Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @sir-altan dediginiz sistem OBD (On-board diagnostics). 1996 dan itibaren OBD-2 sistemi kullaniliyor. Cihaz ile baglanip aracin verilerini gormek mumkun. Bu istemin kolayliklari yaninda bir kotu yani da farkli arizlar ayni hata kodunu uretebiliyor. Tecrubesiz tamirciler de arizali olmayan parcalari degistiriyor. Zaman ve para kaybina yol aciyorlar.

    @MySea eski araba hayirsiz evlat gibi, surekli para yiyor 😂 Arabalarin ekonomik omru genelde 8 yil. Imkan el veriyorsa 5 i gecmemek mantikli. Ya da tamirat islerinden anlamak.


  • @sir-altan OBD port denen yerden arac bilgisayarindan hata kodlari alinabilinir


  • Avrupa arabalari (ozellikle bmw, audi, mercedes, porsche) tutulmuyor kanisina katilmiyorum. Bulundugunuz bolgedeki gelir durumuna gore degisir. Benim yasadigim bolgede bu araclar en populer araclar.
    Ben de bir vw bir bmw sahibiyim. VW tiguan 2021’de sifir almistim. Alirken bakim icin bir paket eklettik, aylik 20$ gibi ufak bir odeme ile tum bakimlari 60bin mile kadar ucretsiz. Zaten aracta 60bin mil garantili. Bir sorun oldugunda cebimizden bir sey cikmadan rahatca halledebiliyoruz. Servisi gayet ilgili, musteriyi elinde tutmak icin elinden geleni yapiyor.
    Bmw icin pek yorum yapamayacagim, premium araclar her zaman pahalidir. En ufak sensor arizasi 300-500$‘Lari buluyor. Akusu bile degisirken kodlama gerektiriyor. Standart bir toyotanin akusunu herhangi bir yerden alip iscilik odemeden 150$ civarina degistirtebilirsiniz. Bmw aku degisimi iscilik, kodlama dahil ortalama 650-800$ arasi yetkili servise gore degisiyor.


  • Arac piyasasi enteresan bir yere gidiyor. Cogu markada sifir arac bulmak zor. Herkes istedigini degil de buldugunu almaya basladi. Bazi araclarin ikinci elleri sifir fiyatlarindan pahali. Muscle car’larda ust modellerde sira beklemeniz gerekiyor (mustang GT, camaro 1le, lt1, dodge charger, challenger scat veya hellcat…) Sifir arac teslimat sureleri 4-6 ay arasi degisiyor. Ford ve chevrolet bayileri; onumuzdeki 4-5 aylik uretim kapasitesi kadar arac simdiden satildi dedi. 2023 modeller icin siparis aliyorlar. Ona da teslimat suresi icin garanti veremeyip sarkabilir diyorlar 🙂


  • Merhaba,

    Abd dışındayken Abd'deki aracımızı satmak mümkün müdür? Sanırım bir yakınımıza 'power of attorney' verebiliriz ama yine Abd dışındayken bunu nasıl yapabiliriz?


  • @ICu Eger aracin title sizdeyse, satis bolumunu imzalayip yakininiza verirseniz, o satisi yapabilir.

    Her eyalette arac title lar farklidir. Nereyi imzalayacaginizi, asagidaki linkten eyaletinizi secerek bakabilirsiniz:


  • İkametinizin oldugu eyalet dışında bir eyaletten araç (sıfır veya 2. el) alabilirmiyiz? Plakası hangi eyalet olur?


  • @Platon59 Alabilirsiniz ve kendi eyaletinize gelince DMV de register yaptirip, plaka alabilirsiniz.

    Bircok eyalet baska eyaletten satin alinip getirilen aracin register yapmak icin inspectiondan gecmesini isterler.


  • @MySea Kendi eyeletime dönüş için kısıtlama var mı? 6 + ay olursa mesela?

  • ⭐⭐⭐

    @sigmoidalmammal Bunun bluetooth olanı da var. Bağlıyorsun porta ve telefondaki uygulamasını açıyorsun. Oradan sana arızaları gösteriyor. Bir öğretmen arkadaşta görmüştüm. Böyle işlere meraklıydı kendisi 🙂


  • @Platon59 Baska eyaletten alinan aracin register yapilmasi suresi eyaletine gore degisir ama benim gordugum genelde 60 gun icinde yapilmasi gerekir.


