerektiriyor. Bmw - Mercedes - Porsche gibi araclar cok tercih edilen araclar degil amerikada. Genelde Arap ve dogu avrupa kokenliler tercih ediyor. Burada Avrupa arabasina biniyorsa zengindir diye bir kani var nedense, o yuzden tamirciler arac sahiplerini kaziklamaya calisiyor.
    Premium dediginiz araclarin fiyatlari 80000$ dan basliyor, bu paralari verecek durumda iseniz zaten 2-3 sende bir arac degistirip tamiratla ugrasmazsiniz yada araci lease edip her sene yeni bir arac kullabilirsiniz. Belli bir yasin uzerindeki araclarin, eger bakimini ve tamiratini kendiniz yapmiyorsaniz, astari yuzunu gecebilir.

• @sigmoidalmammal Avrupa yapim arac sahibi olmak, ozellikle de kullanilmis arac ise oldukca masrafli olabilir. Sifir alirsaniz, zaten belli bir sure servis hizmetinden yararlanabilirsiniz. Sonucta, ortalama tipik bir Amerikali her 5-6 yilda bir arabasini degistirip yeniler. Arabanin loan odemesini bitirince, para cebinde fazla gelir ve hemen yenisi ile degistirip, yeni bir loan odemeler zincirine girer :D

• .....yeni arabalarda usb portu gibi bir yer var, tamirci oraya elindeki aleti takiyor araba calisiyor ve arizayi bulmaya calisiyor..arabalarin bazi yerlerinin bolgelerinin tamirleri kolaydir.hassas yerlerinde tamirci doktor gibidir tahmin eder ariza bura olabilir der...belli marka arabalarinin servisleride para kazanmak isterler,basit servis icin gotururuz bir sur bahane bulup parca takmak veya degistirmek isterler.....yeni arabalarda on kaputu kaldirinca motoru bile gormek zor oluyor.

• @sir-altan dediginiz sistem OBD (On-board diagnostics). 1996 dan itibaren OBD-2 sistemi kullaniliyor. Cihaz ile baglanip aracin verilerini gormek mumkun. Bu istemin kolayliklari yaninda bir kotu yani da farkli arizlar ayni hata kodunu uretebiliyor. Tecrubesiz tamirciler de arizali olmayan parcalari degistiriyor. Zaman ve para kaybina yol aciyorlar.

@MySea eski araba hayirsiz evlat gibi, surekli para yiyor :face_with_tears_of_joy: Arabalarin ekonomik omru genelde 8 yil. Imkan el veriyorsa 5 i gecmemek mantikli. Ya da tamirat islerinden anlamak.

https://en.wikipedia.org/wiki/On-board_diagnostics

• @sir-altan OBD port denen yerden arac bilgisayarindan hata kodlari alinabilinir

• Avrupa arabalari (ozellikle bmw, audi, mercedes, porsche) tutulmuyor kanisina katilmiyorum. Bulundugunuz bolgedeki gelir durumuna gore degisir. Benim yasadigim bolgede bu araclar en populer araclar.
    Ben de bir vw bir bmw sahibiyim. VW tiguan 2021’de sifir almistim. Alirken bakim icin bir paket eklettik, aylik 20$ gibi ufak bir odeme ile tum bakimlari 60bin mile kadar ucretsiz. Zaten aracta 60bin mil garantili. Bir sorun oldugunda cebimizden bir sey cikmadan rahatca halledebiliyoruz. Servisi gayet ilgili, musteriyi elinde tutmak icin elinden geleni yapiyor.
    Bmw icin pek yorum yapamayacagim, premium araclar her zaman pahalidir. En ufak sensor arizasi 300-500$‘Lari buluyor. Akusu bile degisirken kodlama gerektiriyor. Standart bir toyotanin akusunu herhangi bir yerden alip iscilik odemeden 150$ civarina degistirtebilirsiniz. Bmw aku degisimi iscilik, kodlama dahil ortalama 650-800$ arasi yetkili servise gore degisiyor.

• Arac piyasasi enteresan bir yere gidiyor. Cogu markada sifir arac bulmak zor. Herkes istedigini degil de buldugunu almaya basladi. Bazi araclarin ikinci elleri sifir fiyatlarindan pahali. Muscle car’larda ust modellerde sira beklemeniz gerekiyor (mustang GT, camaro 1le, lt1, dodge charger, challenger scat veya hellcat…) Sifir arac teslimat sureleri 4-6 ay arasi degisiyor. Ford ve chevrolet bayileri; onumuzdeki 4-5 aylik uretim kapasitesi kadar arac simdiden satildi dedi. 2023 modeller icin siparis aliyorlar. Ona da teslimat suresi icin garanti veremeyip sarkabilir diyorlar :)

• Merhaba,

Abd dışındayken Abd'deki aracımızı satmak mümkün müdür? Sanırım bir yakınımıza 'power of attorney' verebiliriz ama yine Abd dışındayken bunu nasıl yapabiliriz?

• @ICu Eger aracin title sizdeyse, satis bolumunu imzalayip yakininiza verirseniz, o satisi yapabilir.

Her eyalette arac title lar farklidir. Nereyi imzalayacaginizi, asagidaki linkten eyaletinizi secerek bakabilirsiniz:

https://brothercarbuyer.com/how-to-sign-your-title

• İkametinizin oldugu eyalet dışında bir eyaletten araç (sıfır veya 2. el) alabilirmiyiz? Plakası hangi eyalet olur?

• @Platon59 Alabilirsiniz ve kendi eyaletinize gelince DMV de register yaptirip, plaka alabilirsiniz.

Bircok eyalet baska eyaletten satin alinip getirilen aracin register yapmak icin inspectiondan gecmesini isterler.

• @MySea Kendi eyeletime dönüş için kısıtlama var mı? 6 + ay olursa mesela?

• @sigmoidalmammal Bunun bluetooth olanı da var. Bağlıyorsun porta ve telefondaki uygulamasını açıyorsun. Oradan sana arızaları gösteriyor. Bir öğretmen arkadaşta görmüştüm. Böyle işlere meraklıydı kendisi :)

• @Platon59 Baska eyaletten alinan aracin register yapilmasi suresi eyaletine gore degisir ama benim gordugum genelde 60 gun icinde yapilmasi gerekir.

• @MySea

Cevap için teşekkürler.

Peki imzayı noter huzurunda mı atmam gerekiyor?

• ⭐⭐

@ICu, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@MySea

Cevap için teşekkürler.

Hayır. İmzalayıp yakınınıza verin yeterli.

• @Ryback, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@ICu, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@MySea

Cevap için teşekkürler.

Hayır. İmzalayıp yakınınıza verin yeterli.

Arizona'da olmuyormuş hocam. İlla noter huzurunda imzalamak gerekiyormuş. Galerici arkadaş söyledi. Elektronik transfer imkanı var zannediyordum ama etrafımdaki kimse o konu hakkında bilmiyor

• Abondened araba ile ilgili bir sorum var. Eger tow ve storage ucreti odenmezse, auctionda satılacak diye bilgi var. Bu durumda junk car dan kurtulmanın en ucuz yontemi ne yapılabilir?

Benzer Başlıklar

• Araba satmak

Ehliyet ve Araba
    1
    -1 Oy
    1 İleti
    210 Bakış
    tolga07390T
    merhaba, 1500 dolar downpayment yapip Kredi ile araba aldım . Bu arabanın kredisi bitmeden başkasına satabilirmiyim?
  • Out of Status Durumunda Ehliyet Almak

Ehliyet ve Araba
    19
    1 Oy
    19 İleti
    3k Bakış
    Betfair39B
    @crazycells, içinde söyledi: Out of Status Durumunda Ehliyet Almak @DustyBlue, içinde söyledi: Out of Status Durumunda Ehliyet Almak @crazycells cok ilginc aslinda bu durum, ulkeye yasal yolla ve kimligin belli sekilde girersen ehliyet alamiyorsun. Daglari, tepeleri, denizleri asip kacak ve kimsin necisin belli olmadan giris yaparsan ehliyet veriyorlar. Bence ilginc degil :) Ulkeye turist olarak gecici gelen birinin ehliyet almasina gerek yok, ama bu ulkede yasal olmasa da yillarca kacak yasayan ve artik tam anlamiyla "Amerikali" olan insanlar var. Bu insanlara "cuzzamli"ymis gibi davranmak yerine, bu sekilde yasalarla topluma kazandirmak daha dogru degil mi? :) Ayni durumun bir benzeri Green Card lotosunun kendisi :) Amerika'da yillarca vize ile yasamis, calisan ve ABD toplumuna ve kulturune tamamen alismis biri kolay kolay Green Card alamiyorken, ya da Green Card basvurusu reddedilebiliyorken; cekilisle rastgele secilmis, ABD'de hic yasamamis, ingilizce bilmeyen biri Green Card alabiliyor :) Bu ilginc gelmiyorsa, digeri de gelmemeli... Bu tur yasalarin toplumda sistemden dolayi olusmus problemleri -gecici olsa da- cozmek icin konuldugunu dusunuyorum ve destekliyorum :) Verdiğiniz iki örnek birbirinden çok alakasız. Greencard la gelen birisi güvenlik adımlarını geçerek cebine para koyarak geliyor ,meksika sınırını geçen birisi ise adı sanı olmadan pasaportu dahi olmadan gelip ehliyet alabiliyor.Bu adam nedir necidir ne değildir DMV mi sorgulayacak bunu? Ülkedeki en leş kurumdan bahsediyoruz en iyi DMV ye gitseniz 3 saat sıra bekliyorsunuz.
  • Amerika'da kullandığın aracı satmak?

Taşındı Ehliyet ve Araba
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @freelander rica ederim, ben tasidim... "Ehliyet ve Araba" kategorisini, "Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam" basliginin altinda bulabilirsiniz... Ilgili oldugu icin su konuyu da belirteyim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/144/amerika-da-ikinci-el-araba-almak sizin sordugunuz soruya cevap olarak, benim bildigim sadece "letgo" adli bir application var. Maalesef bu tur konularda cok bilgim yok, bilgisi olan arkadaslar daha net ve ayrintili cevap verirler.
  • Amerika'dan Türkiye'ye Araba Getirmek

Ehliyet ve Araba
    125
    0 Oy
    125 İleti
    57k Bakış
    ?
    @NINJAKEMAL hocam bu soruya en dogru cevabi gumruk musavirleri verebilir. Ama genel olarak hesaplama bu sekilde olmasi lazim. Aracin alis fiyati+diger masraflar+bu masraflar uzerinden OTV+ OTV uzerinden KDV seklimde bir hesaplamasi var. sonrasinda MTV. Arac ithal etme konusunda ciddiyseniz, mutlaka profesyonel destek alin. Amerika pazarindaki bir arac, Turkiye deki trafik yonetmeligine uymayabilir ve bu durumda parca degistirmek zorunda kalabilirsiniz. Bazi markalarda, amerik ve avrupa pazarindaki modeller arasinda yazilim veya bilgisayar farkliliklari olabiliyor ki bu araca Turkiyedeki yetkili servis mudahale edemeyebilir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k