  • @MySea

    Cevap için teşekkürler.

    Peki imzayı noter huzurunda mı atmam gerekiyor?


  • @ICu, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @MySea

    Cevap için teşekkürler.

    Peki imzayı noter huzurunda mı atmam gerekiyor?

    Hayır. İmzalayıp yakınınıza verin yeterli.


  • @Ryback, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @ICu, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @MySea

    Cevap için teşekkürler.

    Peki imzayı noter huzurunda mı atmam gerekiyor?

    Hayır. İmzalayıp yakınınıza verin yeterli.

    Arizona'da olmuyormuş hocam. İlla noter huzurunda imzalamak gerekiyormuş. Galerici arkadaş söyledi. Elektronik transfer imkanı var zannediyordum ama etrafımdaki kimse o konu hakkında bilmiyor


  • Abondened araba ile ilgili bir sorum var. Eger tow ve storage ucreti odenmezse, auctionda satılacak diye bilgi var. Bu durumda junk car dan kurtulmanın en ucuz yontemi ne yapılabilir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @portl uzun zamandır kendisini görmedim ama bu soruya @semavi cevap verebilir. Uzman birisi olarak


  • @portl Eger title sizdeyse, etrafdaki junk vehicle satin alan yerleri arayin. Genelde $100 ile $250 arasi odeme yapip alirlar. Hatta gelip kendileri tow da yapabilirler.

    Eger title sizde degilse, once aracin borcunu odeyip, title almalisiniz. Sonra junk yapabilirsiniz.


  • Selamlar,sevgiler..Ford Focus ,Fiesta gibi araçlar çok mu arıza veriyorlar fikrinizi almak istiyorum. Ben bu konuyu bir türlü anlamlandıramıyorum kafamda koca ülkede sadece japon arabası binilmesi şart gibi konuşuyorlar. Dealerla konuşuyorum adam diyo ki asla satmıyorum onları e hyundai sentra falan asla satmıyorum çok arıza veriyolar.E ne satıyosun honda,mazda. Siz bu işe ne dersiniz arkadaşlar. Yani illa priusa 10bin dolar mı verelim sevmiyorum..8-9 bin bandında cash alabileceğim hangi modelleri önerebilirsiniz acaba?


  • Selamlar herkese,

    Yakın zamanda iş sebebiyle Türkiye'den Kansas'a taşınıyorum. Otomobil nasıl alınır, alırken nelere dikkat edilir araştırırken bu forum karşıma çıktı. Çok faydalı bilgiler var. Ama forum 123 sayfa olmuş. Her şeyi okumak pek mümkün olmayacağı için yazma ihtiyacı hissettim.

    Birkaç siteye (cars.com, cargurus vs..) baktım ve karşıma çıkan araçların birkaçı dışında neredeyse tamamı dealer'dan. İnsanlar genelde araçlarını dealer'a mı satıyor yoksa ben mi bulamadım? Sahibinden satılık araçlar için nereye bakmam gerek?

    Otomobilden anlamam. Lokal dealer'dan almak istesem güvenli olması açısından ne tarz yerlere gitmem gerek? Türkiye'deki gibi ordaki resmi bayiler de kullanılmış araç satıyor sanırım. Oralar daha mı güvenli olur? Certified pre-owned araçlar var mesela. Sadece bayide mi satılıyor bunlar? Ya da CPO araçlara daha fazla ödemenin bir artısı olur mu?

    25-30 bin dolar civarı bütçem var. Mazda 3 düşünüyorum. Gelir gelmez ilk aydan bu aralıkta bir araç almak mantıklı mı? Otomobilden anlasam 20k$ altına daha eski model bir araç almak isterim ama başım ağrımasın diye 3-5 daha verip sıfırını bile almayı düşünüyorum açıkçası.


  • @DrOetker kullanilmis ama cok eski olmayan araclarin fiyatlari cok yuksek oldugu icin, bence de yeni almak daha mantikli. Bilinen buyuk bir bayiden, yarisini pesin yarisini dusuk faizle 3-5 sene geri odemeli dusunebilirsiniz belki. Yeni araba alan bir arkadas 2022 toyota corolla base modeli $27,000 aldi, senelik %1.99 faizle. Enflasyonun %9 oldugunu dusununce, fena degil.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum